WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali,
Ah samochody i naprawy. ..istna skarbonka bez dna..
Mnie też czeka naprawa układu hamulcowego z tyłu. .nie chcę wiedzieć ile to będzie kosztować. ..
Chyba poczekam do lutego bo w tym miesiącu mamy kilka wizyt prywatnych h lekarzy..wiec słabo
A właśnie, jak Szymuś? Byliście już u fizjoterapeuty? My jutro idziemy do neurologa. ..zobaczymy co powie. ...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamcia gratki
Żabko jak chcesz to milcz jak potrzebujesz to pisz co ci na sercu leży to często pomaga.
Moje dziecko zapomniało jak się przeturlać z pleców na brzuch ale liczę, że szybko sobie przypomni. Poszedł na drzemkę a mi się od komputera nie chce ruszyć.kamciaelcia, Dariah, żabka04, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Zabka tule niestety sa takie chwile ale zal sie ile wlezie.
U mas mlody dopiero zasnął kurde od 7 nie spal tyle to juz dawno luki w dzien nie miał.
My wlasnie dzis moje auto dalismy do mechanika wymiana klockow i tarcz bedzie. No i idzie na sprzedaz ponad 9 lat razem i jakos nie chce mi sie go sprzedawac szczegolnie ze 2 auto to na wypożyczeniu i nie nasze i wogole az steach nim jeździć.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Daria mamy wizytę dopiero na 27 LUTEGO na NFZ a za tydzień idę prywatnie na ćwiczenia pisałam chyba babka w końcu nam dała ćwiczenia chociaż wg niej jest ok bo u niej się nie odgial ale ładnie już reakcje łapie tylko na brzuch jeszcze sam nie umie ale ja zauważyłam że jemu tak 4 tyg później się udaje niż dzieciom dotykowym jednak te 3 tyg wcześniej robią swoje ale najważniejsze ze powoli do przodu
-
Skali,
Ah ok, musiałam przeoczyć, przepraszam
No wlat też si boję że u neurologa Zosia będzie ładnie grzeczna i zero odgięć....na szczęście mam filmik co by jej pokazać
Moja na brzuch też nie umie. Z brzucha na plecy czasami jej się uda choć wg mnie to raczej wypadek przy pracy a nie świadoma czynność. ..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o naprawę aut to mam wrażenie, że my coś ciągle naprawiamy a to wahacz a to jakaś sonda, oc, przeglądy co chwila coś. Pewnie dlatego, że każde z nas ma swoje a teraz dodatkowo opiekujemy się samochodem syna i oczywiście tam tez coś trzeba wymienić tym bardziej, że z tyłu głowy masz, że to twoje dziecko nim będzie jeździć. No ale jak się chce jeździć.....
Dyskusja na FB uświadomiła mi, że ja też chyba za często wyręczam się leżaczkiem albo huśtawką a to mało rozwojowe więc dziś od rana Leon rezydował na macie - niech macha kończynkamina zdrowie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja do kuchni przenoszę matę, żeby młody leżał a nie siedział w bujaczku.
Bo i tak za dużo bujaczka ma.
Spał dzis do 9:40! Wczorajsza 8:40 to już był rekord.
Wow.
Co do moczenia pieluch to jak ja młodemu nie zmienię przy pierwszym karmieniu, które wypada miedzy 23 a 1, to na drugim karmieniu (2-4) pajac idzie z reguły do wymiany.
Choć powiedzmy ze przy konfiguracji 23 i potem 2 to jeszcze jest na styk. Ale pełny!
Czy to znaczy ze nie ma problemu z nawodnieniem?
Pytam bo ostatnio pytałam czy w związku z wprowadzeniem kaszki muszę dopajac dużo. -
Oj my tez ciagle pakujemy w auta, mamy dwa. To taka skarbonka. Niestety.
Moj Maluszek sporo lezy na macie. do bujaczka rzadko, on nawet nie lubi. Za bardzo go chyba ogranicza ten bujaczek.
Ja ma dwie maty. jedna w sypialni, a druga z puzzli skladana i nosze ze soba jak ide np do wc to mlodego na korytarzu zostawiam na tej macie i go widze i robie makijaz:P ( nie wiem po co, przeciez i tak wygladam zle ), wiec moj lezy spor, ale tez wszystkich sztuczke nie umie, a do siadu to sie w ogole nie ciagnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 12:50
-
A gdzie ta dyskusja o bujaczkach?
Dobra. Mam
Mój ewidentne ruszył jak ograniczyłam bujaczek. M jest fanem bujaczka wieczosrawuam mu to na wieczór. A w ciągu dnia tylko mata.
No i podnoszę go bokiem.
Jego obroty są wciąż sporadyczne. Cześciej wraca z impetem na plecy i jest płacz
A jak fo sobie Sadzam to tez sie prostuje.
Do spania sam na bok sie przekręca.
Wszystko w swoim czasie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 13:00
-
A ja się chwilkę przespalam. Dwa poranki wcześniejsze niż zwykle, dwa dni stresu i zaliczyłam tak niespotykana u mnie drzemkę. Nie chce mi się iść na spacer mały rano troszkę się przewietrzyl w wózku. On śpi na męża poduszce juz prawie 2h. Nie ruszam się by nie wstał. A sen równy temu spacerowemu
i tak się głowie jak przestawić dziś pory jedzenia i drzemek bo dzień wcześniej zaliczylismy? ?? Poza tym mały od 2 dni chodzi później spać tzn o 21 zamiast o 20...
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBisacz twój jest na nutramigenie?
Czym dopajasz???
Moj od dwóch dni nie chce wody pić
Weźmie łyka może dwa i odpycha
Wcześniej więcej pił...
Moje mm jedzie.
To dobrze bo mam pół puszki jeszcze.
Co do aut ja już mam trzy.
I cały czas jecze do męża żeby jedno albo dwa sprzedał ale cisza na ten temat.
Nic karmie małego i idziemy po córkę do przedszkola.
Poczekalabym na męża ale nie chce mi się na niego patrzeć. -
Też właśnie staram się minimalizować czas spędzany w bujaczku. Zośka go uwielbia ale cóż. ... teraz jest raczej na macie, puzzlach lub na kanapie obok mnie.
Zmartwilo mnie to napięcie mięśniowe i boję się że to moja wina że ją kładłam do bujaczka. ..
No nic..myślę że na ćwiczeniach nauczymy się dużo i dzięki temu Mała nadrobi straconu czas. A poza tym tłumacze sobie że każde dziecko w swoim tempie się uczy....
Ale cholerka mogłaby już umieć z brzucha na plecy i odwrotnie !09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyŻabka tak my nutramigen a dopajanie to sporadycznie bo nie chce pić ale wczoraj rano miał trochę problemów z kupą - była dość twarda i od wczoraj staram się mu conajmniej 2-3 razy w ciągu dnia przemycić trochę wody, jak dosłodzę glukozą to wypija max 50ml na
raz.
Ulf to Kostek dużo siusia bo u nas po nocy pampers jest pełny ale rano mały jeszcze kupę tam dokłada i wszystko się mieściTyle, że nasza kupa jest zwarta i nie ma tendencji do wypływania.
U nas jest takie piękne słońce i plusowa temp, że chyba nie wytrzymam i wezmę małego trochę na spacer pomimo tego, że trochę kaszle.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Angela mój bratanek tez się tura jak chce do czegoś podejść. Nawet tura się do czegoś co ma przed sobą a ze turla się wiadomo na boki to zabawnie to wygląda bo i tak do tego czegoś nie dojdzie w taki sposob☺
AJrin, Angela89 lubią tę wiadomość
-
Ja zmieniam pampka podobnie jak Ulf kolo 1 a 3 glownie dlatego ze nie mam sumienia. U nas pampers mega zasikany wsumie czasem kupa sie co druga lub trsecia noc zdarza. Jak nie zmienilam raz to rano byl tak napompowany ze myslalm ze eksploduje!
-
nick nieaktualny