WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Żabcia,
Gdy miałam problemy z brzuszkiem Zosi to natknąłam się na informacje że generalnie wszystkie owoce "z daleka" mogą uczulać bo są bardzo mocno konserwowane na podróż..i to nie sam banan czy ananas może uczulić ale właśnie zawarta w nim chemiadlatego się zastanawiam czy takie owoce za morza to dobry pomysł dla Maluszków
-
Jakby się uprzeć-to I krajowe są pryskane bo nie tylko transport muszą przeżyć ale i hurtownie oraz leżakowanie w sklepie. A także zwykle jabłko na półce nie musi być krajowe. Egzotyka niby nie jest na nasze zoladki. u nas banan przeszedł
Zabko
a nic innego alergizujacego nie było na pewno? Tak dla pewnosc -
Pediatra i gastroenterolog u którego byliśmy mówił żeby ograniczać owoce "egzotyczne"i to nie tylko cytrusy ale właśnie tez banany, ananasy, melony itp. I to mówił mi, żebym nawet ja nie jadła. .więc bezpośrednio dla Maluszka tym bardziej myślę że może uczulać. ..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LRF,
Dokładnie. .niestety teraz wszystko jest pryskane, chyba że masz jabłka z ogrodu. ..
Dlatego też z przymrużeniem oka to traktuje. Jak jem banany czy ananasa Zosia nie reaguje. Zobaczymy jak sama będzie jadła09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Sarcia,
Dokładnie. ..niestety mam nawyk czytaniat składu..niestety. . Jak to się mówi "mniej wiesz, lepiej śpisz.."
nie martw sie ja tez tak mam, czasami wcale nie czytam co tam jest napisaneide z autopsji po cos mniej renomowanych marek bo o dziwo tam naprawde jest w nich mniej chemii.
-
To prawda, powietrze jest tak zanieczyszczone że szkoda gadać... ale mimo wszystko myślę że jeśli można ominąć trochę chemii i konserwantów to zawsze coś
To prawda, czasami te znane marki to tragedia w środku...a propos znanej marki, widziałam artykuły że we Włoszech mają wycofać Nutelle zr sprzedaży bo rakotwórcza....
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Madziuuuula wrote:Mnie nikt nie poinformował o tym darmowym szczepieniu a też mamy poszerzone UMK. ..ah No trudno. Claudiuszek daj znać co i jak, bo nas być może też to czeka, ale scyntygrafia wtedy na 100 % Bo niby jakie inne badanie?
Sarcia zdrowiej.
Kamcia dasz radę, bo MAMY dają zawsze radę!
I miłego dnia dla wszystkich.
Lrf mój też zaczął gadać piszczec calodniowo.a robiliście ostatnio usg?Jakie poszerzenie u Was?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kostek miał w grudniu:
Prawy ukm: miedniczka 8x8x2, kielich 1-2mm
Lewy ukm: miedniczka 6x4x2, kielichy niewidoczne
W październiku miał 8x6x3 i 9x8x3.
Mamy kolejna kontrole za 2 miesiące. Czyli w lutym.
Nic z tym innego nie robimy. (Mial badany mocz, ale jest czysto).
A jak u Was to wyglada i co robicie oprócz kontroli? -
Mi akrutay Nutella nie jest potrzebna, na palcach mogłabym policzyć ile razy ją kupiłam. Szkoda tylko że w czasach gdzie ponoć tak bardzo dbamy o rozwój dzieci i normy zdrowia nikt nie weźmie się za jedzenie dla dzieci i tego nie zaczną kontrolować i normować... no ale gdy za tym stoją grube pieniądze to nikt tego nie ruszy...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny