WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
zapomniałam napisać...dzis dostałam pismo-w sumie zusu do d d(pracodawcy) ale w tej tresci wyslane do mnie , ze zus każe DD wypłacić mi macierzyński zgodnie z wyrokiem sadu
ale to brzmi :d ze zus do pracodawcy pisze te informacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 08:06
-
Hej! Przepraszam, ze sie wtrace. Dziewczyny po cesarce, kiedy rozpoczynacie pierwsze cwiczenia (np. brzuszki, treningi na silowni itp.)? Po jakim czasie od cesarki wasi lekarze dali wam na to zielone swiatlo?
-
Natka-matka wariatka :) wrote:Hej! Przepraszam, ze sie wtrace. Dziewczyny po cesarce, kiedy rozpoczynacie pierwsze cwiczenia (np. brzuszki, treningi na silowni itp.)? Po jakim czasie od cesarki wasi lekarze dali wam na to zielone swiatlo?
ja dostałam przyzwolenie po 6 tygodniu...ale z tego przyzwolenia (brzuszki) jeszcze nie skorzystałam
-
Hej dziewuszki wczoraj miałam tak zakręcony dzień ze jak wyszłam na spacer to wróciłam o 18.
Po kąpieli mały z wrzaskiem odmówił jedzenia potem zjadł koło 21 pomarudzil ululal i śpi a ja się obudziłam i czekam aż wstanie . Muszę mu wymienić kosz bo mu ręce wystają przez boczki.
Byliśmy u rehabilitantki ogólnie nie jest źle pomóc trzeba walczymy żeby nie odginal głowy i wspomagamy ją podobały jej się jak pracuje nogami rączkami pokazała ćwiczeń dużo też na pilce więc mąż mu jego ogolnenu zadowoleniu będzie kolejny raz jutro dmuchal piłkę . Kolejna wizyta za tydzień w środę okaże się kiedy na NFZ da radę
-
Co do główki to kazała dużo ja masowac .
Broszka trzymam kciuki bardzo mocno. Będzie wszystko dobrze. Zawsze lepiej zbadać żeby mieć pewność.
Zapisałam Szymka do nowego pediatry za tydzień w piątek mamy wizytę i będę musiała pytać o szczepienia od nowa te darmowe mam nadzieję że mu nie cofnie
Chyba skorzystam z okazji i poszukam mu ubranka do chrztu. Bo spać mi się nie chce.
-
Wiece co właśnie pije? Kakalko
ale pyszne dostałam w paczce świątecznej z pracy i tak mi się przypomniało jak jeszcze niedawno się ty spotykaliśmy popijając słodki napitek ciężarnych hihi.
Witam się z karmienia nr2. -
wczoraj myślałam ze padne, po karminiu wziełam Szymka do łózka koło 21 i chwilę przysnęłam z nim wstaje a mój mąż lezy na podłodze jak się przesraszyłam krzycze Marek Marek jeszcze troche przez sen no cos tam gada ze noga noga podchodze pytam się co się stało a ten ze noga mu scierpła wstał stanał na nią i się przewrócił jak długi swoje 100 kg 1 90 cm runeło na podłogę i mówi złamał złamł na szczęscie pomogłam mu wstac i nie złamał
ale kurde jak zobaczyłam jak lezy to zawał na miejscu od razu czarna wizja
-
nick nieaktualnySkal
ja jak czytalam to o malo zawalu nie dostalamdobrze ze nic mu nie jest !!
Kamcia
No to gratki w koncu zus dodtal oo d..... ehhh oni i ich prsenicy
ajrin
a wiesz ze ostatnio myslalam nad tym gdzie sie podziala nzsza tradycja picia kaka ? Haha
My pierwsze karmienie od 22 -
O rety, ale mielismy fatalny tydzien, nawet nie mialam czasu na forum, nadrobilam troche teraz. No wiec 7 nieszczesc, maz z zapaleniem gardla skonczyl z antybiotykiem, wiec przez dluzsza chwilemialam oczywiscie dwojke dzieci pod opieka. Jak on sie poczul lepiej, musial wrocic do pracy to mnie gardlo i katar zlapal, udalo sie na szczescie dosc szybko to zlikwidowac, ale w zamian dostalam zastoju w piersiach i taka wielka bolsca gule i bujam sie z tym i z kapusta juz od kilku dni. A najgorsze, ze malutki dostal mega kataru, zhodnie z zaleceniami robimy inhalacje, cebion, nasivin soft i fenistil w kropelkach, eoda morska i odciaganie, ktore zawsze konczysie strasznym krzykiem i placzem, po paru dniach ma od tego az gardziolko zdarte. Serce mi sie kraja, ale lekarz mowi ze trzrbabo bardzo zapchany i rzeczywiscie takie geste i lepkie te gili i w zyciu bym nie powiedziala, ze tyle tego sie miesci wvtakim malym nosu. Jak sie budzil w nocy to az go zatykalo biednego. Generalnie mam za sobachyba najgorszy tydzien od urodzenia filipka. Codziennie siedzialam i ryczalam,az zaczelam pic melise.
W pon kontrola, manadzieje, ze nie zeszlo nic na oskrzela/pluca/uszy....
Broszko trzymam mocno kciuki za Was! Bedzie dobrze wszystko! -
nick nieaktualnymartta, to teraz tylko z górki
Mały dziś obudził się krótko przed 6. zasnął po 19.
Dobrze, że pomimo tego ząbka nadal ładnie śpi
Chciałam Wam zdjęcie podglądowe zrobić, ale ani aparat nie ostrzy ani dzieć nie współpracuje. Czuć go pod palcem i jest taka rynienka jakby dziurka, dziąsło się rozłazi w tym miejscu i jojczy jak się go dotyka po dziąśle i zaciska mocno. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martta współczuję trudnego tygodnia, teraz musi być już tylko lepiej a Filipek na pewno jest zdrowy!
Skali ja też chyba umarlabym na zawał jakbym m leżącego na podłodze zastała. Najważniejsze że wszystko ok:)
Dziękuję Wam za wsparcie:)
My niestety chyba szpitala nie ominiemy, a boję się że tam Młody złapie jakieś chorobskoMuszę poczytać jak to jest z takimi maluchami i holterem.
-
Dzieki dziewczyny, oby ylo jak piszecie, bo juz naprawde powoli sil brak, no i najgorzej, ze tak szkoda mi malego
jest taki biednynieszczesliwy z tym noskiem, do tej pory taki fajnie pogodny a teraz od tych paru dni prawie w ogole sie nie usmiecha i nie cieszyb:-(
Tak czekalam na grudxien, ze przedswiatecznid itd a tu nawet mi to nie w glowie... Obudxil sie przez katar znowu z placzem, serce sie kraje -
Mieliśmy mieć wizytę u ortopedy w wigilie (taki termin po skończonym 3miesiacu udało mi sie umówić), ale w nocy łapałam wizyty i sie trafiła na 9:20 na dzis.
A potem o 7:35 weszła znowu i patrzę: jest na 8 rano.
Jednego i drugiego chłopa z łóżka (obaj nie spali).
Bioderka super, głowę ładnie trzyma na brzuchu, kręci szyja w pełnym zakresie. Możemy go nosić już jak dużego niemowlaka na boku z rozkraczony nogami i delikatnie kciukiem przytrzymywać głowę, bo super trzyma głowę w pionie.
Teraz mama musi sie przestać bać
No i słowa 'nie widać po nim hipotrofii' miód na moje serce:)
Kontrola za 9 miesięcy, jak zacznie chodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 08:47
Angela89, Broszka, alinka, Skali89, martta, Madziuuuula, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny