X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:41

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darusia, u nas zdecydowanie ten wielki glut ma konsystencję stałą, ale daję sie go wyjąć dzieki "katarkowi", dla mnie wladsnie ten katarek jest cudem techniki, bo wiem, jak meczyłam sie z noskiem córki. A Piotrus mało płacze to w wogóle nie było opcji wydmuchania tego pod ciśnieniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie każde majstrownie przy nosku kończy się płaczem, więc jest problem.
    W nocy pierwszy raz Fifi za jednym zamachem zjadł 6 miarek!! :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    6 miarek to już coś :)
    nasz własnie obalił na śniadanko po 9

edit
    nie zjadł :) wypił 180 ml
    Filipek lepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz zjadł jedną i śpi :P
    wyleje po godzinie i będę musiała nowe robić, niech się królewicz ogarnie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik mi sie zdarzało do 3h trzymać mleko...
    Np. Jesli zostało 30ml to zjadał zimne po 3h...
    W sumie to ze szpital wzięłam taki nawyk, bo położne kazały dokończyć o nie wiedziałam o 2h możliwych.
    Na szczęście małemu nigdy nic nie było a przetrzymanie do 3 h zdarzyło sie moze ze 3 razy...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym mlekiem to na pewno jakiś chwyt marketingowy ze str producenta...szpital przyjmował od nas zlecenie na konkretne mm, kuchnia przygotowywała porcje na cały dzień, które stały podpisane w lodówce-rozrobione, przelewałam tylko do swojej butelki i podgrzewałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas piękne słoneczko świeci...pewnie pójdziemy razem na cmentarz-pomniki umyć i wyszykować a potem na działeczkę (bo tam w przyczepie mogę dać mleczko)
    skłaniamy sie ku zakupie auta...najpierw rozwazamy model, a potem w jakimś komisie chciałabym zobaczyć bagażnik :) a potem skąd je kupimy (do niemiec mamy 60km)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas się chmurzy i wieje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:36

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u nas się chmurzy i wieje :(

wczoraj wyszliśmy na jakąs godzinke, w drodze powrotnej juz wialo i mżyło, poźniej juz baaardzo wiało, a dzis słoneczko :) może ta pogoda z zachodu idzie do ciebie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak pakuję rzeczy :(
    pokłóciłam się z mężem i już Mały płacze więcej :(

• Broszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu ja z laktatorem nie dogaduje się kompletnie i nie sciagam już. Mało leciało, a później Młody z butelki nie chciał jeść. A nawet jak udało mu sie cokolwiek załapać to potem trudniej mu bylo złapać cycka. Teraz po prostu przystawiam dziecko do cyca, ale on je chętnie. I tak jak dziewczyny pisaly-dziecko najlepiej pobudza. Mój czasem miałam wrażenie że pół dnia na cycku wisiał. I Staś teraz też mniej ulewa ale myślę że po prostu jego organizm lepiej sobie radzi.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little jedz do rodzicow, odpocznij psychicznie. Mam nadzieję że mąż zmadrzeje.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My oddaliśmy posiewy, Kuba zrobil mało ale pani w labo powiedziała ze do posiewu im mniej to nawet lepuwj ponieważ bakteria sie tak nie rozpraszaja/ rozbijają. Po wyniki do środy musze czekać minimum. Córka bez problemu w czasie kąpieli zrobiła do kubeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam ochoty tu nigdy więcej wracać, poradzimy sobie świetnie sami razem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    z tym mlekiem to na pewno jakiś chwyt marketingowy ze str producenta...szpital przyjmował od nas zlecenie na konkretne mm, kuchnia przygotowywała porcje na cały dzień, które stały podpisane w lodówce-rozrobione, przelewałam tylko do swojej butelki i podgrzewałam
    Też mi sie tak wydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a czy Liwcia dostaje czasem mm?

Ja mam 2 główne problemy:
    1. Nie karmie w miejscach publicznych ani w gościach piersia (złe sie z tym czuje, brak intymności, nie potrafię)
    2. Mały bardzo krótko je piers. Nasze karmienie nigdy nie trwało wiecej niz kilka minut (moze 15 by sie znalazło). Za to je czesto i dlatego mam potrzebę dokarmić go mm lub odciagnietym (zeby nie wystawiać cycka co 15-20 minut)

Foxiku mam nadzieje ze jednak zmienisz zdanie.
    Tak jak ja pisałam rano... Na dzien dzisiejszy widzę dwa wyjścia, ale to które mowi "koniec z nami" byłoby na wyrost. Dzis jestem wściekła na meza... Dzis w płaczu mowie ze go nienawidzę a dziecko przepraszam ze ma takiego ojca... Ale jak malutki nie bedzie wymagal ciągłej uwagi to pewnie i moje nastawienie sie zmieni. A i liczę na to ze maz jednak bedzie sie z nim bawił jak bedzie juz kumaty...
    No i druga kwestia na która zwróciłaś uwagę... Pensja... Moja tez nie powala. Miałbym gdzie mieszkać, ale utrzymać siebie i dziecko za to byłoby możliwe ale na najniższym poziomie...

Niemniej wypocznij i wróć rozluźniona a nóż maz tez cos przemyśli. Moze nawet przyjedzie do was.
    Trzymam za to kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Też mi sie tak wydaje.
    No wiadomo ze jak byly upały to nikt by nie trzymał ale skoro nasz pokarm kozę stać w lodowce 72h to mm na bank tez ma dłuższy czas...
    A producenci sie tez zabezpieczają zeby nie było afery typu "mleko firmy X zatruwa dzieci".

PS czy markety maja zakaz sprzedaży mleka nr 1 w promocji? Czesto widzę promocje a zawsze od nr 2!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksoaia
    tak-nie można robić promocji na mm 1 (promowanie kp) stąd nawet w reklamach jest mmm2

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie pisałaś 30 lub 60ml...:)

‹‹ 2774 2775 2776 2777 2778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ