X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nadrabia jedzenie. No choć jadł to przez chrobd nie przybieral. No to teraz wisi na cycu ciągle. Dobrze ze rośnie.
    Dla mnie karmienie to nie problem, choć jestem na diecie. Przykro ze większość produktów nie dla mnie. No i jestem bardzo głodna. Ale.dam radę. Ja bym chciała karmić co najmniej rok. Ale jak skaza się potwierdzi, to martwię się o moje kości. Bez wapnia w pokarmie będzie ze mną krucho :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas druga drzemka się kończy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wydaje z siebie dzwieki jak jakis dinozaur w okresie godowym o.O i ro w, dpatku przez sen ! Zaraz hrabiego musze przewijac i ubierac vo jade do okulisty i tesciowa go chwile popilnuje :) a pozniej kade na zakupy spozywcze k kupic meble do salonu juuupiiii :)

Do zobaczonka pozniej !

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, mój też tak gada przez sen :)
    a dziś to wybitnie nie wybiera się spać pomimo senności :P

o słodki jeżu, te okropne wibracje w bujaczku chyba pomagają mu cisnąć kupę o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z podwórka o matko ale pizga :-(

Mój mały się drze jak włączam wibracje

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, mój uwielbia te smyranie po dupci, mnie aż ciarki przechodzą, bo nawet w telefonie wibracji nie mogę mieć włączonych :)

oooo... w końcu usnął, chwilo trwaj! Mały miał pobudkę ok 4, później pospał do ok 7.30 i do chwili obecnej spał może ok pół godziny, więc póki co kawa i pełen luz, nawet zmywać garów nie zamierzam, swoją drogą chyba popieprzyłam ten rosół dwa razy, uff dobrze że chociaż zupa nie była za słona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia jaki rozmiar kombinezonu kupić Małemu, póki co nosi 56/62

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 7 kilogramow z 28 jupi

AJrin, bbeczka91 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Condo magicznych 6 miesiecy to jwst tak ze minimum 6 WHO zaleca ale najlepiej 2lata.
    Wlasnie chodzi o to, ze zalecenie WHO jest zle interpretowane. Bo WHO zaleca wylaczne karmienie piersia przez 6 miesiecy ( a nie minimum 6 miesiecy ), potem wprowadzenie pokarmow stalych i dalsze krmianie piersia do nawet 2 lat. ( kiedys bylo do roku chyba )

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mój nadrabia jedzenie. No choć jadł to przez chrobd nie przybieral. No to teraz wisi na cycu ciągle. Dobrze ze rośnie.
    Dla mnie karmienie to nie problem, choć jestem na diecie. Przykro ze większość produktów nie dla mnie. No i jestem bardzo głodna. Ale.dam radę. Ja bym chciała karmić co najmniej rok. Ale jak skaza się potwierdzi, to martwię się o moje kości. Bez wapnia w pokarmie będzie ze mną krucho :/
    Kapusciane ryby i orzechy maja wapn. Tez jestem na diecie...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Kapusciane ryby i orzechy maja wapn. Tez jestem na diecie...
    Jakie ryby?

Orzechów tez na razie nie mogę

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy od gin. Dostałam recepte na tabsy. Ale na okres sie nie zapowiada. Lekarz mowil ze sluszna decyzję podjęłam o zaprzestaniu karmienia. Bo to.mogło byc bledne kolo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 listopada beda mieli.usg brzuszka

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oryby morskie

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój chyba zaliczy krótką drzemkę przed pójściem spać :D
    bo coś za bardzo mi odpływa, bawimy się, ćwiczymy paluszki u rączki a on jedno oko przymyka, zaraz następne... a teraz już oba otwiera i nie wie jak walczyć :)

na podłodze by spał, a na kanapie pełne ożywienie, łobuz jeden

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ulf onco chodzi z odwodzeniem glowki bo nie zrozumialam? Ze za mocno ze zle?
    On odchyla jak go nosimy. I odchyla jak leży przy cycu na boku. Dlatego kazała mi sie prawie ze kłaść ba plecach i młody na mnie żeby siła grawitacji nie pozwalała mu ochylac głowy i ta sama siła zmniejszy wypływ z cyca.

A jak sie go dobrze położy na brzuszku to trzyma głowę odchylona ze hej.
    Jak już puści to wtedy podnosi tak jak ma na swój wiek podnosić.

Mamy 16.11 kontrole u neurologa tak czy siak. Wiec o te glowke tez dopytam. Chociaż nóżkami już przestał machać (teraz kopie ale to jak czytałam jest kolejny etap ;) a raczki mu latają jak jest zdenerwowany. Tak to ładnie nimi rusza i łączy na brzuszku i ma głównie otwarte dłonie.
    Wiec wszystko idzie ku dobremu :)

Jeszcze czekamy na więcej uśmiechów :)

Martta, podziwiam za walkę z laktatorem. Dla mnie to jest dopiero jazda. Nie dość ze butelka to jeszcze odciąganie.
    No ale jak u był u nas problem wkrótce to tez tak będę walczyć.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Moje dziecko wydaje z siebie dzwieki jak jakis dinozaur w okresie godowym o.O i ro w, dpatku przez sen ! Zaraz hrabiego musze przewijac i ubierac vo jade do okulisty i tesciowa go chwile popilnuje :) a pozniej kade na zakupy spozywcze k kupic meble do salonu juuupiiii :)

Do zobaczonka pozniej !

Kostek przez takie dźwięki został wyeksmitowany z naszej sypialni ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Wlasnie chodzi o to, ze zalecenie WHO jest zle interpretowane. Bo WHO zaleca wylaczne karmienie piersia przez 6 miesiecy ( a nie minimum 6 miesiecy ), potem wprowadzenie pokarmow stalych i dalsze krmianie piersia do nawet 2 lat. ( kiedys bylo do roku chyba )
    Ja wiem ze po 6 miesiącach nie następuje nagły koniec :)
    Ale przez to karmienie tylko cycem przez właśnie pół roku, jest to jakaś jakaś magiczna granica.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jak tak gada wolę wziąć do siebie do łóżka, potulimy się, pogadamy o 4. nad ranem, razem gwiazdki pooglądamy i idziemy razem spać :)

mój jednak nie poszedł spać, więc pewnie zaraz zrobię butlę i położę go wcześniej. Mój musi coś zjeść przed snem. Kiedyś go umyłam i przebrałam w piżamkę, położyłam, bo od ostatniego mleczka minęła tylko godzina i był zdezorientowany jak nigdy. Jednak co rytuały to rytuały :) nawet jakby miał zjeść tylko 30 ml :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Kuba juz śpi :)

‹‹ 2800 2801 2802 2803 2804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ