X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój już chyba ponad 5 kg też waży.
    gorzej że się baterie wyczerpują w hipciu o.O

jednak to nie będzie takie proste, nie chce spać sam,
    na dodatek czkawkę dostał....

Ja już w domu do tych wszystkich zabawek mam kupe akumulatorków przygotowana jestem jak na wojne :P

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak łapać za brodę żeby lepiej złapała pierś? U mnie z mlekiem problem jest wieczorem tak jak teraz. Piersi flaki i mała nie może ich złapać i się tylko wkurza. A jak już się uda jakoś to ciumka delikatnie ze te mleko jej nie leci i czeka na moment kiedy naplynie samo i wtedy je (a to zawsze wy czuje bo to takie dziwne uczucie jak mi mleko do piersi naplywa)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Skasowalo mi posta, grrrr

Wiem ze badanie ogólne moczu jest ok. Jutro koło 10 będzie wiadomo czy posiew rośnie, ale myślę że będzie dobrze. Czekam tego piątku jak zbawienia.

Angela wiadomo, że szpital to ostatecznosc i nikt się tam nie pcha, jak nie musi, życzę żeby Was ta wątpliwa przyjemność omijala szerokim łukiem
    A ja wam życzę aby was szybko wypuścili.

Dobranoc

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A jak łapać za brodę żeby lepiej złapała pierś? U mnie z mlekiem problem jest wieczorem tak jak teraz. Piersi flaki i mała nie może ich złapać i się tylko wkurza. A jak już się uda jakoś to ciumka delikatnie ze te mleko jej nie leci i czeka na moment kiedy naplynie samo i wtedy je (a to zawsze wy czuje bo to takie dziwne uczucie jak mi mleko do piersi naplywa)

Mój taki ma problem wieczorem jak twoja
    Ja łapie cycka z cisne lub łapie pod cyckiem cycka i smutek bardziej wystaje wtedy mały chwyta albo się pobawi i chwyci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    My juz chrzestnych poprosiliśmy beda Ci sami co przy córce byli szczesliwi. Chrzciny w czerwcu

Tak można?:-)
    Nie wiedziałam.
    Muszę pogadać z mężem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mój taki ma problem wieczorem jak twoja
    Ja łapie cycka z cisne lub łapie pod cyckiem cycka i smutek bardziej wystaje wtedy mały chwyta albo się pobawi i chwyci.
    moja to język wystawia i wyliże mi wkoło brodawkę :D tak, że się potem wszystko ślizga, bo ma brodę w ślinie, ja pierś i już wogóle jest masakra.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Pewnie ze można powtórzyć chrzestnych. Sama pisałam ze rozwazalismy tych samych. Koleżanka dwa razy brała siostrę. Wręcz razem chrzciny robiły i wzajemnie byli sobie rodzicami chrzestnymi. Obie slubu nie mają

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Jak już złapie cyca to odciągać brodke, żeby rozszerzać 'otwor'. Ale mi nie wychodzi niestety :( cycek i broda zalany mlekiem, Wiec śliskie. Nie idzie odciąganie brody :(
    Mówiła tez ze można ćwiczyć głębokie zassanie poprzez dawanie palca. Ze teraz zasysa palec nie dochodząc do pierwszego zgięcia, a powinien zassac na drugim. Delikatnie mu wkładać głębiej, uważajac na odruch wymiotny.

Jeszcze to żelazo podawane butla, Wiec Kostek miałby sie uczyć dwóch ssan jednocześnie.

Znam to uczucie. Ni to mrowienie ni szczypanie. Niebolesne tylko takie dziwne. I w drugim cycku tez czuje i wypluwa mleko.

Ps. I samo przystawienie takie brutalne ;) jak dziecko otworzy gębę to PACH na sile dostawić do cyca i trzymać aż zaśsie.
    A nie delikatnie podawać.
    Ćwiczyć będę w dzień bo noe chce ryzykować nocy.

Pierwszym symptomem niedojadania ma być częstsze budzenie w nocy.
    My jeszcze do tego ważymy. Wiec będziemy widzieć.
    Spadek tempa przyrostu już jest zauważalny.
    W pierwsze trzy tygodnie nadrobił aż 1kg. Teraz jest jakieś 350g w 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 21:17

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina mi nie chodzi o to że mnie to męczy. Nie uważam to za coś niebywalwgo ale rąk jestem zmęczona ciągłym szarpanuem się, tym bardziej że mój Szymek przez pwrwsze 2 tygodnie nie znal cycka tylko butelkę i długo zajęło mi żeby umiał złapać cycka właściwie 2 miesiące może inaczej bym na to patrzyła gdybym od początku przystawiala dziecko a on by jadł bez problemów

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie u mnie tez ślisko, ale sprobuje jutro cwiczyć.

a powiedzcie kiedy może wystąpić w razie czego gorączka po szczepieniu?
    szczepiliśmy sie o 13 i odpukać na razie ok. w nocy też muszę np. wstawać co 3 godziny i sprawdzać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali wiem że mi jest łatwo mówić, bo nie miałam problemów z laktacja. Tylko jak Was czytam, to widzę jakie jesteście umeczone.
    Za to teraz mam małego alergika. Zawsze coś....

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka mój mlekiem tak obsługi siebie i mnie :-)

Dziewczyny a może za nim przyłożycie pierś do dziubka sutkiem posmyrajcie dolna warge i wepchnijcie cycka dość głęboko?

Kamcia no tak pisałaś racja tyle że ja to odebrałam że tak chcecie i tak można bo Emilki nie ma.
    No nic będę gadać z mężem jutro bo dziś to ja już w łóżeczku koło mojego śpiącego królewicza.
    Mąż usypia córkę i idzie na nockę.

Jezdzilas już mazdunia?
    Opowiadaj, co cicho siedzisz.:-)
    Jakie wrażenia po ogledzinach:-)

To mi nawet na rękę żeby szwagierka była jeszcze raz u drugiego dziecka naszego
    Pewnie się zdziwi jak byśmy zapytali :-)
    No zobaczymy....

A teraz korzystam i się kładę spać.
    Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Mazdunie na necie znalazłam. Mąż dumny do pracy pojechał. ..ale ja jej nawet z bliska nie widziałam Hahaha
    Wczoraj było ciemno i bałam się pakować ba dwór Piotrka by nie usnal. ..a dziś mąż przyjechał. Szybko małego ubralismy, oni poszli na spacer a ja na korepetycje. ..wróciłam na kąpiel nasz obiadu znów ciemno (a Piotrek spał ). Jutro zapoznam się z autkiem :) w końcu moje hihi. Oj boję się jazdy. ..trza szybko Hondę robić (ale i tak jeździmy nią bo to tylko połamany zderzak...)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z ogolnikow po wizycie u okulisty okzalao sie ze musze nosic okulary bo mam wade wzroku w dodatku minusową a u nas w rodzinie nikt takiej nie ma i okulistka powiedziala ze to wada nabyta jak ktos duzo spedza przed komputerem na przyklad...co w mojej pracy nieuniknione non stop komputer.ehh;/ coz wybralam opraki i szkla zamowilam, zaplacilam i czekam az beda do odbioru

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf moj na bank nie zasysa na drugie zgiecie cyca widze jak puszcza cyca jak splaczona i ile zlapal i jest to troche ponad 1 zgoecie. Ale maly ma taki odruch wymiotny ze nie wiem :/ on na poczatku smoczkiem sie krztusil do tego czaswm jak.zlapie za mocno cyca to tez ma odruch wymiotny. No nic poki co walczymy z plesniawkami moze to poprawi sytuacje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak doradczyni mu włożyła palucha to tez najpierw ledwo do pierwszego zgięcia i kilka razy mial odruch. I mu tak delikatnie gmerała aż po chwili rzeczywiście doszła do drugiego.
    W necie piszą ze jak dziecko za płytko łapie to nie opróżnia cycka. A mój po karmieniu to taki flaczek, ze aż nie mogę uwierzyć ze potem w nocy sie napełnia aż do bólu.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly wlasnie usnal, ciekawe do ktorej pospi...widze ze w miare normuje swoje spanie i karmienia poki co kilka dni w miare regularnie :) oby tak dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 02:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie nocna zmiana ??? Wszyscy spia ? :(

My karmienie numer 1 standardowo kkolo 3

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się witamy na pierwszym karmieniu. Aż Susie dziwię ze dopiero teraz, bo mały wczoraj dużo spał. Ale po kąpieli dał popis z jedzeniem i padł :) dziś czeka nas wyprawa do laryngologia a mąż idzie do ogólnego bo stwierdził że faceci po 30tce jednak nie są niesmiertelni wczoraj odebrał wyniki badań i cały wieczór był orzygnebiony bo 3 wyniki miał podwyższone mam nadzieję że wszystko będzie ok

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi (po konsultacji laktacyjnej hehe) prawie pękł cycek :). Co z tego ze dziecko przesypia 5h skoro ja muszę wstawać i tak.
    Spał by dalej ale ja już nie mogę wytrzymać.
    Taki los.
    A powtarzane M wielokrotnie, ze 'karmienie na zadanie oznacza zadanie dziecka lub cycka' nie dociera.
    'Po co go budzisz?'
    Bo najważniejsza przespana cała noc. A ze mi zaraz eksploduje cyc to nieważne.
    Jakby to był jego cyc i jego ból to by chodził po ścianach i przystawiał młodego co 2h dla ulgi.
    Ale mój? Pewnie przesadzam

k0kd3e5emmavzxbk.png
‹‹ 2802 2803 2804 2805 2806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ