X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Sara alantan plus ponoć tez dobry. U nas sprawdza sie sudocrem. No i odstaw chusteczki mokre i woda przemywaj. Ja jeszcze mam wodę micelarna z tołpy i nią tez przemywam podrażniona pupkę.
    U nas młody ma jakiś czujnik ruchu i wysokości: siadasz - ryczy, odkładasz - budzi się. No i co tu zrobic?

Anulka może pomoże Twoja koszula nocna dla zapachu i jakaś huśtawka? Ja mam ostatnio hit na usypianie w dzień. Jak tylko podaje mu ten smoczek specjalny do inhalacji i odpalę maszynę od razu się uspokaja i zasypia. ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka
    Ja po tym karmieniu liczę na spanie do 8.30 :) ewentualnie będę tu o 6. Ale Piotruś dojada do dna wiec jest szansa na pierwszą wersję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek pojadl 10 minut i zasnął więc obstawiam 7;) No to do zobaczenia rano:)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmionko nr 1 :)
    Haneczka tez próbowałam. Raz zasnął w huśtawce przy wibracjach ale niestety to nie jest najlepsza pozycja do spania :/ Leżaczek jeszcze czasami mu przypasuje ale to i tak max 15 min. Taki typ ;)
    Coraz ładniej w nocy śpią te nasze szczęścia :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bąbel od 2. nie śpi.
    Gazy męczą, zjadł przed chwilą i czekam aż uśnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    U nas młody ma jakiś czujnik ruchu i wysokości: siadasz - ryczy, odkładasz - budzi się. No i co tu zrobic?
    Mój model malucha też jest wyposażony w ten czujnik :)

haneczka, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj pierwszy raz wieczorem nie zasnela podczas jedzenia przy cycu,mimo iż zjadła dwa. Ale odłożyłam ja do łóżeczka dałam smoczek i zasnela sama po 30 minutach leżenia.
    Myślałam ze długo pospi a spała 3,5h do 24 i teraz znowu o 4 pobudka. Ja się położyłam spać o 23 więc jestem nieprzytomna :( O 24 to nie wiedziałam co się dzieje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedzonko numer 2 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie chyba nici z spania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik

od 2 jeszcze spac nie poszedl ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    Dziś badania kontrolne. Trzymajcie kciuki &&&

Sarcia ja używam bephantenu. Córka najlepiej reagowala na sudocrem a Młody na to. U nas noc spoko, ale dzień! Jezusie. Młody zdrowieje i robi się głodny. Matko jedyna, myślałam że mi wczoraj wyssie cyce razem z całym środkiem. Wiem, że dzień dwa i się dostosuja do lakomczucha, ale wczoraj już nie wiedziałam jak go karmić.
    I pochwalę się :) wczoraj kupiłam synowi prezent na gwiazdkę :) :) :)

haneczka, Anulka01, Broszka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, martta, marta258 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mu kupiłaś?

U nas nocka tradycyjna.

Szukam kocyka albo śpiworka do fotelika. Tak żeby można było opatulony dziecko na czas przeniesienia do auta a potem , po nagrzaniu sie w środku żeby łatwo można było odkryć albo odpiąć.
    Ktoś cos?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Co mu kupiłaś?

U nas nocka tradycyjna.

Szukam kocyka albo śpiworka do fotelika. Tak żeby można było opatulony dziecko na czas przeniesienia do auta a potem , po nagrzaniu sie w środku żeby łatwo można było odkryć albo odpiąć.
    Ktoś cos?
    Szczeniaczka uczniaczka :)

I mam taki spiworek. Ze smyka. Kupilismybw zeszłym roku po prenatalnych. I jeszcze mam niebieski, od koleżanki :)
    I od niej dostaliśmy też ocieplacz. W sowy :) będzie idealny na zimę :) żeby tylko zima była

haneczka, martta, Ulfenstein lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf my mamy spiworek.do fotelika fakt ze poki co sluzy jako spiworek do wozka.
    Nie wiem czy flan latwo prseniesc zadziala bo w tym spiworku raczej nie przeniesiesz. Tzn ten typ co my mamy to ma.w srodku dziurki na przelozenie pasow aby mlodego w seodku zapiac spiworka. No i nie wyciagnie sie mlodego w spiworku po odpieciu bo najpierw trzeba odpiac pasy i je przeciagnac pod spiacym dzieckiem. A nie ryzykowala bym zapinania dziecka pasami na spiworku.
    Ale.latwosc wkladania i odpinania juz zamocowanego spiworka jest super i tu polecam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 06:57

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin ja zrozumiałam że i taki spiworek chodzi Ulfi ;) chyba jednak nie jestem wyspana; )

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to karmimy się z zegarkiem w ręku po następnych 4h o 7:00:)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dobrze ze chociaż w nocy chca spać ;) u nas 6+4 i serio sie wysypiam nawet:)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik ja bym kupiła taki gruby kocyk z dziurami na pasy żeby był na spodzie i na czas przejścia do auta zawijasz bąbla a w aucie odkrywasz. Są takie z kapturem. Tez czegos potrzebuje podobnego bo kombinezon misiowy robi sie za mały i za cienki.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie inne pomysły na prezenty gwiazdkowe?

• Broszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Moje dziecię miało w nocy 1,5h aktywności ale za to po porannym karmieniu usnął bez problemu:) a więc kawka już wypita:)

Sabinko kciuki!

Właśnie...prezenty gwiazdkowe...racja trzeba już zacząć myśleć bo później nie będzie na to czasu:P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2783 2784 2785 2786 2787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ