X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmienie numer 2

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karmimy od tego ostatniego jedzonka na spiocha :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nr2

Skali próbuj :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie skonczylam karmienie nr 2 ale mlody cos nie chce spac. Czkawka go meczy.
    Dzis pierwsze karmienie o 12 ale zasnął dopiero po 2. Wiec troche slabo pospalismy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On dalej spi!! Mam rekord 11 godzin snu bez jedzenia czyli cala nocke. Ni i oczywiście sie juz martwie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my karmienie nr 3. Znowu baczki nas budzą :( kurczę nie wiem co tu się pozmienialo :( wcześniej mała prawie całą noc pięknie spala i takich problemów brzuszkowych nie było :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstał teraz, czyli zero pobudek pierwszy raz tak przespana noc

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my 3 jedzenie, mam nadzieje ze pio tym spac pojdzie bo od 8 do 10 jakos spi sie najlepiej

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu nr 2 mam nadzieję że jeszcze zaś nie bo muszę obiad zrobić no jak teraz nie zrobię to już poteem na pewno nie zdążę . Jakoś jak z rana nie wstaje to potem nur mogę się zorganizować.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana :)
    Mały nakarmiony, teraz czas na moje śniadanie i jedziemy na szczepienie :/
    Ciekawe za co tym razem usłyszę kazanie moralizujące :D
    bo od ostatniej wizyty Bobas nie dostał ani grama marcheweczki... o ja niedobra matka!

alinka lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Kacper zasnął przed 23 i wstał o 3:40 ! nigdy tak długo nie spał :) potem już wstawał co 45 min ale chyba mu barierki zaczynają przeszkadzać. Czekam aż teściowa uszyje dla mnie ochraniacze na łóżeczko bo zaczyna się kręcić w nocy i jak dotyka szczebelki to wybudza się i płacze :)
    Starszak w żłobku załapał zapalenie spojówek a teraz Kacperek dobrze ze mam lek i nie muszę latac po lekarzach tylko zadzwoniłam do położnej czy mogę podać dla Niego :)
    Kamcia super, że się zabezpieczyliście a ta durna babsko teraz biedę będzie miało. Jeszcze miało czelność się odzywać do męża.... karma zawsze wraca!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój od 24:30 do 5:15 przespal ale matce u tak mało snu:-(
    No i nie mogło być inaczej śniło mi się że odsunął szafę czy zajrzałam za nią patrzę a tam mnóstwo pająków (tę co w domu urzędu wrrrr) jak ja się ich boję :-( i uwierzcie że hodowalam w domu kiedyś przed urodzinami córki najgroźniejszych i największego pająka na świecie plus zwykle takie czarne :-) A tych sie kuzwa boję aż mnie trzęsie jak takiego widze:-(
    No i odsunął czy zajrzałam a tam mnóstwo pająków małych i dużych i pajeczyn na WC anie i szafie:-(((

Noc wcześniej śnił mi się mój ząb jedynka że się zepsuł bardzo bolał a jak wyszłam z gabinetu na krześle rodziła starsza ok 55 l. Kobieta :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi ja w to wierzę że karma wraca.
    Uwielbiam to uczucie.
    Nie po to żyjemy na tym świecie żeby sobie kłody kłaść pod nogi ale na ludzi nie ma rady :-(
    Czasami trzeba być świnie tak jak ktoś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam naszym wczesniakom życzyć dużo zdrowka a rodzicom dużo wytrwałości! Dziś wasze święto

Skali89, Little Red Fox lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Durna ja.
    Zaczyna łapać mnie stres z tym usg bioderek.
    Dziewczyny na co mam zwrócić uwagę, o coś pytać? Co muszę wiedzieć?
    Lekarz powiedział że wynik opis będzie za dwa dni jak się rejstrowalam więc do poniedziałku ze siwieje lepiej niech ja usłyszę na miejscu.
    Pisalyscie coś o 1a 1b????
    O co chodzi???

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1a 1b to badanie stawu metoda grafa
    Literki i cyferki określają stan biodra

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obym się połapać w tym co on będzie tam gadał:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Oczywiście musi też ręcznie zbadać bioderka. Ja po każdym badaniu dostaje opis na kartce
    np na nfz jest to odp specjalisty na skierowanie pediatry

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3mam kciuki za wizyty :)
    Kacper również ma zapalenie spojówek - krople zapodane.
    Czy któraś z Was ma tulę ? jaką polecacie ? na długo ona posłuży ?!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, dziś święto wcześniaków, a mój w nóżkę dostał kolejną dawkę na pneumo :(
    Byliśmy na tym szczepieniu, Mały waży 5.500 g - lekarka się doczepiła że mało przybrał od ostatniej wizyty, bo tylko 150 g na tydzień, machnęłam na to ręką bo przecież to i tak nieźle, biorąc pod uwagę że miał mniejszy apetyt w 1 połowie miesiąca i już tak nie będzie galopować z masą, bo co miał nadrobić to nadrobił. Ale jeśli ktoś zarzuca mi że z dzieckiem nie ćwiczę, to się coś gotuje. Mały podnosi co prawda główkę, ale wg lekarki powinien w 4 miesiącu sam się na samych dłoniach podpierać, a tego nie umie. Jak jej przypomniałam że Filip urodził się 5 tygodni za wcześnie stwierdziła że to nie robi przecież różnicy. No chyba robi, prawda? :(

I przyznam się jeszcze do czegoś...
    bo jak czekaliśmy na lekarkę, byliśmy sami w jej gabinecie i długo nie przychodziła...
    i buchnęłam z jej biurka naklejkę "dzielny pacjent"

bo przecież Filip jest dzielnym pacjentem ... :D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

‹‹ 2869 2870 2871 2872 2873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ