WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam ze ja nie mam spektakularbych rezultatow w odciaganiu bo z jedej piersi to max jakies 60-70 idzie o to po 10 minutach ale dziecko wiem ze lepiej sciaga wiec sie nie przejmuje.
    Do tego.wczoraj tygodniowe ważenie pokazalo.przyrost 360gram wiec ladnie przybiera no i dzis w nocy przespal 7 gidzin! Serio 7 godzin i 10 min nawet wow.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam aż mój wstanie, bo stęka i wierci się od godziny :D
    może zrobię sobie kawy i zacznę pakować rzeczy? o matulu spakować dziecko na kilka dni to będzie wyzwanie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory odciągalam ok 200ml (z obu piersi) od dwóch dni wychodzi ok 100 a w nocy poszło 80....
    Mały mi wrzeszczy... Jak zaciskałam sutka to pojawiało sie mleko, teraz sa śladowe ilości ...

Jem pełnowartościowo i duzo pije wody oraz herbat na laktację.

Przyczyna moze byc ciagly stres przez moj związek ... Co mam powiedziec ..? Sypiemy sie...

Potrzebuje rady jak utrzymać laktację bo mimo ze mm mi nie przeszkadza bardzo chciałabym aby mały dostawał tez moj pokarm ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku daleko masz do rodziców?

esmi lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia mniej laktatora a wiecej dziecko przystawiaj ponoc instynkt tu dziala lepiej sama bliskosc dziecka i widok dziecka.pobudza laktacje, maszyna tego nie zastapi. A stres no ponoc moze byc powodem do zaniku laktacji.
    Ja.niegdy tyle.laktatorem nie sciagalam ale tez laktator.raczej raz na tydzien uruchamiam w sytuacji ze mi jedna piers zaraz eksploduje.
    Plus u nas tylko piers unikam butli caly odciagniety pokarm jest mrozony.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia moze sie wygadaj komus co na sercu lezy spacer jakas kawa i ciastko...
    3mam kciuki aby sie udalo podtrzymać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 06:13

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie śpię :(

Lrf
    Powodzenia w pakowaniu :D

Ksosiu
    Stres moze być przyczyną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko my mamy od początku problem z chęcią ssania (!od urodzenia dostaje butle chociaż 1-2 na dobe). Wczoraj miałam apogeum bo z piersi jedynie 50 ml schodziło i dostał 3 butle..:(
    Przystawiam go ale on tak płacze wtedy to daje mu mm albo moje odciągnięte w butli bo mysle ze głodny i sie meczy...
    Sama chodzę wkurwiona jak jestem głodna....

Ja pierdziele... Juz sie tak cieszyłam ze jakoś to idzie z tym kp....:(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu
    To może warto dalej się cieszyć I jednak tak nie stresować. ..tak tak
    Dobrze mi mówić. ..warto pogadać ze swoim i zakończyć kryzys.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu zlotego środka i rady nie mam, ale wiem ze u nnie brak pokarmu to byl stres szpitalny i po szpitalny. Jak zaplacilam i przyszla konsultantka laktacyjna powoedziala co i jak a przedewszystkim wiekszosc chwalila, ze robie to dobrze i nie mam sie przejmowac i stresowac (w szpitalu tylko slyszalam ze wszystko mam zle i zle robie) to mi na maksa pomogło i od tej pory dajemy radę. Choc jak mówię u mnie nie ma az tyle pokarmu bo wiecej niz 70 nigdy nie udalo mi sie odciagac.
    Postaraj sie zrobić wszystko aby sie odstresowac chociaz chwile.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko przespalo dzisiaj 8,5h!! Może by spała i dłużej ale moje piersi już były na granicy wytrzymalosci i musiałam dziecko obudzić.

A teraz idziemy dalej spać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ale odciągasz po karmieniu? Bo ja mowie o odciąganiu zamiast karmienia bo mały dostaje np. Butle...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J nss kolejne wow dzisiejszej nocy,dopiero karmienie nr 2 po 3 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    U nas nocka nie ciekawa.
    Pobudka co 2h.
    Nawet butla mm nie pomogła bo wypił tylko 30ml. Tak tylko tyle.
    Kurcze mam problem on nie chce jeść tego mm bebilon pepti.

W poniedziałek szczepienie będę gadać z pediatra.
    Dziecko głodne mleko mm niedobre z cyckow za mało i mam horror w domu dziecko się drze z głodu.

Położyłam się z bólem głowy wstałam z jeszcze gorszym nawet paracetamol nie pomógł.
    Za to mąż wstał do pracy rano i wymiotowal.
    Mówił że go głową strasznie boli i chce mu się wymiotowac.
    Kurcze jakiegoś wirusa chyba złapalismy w galerii :-(

Ksosia tule.
    Ja jakiejś rady konkretnej nie mam.
    Wiem tylko że musisz myśleć o karmieniu małego pozytywnie,wierzyć że go nakarmić bo instynkt oraz psychika duża zdziala.
    Z mężem musisz pogadać może nie jest tak źle.
    Trzymam kciuki żeby było ok u was.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko odciagam raz na tydzien w sytuacji jak maly przespi np 6 godzin i zje jednego cycka a drugi mi eksploduje to odciagam wtedy tego co nie zjadl bo z bolu nie moge.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jedyne co mi przychodzi do głowy to przedstawianie laktator nigdy nie wyciagnie ci tyle co dziecko. Moze przychodzisz kryzys laktacyjny. Wrzucę zaraz na fb jeszcze jedna metodę ściągania która pobudza i zwiększa ilosc. Co ile ściągasz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królewicz wstał ale dałam mu jesc i sa jakieś prognozy ze jeszcze pospi :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia ja odciagam zamiast karmienia i uwierz mi czasami odcigam 60 z obu piersi a czasem 120 np jak w nocy nie odcigalam.
    Później tak jest co już przerabialtsmy że lajtacja się stabilizuje i jest na zawołanie mleko czyli jak dziecko zaczyna ssac dlatego też nie masz mleka jak naciskasz ciągle wyobrażasz sobye mieć mleko w piersiach ciągle ? Bo ja nie , i dlatego laktator wiadomo nigdy nie wciągnie tyle co dziecko. Więc nie kombinuje jak chcesz kp że dzień kp a dzień mM tylko cały czas go przystawiaj nawet na masz go dokarmic to ptoponuj mu pierś uwierz mi mój mały do piersi to dramat już 100 razy chciałam przestać bo on ssa bjak mu leci samo na początku a potem jak trzeba trochę bardziej to już mu się nie podoba ale przystawiam go a mM daje 2 razy rano i wieczorem więc wiem że głodny nie chodzi i się nie stresuje

Ostatnio ktoś mi mówił że zielona herbata działa na pokarm. Widzisz ja dziś scuagnelam o 4 jakieś 80 ml metoda 7 5 3 z czego 60 przez pierwsze 7

No stress głowa do góry

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel nie mam konkretnych godzin. W nocy ok 2 ( wcześniej 2 razy ściągam ale mały teraz w nocy je cycka - wcześniej mm - wiec ciumka kilka razy co kilkanaście minut) a w dzien ok 2 razy. Gdy dostaje mm. Rożne pory... Zazwyczaj wieczorem i kolo południa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Angel nie mam konkretnych godzin. W nocy ok 2 ( wcześniej 2 razy ściągam ale mały teraz w nocy je cycka - wcześniej mm - wiec ciumka kilka razy co kilkanaście minut) a w dzien ok 2 razy. Gdy dostaje mm. Rożne pory... Zazwyczaj wieczorem i kolo południa.
    A w dzień sie przystawiacie?

‹‹ 2772 2773 2774 2775 2776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ