X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jesteśmy właśnie po pierwszym karmieniu ;)
    już się martwiłam że od 19.30 się nie obudzi, a zasnął przed 22.

w naszym łóżku
    cwaniak mały...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byla najgorsza noc od początku kiedy Kubuś sie urodził. Kubuś poszedl spać o 20 ja poszłam spać koło 21 o tuż przed 1 w domu zaczelobwyc. Myślałam ze to mi sie śni ale nie, przebudziilam sie i slysze pik pik co 10 sec juz wiedziałam zalaczyl sie alarm i te pik pik to informacja o zdarzeniu. Polecialam do pokoju i widzę ze Kuba sie rusza i jakby sie obudzil. Najprawdopodobniej sie zapomniał aby oddychać lub zasnal na tyle mocno że plytki oddechu nie zalapaly.A alarm go przebudzil. Nigdy nie bylo fałszywych alarmów to 3 raz jak zalaczyly sie plytki. 2 razy przy córce. Teraz mam nadzieję ze on po prostu mocniej zasnal. Wczoraj szłam spac z kiepskim humorze teraz nie mam w ogóle lepszego. Nie chce wiedzieć nawet co by było gdybym monitora nie miala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 04:24

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy
    W sumie pierwszy raz
    Ale tak naprawdę to karmie na spiocha -mały sam się nie obudził ms jedzonko ale mama tak
    Je i to jest najważniejsze

Angela
    Oby to była ostatnia taka kiepska noc!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A m8j niby chce jesc a szarpie cycek wypluwa spi i sie smieje przy cycu o.O badz tum madry czy on chce jesc czy nie, a jak go odloze to czy za chwile nie wstanie hmm

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela współczuję stressu. Oby to tylko faluszywy alarm.
    My karmienie nr 2. Mały obudził się zadowolony przewrócił się z boku na plecy i harcowal.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela wiem co przezywasz bo nam się włączył alarm 2 razy w tygodniu kiedy ofebralismy mała ze szpitala i też jak już dobieglam do łóżeczka to nie spala. Ale cieszę się bardzo z tego zakupu i nawet mąż który był przeciwny teraz chwali . U nas całe szczęście więcej już nie pikalo ale włączamy cały czas.

Ulf moja się najada ewidentnie bo w 7 tygodni przytyla 2 kg i cyce oproznia do końca bo wczoraj wieczorem 30 minut wisialam z laktatorem na cycach i praktycznie nic nie poleciało. U mnie taki problem ze za wolno się napelnia. Ale pocwicze to przystawianie może bedzie lepiej :)
    A może teraz mam ten kryzys 7 tygodnia?

Sabina dla mnie kp jest super i uwielbiam to robić i zamierzam co najmniej rok ja karmić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I U nas o 5 dopiero pierwsze karmienie po 9h snu.

Wczoraj po 8 musiałam z jednej piersi odciągnąć mleko a do drugiej przystawic dziecko bo myślałam właśnie ze z bólu nie wytrzymam i już cała zalana byłam. A dzisiaj minęło 9h io piersi się napelnily ale bez szaleństwa.

Poza tym u mnie mała preferuję prawa stronę i ten lewy cyc już w ogóle ma strasznie wolne tempo napełniania :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Alinka :) będziemy karmić razem :)

Ba wstałam. Przebrałam się. Czekam aż ksieciunio wstanie i zacznie się dzień. Ostatni dzień tutaj. Żeby tylko potwierdzili ze wychodzimy.

Angela masakra! Najadlas się strachu. Współczuję i cieszę się, że nic się nie stało.
    Pisalyscie i odruchu wymiotnym. Mojemu jak włożyć smoczek to też ma odruch. A pierś zasysa ładnie

alinka lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Zjadlam sniadanie, wypilam kawe i herbate a nawet maz dal dla mnie princepolo wow.
    Noc spoko nawet sie wyspalam :-)

Sabina lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na nogach, czeka nas dziś szczepienie :(
    muszę zaraz zadzwonić do przychodni i spytać czy mogę od 8. czy dopiero 9. przyjechać z Małym. Ok 4.30 już chciał urządzić pobudkę, wzięłam do siebie a i tak gadał raz do mnie raz do męża się odwracając. Nie dość że w dzień malutko spał to jeszcze w nocy urządza harce. A po szczepieniach to już w ogóle o spaniu nie ma mowy, już mi podłączcie kroplówkę z kawą.

Angela, współczuję! Jak tak czytam Wasze historie aż żałuję że nie mam monitora :(
    ale wierzę, że ktoś w górze nad naszymi Dzieciątkami czuwa i kurczę, nie może się źle dziać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam powiem, ze u nie z kp srednio, pokarm sie pojawia, ale wolno. Takie uczucie bolacego przepelnienia miewam tylko w nocy, jak jest 5-6 h przerwa.
    I wiem, ze maly nie zasysa gleboko, ale to tez chyba troszke wina moich sutkow, bo sa male i mu ciezko, ale piers oproznia.

Za to wczoraj rano bylam w szoku! :D
    Maly sie darl, a ja chcialam jeszcze troche pospac :p rozebralam go do pampersa i polozylam sobie na golym brzuchu i piersi. On sie dalej wsciekal, ale juz mniej, troche poplakiwal, a ja szukalam tej calej magii w kangurowaniu.
    Znalazl ja maz, bo jak podszedl to zobaczyl, ze z cyckow na boki do naszego lozka leje sie mleko :D
    Oboje bylismy w szoku, jeszcze tak nie mialam chyba nigdy.
    No wiec przystawilam malego marude ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, nie dziwie sie, ze sie wystraszylas. My tez mamy monitor, jeszcze na szczescie nie bylo alarmu, ale wlaczamy i boje sie troche, bo czasem jak sie zapomnimy i wyjmiemy malego z lozeczka bez wylaczenia czujnika to alarm wlacza sie po pol minuty, minucie.
    Tak chyba nie powinno byc nie?
    Na poczatku wlaczas sie szybciej, moze sie plytka przesunela, musze sprawdzic.

Sabina oby wyniki byly dobre i piscili Was do domku!!

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po 3 cim karmieniu np mały obudził się o 7 i mąż zamiast go lulac to go rozbudzil i musiał zjeść teraz czjawki dostał więc trochę cyca pokumkal i usnal .
    Obiad zrobiłam wykapalam się zjem i muszę się szykować do lekarza.

Ja bym chciała rok karmić ale z jego jedzeniem marnie to widzę w nocy je super bo cycki pełne a już teraz różnie też próbuje z tym składaniem zobaczymy.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody zrobił dwie kupy pod rząd.
    Nie pytajcie czemu M go nie przewinął po pierwszej, bo nie wiem.
    Ale kupy było tyle ze wyciekła i tyłem i przodem. Szybka kapiel poranna była grana.
    Jeżu ależ to była ogromna kupa.
    Raczej Kostek po żelazie nie na zatwardzeń. Choć śmierdzą niemiłosiernie

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tulę zeby dzien był lepszy i odeszło wspomnienie o tej nocy :*

Sarcia jesli o 3 masz pierwsze karmienie to Ci ładnie synuś spi :) ja
    Mam 23-24 pierwsze a ok 2 drugie :D

Postanowiłam oduzaleznic sie od meza i dzis jade z synkiem do CH (40km ode mnie) :)
    Poprawimy sobie humor jakimiś zakupami :)
    Zawsze tylko obawiam sie ze mały bedzie płakał... Szczególnie gdy chce jesc to wrzeszczy ...
    No ale cóż.... Takie sa uroki okresu niemowlęcego :)
    PS teraz mi spi na brzuszku :)

Aaaaa i muszę sie pochwalić!!! Mam wzorowe wyniki krwi :)
    Wychodząc ze szpitala hemoglobina była poniżej 10, a jest 12,4(!!!)
    Czy to oznacza ze tak super sie odżywiam (w sensie składników w pokarmie?) bo tabletki brałam tylko gdy mi sie przypomniało :)
    A cała ciaze miałam niska hemoglobinę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2016, 08:07

alinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nie lubię tej przychodni! Chyba poproszę męża o zmianę :(
    Dzwonię i pytam czy mogę zaraz z dzieckiem przyjechać:
    - Ale jest tylko jedna pani doktór. Dzisiaj miała pani termin?
    - Tak.
    - A ile dzieciątko ma i co szczepić chce pani.
    - 5w1, 3 miesiące skończone.
    - Ale to chyba 6w1?
    - Nie, 5w1 z sanepidu dla wcześniaków.
    - No ale dzisiaj? Niech pani przyjedzie skoro tak się pani upiera...

o.O

to po co wpisują w książeczkę kiedy mamy przyjeżdżać??
    jedynie nie mogę się doczekać żeby zobaczyć ile Maluszek przybrał,
    a jeśli znowu zrobią głupie uwagi dot. KP to wyjdę i trzasnę drzwiami.

amen

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Ja juz nie śpię. Mały tak ale przez sen postekuje.oby dziś bez placzu wstawał

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam okresu weeeeee myslalam ze dluzej sie pociesze braku @. Dlatego juz wiem dlaczego wczoran zarlam slodycze jak opetana !!!! No nic musze sie umowic do gina i pomyslec o tabletkach.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, A jesteście na piersi czy na mieszance?

Jejku. Ja już w nocy czułam taki ból w lewej piersi ze szok. Przystawialm młodego i s nocy i teraz do tego cyca. Drugi tez sie dopomina.
    Okładam sie kapusta i mam czarne myśli. Młody podczas karmienia sie odepchnął a mnie podeszły łzy. M to widział i mówi ze w weekend nas czeka poważna rozmowa o butelce.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej okresu nie mam i według usg trochę go nie bede miec.

‹‹ 2803 2804 2805 2806 2807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ