X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się
    Wstałam jakieś 30min musiałam się przespać bo dałam rady i już obiad zjadłam.
    Właśnie mały wstał po 3h snu.
    Tata podgrzal kurczaka,wstawił ziemniaki i małego bujal i usypial a teraz go nakarmie i idziemy na dwór.

Uff skaza bardziej na dwóch plikach.
    Stawiam że odmrozil poliko.
    Jeżeli jest czerwone i szorstkie to na pewno

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    Małej za to wyskoczyły jakieś prypcie dziwne. Może to potówki- nie wiem. Jakby było uczulenie/alergia to chyba by miała wywalone na całe ciało? Jak sądzicie?

Dodam, że ma je od okolic intymnych aż do pępka i kilka prypci jest troszkę nad pępkiem

Stawiam na uczulenie od pieluch,chusteczek? Bardziej pieluchy np od warstwy z kleje jeżeli tylko w tym miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Ja czuje sie okropnie :( ledwo sie z lozka zwleklam :( wszystko mnie boli: gardlo, glowa, zatoki. Dobrze, ze maz w domu do jutra i mi pomaga,bo bym niewyrobila.
    Angela, jak tam Kubus?
    Co do pampkow to z pampersow tych premium care kupa wylatuje mi gora, dada calkowicie do bani, nawet siuski przelatuja, tuzurki przeciekaja mi bokiem hmmm.... wg mnie pampers z tuzurem powinien sie dogadac i to bylby dla nas mixs idealny :)

Dziekuje że pytasz, mamy skok więc noce są ciekawe, w dzień skubaniec próbuje odsypiać a ja staje na głowie aby jak najmniej w dzień spał bo w nocy daje nam popalić. Oby wrócił na swój tor. Dodatkowo na te noce wpływa fakt że został nam straszny katar. Walczymy dzielnie. Staram się jak najmniej odciągać mu nosek bo nie chce aby sluzówka produkowała kolejne nawilżenie. Liczę że będzie lepiej. Inhalujemy się i liczymy że będzie lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką poszłam na spacer, Kuba jeszcze w domku został boje się że jest jeszcze trochę osłabiony. U nas nawet całkiem ciepło :P -3 stopnie :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf na 4 na pewno ledwo zaczął 3 :) nie wiem mam zielone pampersy i dady i w zasadzie i tu i tu wypływa tylko nie wiem czemu nie spływa w dół tylko do góry taki ma wyrzut czy co ? Jakbym go trzymała w dół głową to ok ale on prawie siedzi do jedzenia teraz a u tak plecy uwalone nic zobaczę moze te tuzur bo to głównie na noc chce jakieś dobre żeby mu nie zmieniać co chwila zielony pampers pod tym względem daje radę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się
    Wstałam jakieś 30min musiałam się przespać bo dałam rady i już obiad zjadłam.
    Właśnie mały wstał po 3h snu.
    Tata podgrzal kurczaka,wstawił ziemniaki i małego bujal i usypial a teraz go nakarmie i idziemy na dwór.

Uff skaza bardziej na dwóch plikach.
    Stawiam że odmrozil poliko.
    Jeżeli jest czerwone i szorstkie to na pewno
    To by sie zgadzało bo to polik bliżej drzwi. A wczoraj jechaliśmy samochodem bez bazy i chwile trwało zapięcie fotelika.

Skali, jak u nas kupy wypływały to głównie na leżaczku. Może nie ma wtedy miejsca i pod ciśnieniem leci do góry? Nie wiem. Przy zmianie na większe problem zniknął.
    Ale przeciakly zielone pampki i dady. Tużury nie.

U nas spektakularny sukces!!!
    Kostek wypił 90ml z butli!
    Zajęło mu to jakieś 5 minut :)
    Dokończył cycem.

Widzę światełko w tunelu. Gdzieś w oddali ale jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 16:12

kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali haha ale się uśmiałam z wyrzutu :-)

My właśnie wróciliśmy.
    Zmarzlam!!!
    Córka pojedzila na sankach potem na górce z mamą i tata ale frajda.
    A potem w drodze powrotnej zobaczyliśmy panią z konikiem piękny :-)
    Córka chciała bliżej podejść zobaczyć konika więc poszliśmy i pani podjechała zaproponowała przejażdżkę na koniku:-)
    Musiałam namówić ja, przekonała się pod warunkiem mojej asekuracji.
    Jestem dumna z córki a na widok konia ahhhh uwielbiam konie piękne zwierzeta:-)
    Ale niespodzianka nas spotkała w mieście i w ten śnieg :-)
    A synek pół drogi oglądał świat :-)
    Dobrze że nie płakał.
    Czas na gorąca herbatkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 16:36

Madziuuuula, bisacz, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, ja jestem ciekawa jak mój Mały będzie reagował a konie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie będzie się trzasl na widok koni bo odziedziczył to po mamie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko że ja śmigałam na koniach, do dziś mam w pamięci dzikie galopy w deszczu :D
    ale chyba dopiero na wiosnę wrócę do jazdy, bo raz w grudniu byłam i mnie wymroziło fest

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuuu!! po 5 dniach w koncu awaria zostala usunieta i mamy gorącą wodę! maz juz sie grzeje w wannie, zaraz ja ide dzieci wykapac i na koncu nagroda dla mnie gorąca kąpiel w bąbelkach ;)

Little Red Fox, żabka04 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecuję nigdy wiecej słownik ;)
    Problem w tym ze ja zawsze na szybko pisze i nie zawsze przeczytam swoje brednie ale obiecuję poprawę :)

Ulf u nas lewy polik dzis tak samo szorstki i czerwony tez czytalam czy to skaza ale tylko jeden poki co.

Madziuuuula lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mały dziś od rana ulewa:-(
    Co bekniecie to mnie obrzyga tzn uleje.
    Nie jest tego dużo bo uzbiera się z łyżeczkę mała?
    Nie mówiłam nic bo myślałam że no zdarzyło się ale teraz się wściekła bo wszystkie bluzki mam brudne muszę od męża jakąś podomke przywlaszczyc :-)

Lrf zazdraszczam :-)

Starcia udanego relaksu:-)

Ja siadam do gorącej linii. Muszę się dodzwonić do prywatnego naszego pediatry zapytać czy już przyjmuje.
    Doszły mnie słuchy że nie przyjmuje a to od grudnia się ciągnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Do mamusiek co ich dzieci mają skalę białkowa:

Jaki krem do buzi stosujecie!?
    I gdzie go kupilyscie?

Będę wdzięczna za info bo mojemu juniorkowi zrobiły się szorstkie polika i mnie to denerwuje.
    Nie jestem za tym żeby tak małemu dziecku buzię smarować ale nie mam wyjścia denerwuje mnie te polika a po drugie są mrozy więc boję się o odmrozenia :-(
    Dzięki:-)
    Zabka wyprobyj Mediderm, kupilam w aptece. On jest tez na AZS i oglnie swietnie nawilza

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My daliśmy na noc Viburcol w kroplach.
    I z 7 wstawaj wczoraj dzis było jedno!
    Odespalam :)

Podaliśmy tez młodemu kaszkę. Tego brzydkiego sinlaca.
    Zajadał aż miło było patrzeć. Otwierał gębę na zbliżająca sie łyżeczkę i awanturował sie jak sie zagadalidmy i nie bulo kolejnej :)
    Oby teraz rósł w oczach :)
    Hehe. Póki co to kaszka była bardzo rzadka. Bałam sie ze za rzadka i wszystko będzie wypływać. Ale dzielnie jadł :)

Wczoraj byliśmy u znajomych dzieciatych (3,5 i rok). Było super. Młody grzeczny, my zadowoleni :) fajnie.
    Dzis sie obudził i ma jeden czerwony Polik. Internet mówi ze mróz.
    Bo przy jakieś skazie byłyby oba. Prawda to? Oby :)
    No a może zeby z jednej strony?
    Ulg, daliscie kaszke na noc? Rozrabialas z woda czy swoim mlekiem? Jakie proporcje?
    A ta kaszka byla zamiast mleka?
    Ja wymieszalam z mm, dalam 2 miarki i zglodnial o tej sa!ej co zwykle..

• Broszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf gratulacje dla Kostka!:) A z jakiej butelki wypił? Pytam tak z ciekawości. I daj znać za jakiś czas jak Wam idzie z kaszka i jak Kostek ja toleruje:) może i za jakiś czas my spróbujemy.

A moje dziecko spało wczoraj 14 godz! Usnął po karmieniu ok 17 i spał do 8 rano. Brałam go tylko do karmienia na spiocha. Albo tak działają na niego leki albo kończy nam się skok i odsypial ostatnie dni.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko, a Ty jak podajesz kaszke na noc? Rozrabiasz z mm? I w jakich proporcjach?

Co do ulewania, my wczoraj mielismy taki dzien, juz nie wiem ile razy przebieralam siebie, dziecko i maz heh. Dzis dwa prania poszly.
    Dzisiaj podwoilamdawke nutritonu i nie ulewa prawie, ale jyz sie boje o kupke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wprowadziłem kaszki.
    Na 150mm dałam 4 miarki mm i 1 miarkę kaszki.

Tyle że wczoraj się krzywil na taką butle i dziś też jadł ja aż 30min!!!!
    Klnelam!
    Chyba mu nie smakuje:-(

Do lekarza się nie mogę dodzwonić i nic nie wiem wrrrr

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kleik ryżowy i kaszkę bezmleczną jaglanka z ryżem i kukurydzą hip i dziś dodam mu na noc do butli kleiku tylko zastanawiam się nad proporcjami.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    A jak dawalas kaszkę to tez z cukrem?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3067 3068 3069 3070 3071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ