WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    nie zazdroszczę. ..
    miałam tak jak mąż był w Afganistanie. ..każde info w tv a ja miałam telefony. ..bo jak naprawdę coś się działo to tv nie podawała. ..Mąż mi mówił...a ten głupi miał zawsze szczęście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • esmi Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jakie Ty tabsy bierzesz podczas kp nie boisz się o wpadkę ?! bo niby tabletki specjalne bo kp sa zawodne :P i weź słuchaj...

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Interii czytałam o tych 8 gornikach jest napisane ile lat miał z kad pochodził i ile dzieci osierocil:-(
    Serce się łamie na kawałeczki.
    U nas na rejonie smutek,żal.
    Koleżanka dzwoniła ma dwójkę dzieci małych tak jak ja i mąż na kopalni pracuje. Ona płacze słuchajcie. Nie zna tamtych górników ale jest jej poprostu przykro. My sobie nie wyobrażamy zostać same z dwójka dzieci i kredytem mieszkaniowym na głowie.
    Mąż mój mówi że dostanę odszkodowanie i spłaca kredyt!
    Kurwa niechce tych pieniędzy chce mieć męża (jest jaki jest) i ojca dla dzieci.
    Praca jest straszna ale są też właśnie inne niebezpieczne zawody choćby Kamcia twojego męża (mąż ma szwagra wojskowego też jedzil na takie wypady żona jego też chodziła posrana że strachu) wiadomo nigdy nic nie wiadomo kiedy na nas padnie.
    Ale takie to niesprawiedliwe jeszcze w okresie świątecznym.
    Mi się w głowie nie mieści co ja w danym momencie zrobiła jakbym była w takiej sytuacji.
    Ja nawet nie mam z kim dzieci zostawić i jechać pod szyb bo mieszkamy tu sami.
    No teraz poznałam kuzyna męża więc ewentualnie tam dzieci bym zostawiła.
    Tfu tfu tfu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Sarcia jakie Ty tabsy bierzesz podczas kp nie boisz się o wpadkę ?! bo niby tabletki specjalne bo kp sa zawodne :P i weź słuchaj...

Ja biore Cerazette, po 1 ciay tez je bralam przez dwa lata i wrecz przeciwnie przez kolejne 2 w ciaze zajsc nie moglam. Takze ja sie nie boje bo wiem ze sa skuteczne

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    tyle ze mój mąż juz nigdzie nie pojedzie. ..mówi ze 3. raz już się nie ryzykuje
    chociaż taki mój komfort psychiczny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Zabko
    tyle ze mój mąż juz nigdzie nie pojedzie. ..mówi ze 3. raz już się nie ryzykuje
    chociaż taki mój komfort psychiczny

Dokładnie tyle dobrego.
    Dobrze ze sam tak postanowił.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was miała bolesne miesiączki przed ciążą ? I jak to wygląda po ? Bo ja miałam mega bolesne 3 ketonale albo masa ibupromu mam nadzieję że po porodzie się to zmieni bo skurcze muesiaczkowe miałam gorsze niż pogodowe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam pokój małego
    jak nigdy
    na koniec odkurzylam :) zasnął haha
    dziś mąż ma służbę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was miała bolesne miesiączki przed ciążą ? I jak to wygląda po ? Bo ja miałam mega bolesne 3 ketonale albo masa ibupromu mam nadzieję że po porodzie się to zmieni bo skurcze muesiaczkowe miałam gorsze niż pogodowe

Ja takie miałam bolesne.
    Jak urodziłam córkę to nic się nie zmieniło.
    Dopiero po lyzeczkowaniu jak poronione to co druga miesiączkę wogole nie czułam że mam bezboleśnie a teraz jak będzie to ci nie powiem :-)
    A co boli???

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na kuriera pocztexu bo ma dla mnie dwie paczki i dzwoni domofonem ze jest, otworzyłam, a on do mnie na 4 piętro nie dotarł! Wkurze się jak w skrzynce będzie awizo.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam bolace miesiaczki ale nie az tak jak ty Zabko. Mi wystarczył ibuprom i dawałam rade. Jak ty zyłaś w te dni skoro wieksze bole niż skurcze porodowe?
    Ja nawet nie wiem co to skurcze bo ich nie doznałam pomimo 43 tygodni ciąży!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj tez żywa krew kapała. Myślałam ze to okres w 'nagrode'po tych 3 butlach mm :/
    Ale nie. Bo kilka kropli, do tego żywa krew. Ale piszecie ze Wam tez sie zdarza

A z mm porażka. Mlody nie chce pic. Nie wiem czy minie smakuje czy butla nie pasuje.
    Bebilonu wypił jedna butelkę, drugiego dnia już nie poszło. Nan wypił 50ml, druga już nie poszła. Butelki avent i tommee tippi.

Nie wiem ale już sie stresuje przed kolejna próba :(

Jak to było ze kiedyś na rynku była jedna butla i jedno mleko i nie było problemów z karmieniem?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja miałam bolace miesiaczki ale nie az tak jak ty Zabko. Mi wystarczył ibuprom i dawałam rade. Jak ty zyłaś w te dni skoro wieksze bole niż skurcze porodowe?
    Ja nawet nie wiem co to skurcze bo ich nie doznałam pomimo 43 tygodni ciąży!

To zazdraszczam.
    Ja takie bóle miałam od szkoły średniej.
    Brałam tabsy bo mówiono mi że przejdzie ten ból gówno prawda.
    W szkole średniej to było tak jak dostałam w szkole to do domu uciekałam i leżałam tzn umieralam w domu matka dzwoniła po pogotowie, czasami IP. A czasami się meczylam i die zwijalam albo w ścianę się wgryzalam.
    To były ciężkie dni.
    Potem dostałam od ogólnego ketanol i jakieś inne mocne przeciwbólowe jak usłyszała co się że mną dzieje i jakoś tak było.
    Ale takie bóle tylko były przez dwa trzy dni potem już nie.
    A teraz w pierwszy dzień biorę dwa ibuprom lub ketonal i jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w nocy napadało mnóstwo śniegu, a od kilku godzin pada deszcz i na plusie, paskudnie :(
    a mam jechać do lidla i się trochę boję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, pampersy się kończą! zastanawiam się czy nie kupić od razu trójek :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kurczę, pampersy się kończą! zastanawiam się czy nie kupić od razu trójek :)
    My mamy jeszcze z 20-30 dwójek. I nie będziemy dokupować. Szczególnie ze ostatnio kupy ładują często
    Na plecach, a internety mówią ze może to oznaczać za małe pieluchy.
    Wczoraj waga u neonatolog wskazała 5340g. Dwójki są teoretycznie do 6kg.
    Ale trójki od 4kg(dada) albo 5(pampers zielony).

Jutro mamy szczepienie.
    5w1 i Rota. Dopytam o te pneuomokoki, bo jeśli ma nie być do końca roku dostawy z sanepidu, to może poproszę o receptę i kupie. Trudno, nie będzie Za darmo, ale przynajmniej go zaszczepia.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na białych pampersy 2 a mamy 5.5 ale tylko dlatego że mamy jeszcze 3 duże paczki :/ Matka zrobiła zapas na bank 2 nie zuzyjemy ciekawe czy 3 zuzyjemy ;)
    Każdy mówił że pampersy schodzą jak woda duża u nas jakoś nie odczuwam bo mam taki zapas ;d

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 5,7 i jedziemy na 3. Ulfe płonne twoje nadzieje bo u nas dalej kupa na plecach ;)
    Dzisiaj mimo paskudnej pogody wyszłam z młodym na ogród. Stwierdziłam ze jak dzisiaj z domu nie wyjdę to na łeb dostanę.
    Jutro jade do pediatry bo kilka rzeczy mnie zastanawia i wole zeby rozwiał moje watpliwości.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka gratki z okazji 3 mcy!:-)

Ulf,AJrin podziwiam jazde na 2:-)
    Te dupcie takie maluskie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis paskudnie sie czułam pospalam w ciagu dnia i lepiej mi teraz.

Mlody śpi, dzis mamy rekord. Musiałam mu mleka dorabiac zjadl 250... juz nie wiem co myśleć czy on sie nie najada? Nie chce mu tak brzusia rozpychac. Młodej jak miala 3,5 miesiąca wprowadzilam kleik bo ulewala. W tym przypadku mysle czy kleik by nie spowodował ze mleko bylo by bardziej tresciwe? Ja sie całkowicie na tych początkowych mm nie znam. Mloda po roku juz mm nie piła prawie w ogole.

‹‹ 2931 2932 2933 2934 2935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ