WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiło się czyta, że wam maluchy śpią w nocy coraz dłużej
u nas w nocy pobudka co 3 godziny, podejrzewam, że gdyby nie brzuszek mały spałby dłużej
Żabko jak startowaliśmy z nutra kupy były koloru nawet rdzawego, intensywnie zielonego, konsystencji jaką opisałaś i śmierdziały, potem przeszły w brudnożólte i dość luźne a od 2 dni widzę, że kolor dalej brudnożółty ale konsystencja bardziej plastelinowata i nie śmierdzą jakoś mocno.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem Wam, jak byłam w ciąży strasznie się bałam że będzie z nockami tak jak u córki ona budziła się co 3 godziny. Więc snu 2.5 godziny bo nakarmić było trzeba jeszcze się odciągnąć istny koszmar. A tu taka niespodzianka Kuba budzi się w nocy raz no nie raz dwa. Ale śpię średnio 8 godzin ciurkiem. Jest bosko
bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie też Fifi budzi się ostatnio raz w nocy, ale za to później ma problem z ponownym zaśnięciem. Nie mam już pomysłu jak sobie z tym poradzić. Dziś wstaliśmy po 8. łaskawy dla nas synek się okazał, zwłaszcza że mąż dziś wolne ma. Bobasa nakarmił a ja na spokojnie mogłam wziąć prysznic, a i tak teraz dopijam zimną już kawę
w nocy pobudka ok 3. zjadł mleczko i odłożony chichrał się raz do mnie raz do męża -
Bisacz u mnie to samo niestety ze wstawaniem, co 3h góra co 4h.... zazdroszczę wam dziewczyny, Angela to ja mam teraz tak jak Ty z córką miałaś....
Taki szary bury ten dzień że nic tylko się pochlastac, mąż w ramach dnia z rodziną pojechał do rodziców do garażu grzebać sobie w aucie, super, a naiwnie myślałam że zrobię sobie paznokcie dzisiaj, tymczasem mały na mnie śpi
Ktoś mi podmienil męża na jakiegoś pajaca egoiste -
My dzis konczymy dwa miesiace i moj Maluch polozny przed 20h wstaje ok 23 h na jedzenie, wtedy kolo 2h i wtedy znow 4h, potem czesto 5 i 6 h. Kiedy zacznie dluzej przesypiac. Masakra. A czesto jeszcze budzi sie pol godziny po odlozeniu pierwszym do lozeczka i ma smiechy i maz go wtedy usypia, bo glodny nie jest. Daje nam popalic.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlf u mnie też w jednym pojemniku starczy.
Martta podaje ci dłoń.
Myślałam że pójdziemy na spacer, trochę mnie wyreczy z bujania na rękach syna a on zapakować się (właśnie wyszedł) z gratki i pojechał do kolegi na wioche spadać coś w aucie znając jego wróci późnym wieczorem.
A ja znowu sama z dzieciakami.
Mąż jest albo w pracy,garażu zawsze gdzieś albo śpi smacznie.
Zazdraszczam wam tych nocek przesłanych.
Ja to się nie doczekam moje dziecko je mm 40-90ml on nigdy chyba nie przespi 4h! Na cycku chociaż pospalam bo cycek go jeszcze ululal a tak to walczę jeszcze żeby go uspakac i tyle czasu minie ahhhh
Zdążyłam na szybko dosłownie na wariata i na dwie raty wypić kawę i zjeść śniadanie,wykąpać się i ściągnąć ręcznie pod prysznicem mleka z cycek:-(
Płakać mi się chce.
Przyszedł mąż do pokoju (szukałam zeszytu będę notowac ile kiedy je junior bo za dwa tyg kontrola to będzie podkładka) a tego na amory wzięło.
Mi się płakać od rana chce, jestem zaniedbana przydało by się iść do fryzjera, pazurki bym chciała sobie zrobić nie wspomnę o zakupach ja nawet spodni nie mam bo w sklepach (czyt. Galerii)same rurki sprzedają a ja nie lubię i chodzę jak ta lajza i tak się też czuje.
Pozalilam się mężowi a on każe mi się umawiać w czym problem? taaaaaaa a kak junior się rozedrze to już mnie wola bo nie umie ogarnąć
Ale chyba mam kiepski dzień
To przez te Cycki szlak mnie trafia jak mam jeszcze je ogarniać jak na złość nawał jakiś się robi:-(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny strasznie Wam współczuję problemów z kupami, brzuszkami i mężami. Dziękuję Bogu, że moja Emilka jest tak bezproblemowa. Po popołudniowej drzemce jest zawsze marudna i ostatnio zaczęła nawet płakać przy kąpieli, ale to są max zaledwie 2-3h w ciągu dnia. Niestety mój mąż to już inna bajka, ale nawet nie chce mi się o tej mendzie pisać.
U nas właśnie wyszło piękne słońce, czekam aż mój maluch wstanie i jedziemy do mojego brata na obiad -
Kurczę żabka mój kiedyś miał popekana muszę mu sprawdzić dziś te uszy.
My się leniny mąż poszedł do pracy a ja z mamą robilysmy zdjęcia małemu ale się śmiał był w raju moja mama nie odstępuje go na krok wczoraj to nawet się ze mną nie przywitała tylko od razu do małego aż mi Sur miło robi jak na nią patrzę jak go trzyma sobie no trochę gorzej jak zaczyna swoje rady głosić ale narazie jest znosna.
Teraz lecimy na spacer jeszcze sąsiadka z nami idzie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Bisacz dzięki za info o kupię. A czy twoje dziecię też tak suszylo po tym mm???
Sarcia jeszcze mi się przypomniało.
Specyficzny znać skazy białkowej tzn alergii na mleko jest za uszami popękane skóra
ze skórą za uszami tez miałam problem i to mega ale dziś jest ok - po kąpieli czyszczę dokładnie wacikami namoczonymi solą fizjologiczną lub przegotowana wodą i dokładnie osuszam niczym już nie smaruję (jak smarowałam to była tragedia)
generalnie na wszystkie fałdki najlepsze dobre osuszenie i ewentualnie puder (mam puder linomag)żabka04 lubi tę wiadomość
-
Mój synek też ze snem ma różnie, przez tydzień po kąpieli i karmieniu zasypiał dopiero o 22-23 i spał do 6-7 więc wychodziło 8h i mogłam się wyspać. A od dwóch dni zasypia wcześniej bo ok 21:30 i pierwsza pobudka już o 3, później nie chce spać tylko guga i się uśmiecha. Wczoraj obudził się jeszcze o 5 i 7, a dzisiaj zasnął przy piersi dopiero o 5 i pobudka o 9. Chciałabym żeby unormowały mu się już godziny zasypiania i karmienia. Może po 3 mies będzie lepiej.
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Do dziewczyn co miały chora tarczyca przed ciąża i w ciąży.
Czy waszym dzieciaczkom zbadali w szpitalu tsh?
Albo powiedzieli kiedy zrobić tsh dziecku???żabka04 lubi tę wiadomość
-
Zabko szkoda słów na tych facetów, mój teraz będzie winko dobie saczyl choć wie że mnie to ostatnio mega wkurza że ja nie mogę że jest mały itd no nic, dzisiaj kijowy dzień mam i tyle...
Wróciliśmy z obiadu u mamy, też mi smutno bo coś stosunki z mamą mi się o dziwo bardzo pogorszyły od porodu, do dupy jest!
Ja miałam niedoczynność, cały czas mam i małemu na tego co wiem to żadnych badań na ten nie robi, przynajmniej nic na ten temat nie wiem.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny