X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Angela mój bratanek tez się tura jak chce do czegoś podejść. Nawet tura się do czegoś co ma przed sobą a ze turla się wiadomo na boki to zabawnie to wygląda bo i tak do tego czegoś nie dojdzie w taki sposob☺
    U nas jak na ten moment wybiera sobie cele obok :) ale komicznie to wyglada.

Kawaler po inhalacji idzie spac. Powoli nie słyszę gadania wiec chyba powoli odplywa. Zaraz do niego zajrze

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujaczek nie jest znowu taki zły, czasem się bardzo przydaje np jak muszę coś zrobić w łazience czy garderobie, tam nie rozłożę maty :)
    Mój zapomniał o obracaniu ale za to próbuje dać z główki zabawkom wiszącym na pałąku :)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Bujaczek nie jest znowu taki zły, czasem się bardzo przydaje np jak muszę coś zrobić w łazience czy garderobie, tam nie rozłożę maty :)
    Mój zapomniał o obracaniu ale za to próbuje dać z główki zabawkom wiszącym na pałąku :)
    Jezeli nie siedzi tam caly dzien to jest ok ;) wszystko w granicach rozsądku. Kuba tez w lezaczku siedzi bo jak mam cos w kuchni zrobic? Niestety młoda moglan zostawić sama w salonie ale Kuby nie zostawię bo nie chce aby doszlo do tragedii. Ona nie patrzy pod nogi. Jego lubi karmic

bisacz lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Osłuchowo obie jesteśmy czyste, ale u Amelki nadal te smarki, które mnie niepokoją. Dostałyśmy polecenie by stosować przez kilka dni Nasivin soft. Jeśli nie pomoże znów do kontroli. Oby nie skończyło się jakimś antybiotykiem.
    Laryngolog stwierdził, że inhalacja narazie niepotrzebna, bo inhalacje dobrze działają gł na kaszel a u nas kaszlu nie ma. Na katar nawilżanie powierza, co też czynię i odciąganie, odciąganie i jeszcze raz odciąganie. Muszę być cierpliwa a nie potrafię :(

Z pozytywnych rzeczy to właśnie przyszło krzesełko do karmienia :D

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- super, gratulacje.

Żabcia- a pomilcz sobie jeśli ci to pomoże, chociaż czasem lepiej się wyżalić więc jeśli będziesz miała ochotę się "wypisać" to śmiało :) przyjmiemy wszystko :)

Madziula- będzie dobrze, dzieci rosną skokowo i na pewno twój szkrab w przyszłym tygodniu zrobi ci super niespodziankę :)

Co do aut i ich napraw to się nie wypowiadam. Co miesiąc słyszę od mojego D., że znów coś tam musi sobie dokupić, wymienić itd. Auto mamy super i nie zmieniłabym go gdyby nie jedna wada jaką posiada a mianowicie klamki. Masakra jakie to są szajsowate klamki do tego auta. Auto mamy jakieś 2lata a już drugi raz wszystkie klamki wymienialiśmy bo jakiś tam plasticzek!!! się wyrwał. I nie kupujemy zamienników, tylko oryginalne i taki szajs, że szkoda gadać. No i w zeszłym tyg znów mi mąż powiedział, że chyba od mrozu znów 2 klamki strzeliły :/ echhh

żabka04 lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leżaczków, to też czasem się nim wyręczam, przyznaje. Chociaż teraz coraz rzadziej, bo Mela szybko się w nim nudzi.
    Wczoraj zaliczyła takiego dzwona o ziemie, że aż ja się blada zrobiłam. Odkąd pierwszy raz udało jej się samej usiąść to próbuje teraz ciągle powtórzyć ten wyczyn i udaje jej się tylko głowa jeszcze ciut ciężka. Wczoraj usiadła z pozycji na brzuchu, głowa jej przeciążyła do tyłu i wyrżnęła się. Na szczęście na koc, który leży na puchatym dywanie ale aż mi dech zaparło. Akrobatka jedna :P

AJrin lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Właśnie znowu się poryczalam!
    Mały się darl przez 10?-15? Min.
    Ale tak sie darl ze cały blok go słyszał.
    Dałam paracetamol, posmarowalam dziąsła dentinoxem bo aż cała pięść z tetra włożył i przez chwilę była cisza

Jej nie mogłam go uspokoić.
    Wtulil się w moje ramiona że smoczki i przytulanka i tak drzemie.
    Chyba zadziałal paracetamol i tak drzemie.
    Mąż pojechał po córkę nawet nie patrzę na niego.
    Zeby? Skok?
    Pierwszy raz tak miałam.
    Nawet nie chciał jeść.
    Jadł o 11? Butla mm do zlewu.
    Te mleko tak szybko stronie a nie można podgrzewać :-(

U mnie bardzie faza przed okresowa.
    Hormony mi wala na łeb.
    Wczoraj się pożaral z mężem o to że uciszalam go bo tyle co małego położyłem do łóżka i usypialalam.
    Mały już odplywal a ten wlazl do domu zły bo brak miejsca parkingowego i coś tam jeszcze i gada i gada i gada głośno (oboje mamy donosi głosy) a ja mu ciszej mów ciszej nów i się wkurzyl wyszła awantura.
    Ja nie odpuszczę bo to ja cały dzień kurwa jestem z dwójka dzieci no częściej z juniorek,to ja cały czas noszę i bujam i fruwam po chacie ogarniam wszystko itd itd dobrze wiecie co mam na myśli......
    Była pora usypiania dziecka więc powinien uszanować ciszę dla dziecka.

Czasami sobie tak mysle że mąż i córka to chyba zapomnieli że jest junior w domu.
    Oni myślą że mały jest noworodki można halasowac,głośno gadać wyglądać się czy krzyczeć.
    A przecież nasze dzieci już nie są takie małe.

No to chyba się wygadalam co nie znaczy że jest mi wesoło:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:39

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    to mojemu się oberwalo za poranek
    a ostatnio on usypia wiec wie jak to jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Żabka
    to mojemu się oberwalo za poranek
    a ostatnio on usypia wiec wie jak to jest

A jednak obejrzało się:-)
    Edition:
    Ale rozmawiacie już?????:-)
    Mój wogole nie usypia, czasami przebierze,czasami nakarmi, czasami pobuja i reszta czasami.
    Jak powiedziałam że go zostawię od rana do wieczora ja wrócę w nocy i zobaczy jak to jest to powiedział że mam go nie straszyć! Jaka sobie robię?
    Ahhhhh
    Mam dziwny egzemplarz faceta:-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 14:50

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie dogadalismy ;)
    A że jakaś awantura na bieżąco to już inna sprawa
    i on wszystko robi nie ma wyjścia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałem że się dogadaliśmy już.
    No awantury muszą być bo było by za nudno, nikt nie jest idealny mamy odmienne zdania.

Córka wlazla do domu i obudziła małego.
    Jak tu się nie wkurwiac?
    Narazie leży i ja obserwuje.
    Muszę spadać do małego :-(

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kacper już odżył, Kuba marudny a ja latam i sprzątam, piorę żeby tą zarazę wytępić. Jestem dziś padnięta i jeszcze okres dostałam! Szlag!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakoe krzeselka wybralyscie ?bo ja juz sie kiedys pytalam bo chcialam zamawiac jnz na koniec listopada ale maz mowil zeby sie wstrzymac bo po nowym roku wejda nowe modele, no i teraz znow mam dylemat jakie kupic ;) calynczas jestem napalaona na tego chicco polly magic

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie znajdę dyskusje o leżaczkach??? Ślepa jestem i nie widzę na fb...

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykle krzesełko
    plastikowe
    bez bajerów
    rozkładane na części pierwsze wiec i w podróż do rodziny bralismy
    niskie krzesełko wystawiłam na balkon i tam karmiłam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula,, nie martw się mniejszym przybieraniem, w następnym tyg nadrobi. Mój Antoś też w jednym tyg przybrał tylko 60 g a w kolejnych już 140 i 160. Jutro idziemy do przychodni na kolejne ważenie i sprawdzimy ile wyjdzie na cały miesiąc, podobno minimum to 500 g więc myślę że akurat tyle to będzie.

Kamcia, super że sprawa potoczyła się tak jak chciałaś, z długami już koniec u Piotrusia :)

U nas kolejna noc ładnie przespana. Wczoraj była moja mama i nakarmiła małego mm i bez problemu od niej zjadł 170 ml. A ode mnie dzień wcześniej tylko 70 ml i to na 4 razy. A później babcia uśpiła na rękach. Obudził się o 23:30, objadł obydwie piersi, o północy już spał i obudził się o 9 :) Na spacerku też pospał 2h a teraz bawi się na macie. My bujaczek też mamy, Antoś wytrzymuje w nim 20 min i później mu się nudzi, jednak na macie dłużej leży i się bawi.

kamciaelcia, Dariah, bisacz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Gdzie znajdę dyskusje o leżaczkach??? Ślepa jestem i nie widzę na fb...
    Chyba chodzi o watek pysiaczka (Pauliny ) o niebocznym dziecku :D tam ciutke było o kladzeniu do bujaczka i na mate

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Chyba chodzi o watek pysiaczka (Pauliny ) o niebocznym dziecku :D tam ciutke było o kladzeniu do bujaczka i na mate
    Dzięki :*

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalyscie tez paczke od Bobovity ? Ja dzis dostlama wlasnie z takim poradnikiem 5 krokow, mleczka kaszka porcja zboz i sloikiem marchewka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była moja Mama, trochę posiedziałyśmy, poplotkowaliśmy, Mały troszkę rozpieszczony, a jutro jedziemy na kilka dni do Rodziców, to odpocznę nieco :) a Filip tak już po całej macie się turla że tylko zerkam żeby nie wylądował na panelach :P może uda się na jeszcze jedną drzemkę to ogarnę pakowanie lub serial :D :D

‹‹ 3125 3126 3127 3128 3129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ