WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo byla najgorsza noc od początku kiedy Kubuś sie urodził. Kubuś poszedl spać o 20 ja poszłam spać koło 21 o tuż przed 1 w domu zaczelobwyc. Myślałam ze to mi sie śni ale nie, przebudziilam sie i slysze pik pik co 10 sec juz wiedziałam zalaczyl sie alarm i te pik pik to informacja o zdarzeniu. Polecialam do pokoju i widzę ze Kuba sie rusza i jakby sie obudzil. Najprawdopodobniej sie zapomniał aby oddychać lub zasnal na tyle mocno że plytki oddechu nie zalapaly.A alarm go przebudzil. Nigdy nie bylo fałszywych alarmów to 3 raz jak zalaczyly sie plytki. 2 razy przy córce. Teraz mam nadzieję ze on po prostu mocniej zasnal. Wczoraj szłam spac z kiepskim humorze teraz nie mam w ogóle lepszego. Nie chce wiedzieć nawet co by było gdybym monitora nie miala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 04:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngela wiem co przezywasz bo nam się włączył alarm 2 razy w tygodniu kiedy ofebralismy mała ze szpitala i też jak już dobieglam do łóżeczka to nie spala. Ale cieszę się bardzo z tego zakupu i nawet mąż który był przeciwny teraz chwali . U nas całe szczęście więcej już nie pikalo ale włączamy cały czas.
Ulf moja się najada ewidentnie bo w 7 tygodni przytyla 2 kg i cyce oproznia do końca bo wczoraj wieczorem 30 minut wisialam z laktatorem na cycach i praktycznie nic nie poleciało. U mnie taki problem ze za wolno się napelnia. Ale pocwicze to przystawianie może bedzie lepiej
A może teraz mam ten kryzys 7 tygodnia?
Sabina dla mnie kp jest super i uwielbiam to robić i zamierzam co najmniej rok ja karmić -
nick nieaktualnyI U nas o 5 dopiero pierwsze karmienie po 9h snu.
Wczoraj po 8 musiałam z jednej piersi odciągnąć mleko a do drugiej przystawic dziecko bo myślałam właśnie ze z bólu nie wytrzymam i już cała zalana byłam. A dzisiaj minęło 9h io piersi się napelnily ale bez szaleństwa.
Poza tym u mnie mała preferuję prawa stronę i ten lewy cyc już w ogóle ma strasznie wolne tempo napełniania -
nick nieaktualnyFajnie Alinka
będziemy karmić razem
Ba wstałam. Przebrałam się. Czekam aż ksieciunio wstanie i zacznie się dzień. Ostatni dzień tutaj. Żeby tylko potwierdzili ze wychodzimy.
Angela masakra! Najadlas się strachu. Współczuję i cieszę się, że nic się nie stało.
Pisalyscie i odruchu wymiotnym. Mojemu jak włożyć smoczek to też ma odruch. A pierś zasysa ładniealinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy już na nogach, czeka nas dziś szczepienie
muszę zaraz zadzwonić do przychodni i spytać czy mogę od 8. czy dopiero 9. przyjechać z Małym. Ok 4.30 już chciał urządzić pobudkę, wzięłam do siebie a i tak gadał raz do mnie raz do męża się odwracając. Nie dość że w dzień malutko spał to jeszcze w nocy urządza harce. A po szczepieniach to już w ogóle o spaniu nie ma mowy, już mi podłączcie kroplówkę z kawą.
Angela, współczuję! Jak tak czytam Wasze historie aż żałuję że nie mam monitora
ale wierzę, że ktoś w górze nad naszymi Dzieciątkami czuwa i kurczę, nie może się źle dziać -
nick nieaktualnyTo ja Wam powiem, ze u nie z kp srednio, pokarm sie pojawia, ale wolno. Takie uczucie bolacego przepelnienia miewam tylko w nocy, jak jest 5-6 h przerwa.
I wiem, ze maly nie zasysa gleboko, ale to tez chyba troszke wina moich sutkow, bo sa male i mu ciezko, ale piers oproznia.
Za to wczoraj rano bylam w szoku!
Maly sie darl, a ja chcialam jeszcze troche pospac :p rozebralam go do pampersa i polozylam sobie na golym brzuchu i piersi. On sie dalej wsciekal, ale juz mniej, troche poplakiwal, a ja szukalam tej calej magii w kangurowaniu.
Znalazl ja maz, bo jak podszedl to zobaczyl, ze z cyckow na boki do naszego lozka leje sie mleko
Oboje bylismy w szoku, jeszcze tak nie mialam chyba nigdy.
No wiec przystawilam malego marude -
nick nieaktualnyAngela, nie dziwie sie, ze sie wystraszylas. My tez mamy monitor, jeszcze na szczescie nie bylo alarmu, ale wlaczamy i boje sie troche, bo czasem jak sie zapomnimy i wyjmiemy malego z lozeczka bez wylaczenia czujnika to alarm wlacza sie po pol minuty, minucie.
Tak chyba nie powinno byc nie?
Na poczatku wlaczas sie szybciej, moze sie plytka przesunela, musze sprawdzic.
Sabina oby wyniki byly dobre i piscili Was do domku!! -
Ja już po 3 cim karmieniu np mały obudził się o 7 i mąż zamiast go lulac to go rozbudzil i musiał zjeść teraz czjawki dostał więc trochę cyca pokumkal i usnal .
Obiad zrobiłam wykapalam się zjem i muszę się szykować do lekarza.
Ja bym chciała rok karmić ale z jego jedzeniem marnie to widzę w nocy je super bo cycki pełne a już teraz różnie też próbuje z tym składaniem zobaczymy.
-
Młody zrobił dwie kupy pod rząd.
Nie pytajcie czemu M go nie przewinął po pierwszej, bo nie wiem.
Ale kupy było tyle ze wyciekła i tyłem i przodem. Szybka kapiel poranna była grana.
Jeżu ależ to była ogromna kupa.
Raczej Kostek po żelazie nie na zatwardzeń. Choć śmierdzą niemiłosiernie
-
nick nieaktualnyAngela tulę zeby dzien był lepszy i odeszło wspomnienie o tej nocy :*
Sarcia jesli o 3 masz pierwsze karmienie to Ci ładnie synuś spija
Mam 23-24 pierwsze a ok 2 drugie
Postanowiłam oduzaleznic sie od meza i dzis jade z synkiem do CH (40km ode mnie)
Poprawimy sobie humor jakimiś zakupami
Zawsze tylko obawiam sie ze mały bedzie płakał... Szczególnie gdy chce jesc to wrzeszczy ...
No ale cóż.... Takie sa uroki okresu niemowlęcego
PS teraz mi spi na brzuszku
Aaaaa i muszę sie pochwalić!!! Mam wzorowe wyniki krwi
Wychodząc ze szpitala hemoglobina była poniżej 10, a jest 12,4(!!!)
Czy to oznacza ze tak super sie odżywiam (w sensie składników w pokarmie?) bo tabletki brałam tylko gdy mi sie przypomniało
A cała ciaze miałam niska hemoglobinęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:07
alinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak ja nie lubię tej przychodni! Chyba poproszę męża o zmianę
Dzwonię i pytam czy mogę zaraz z dzieckiem przyjechać:
- Ale jest tylko jedna pani doktór. Dzisiaj miała pani termin?
- Tak.
- A ile dzieciątko ma i co szczepić chce pani.
- 5w1, 3 miesiące skończone.
- Ale to chyba 6w1?
- Nie, 5w1 z sanepidu dla wcześniaków.
- No ale dzisiaj? Niech pani przyjedzie skoro tak się pani upiera...
to po co wpisują w książeczkę kiedy mamy przyjeżdżać??
jedynie nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ile Maluszek przybrał,
a jeśli znowu zrobią głupie uwagi dot. KP to wyjdę i trzasnę drzwiami.
amen -
Esmi, A jesteście na piersi czy na mieszance?
Jejku. Ja już w nocy czułam taki ból w lewej piersi ze szok. Przystawialm młodego i s nocy i teraz do tego cyca. Drugi tez sie dopomina.
Okładam sie kapusta i mam czarne myśli. Młody podczas karmienia sie odepchnął a mnie podeszły łzy. M to widział i mówi ze w weekend nas czeka poważna rozmowa o butelce.
-
nick nieaktualny