X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba rozważę coś większego, pamiętam że sitka się średnio mi kiedyś sprawdzały :)
    na święta mam dostać nowe noże, jakieś lepsze, bo dziś mnie szlag prawie trafił z dynią

ja mam nadzieję że unikniemy rehabilitacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no to chyba rozważę coś większego, pamiętam że sitka się średnio mi kiedyś sprawdzały :)
    na święta mam dostać nowe noże, jakieś lepsze, bo dziś mnie szlag prawie trafił z dynią

ja mam nadzieję że unikniemy rehabilitacji...
    Ale rehabilitacja dla wcześniak to nic zlego baaa dla dziecka donoszonego tez.
    Dzis sobie urzadzilam pogawedke w przychodni okazalo sie ze byla to mama z dzoewczynka z 35 tc. Za miesiac skonczy roczek. Zapytałam czy juz wstaje. Niestety nie raczkuje, nie wstaje. Ogólnie zdrowa ale fizycznie kiepsciutko z rozwojem. Spytalam czy chodza na rehabilitacje niestety dopiero od miesiąca bo ja zbywali lekarze. Teraz ćwiczą vojta...aby nadgoniła. Na chodzenie ma sporo czasu bo do 18 miesiaca zaklada sie normę ale przemieszczac sie juz powinna. My w jej wieku raczkowalismy, chodziliśmy przy meblach ale my od 2 miesiaca życia mieliśmy rehabilitacje która sama zalatwialam. W domu cwiczylismy na codzień ale na rehabilitacji pokazywala mi ćwiczenia na kazdy etap

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja mam takie metalowe sitko na trzech nóżkach.
    Wkładam do garnka i jest ok.
    Ja mam takie ze boki tego siatka się rozchylaja są ruchome a dół sztywny więc pasuje do każdego garnka.
    W małym garnku te sitko mało się wtedy rozchyla i warzywa są w kupie.

My się zatruli kopytkami :-(
    Tak że sklepu.
    My z mężem pojechali do lekarza z bolączką brzuchami s córka po powrocie kazała sobie na kolacje zrobić i też ja brzuch boli:-(

Mały zjadł butle odlatuje przy szumisiu na poduszce care i ja też spadam spać bo brzuch mnie boli :-(
    Jutro przyjdzie hipcio tak to się zapowiada wg harmonogramu inposta zobaczymy.

Kamcia ja też nie wierzę w te opaskę :-(
    Bardziej mnie martwi to że będzie miał jedno ucho małe drugie większe.
    Ahhhhhhhh
    Świruje:--(

Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    spójrz na obcego człowieka okiem jakim patrzysz na juniorka :) normalnie wiele rzeczy się nie widzi :D tez jestem maniaczka ale z drugiej strony nie ma co swirowac z powodów nam niezależnych

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, ja do gotowania na parze używam durszlaka który był w zestawie z 3 garnkami, ten sposób działa, wszystko jest ładnie uparowane, nawet piersi z kurczaka.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie ciagle po wyrwaniu zęba boli :( przychodzi wieczór i musze ratować sie apapem... Jutro idę do niego na kontrole to chyba mu przypierdole. Niech go k... boli dwa tygodnie to sie ze mnie śmiać przestanie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu testuje nową metodę Szymek wyakapny o 1930 i spał do 23 30, po kapieli był cyc a teraz butli mM 140 ml zobaczymy na ile mu to starczy. Bo wiem że e nocy pokarm super kaloryczny ale co 3 h nie ma opcji. Mam nadzieję że do rana będzie spał.

Zamówiłam sukienkę na chrzciny na allegro no na stronie producenta jest 100 zł droższa, zwrot darmowy więc luzik. Jednak chrzciny e lokalu.

Dobrej nocy:-

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 03:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od 22.30 1 karmienie ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 04:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po pierwszym karmieniu szału nie ma o 3 30 się obudził bardziej się domagając niż wcześniej po cycku no ale śpi więc sprawnie zjadł dwa cycki. Zobaczymy teraz bez odbioru :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Małego nakarmiliśmy o 19. i dopiero teraz ok 5. się obudził na mleko.
    Wierci się, śmieje, nie wiem czy będzie spał

Kurde, pójdziemy na rehabilitacji i znowu usłyszę, że to moja wina, że dziecko główki nie podnosi?
    Mój od jakiegoś czasu ma problem z kupą, są zielone, raz zrobił całkiem żółtą, ale nie męczą go kolki, brzuszek miękki, jest marudny jak dłużej nie strzeli dwójki, ale jak już leci to bez większych problemów

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 jedzonko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi od ok 6.
    ja mam w końcu chwile dla siebie, posprzątałam blaty w kuchni i odkurzyłam w salonie, tak żebyśmy się mogli później bawić na luzie jak Mały wstanie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się bać dnia, w którym mój dzieć urośnie tak bardzo, że nie będzie mógł spać w poprzek swojego łóżeczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, my sie karmilismy o 6.30 mogłam sie domyślić ze nie pojde na długo spać bo młoda wstanie. Ni to funkcjonujemy chyba bo głowa mnie tak boli że szkoda gadać.

Wazylam wczoraj młodego i przybiera tak samo jak w poprzednie tygodnie. Po 220 gram. Nawet sobie nie zdawalam sprawe ze wychodzi az tyle tyg bo nigdy nie liczylam. Gruby kurdupel ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstałam po 5. ale poszłam spać ok 20.
    Małego położyłam i poszłam zaraz do łóżka

Nie jest źle, mam wrażenie że już sporo czasu minęło o.O
    szukam miseczek dla Małego, może w końcu coś zamówię
    a 16:30 mamy kontrolne usg bioderek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly sie obudzil bo przesikal bokiem pampka i ubranie mial mokre przebralam go 9rzy okazji nakarmilam, moze pospimjeszcze.

o 10 4a pilegniarka srodowiskowa ma sie przyplatac

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się czy nie wrzucić w kopertę zdjęć Małego jak będziemy wysyłać kartki na święta

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się przy śniadaniu. Oczywiście to tylko Piotruś je :)

Gdzie nasza wiosna?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś też paskudnie :(

• esmi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam na pysk... poszłam spać o 4 rano !!!!!!!!!
    Dla młodego tak brzuch bolał dopiero jak kupę zrobił to zasnął normalnie a tak stękał biedaczysko.
    Dziś znów go boli cholera kurwa jego mać ... kupiłam wczoraj espunisan i nic jakby gorzej... bede musiala kupić ten bobotic forte

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

‹‹ 2899 2900 2901 2902 2903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ