X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, bo mój grał co chwila w jakieś czołgi i w League of Legends;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj narobiłyście mi smaka tymi zupakami Vifona że postanowiłam jutro zrobić na obiad swoją własną zupkę chińską słodko-kwaśną :P

Pogoda taka za oknem że tylko spać się chce :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Angela89, AniaLewandowska, Sabina, Ewelina.Irl, Behemottka, claudiuszek, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:

W ogóle nie lubię Was... Macie takie ładne brzuszki i jesteście takie szczupłe... A ja? Słoń morski!

Spoko ja jestem jak wieloryb :P Wczoraj leżałam i wpierdzielałam chrupki i oglądałam film i sobie mówiłam będę wielorybem - zbytnio się tym jakoś nie przejęłam. Przecież to cudnny w ssak :P

Sabina, Żabcia_, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Spoko ja jestem jak wieloryb :P Wczoraj leżałam i wpierdzielałam chrupki i oglądałam film i sobie mówiłam będę wielorybem - zbytnio się tym jakoś nie przejęłam. Przecież to cudnny w ssak :P

I bardzo dobrze!!!! Nie ma co sie przejmować! Ja w pierwszej ciąży przytyłam 25kg a na tym etapie co teraz miałam już +5. W 3 miesiące po porodzie zrzuciłam 20kg karmiąc cyckiem.
    Teraz fakt, troche bardziej sie pilnuje, choć moze inaczej, nie mam takiego apetytu jak przy mojej córci. Niestety oprócz boreliozy i spraw Onko mam "zepsuty" kręgosłup w odcinku L-S, wiec za duży wzrost wagi mógłby spowodować, ze mogłabym któregoś dnia nie wstać z łóżka. I tak, za niecałe 2 Tyg kończąc I trymestr mam 0.2 kg na plusie (dokładna waga z dziś :))

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem i dużo i mówię sobie, że i tak będę gruba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/TablicaMotywacji/videos/233463746856915/ może to nie wieloryb ale też tak będę po porodzie :P Zmotywował mnie :D

Żabcia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bratek, Sabina, Behemottka, Magdziulla, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

AniaLewandowska, Bratek, YvonnElizabeth, Behemottka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli robię się głodna, a obiad jak na złość nie chce się zrobić, tzn mięso udusić, a ziemniaki ugotować, chyba zażyczę sobie na urodziny szybkowar :P

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie . U mnie dzis leniwie . Dzis jest Orlandzki dzien matki . Wiec sie lenie dostalam sniadanie do lozka :)
    Moj gotuje obiadzik , Nicola spi po obiadku moze pojedziemy gdzie do oceanarium nad morze .
    Gratuluje II trymestru , udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizyty .
    Milego dnia :*

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja to nie moge na siebie w lustrze patrzeć... Mi oprócz brzucha rośnie tez d...a. Wyglądam jak bryła i zle mi z tym:( Gdybym chociaż mogła spacerować a ja od miesiąca w domu... Masakra:(

bisacz lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Nie jesz sama wiec mozesz :-) i tak zrzucisz zbedne kg :-) wiec teraz mozna sobie pozwolic na wiecej niz przed ciaza :-)
    jeść powinno się więcej, ale nie za dwoje :D

mnie się ładnie zaokrągliły kształty, więc na plus, widać w końcu piersi i biodra, bo wcześniej wyglądałam jak patyczak :(

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie waże -1kg niż przed ciążą jestem ciekawa jak długo tak zostanie. Przy córce do 30tc przytyłam 7kg. Więc myślę że około 20kg będzie do końca ciąży w tym przypadku. Ale niech nawet i 25kg będzie przyjmę wszystko ale aby donosić!

Sabina lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem że właściwie wcałe się nie odzywam ale potrzebuje dziś waszej pomocy. Czy wie któraś może ile paracetamolu na dobę można w ciąży? Mam temperaturę, potworne bóle całego ciała a jeden apap już wzięłam rano i przestał działać.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam mamusie, które już kompletują ciuszki, ja jeszcze jakoś nie mam odwagi - ale oglądam, a co.
    Co do jedzenie to właśnie po obfitym obiadku będzie inka z ciasteczkami, kilogramy 2+ ale jak nigdy mi to nie przeszkadza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robię schabusia z tego przepisu:
    http://www.kwestiasmaku.com/przepis/schab-w-sosie-z-porem-i-marchewka
    czekam aż zrobi się kruchy, myślę że jeszcze kilka minut mu się przyda

a po obiedzie chyba wyciągnę swojego mężczyznę gdzieś na miasto, żeby nie siedzieć w domu :)
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, wiem że właściwie wcałe się nie odzywam ale potrzebuje dziś waszej pomocy. Czy wie któraś może ile paracetamolu na dobę można w ciąży? Mam temperaturę, potworne bóle całego ciała a jeden apap już wzięłam rano i przestał działać.
    niestety jak dotąd innych tabletek, niż kwas foliowy nie brałam, ale wiem, że dziewczyny posiłkowały się paracetamolem przy choróbskach, więc na pewno ktoś Ci pomoże :)

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Kochana nie pomogę bo nie mam pojęcia.
    Myśle że co 6h tak jak dziecku żeby nie przedawkować.
    Może zadzwoń do apteki co ma dyżur może wiedzą ba na pewno wiedzą????
    W ulotce nie pisze????

Zdrówka kochana i pisz tu jak ci będzie lepiej jak tam z tobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Duża ta temperatura? s9Spokojnie 2 apappy w ciągu dnia możesz wziąść. zbijaj temperaturę, kompres na czoło.

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ