WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Behemottka wrote:No tak, ale ten jest w wersji na słodko, a w Polsce tylko jadłam wytrawne:) U mnie w domku to nie było popularne danie, a tutaj się przekonałam, ale tylko do domowych. Restauracyjne bywaja niedobre - trzeba dobry chlebek (np. chałkę) a tu u mnie chleby popularne są okropne.
Grzanki z pastą czosnkową brzmią ciekawie
Co do wizyty - ja mam 34 lata, wiec u mnie prawdopodobienstwo (bez badan), ze cos mogło być nie tak, wynosiło 0,3% - u Ciebie pewnie jest jeszcze mniejsze. To jest tak niskie prawdopodobienstwo, że nie warte naszych nerwów. Zobaczysz, będzie dobrze. Zobaczysz swojego człowieczka i wyjdziesz ze łzami szczęścia
U mnie sie chleb w jajku jadlo z chałki na słodko i z serem i keczapem na słono :
Ale tez całe życie na to mówiłam 'tosty francuskie', aż mnie kiedyś kumpel wyśmiał, ze Warszawianka to tosty francuskie, a chłopak z Mazur jadą chleb w jajku
Nie mam juz zgagi ani mdłości po czosnku to korzystam
Dzięki za uspokojenie. Ja mam 31 lat.
Niedawno sie dowiedziałam, ze u brata mojego dziadka pojawiło sie dziecko z downem. W pokoleniu mojego żelka. Niby daleko. Ale Niepokój zasiany.Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Właśnie chodzę prywatnie tzn. mam abonament, ale to jak prywatnie, a nie zapytał ani razu jeszcze. Ostatnio tylko jak już wychodziłam zapytał czy normalnie chodzę do pracy?? I tyle.
Przełamię się i zagadam jutro.
Powiedz że Ci słabo w pracy i w ogólnie bardzo kiepsko się czujesz po kilku godzinach w pracy a na zmniejszenie godzin nie masz szanstrzeba trochę kręcić jak nie proponuje
Albo spytaj w prost o zwolnienie.
-
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:No nie,1 wyplata na L4 placi pracodawca czyli z premia,ktora jeszcze wypracowalam,a reszta z ZUS-u idzie wiec oni tylko czysta podstawe wyplacaja. 10 zobacze jak to z ta wyplata jest. I cos slyszalam,ze po miesiacu ZUS sie upomina o wizyte u nich i potwierdzenie,ze jest sie w ciazy. Troche to dziwne.
Mi obliczyli średnią z premią. I nie musiałam u nich się pojawiać. Mogą pojawić się z kontrolą ale to bardzo rzadko się zdarza. Ja miałam nową umowę i po miesiącu poszłam na L4 i mnie nie odwiedzili. Za to koleżankę z poprzedniego wątku odwiedzali 2 razy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:19
-
Ulfenstein wrote:Niedawno sie dowiedziałam, ze u brata mojego dziadka pojawiło sie dziecko z downem. W pokoleniu mojego żelka. Niby daleko. Ale Niepokój zasiany.
A to akurat nie ma zadnego znaczenia. Zespół Downa nie jest dziedziczny.Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEj to jak to jest, bo ja mam podstawę + prowizję + premię i z tego co mi się wydaje wszystko się wlicza do zasiłku, zresztą od wszystkiego mam odprowadzane składki. Orientujecie się?
Angela właśnie ja jestem słaba w takim ściemnianiu, fujara ze mnie w tym zakresie;) od razu by się zorientowałWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:24
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Ej to jak to jest, bo ja mam podstawę + prowizję + premię i z tego co mi się wydaje wszystko się wlicza do zasiłku, zresztą od wszystkiego mam odprowadzane składki. Orientujecie się?
Ja dokładnie nie wiem, wiem po sobie fakt wcześniej miałam umowe zlecenie i dostałam umowę o pracę i tylko miesiąc na niej popracowałam i poszłam na L4. Obliczyli mi średnią 12 miesięcy. Co było dla mnie bardzo dobre bo dostawałam to również z premią. Ale ja to inny przypadek chyba troche jestem.
No to trzeba prosto z mostuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam tylko nadzieję, że premie mi dadzą coś więcej niż ta podstawa, choć nie jestem wybitnym pracownikiem, więc pewnie nie ma co liczyć na ekstra dodatki, tylko ciekawe jak to jest, bo z mojej wypłaty odliczane są opłaty za medicover i karnet sportowy...
-
Magdziulla ja kupiłam dokładnie te same spodnie co Angela:) Wydaje mi się, że w sklepie przymierzałam identyczne tylko trochę ciemniejsze - jak dla mnie super leżą. W sklepie były dobre 36 ale wzięłam 38 bo coś mi się wydaje, że dupa to jeszcze urośnie:D I koniecznie zapisz się na zniżkę 25%
Magdziulla, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Tak, średnia, ale nie każda składowa z pensji jest liczona. U mnie to wysluga (prawie 200zl ). U mnie w ogóle nachrzanili z liczeniem i oddali mi za chorobowe a teraz musze walczyć by oddali za macierzyński (źle policzył chorobowe ale z macierzynskim może i sprawa do sądu pójdzie ). W ustawie w razie choroby i macierzyństwa jest wszystko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 19:39
-
Pytanie do farmaceutów, weterynarzy i innych znawców-doświadczeńców - czy jak jem witaminy przed snem, to wchłaniają się jakoś gorzej? W dzien zapominam i dopiero przypomina mi się jak kładę się spać. Nigdy nie opuściłam dawki, ale po prostu w dzień jakoś nie pamiętam.