X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kochana nie pomogę bo nie mam pojęcia.
    Myśle że co 6h tak jak dziecku żeby nie przedawkować.
    Może zadzwoń do apteki co ma dyżur może wiedzą ba na pewno wiedzą????
    W ulotce nie pisze????

Zdrówka kochana i pisz tu jak ci będzie lepiej jak tam z tobą.
    Dziękuję, chyba napiszę do mojej gin choć głupio mi bardzo bo jest niedziela a ja bez przerwy coś od niej chcę. U mnie średnio, pomijając to jak się dziś czuję. Mimo acardu i zastrzyków przeciwzakrzepowych mój hematokryt to 42 a powinien być 37. Z powodu wysokiego hematokrytu poronilam już 2 ciąże więc jestem przerażona. Jutro mam wizytę na 15.30 i się okaże czy dzidzi bije jeszcze serduszko. Dam znać oczywiście i w końcu jakieś zdjęcie wstawię żebyście miały pewność że Ja to ja ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś tu pisała ile max mozna. Chyba 3 razy na dobę ale nie jestem pewna. Ja z tempką nie walczyłam.

stardust87 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Duża ta temperatura? s9Spokojnie 2 apappy w ciągu dnia możesz wziąść. zbijaj temperaturę, kompres na czoło.
    No właśnie tego się obawiałam że 2. Jeden wzięłam rano i chciałam jeszcze na noc wziąć żeby trochę pospac bo dziś nic nie spałam. Temp nie za wysoką bo tylko 37.5 Ale ten ból jest okropny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No właśnie tego się obawiałam że 2. Jeden wzięłam rano i chciałam jeszcze na noc wziąć żeby trochę pospac bo dziś nic nie spałam. Temp nie za wysoką bo tylko 37.5 Ale ten ból jest okropny.

Pisz do Gin przeproś i napisz jaka sytuacja niech się określi o masz robić!
    Od tego jest!!!!!

A co do bąbelka nawet tak nie myśl wiem że ciężko myśleć pozytywnie ale prosze staraj się . będzie wszystko dobrze !!!!!!
    Czekamy na wieśći.
    Powodzenia na wizycie trzymam kciuki :-)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 jak mnie golowa bolala i nie puszczalo to wzielam 3 tableki rano ,popoludniu i wieczorem . Mysle ze nic sie nie stanie a to jedne tabletki ktore mozna brac .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:01

Sabina, stardust87, żabka04, Behemottka, Angela89, Bratek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dopiero doczytałam, że 37,5 to jeszcze spokojnie, w ciąży może byc temp podwyższona trochę. Jak tak źle się czujesz to weź spokojnie apap 500 bądź nawet 1,5 tabl jak nie pomoże.

Sabina, stardust87 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku ciąży mam normalnie temp 37.2 - 37.5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Dziewczyny ja jestem po Farmacjii mozna teoretycznie w wziac 4x dziennie nawet po 2 ale sugeruje po jednej (500mg) bo dawka max jest wyliczana na 70kg mezczyzne zdrowego... Ja bylam zmuszona w 8 tygodniu brac co 4 godziny i wszystko jest ok. Pamietaj ze wysoka temp jest bardzo niebezpieczna jesli do wieczora nie bedzie Ci zbijal temp na dluzej to jedz na IP
    Ta temp nie jest zła, tylko ten ból najgorszy. Bardzo dziękuję za ttaką odpowiedź! Na taką czekałam :*

Dzięki dziewczyny za pomoc. Odezwę się jutro po wizycie. Trzymajcie się i trzymajcie kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:01

stardust87, Sabina, Behemottka, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży wzięłam w sumie pół apapu (zab ), na koniec dostałam magnez i 2 dni na spasmolinie. No spy nie mam nawet w domowej apteczce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś biorę sprawy w swoje ręce i wyciągam męża do kawiarni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Nie ma za co, takie już nasze zadanie:) Chociaż ja staram się od razu nie przyznawać, bo kończą się w towarzystwie inne tematy niż zdrowie, suple itd. Pewnie rozumiecie...Krótko pracuję w zawodzie bo w sumie od kwietnia i wcześniej pół roku stażu, ale zawsze pomogę a jak nie od razu to poszperam i doczytam.
    Mam nadzieję, ze nie będziemy Cię zbyt nadużywać ;) choć sądzę, ze Twoją wiedzą bardziej się mam przyda jak dzieci będą już na świecie :) wtedy kolki, katarki, ząbkowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie leżę. Uposażenie naszykowalam mężowi z rana. Teraz on bawi się z Małą a ja odpoczywam. Nie wiadomo jaka będzie noc, czy tym razem będę spać czy będzie jak w ostatnie dwie noce :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:02

Sabina, Bratek, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pytanie do dziewczyn, które kupowały legginsy? szukam kolorów innych niż czarny, czy któraś z Was zamawiała przez allegro i może polecić konkretnego sprzedawce, chodzi o dobrą jakość materiału, żeby tyłek nie prześwitywał i żeby po kilku praniach nadal były ok :) póki co mam takie na oku:
    http://allegro.pl/30-spodnie-bryczesy-ciazowe-leginsy-kolory-36-s-i5428366664.html
    http://allegro.pl/klasyczne-leginsy-ciazowe-spodnie-z-panelem-36-s-i5428393269.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mam pytanie do dziewczyn, które kupowały legginsy? szukam kolorów innych niż czarny, czy któraś z Was zamawiała przez allegro i może polecić konkretnego sprzedawce, chodzi o dobrą jakość materiału, żeby tyłek nie prześwitywał i żeby po kilku praniach nadal były ok :) póki co mam takie na oku:
    http://allegro.pl/30-spodnie-bryczesy-ciazowe-leginsy-kolory-36-s-i5428366664.html
    http://allegro.pl/klasyczne-leginsy-ciazowe-spodnie-z-panelem-36-s-i5428393269.html
    Ja kiedyś tylko popatrzylam. Ale dostałam dwie tuniki. Pasowaloby coś wybrać ;)
    Może dziewczyny kogoś poleca?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ja zamawiałam wczoraj od dwóch dostawców pewnie w ciągu kilku dni dojdą wtedy dam znać jak się prezentują. Wiadomo, po praniu też może być różnie...
    Kupiłam od : lulamoda i sklep-linette ( tu też rajstopy gatty ciążowe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 16:30

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam Nigelle. Jakieś hinduskie potrawy robiła. Niedobrze mi od samego patrzenia ;(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry niedzielne. Wczoraj sie obżarlam, kapuśniaczek na obiad, kurczaczek i winogrona na kolacje = nocne sensacje. Uciekłam od męża do drugiej sypialni bo mi wstyd było... Ha ha :).

A teraz nie chce mi sie wstawać, nie wiem co na śniadanie, małż pewnie bedzie chciał jajecznice, a ja w ogole nie jestem głodna.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ