WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka01 wrote:My mamy 5,7 i jedziemy na 3. Ulfe płonne twoje nadzieje bo u nas dalej kupa na plecach
Dzisiaj mimo paskudnej pogody wyszłam z młodym na ogród. Stwierdziłam ze jak dzisiaj z domu nie wyjdę to na łeb dostanę.
Jutro jade do pediatry bo kilka rzeczy mnie zastanawia i wole zeby rozwiał moje watpliwości.
A markę zmieniłaś? W jakich pieluchach jest najgorzej?
Bo u nas w dadach. I to było super, problem pojawił sie w zeszłym tygodniu. Dlatego tez pomyślałam ze coś z rozmiarem.
I rosmanowe i tużury nawet jak przeciekną, tona plecach jest kreska na wysokości pampersa. A w dadzie kupa po prostu wylatuje na plecy w całości. Ble. -
Madziuuuula wrote:Dokładnie przy dwójkach wczoraj kupa na plecach i dziś przy trojkach to samo,, a nawet gorzej bo większy luz
Ale nie wiem o ile to nasza potrzeba znalezienia rozwiązania
Jak młody płacze przy butelce to wciskać mu na sile czy próbować aż będzie lepszy moment?
Pytam doświadczonym mambo sama nie wiem. Ale nie umiem z nim walczyć. Może M musi.
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:My zauważyliśmy ze jak sie zostawi więcej miejsca w pieluszce przy zapinaniu, zrobi sie kieszonkę na kupsztala, to wtedy ta kupa zostaje w pampku. Natomiast jak sie zapnie blisko siusiaka i nie zostawi sie miejsca to pod ciśnieniem (a młody wali ostro) wylatuje na plecy.
Ale nie wiem o ile to nasza potrzeba znalezienia rozwiązania
Jak młody płacze przy butelce to wciskać mu na sile czy próbować aż będzie lepszy moment?
Pytam doświadczonym mambo sama nie wiem. Ale nie umiem z nim walczyć. Może M musi.
-
Dziś Piotrek odkrył jak czterema konczynami machać w kąpieli by zachlapac cały pokój
tak mu się to podobało ze każdy następny raz był mocniejszy
no ale matka nie nagrała bo jak zwykle baterii w tel brak. ..
w czasie kąpieli ściągnęłam koszulkę i rzuciłam na podloge tak panele były zalane -
Angela89 wrote:Od ciebie moze nie chciec bo czuje piersi i mleko. Niech M probuje ale nie na siłę
Myśle ze robię to spokojniej i mniej na sile.
Ech. Ciężki orzech ta butla -
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Od M nie wziął ani razu. Ode mnie mu sie zdarzało.
Myśle ze robię to spokojniej i mniej na sile.
Ech. Ciężki orzech ta butla
-
nick nieaktualnya mój jeszcze nie śpi, szaleje i pełza po całym łóżeczku.
O matulu, nie dość że w dzień mało spał, to teraz ani myśli się w końcu poddać.
Pampersy się kończą, a byłam w końcu tylko w biedrze i nie chciało mi się nigdzie jechać po pampki zielone, zwłaszcza że pada u nas i po ciemku nie lubię jeździć, a jeszcze tak mi dziś buc zajechał drogę że myślałam że rozbiję samochód męża -
Co za noc i co za dzień
masakra chyba skok albo nie mam pokarmu. Setki znowu mam czerwone a na jednym mam aż sina Malinke tak młody ssie.
On dziś praktycznie nie spał i wygodę zasnąć nie chciał. Po 30 minutach zostawiłam go z M powiedziałam że skoro ma oglądać tv to niech syna uśpienia ja się z chęcią zamienię. Poszłam się kąpać a tatuś uśpić młodego ale spytam niespokojnie że czuję iż za chwilę się obudzi. Na wszelki wypadek wypiłam herbatę na laktacji i femantikaler jak się nie obudzi to ściągnę.
-
nick nieaktualny
-
my po szczepieniu, wyrodna matka nie poszła bo sie przedłużyła wizyta u fryzjera i poszedł mąż ale świetnie sobie poradził. Mały wazy 5300 od ostatniej wizyty 7 tygodni temu przuytał 1360 czyli wychodzi 194 na tydzień. Z tym, że 9.11 był wazony na innej wadze i wazył 4780 i nie wiem bo to wychodzi ze w 22 dni tylko 23g dziennie tyje czyli jakies 173 tygodniowo. mysle ze to błąd wagi i lepiej sie trzymac tej na której zawsze jest wazony. musze policzyc ile wyjdzie dzienie od tego 13.10. to jest 27 g dziennie. kiedys mu wyszedł przyrost dzienny 40 g jak była wazony w odstpie 9 dni na dwóch róznyc wagach wiec chyba beda sie sugerowav tylko tą z tej samej wagi.
Mleko albo Nan Ha albo Bebilon bez laktozy. Ale dopiero 2 dni po szczepieniu zmienic.
W sumie duzo się nie dowiedzialam, niby główę trzyma dobrze jak na to ze przez miesiac był nie kładziony. Ale trzeba intensywnie cwiczyc z nim.
Wyśmiała moją okulistkę jakoby miał uczulenie na linomag czy inne kosmetyki.
Kazałam srawdzac poziom hemoglobin bo ms jasną karnacje.
i chyba właściwie tyle
Z innej beczki dzwonili dzis do mnie z poradni patologii noworodka-neonatolog bo wczorj bylismy na krwi i mówi ze ma wyniki wie ze wizyta w poniedzialek ale zeby juz podwoic dawkę witaminy d bo jest za mało. Ja dawałam 800 j a mam dawac 1600.
-
Żabka dziękuje! 3 miechy za nami!
Ulfe ja od początku jade na białych pampersach i masz racje ze jak jest wiecej miejsca na dole to juz mniej na plecach jest ale jest. Jakby nie byla taka rzadka to by pewnie było ok.
Sara telefon kokorkowy jest cool!!
Ja dziecia odrzuciłam standardowo tatusiowi i idę spacMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualny
-
No ja piernicze ktos mi podmienil dziecko!!!!!
Zasnal dopiero po 23, od urodzenia nie bylo takiej sytuacji zawsze 20-21 smaczniespal. W dzien maruda, z jedzeniem problematycznie znowu,ehhhhh.....
Ja wczoraj brunatne uplawy, wiec chyba tez okres sie szykuje, juz sie boje, bo zawsze mialam bardzo bolesne i obfite!
Maz na dzisiaj i pon wzial urlop, tenokolicznosciowy w koncu z okazji urodxenzia malego, ale stwierdzil po powrocie z pracy, ze boli go gardlo, wiec pomoc srednia z niegomialam dzisiaj jechac na krzywa cukrowa, ale chyba po tej zarwanej juz nocy przeloze to na pon,dodatkowo od 18 non stop pada u nas snieg, zima na calego!
Foxik udalo sie z lidlem? Mi na szczescie tak i pidzama zakupiona! -
nick nieaktualny
-
My 2 karmienie ale przyciągnęła je o godzinę na smoku bo domagał się prędzej. Teraz walka ze snem zobaczymy jak pójdzie.
Na szczęście udało się ściągnąć 50ml mleka więc łącznie porcje już mam kupić całe 2 noce i dzień ściągania aby uzbierać 150ml normalnie walka.
W nagrodę jutro kino z mężem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas pierwsze karmienie od 22
U mnie też wichura za oknem od wczoraj
Jak się pogoda nie zmieni to siedzimy już trzeci dzień w domu:-(
Mały nie śpi leży i chyba kupę wycisnąć bo to jego godzina....
A ja z chęcią poszłabym spac chyba nie ma sensu bo zaraz mąż wróci i czas będzie wstawania