X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jest Dzień Matki w UK:)

Happy Mother's Day, Moms! :)

Ewelina.Irl, Bratek, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Dzisiaj jest Dzień Matki w UK:)

Happy Mother's Day, Moms! :)
    W Ie tez :)

Behemottka lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Mniam! Dobre było!

U mnie dzisiaj słońce swieci, deszczyk pada. Teraz jest 15 stopni, ale jak wyszło słoneczko to moze sie trochę nagrzeje.
    A ja sie właśnie zastanawiałam jaka dziś pogoda u Ciebie, bo u mnie szaro, buro i ponuro... i pada:( Ach jak ja Ci tego klimatu zazdroszczę;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Zapraszam . :)
    Ja dzis od rana ruszam buzia :)
    Kurczę trochę daleko mam do Ciebie;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Czyli nasz swojski chleb w jajku :)

Ja będę robić grzanki z pasta czosnkowa, bo moj coś prycha (czosnek wyciśnięty, starty żółty ser i jogurt naturalny)

Ostatnio tu którejś pisałam, ze nie ma co sie przed wizyta zamartwiać, bo to nic nie zmieni. Madra byłam :/ a teraz sama zaczynam rozmyślać przed jutrem.
    Ech.
    Juz sie nie moge doczekać! :)

No tak, ale ten jest w wersji na słodko, a w Polsce tylko jadłam wytrawne:) U mnie w domku to nie było popularne danie, a tutaj się przekonałam, ale tylko do domowych. Restauracyjne bywaja niedobre - trzeba dobry chlebek (np. chałkę) a tu u mnie chleby popularne są okropne.

Grzanki z pastą czosnkową brzmią ciekawie :)

Co do wizyty - ja mam 34 lata, wiec u mnie prawdopodobienstwo (bez badan), ze cos mogło być nie tak, wynosiło 0,3% - u Ciebie pewnie jest jeszcze mniejsze. To jest tak niskie prawdopodobienstwo, że nie warte naszych nerwów. Zobaczysz, będzie dobrze. Zobaczysz swojego człowieczka i wyjdziesz ze łzami szczęścia :) :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka04, no to niezła wycieczka niedzielna ;)
    Mnie jakoś strasznie dobijają wizyty w obozach - to niewiarygodne, że człowiek potrafił się dopuścić takich rzeczy.... i to w dodatku zalewie kilkadziesiąt lat temu...... :(

Strazaczka - podczas porodu masturbacja?????? Ło Jezu, to już bym sobie chyba nigdy więcej potem nie "dogodziła", mając skojarzenia z TAAAAKIM bólem :P

LRF - eeeee, czemu? W "Pokoju" nie ma wiele ciężkich scen. Powiedziałabym, że ta strona traumatyczna jest i tak dość lightowo potraktowana - jak dla mnie, skupili się bardziej właśnie na radości życia, powracaniu do niego itd. Nie twierdzę, że film jest lekki, ale jest naprawdę dobry <3 :)

miniaturka - hahaha, "Once" czeka na mnie już od.... kilku lat ;) Cały czas się go boję :P Muzykę znam na pamięć, ale nie mogę się zabrać do filmu ;)

Behemottka - hihi, ja się staram nie nawijać Małżowi za dużo.... ;) Ale czasem się nie mogę się powstrzymać i np.wysyłam tylko "przypominajki" ;) w temacie, typu machanie rękoma tak, jak Ludek machał na USG ;)))))

mysza, tak jest w każdym tego typu zawodzie!!!! :P
    A co mają powiedzieć lekarze??? Mam znajomego ginekologa ;))))))))) :P
    Ale lekarzowi vet też bywa ciężko :P

inzynierka - wowwwww, podwyżka mimo ciąży???? Super :))))))) GRATKI :-D

Ewelina, mmmmmm, a cóż tam jest w tej szklance? :)))) Wygląda zdrowo i smacznie ;)

Co do ciuchów - czy to babskich czy dziecięcych.... Eeeeee, na razie mnie nie ciągnie. Zostawiam na ewidentny II trymestr ;) Zresztą Małż też mówi, że jeśli bardzo chcę, mogę coś wziąć, ale On by wolał chwilkę jeszcze zaczekać. .. ;)
    Btw-Małż mnie wczoraj zaskoczył - sam z siebie powiedział, że za jakiś czas trzeba mi będzie kupić kilka fajnych, wygodnych, dobrze wyglądających ciuszków, żeby mi było wygodnie i żebym się w nich dobrze czuła <3 <3 <3 WOWWWW, mój ci On!!!! :-D

Co do masy ciała - po kilku tygodniach tkwienia na 58,6 wlazłam na +0,5kg. Zobaczymy, co dalej ;) Staram się pilnować zobaczymy, co z tego wyjdzie ;)

Ale żeby nie było - wczoraj też uskuteczniałam zakupy..... tylko chyba z nieco innej dziedziny, niż większość ;) Zakupiłam Małżowi olejek z oregano (chociaż gdzieś tam czytałam, że w malej ilości w ciąży też można), zamówiłam wreszcie do przetestowania olej kokosowy - zarówno virgin, jak też rafinowany (np.do smażenia) :) No i dziś przetestuję drożdżową maseczkę babci Agafii ;))))

A tak w ogóle, JA CHCĘ SŁOŃCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Już nie mogę bez niego!!!!!!!!!!!!!!!! Nie, nie do jakiegoś smażenia się na plaży, bo tego nie lubię i nie toleruję, ale... tak po prostu.... Już od kilku lat okres jesienno-zimowo-wiosenny jest potwornie ciemny w Polsce, ma mało dni słonecznych... i koło marca zaczynam już świrować.
    Wstałam dziś, niby ok, ale wszystko mnie wnerwia, energii zero.... A potem zaczęłam Wam odpisywać, wyszło na moment (sic! :( ) słońce i od razu "TADAAAAAM-jak mi dobrze" ;)
    Przepraszam za rozmiar grafiki, ale mniejszej wersji nie znalazłam.... nie mniej wyglądałam chyba mniej więcej tak..... B-)
    mzm.ijwwhbyu.png

Proszę, proszę, prooooooooszęęęęęęęę, SŁOOOOOŃCEEEEEEEE <3 <3 <3 <3 <3 :)
    2012-07-24-flowersinsun.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:38

Behemottka, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A ja sie właśnie zastanawiałam jaka dziś pogoda u Ciebie, bo u mnie szaro, buro i ponuro... i pada:( Ach jak ja Ci tego klimatu zazdroszczę;)

Ale w Polseczce macie fajne jedzonko, piękne miasta, deptaki, lasy, super teatry, piękną przyrodę, żurek z kiełbaską, twarożek z czarną rzepą, gęsinę, gzik!, polską mowę, rodziny Wasze pod nosem (na dobre i złe;)), polską kulturę, pisanki na Wieklanoc, Lany Poniedziałek, dzwony bijące za oknem, watę cukrową, lody kręcone, i gofry w parku. JA CHCĘ DO POLSKI!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 18:33

Magdziulla, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki moje!:)

Rzadko tu do Was piszę ale staram się być na bieżąco. Tylko ciężko włączyć się jak cały dzień siedzę w pracy i wieczorem zaczynam czytać, bo Wy już jesteście na zupełnie innych tematach:D

Gratuluję wszystkich radości i czekam na więcej!

I poszłam za radą którejś z Was i zakupiłam spodnie ciążowe w HM ze zniżką 25%, a że były przecenione to w sumie zapłaciłam za nie niecałe 80 zł:) Dziękuję! Bo wszystkie moje mnie cisną i nie jestem w stanie w nich wysiedzieć cały dzień. Wolność dla brzuszka, juhu!:)

Bratku, oj jak mi brakuje słońca! Te Twoje grafiki są idealne! Ja na koniec zimy też zawsze wpadam w jakiś marazm, czasem to zakrawa o depresję - zero chęci do życia i robienia czegokolwiek...a jak jest słoneczko to wszystko się człowiekowi chce! Nie mogę się doczekać!:D

No i ja też wreszcie się doczekam i badań prenatalnych i wizyty i II trymestru - tydzień pełen wrażeń będzie:D

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek nie pojechaliśmy bo w tv trafili że autostradę zamykają na jakiś czas żeby zbadac wypadek prezydenta :-( A tam jak korki są to dziękuję nie zamierzam tyle stać już raz stałam wystarczy:-(
    Potem rozpadal się deszcz i zrezygnowalismy z każdej wycieczki.
    Szkoda bo uwielbiam zwiedzać słuchać o wojnie,obozach itd.
    Już byłam w każdym z obozów jeszcze majdan został, w sztolniach ale to sami jeździliśmy córki jeszcze na świecie nie było.
    Będzie cieplej to się wybierzemy.
    Za to popołudniu pojechalismy autem tak się przejechać a przy okazji mąż chciał obejrzeć działkę budowlaną bo znalazł w necie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi wysłać link do spodni, które kupiłyście w h&m? Ja ostatnio nawet się wybrałam, oglądałam, ale widzialam tylko drogie, albo dresy.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam, że jak mamy orgazm w ciąży, to endorfiny docierają do maluszków i one też się cieszą :)

Bratek, Broszka, AniaLewandowska, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co u mnie tak się pokićkało w pracy, że obawiam się, że już nie uda mi się wyrobić prowizji, która stanowi dużą część mojej wypłaty i spadnie mi zasiłek. Chyba będę musiała pogadać z gin o zwolnieniu, ale nie wiem jak się do tego zabrać...:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Właśnie przeczytałam, że jak mamy orgazm w ciąży, to endorfiny docierają do maluszków i one też się cieszą :)
    To prawda. Mnie do NIE stresowania się przekonał fakt, że zestresowane matki często rodzą znerwicowane i marudne dzieci, jak rozejrzałam się po znajomych to stwierdziłam, że coś w tym jest. I teraz dbam o to by moje dziecko było radosne:)

Bratek, Behemottka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Wiecie co u mnie tak się pokićkało w pracy, że obawiam się, że już nie uda mi się wyrobić prowizji, która stanowi dużą część mojej wypłaty i spadnie mi zasiłek. Chyba będę musiała pogadać z gin o zwolnieniu, ale nie wiem jak się do tego zabrać...:/

Normalnie powiedz ze chciałabyś się wybrać na l4 czy ci wystawi?????
    Powiedz bezpośrednio a będzie dobrze.
    Przykro mi ze nie wyrobisz z tą premia bez sensu no ale cóż skoro tak jest jak mówisz?!:-)
    Też bym poszła w takim przypadku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Normalnie powiedz ze chciałabyś się wybrać na l4 czy ci wystawi?????
    Powiedz bezpośrednio a będzie dobrze.
    Przykro mi ze nie wyrobisz z tą premia bez sensu no ale cóż skoro tak jest jak mówisz?!:-)
    Też bym poszła w takim przypadku.
    Niestety, ale pensja mi spadnie o prawie połowę:/ a chciałam dochodzić co najmniej do maja, bo jakoś przeraża mnie siedzenie w domu. Jestem słaba w kombinowaniu, mam nadzieję, że sam mnie o to zapyta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby aż tak źle nie gotuje - teściowej smakuje a jak teściowej smakuje to chyba jest dobre :P Ale jak oglądam tych małych w tv to dostaje kompleksów :P

Bratek mi też słonca brakkuje, dziś to myślałam że zwariuje cały dzień padało u mnie :( CHCEEE SŁONCA!

Magdziulla ja w poprzedniej ciąży miałam te http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024008.html i teraz też kupiłam takie ale jasne :) z rabatem zapłaciłam nie całe 80 zl :)

A ja mam fajrant, mąż robi domową pizze mniam :D rozpusta! A jutro do dentysty :( nieee lubie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 czuję się dobrze i fajnie by było jeszcze te 2 msc chociaż popracować, ale jak ma to zauważyć na moich finansach przez 1,5 roku to trochę lipa. No nic zobaczę co powie, do końca marca na pewno dosiedzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:

Magdziulla ja w poprzedniej ciąży miałam te http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024008.html i teraz też kupiłam takie ale jasne :) z rabatem zapłaciłam nie całe 80 zl :)

Super, że są w promocji w sklepie ich nie było. A rozmiar kupuje się normalny tak jak przed ciążą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Niestety, ale pensja mi spadnie o prawie połowę:/ a chciałam dochodzić co najmniej do maja, bo jakoś przeraża mnie siedzenie w domu. Jestem słaba w kombinowaniu, mam nadzieję, że sam mnie o to zapyta.

Rozumiem.
    Ty musisz podjąć decyzję czy pracujesz dalej czy idziesz na l4.
    A lekarz zapytał się ciebie od początku ciąży o l4?
    Jeśli nie to wiedz że sama musisz mu o tym powiedzieć bo niektórzy gina tak mają.
    Mój nawet mnie nie pytał czy chce tylko powiedział że l4 wystawi po pierwsze z powodu niskiego progesteronu a w pracy cały czas stres( wie bo od marca 2015 się starałam żeby uciec z pracy) i jak to w handlu targalam towar ponad normy jak na kobietę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:

A chodzisz prywatnie? W poprzedniej ciąży już na dzień dobry pani dr mnie pytała o zwolnienie. Teraz już od górnie mam L4.

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ