X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darusia, u nas zdecydowanie ten wielki glut ma konsystencję stałą, ale daję sie go wyjąć dzieki "katarkowi", dla mnie wladsnie ten katarek jest cudem techniki, bo wiem, jak meczyłam sie z noskiem córki. A Piotrus mało płacze to w wogóle nie było opcji wydmuchania tego pod ciśnieniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie każde majstrownie przy nosku kończy się płaczem, więc jest problem.
    W nocy pierwszy raz Fifi za jednym zamachem zjadł 6 miarek!! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    6 miarek to już coś :)
    nasz własnie obalił na śniadanko po 9

edit
    nie zjadł :) wypił 180 ml
    Filipek lepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz zjadł jedną i śpi :P
    wyleje po godzinie i będę musiała nowe robić, niech się królewicz ogarnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik mi sie zdarzało do 3h trzymać mleko...
    Np. Jesli zostało 30ml to zjadał zimne po 3h...
    W sumie to ze szpital wzięłam taki nawyk, bo położne kazały dokończyć o nie wiedziałam o 2h możliwych.
    Na szczęście małemu nigdy nic nie było a przetrzymanie do 3 h zdarzyło sie moze ze 3 razy...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym mlekiem to na pewno jakiś chwyt marketingowy ze str producenta...szpital przyjmował od nas zlecenie na konkretne mm, kuchnia przygotowywała porcje na cały dzień, które stały podpisane w lodówce-rozrobione, przelewałam tylko do swojej butelki i podgrzewałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas piękne słoneczko świeci...pewnie pójdziemy razem na cmentarz-pomniki umyć i wyszykować a potem na działeczkę (bo tam w przyczepie mogę dać mleczko)
    skłaniamy sie ku zakupie auta...najpierw rozwazamy model, a potem w jakimś komisie chciałabym zobaczyć bagażnik :) a potem skąd je kupimy (do niemiec mamy 60km)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się chmurzy i wieje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:36

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas się chmurzy i wieje :(

wczoraj wyszliśmy na jakąs godzinke, w drodze powrotnej juz wialo i mżyło, poźniej juz baaardzo wiało, a dzis słoneczko :) może ta pogoda z zachodu idzie do ciebie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak pakuję rzeczy :(
    pokłóciłam się z mężem i już Mały płacze więcej :(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja z laktatorem nie dogaduje się kompletnie i nie sciagam już. Mało leciało, a później Młody z butelki nie chciał jeść. A nawet jak udało mu sie cokolwiek załapać to potem trudniej mu bylo złapać cycka. Teraz po prostu przystawiam dziecko do cyca, ale on je chętnie. I tak jak dziewczyny pisaly-dziecko najlepiej pobudza. Mój czasem miałam wrażenie że pół dnia na cycku wisiał. I Staś teraz też mniej ulewa ale myślę że po prostu jego organizm lepiej sobie radzi.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little jedz do rodzicow, odpocznij psychicznie. Mam nadzieję że mąż zmadrzeje.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oddaliśmy posiewy, Kuba zrobil mało ale pani w labo powiedziała ze do posiewu im mniej to nawet lepuwj ponieważ bakteria sie tak nie rozpraszaja/ rozbijają. Po wyniki do środy musze czekać minimum. Córka bez problemu w czasie kąpieli zrobiła do kubeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam ochoty tu nigdy więcej wracać, poradzimy sobie świetnie sami razem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z tym mlekiem to na pewno jakiś chwyt marketingowy ze str producenta...szpital przyjmował od nas zlecenie na konkretne mm, kuchnia przygotowywała porcje na cały dzień, które stały podpisane w lodówce-rozrobione, przelewałam tylko do swojej butelki i podgrzewałam
    Też mi sie tak wydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a czy Liwcia dostaje czasem mm?

Ja mam 2 główne problemy:
    1. Nie karmie w miejscach publicznych ani w gościach piersia (złe sie z tym czuje, brak intymności, nie potrafię)
    2. Mały bardzo krótko je piers. Nasze karmienie nigdy nie trwało wiecej niz kilka minut (moze 15 by sie znalazło). Za to je czesto i dlatego mam potrzebę dokarmić go mm lub odciagnietym (zeby nie wystawiać cycka co 15-20 minut)

Foxiku mam nadzieje ze jednak zmienisz zdanie.
    Tak jak ja pisałam rano... Na dzien dzisiejszy widzę dwa wyjścia, ale to które mowi "koniec z nami" byłoby na wyrost. Dzis jestem wściekła na meza... Dzis w płaczu mowie ze go nienawidzę a dziecko przepraszam ze ma takiego ojca... Ale jak malutki nie bedzie wymagal ciągłej uwagi to pewnie i moje nastawienie sie zmieni. A i liczę na to ze maz jednak bedzie sie z nim bawił jak bedzie juz kumaty...
    No i druga kwestia na która zwróciłaś uwagę... Pensja... Moja tez nie powala. Miałbym gdzie mieszkać, ale utrzymać siebie i dziecko za to byłoby możliwe ale na najniższym poziomie...

Niemniej wypocznij i wróć rozluźniona a nóż maz tez cos przemyśli. Moze nawet przyjedzie do was.
    Trzymam za to kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Też mi sie tak wydaje.
    No wiadomo ze jak byly upały to nikt by nie trzymał ale skoro nasz pokarm kozę stać w lodowce 72h to mm na bank tez ma dłuższy czas...
    A producenci sie tez zabezpieczają zeby nie było afery typu "mleko firmy X zatruwa dzieci".

PS czy markety maja zakaz sprzedaży mleka nr 1 w promocji? Czesto widzę promocje a zawsze od nr 2!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksoaia
    tak-nie można robić promocji na mm 1 (promowanie kp) stąd nawet w reklamach jest mmm2

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pisałaś 30 lub 60ml...:)

‹‹ 2774 2775 2776 2777 2778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ