WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulfe, u nas było niby wszystko jako tako w normie bo poszerzenie nie przekraczało 10 mm więc wszytsko do obserwacji co kilka miesięcy...ale wylądowaliśmy w szpitalu z bakterią klebsiellą pneumoniae i poszerzenie nam urosło do 2 cm (takie było w listopadzie). Dosatliśmy na cały miesiąc bactrim (pediatra sie za głwe złapał jak usłyszał-bo to stosuje sie max 10 dni i uszkadza szpik)w. grudniu robiliśmy usg i znowu jest 8mm... Zaraz przed wigilią w posiewie moczu wyszła klebsliella, ale w ogólnym jej nie było...panika totalna, ale lekarz kazał powtórzyć badanie ąłiąc siuśki do pojemniczka.zatem powtórka badań (już nie z woreczka) i kazało się ze bakterii nie ma... ale na oddziale musimy się zjawić bo nie wiadomo jakie to poszerzenie jest i czy czasami gdzieś pod napletkiem nie czai się koleżanka klebsiella.
U Was jako tako w normie. Pilnuj siuśków i rób często badania (my mamy zlecone 2X w msc ogólny mocz a 1 X posiew).
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Poniewaz w nocy nie spalismy ja dzis z mlodym od 12 do 15 oboje padlismy
Teraz czeka nas wizyta u neurologa o 19:45 mlody u nas chodzi spac o 19 wiec czeka mnie ciezka noc -
LRF ja tez chce sama gotowac ale wiadomo słoiczki to wygoda i chce od tego chyba zaczynać. Nie zawsze bede miala czas gotowac i nie zawsze bedzie jak wiec fajnie jesli sloiczki wypala i je polubi
-
Skali89 wrote:My dziś mamy dość dobry dzień Szymek jadł h z trzy razy także szok szok szok był długi spacer byłam w rossku po pampersy zielone są na promocji patrzyłam na słoiczki bo chcę sobie to poukładać jak mu rozszerzać
Niby ciumka, ale cycek po wciąż pełny.
Moze cycki sie popsuły.
Sama nie wiem.
-
Ja między rzyganiem a szlochem mojego Kacperka szperam za lekami przeciwko jelitowce. Angela linkowała fajną stronkę o rodzajach dobrych bakterii a poniżej przykłady probiotyków w kropelkach w zależności od poszukiwanych szczepów
http://mamabezrecepty.pl/2016/08/25/probiotyki-w-kropelkach/Angela89 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Agatia, zdrówka dla Liwki z okazji 5 miesiąca
Kamcia, Dariah, gratuluję udanych wizyt
Sarcia, kuruj się i szybko zdrowiej
U nas Antoś przespał ładnie kolejną noc, od 21:45 do 8:45Bardzo bym chciała żeby tak zostało. Ale za to wieczorami po kąpieli jest bardzo marudny, robi cyrki przy butelce i chce tylko cyca, mały cycoholik i szantażysta już potrafi wymusić to co chce
Dariah, agatia, bisacz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobra z seri przychodzi baba do lekarza gorzej bo blondynka z dzieckiem:
Mialam dzis wizyte do neurologa na 19:45 pojechalismy z M a dziecko zapakowalismy juz w pajaca i kombinezon. Wizyte rezerwowalam przez aplikacje mobilna gdzie sama wybieram jakiego specjaliste i jaka placówka. Wyjechalismy prawie z godzinnym zapasem, gdyz nie lubimy sie spozniac i już w czasie drogi dzwoni do nas z placówki czy mozemy być troche prędzej bo pan doktor ma tylko nas keszcze, dla mnie super bo właśnie dojeżdżamy na miejsce. Podchodzimy do rejestracji, tu pewnie myślicie blondynka pomylila placówki nie, nie zgadliscie zarejestrowano nas i powoedzianko aby sie udac do pokojnu nr3 lekarz juz czeka. Wchodzimy faktycznie starszy juz dziadek na nas czeka pyta sie czy Ignacy wiec tak dobrze trafiliśmy. Mama zaczyna rozbierac mlodego lekarz odchacza z systemie pacjenta o sie pyta co sie dzieje. Wiec ja dalej rozbieram mlodego i mowoe mamy problemy o podejrzenie napięcia i opisuje co i jam z dzieckiem ze sie wygina w jedna strone, ze glowka i tak gadam gadam i patrze na mine lekarza coraz jakas taka nie tęga. No to mowoe ze pediatra nas skierowala do neurologa aby skontrolowac. Po chwili słyszę ale ja NIE JESTEM NEUROLOGIEM! Wiec oracuja te moje tick tacki w mozgu z noewyspania i bycia blondynka mysle sobie szot pewnie kliknelam zamiast po literke n neurolog jakoego nefrologa czy bog wie kogo! I mysle kurde przecierz jestem pewna ze neurolog bylo napisane wiec patrze na doktorka i z tekstem stulecia wyjeżdżam to kim pan jest! Odpowiedz chirurgiemNa szczescie chirurga też musimy zaliczyć
Wiec pomyliłam wizyty bylam pewna ze rejestrowalam do neurologa a jednak do chirurga. Nic trzeba sie wyspać ale z M poplakalismy się do łez.kamciaelcia, bisacz, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
Mój dzis zjadł kaszkę o 19, dopił cycem o 1930, kapiel i potem tradycyjne usypianie na cycu. Wypiął sie Wiec na cyca, bo ileż można. Ale zmęczony.
Wzięłam go na ręce, do łazienki, suszarka.
Trzy minuty i dziecka nie ma.
Ciekawe na ile to trwałe będzie.
Cycki bolą
Ciężka noc będzie. -
Madziula, dzieciaczki przybieraja skokowo i trzymam kciuki by u was za pare dni byl super przyrost.
Amelka tez mam wrazenie, ze spadla z przybieraniem, ale ona jest przeziebiona,nosek ma na maxa zatkany i ciezko jej sie ssie. Denerwuje sie, zniecheca i szybko konczy