WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:mój już chyba ponad 5 kg też waży.
gorzej że się baterie wyczerpują w hipciu
jednak to nie będzie takie proste, nie chce spać sam,
na dodatek czkawkę dostał....
Ja już w domu do tych wszystkich zabawek mam kupe akumulatorków przygotowana jestem jak na wojnealinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA jak łapać za brodę żeby lepiej złapała pierś? U mnie z mlekiem problem jest wieczorem tak jak teraz. Piersi flaki i mała nie może ich złapać i się tylko wkurza. A jak już się uda jakoś to ciumka delikatnie ze te mleko jej nie leci i czeka na moment kiedy naplynie samo i wtedy je (a to zawsze wy czuje bo to takie dziwne uczucie jak mi mleko do piersi naplywa)
-
nick nieaktualnySabina wrote:Skasowalo mi posta, grrrr
Wiem ze badanie ogólne moczu jest ok. Jutro koło 10 będzie wiadomo czy posiew rośnie, ale myślę że będzie dobrze. Czekam tego piątku jak zbawienia.
Angela wiadomo, że szpital to ostatecznosc i nikt się tam nie pcha, jak nie musi, życzę żeby Was ta wątpliwa przyjemność omijala szerokim łukiem
DobranocSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinka wrote:A jak łapać za brodę żeby lepiej złapała pierś? U mnie z mlekiem problem jest wieczorem tak jak teraz. Piersi flaki i mała nie może ich złapać i się tylko wkurza. A jak już się uda jakoś to ciumka delikatnie ze te mleko jej nie leci i czeka na moment kiedy naplynie samo i wtedy je (a to zawsze wy czuje bo to takie dziwne uczucie jak mi mleko do piersi naplywa)
Mój taki ma problem wieczorem jak twoja
Ja łapie cycka z cisne lub łapie pod cyckiem cycka i smutek bardziej wystaje wtedy mały chwyta albo się pobawi i chwyci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Mój taki ma problem wieczorem jak twoja
Ja łapie cycka z cisne lub łapie pod cyckiem cycka i smutek bardziej wystaje wtedy mały chwyta albo się pobawi i chwyci.tak, że się potem wszystko ślizga, bo ma brodę w ślinie, ja pierś i już wogóle jest masakra.
-
alinka wrote:A jak łapać za brodę żeby lepiej złapała pierś? U mnie z mlekiem problem jest wieczorem tak jak teraz. Piersi flaki i mała nie może ich złapać i się tylko wkurza. A jak już się uda jakoś to ciumka delikatnie ze te mleko jej nie leci i czeka na moment kiedy naplynie samo i wtedy je (a to zawsze wy czuje bo to takie dziwne uczucie jak mi mleko do piersi naplywa)
cycek i broda zalany mlekiem, Wiec śliskie. Nie idzie odciąganie brody
Mówiła tez ze można ćwiczyć głębokie zassanie poprzez dawanie palca. Ze teraz zasysa palec nie dochodząc do pierwszego zgięcia, a powinien zassac na drugim. Delikatnie mu wkładać głębiej, uważajac na odruch wymiotny.
Jeszcze to żelazo podawane butla, Wiec Kostek miałby sie uczyć dwóch ssan jednocześnie.
Znam to uczucie. Ni to mrowienie ni szczypanie. Niebolesne tylko takie dziwne. I w drugim cycku tez czuje i wypluwa mleko.
Ps. I samo przystawienie takie brutalnejak dziecko otworzy gębę to PACH na sile dostawić do cyca i trzymać aż zaśsie.
A nie delikatnie podawać.
Ćwiczyć będę w dzień bo noe chce ryzykować nocy.
Pierwszym symptomem niedojadania ma być częstsze budzenie w nocy.
My jeszcze do tego ważymy. Wiec będziemy widzieć.
Spadek tempa przyrostu już jest zauważalny.
W pierwsze trzy tygodnie nadrobił aż 1kg. Teraz jest jakieś 350g w 2 tygodnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:17
-
Sabina mi nie chodzi o to że mnie to męczy. Nie uważam to za coś niebywalwgo ale rąk jestem zmęczona ciągłym szarpanuem się, tym bardziej że mój Szymek przez pwrwsze 2 tygodnie nie znal cycka tylko butelkę i długo zajęło mi żeby umiał złapać cycka właściwie 2 miesiące może inaczej bym na to patrzyła gdybym od początku przystawiala dziecko a on by jadł bez problemów
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlinka mój mlekiem tak obsługi siebie i mnie
Dziewczyny a może za nim przyłożycie pierś do dziubka sutkiem posmyrajcie dolna warge i wepchnijcie cycka dość głęboko?
Kamcia no tak pisałaś racja tyle że ja to odebrałam że tak chcecie i tak można bo Emilki nie ma.
No nic będę gadać z mężem jutro bo dziś to ja już w łóżeczku koło mojego śpiącego królewicza.
Mąż usypia córkę i idzie na nockę.
Jezdzilas już mazdunia?
Opowiadaj, co cicho siedzisz.
Jakie wrażenia po ogledzinach:-)
To mi nawet na rękę żeby szwagierka była jeszcze raz u drugiego dziecka naszego
Pewnie się zdziwi jak byśmy zapytali
No zobaczymy....
A teraz korzystam i się kładę spać.
Dobranoc
-
Żabka
Mazdunie na necie znalazłam. Mąż dumny do pracy pojechał. ..ale ja jej nawet z bliska nie widziałam Hahaha
Wczoraj było ciemno i bałam się pakować ba dwór Piotrka by nie usnal. ..a dziś mąż przyjechał. Szybko małego ubralismy, oni poszli na spacer a ja na korepetycje. ..wróciłam na kąpiel nasz obiadu znów ciemno (a Piotrek spał ). Jutro zapoznam się z autkiemw końcu moje hihi. Oj boję się jazdy. ..trza szybko Hondę robić (ale i tak jeździmy nią bo to tylko połamany zderzak...)
-
nick nieaktualnya ja z ogolnikow po wizycie u okulisty okzalao sie ze musze nosic okulary bo mam wade wzroku w dodatku minusową a u nas w rodzinie nikt takiej nie ma i okulistka powiedziala ze to wada nabyta jak ktos duzo spedza przed komputerem na przyklad...co w mojej pracy nieuniknione non stop komputer.ehh;/ coz wybralam opraki i szkla zamowilam, zaplacilam i czekam az beda do odbioru
-
Ulf moj na bank nie zasysa na drugie zgiecie cyca widze jak puszcza cyca jak splaczona i ile zlapal i jest to troche ponad 1 zgoecie. Ale maly ma taki odruch wymiotny ze nie wiem
on na poczatku smoczkiem sie krztusil do tego czaswm jak.zlapie za mocno cyca to tez ma odruch wymiotny. No nic poki co walczymy z plesniawkami moze to poprawi sytuacje.
-
Jak doradczyni mu włożyła palucha to tez najpierw ledwo do pierwszego zgięcia i kilka razy mial odruch. I mu tak delikatnie gmerała aż po chwili rzeczywiście doszła do drugiego.
W necie piszą ze jak dziecko za płytko łapie to nie opróżnia cycka. A mój po karmieniu to taki flaczek, ze aż nie mogę uwierzyć ze potem w nocy sie napełnia aż do bólu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My się witamy na pierwszym karmieniu. Aż Susie dziwię ze dopiero teraz, bo mały wczoraj dużo spał. Ale po kąpieli dał popis z jedzeniem i padł
dziś czeka nas wyprawa do laryngologia a mąż idzie do ogólnego bo stwierdził że faceci po 30tce jednak nie są niesmiertelni wczoraj odebrał wyniki badań i cały wieczór był orzygnebiony bo 3 wyniki miał podwyższone mam nadzieję że wszystko będzie ok
-
Mi (po konsultacji laktacyjnej hehe) prawie pękł cycek
. Co z tego ze dziecko przesypia 5h skoro ja muszę wstawać i tak.
Spał by dalej ale ja już nie mogę wytrzymać.
Taki los.
A powtarzane M wielokrotnie, ze 'karmienie na zadanie oznacza zadanie dziecka lub cycka' nie dociera.
'Po co go budzisz?'
Bo najważniejsza przespana cała noc. A ze mi zaraz eksploduje cyc to nieważne.
Jakby to był jego cyc i jego ból to by chodził po ścianach i przystawiał młodego co 2h dla ulgi.
Ale mój? Pewnie przesadzam