Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio wskazującym? W te mała dupinkę?
    O ja. Może sie uda bez.
    Ale podejrzewam u Kostka znów brzuszek Wiec noże 'omijanie' ich byłoby rozwiązaniem.
    Dzięki za instrukcje :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam was :)
    Wróciliśmy do domu z moją mamą także jeszcze tydzień luzu. Mój samochód złom został u mechanika bo nie zdążył go zrobić a jak go zrobi to chyba go wystawie na sprzedaż. Maż mówi żeby coś innego kupić.

I nas dynia dzień drugi całkiem całkiem jutro trzeci dzień

Byliśmy dziś u teściów Szymek był grzeczny posmial się babcia się bardzo cieszyła z laurki

A wieczorem tak się śmiał w głos wręcz krzyczał ze śmiechu chyba odkrył ze umie heh

Ten tydzień masakra we wtorek rehabilitację potem usg mózg i brzuch a na koniec neurolog.

Darusia ja bym chyba moja rozniosła jakby mi tak zrobiła

Kupiłam też pasternaka jutro się może do Auchan przejade zobaczę jakie są te jednoskladnikowe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci śpią od 22, a ja nie moge usnac.... 1 raz padam na dziub i nie moge spac. Co jest grane???? :/

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, to się nazywa zmęczenie. Oj, często mam tak, że jestem tak zmęczona, że spać nie mogę. U mnie działa wtedy ciepła herbatka, nie gorąca, ciepła i potem zasypiam.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu nawet nieźle biorąc pod uwagę zmianę miejsca to ładnie zjadł

Ciekawe ile będzie smogi bo wczoraj nas powitała mega mgła bleh

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po karmieniu nr 1:-)
    Wieczorem kaszki zjadł tyle Co ostatnio czyli 25ml?:-) ale 30min wcześniej butle mm tyle co zawsze 150ml:-)
    Pięknie przesłał nockę:-)
    Teraz się modlę żeby wstał o 7-7:30 i zjadł butle bo muszę córkę zaprowadzić do przedszkola i do biedronki na jakieś zakupy więc dobrze by było jakby zjadł.

Córka śpi jak zabita na wieczór zazyczyla sobie meliske (mówi ziolka :-)) i chyba na nią działają bo maratonu do mnie w nocy nie zrobiła.
    Od środy zostanie chyba w domu bo ma kaszel mokry sporadycznie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 06:20

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka no to super nocka my po drugim karmieniu i zasnął także jeszcze
    pospie mąż już do pracy wstał
    Mam ochotę do ikei jechać i do galerii ale auta brak więc chyba tylko galeria zostaje

Kuter właśnie sobie przypomniałam że mam jechać dziś po szczeniaczka uczniaczka na drugi koniec miasta a nie mam auta cholerna muszę coś wykombinowac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, malutki jeszcze drzemie, zrobił pobudkę ok 5. na mleczko. Korzystajac zabrałam się za śniadanie i kawę, później ogarnę kuchnię i salon, więc liczę że jeszcze sobie do ok 8. pośpi ;) dziś spał u nas, popadnę w jakiegoś doła przez te jego pobudki :( nie wiem co jest grane, zegar w tyłku że się budzi co godzinę?? :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też się witam, własnie dopijam pierwszą kawkę
    kardiolog jest wyjazdowy, więc wole wczesniej wstac i mieć czas dla siebie
    chłopy spia
    Piotrek w nocy spał, ale ze trzy razy mocniej sie ruszał...mnie to budzi, gorzej z zasnieciem, zwłaszcza że jak mały juz się nie ruszał to mąz zaczynał :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i kończymy dziś 5 miesięcy <3

nick nieaktualny, Dariah, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Skali89, nick nieaktualny, Natka-matka wariatka :), martta, marta258 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei nie mogę zasnąć przez chrapanie męża, Mały też się czasem przez to budzi :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż zazwyczaj nie chrapie
    to ja jestem chrapacz
    ale jak już coś mnie obudzi, muszę mieć bezwzględna ciszę aby znów zasnąć, więc wtedy i oddychanie męza w moją str drażni, za chrapanie już biję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed urodzeniem Filipa długo spałam w stoperach, teraz przy małym dziecku nie potrafię :(

Mały się obudził i pożera z chichotem własną.. stopę :D

Dariah, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja przed urodzeniem Filipa długo spałam w stoperach, teraz przy małym dziecku nie potrafię :(

Mały się obudził i pożera z chichotem własną.. stopę :D
    Juz wie ze ma stopki? :) Kuba coraz częściej na nie spoglada, Wie ze ma kolana nie długo pewnie dojdzie do stop ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My standardowo nie śpimy od 7, ale dziś to ja kiepsko spałam. Stres mnie zjada. Dzis pierwszy dzień adaptacyjny Martyny w żłobku.. trzymajcie kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, dziś pierwszy raz chyba zauważył :D
    no i trzymamy kciuki za Martynę w żłobku ;)
    i za wizytę Piotrusia ;)

ok, idę ubrać swojego Łobuza, pozwoliłam mu pobrykać na golasa, ale nie jest najcieplej na mieszkaniu. Dobrze że mu dziś humor dopisuje, po pierwszej drzemce pokombinuję z dynią, dziś postaram się o inną konsystencję i dodam trochę tłuszczu. Oho, i nauczył się pluć w sobotę i teraz tak ostro trenuje że się zaczynam go bać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 07:51

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, dziś pierwszy raz chyba zauważył :D
    Jak ma w buzi to pewnie tak. Smacznego Filipek :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf ! Nadrobilam Was ! ;)
    Ale połowy nie pamiętam :(
    Co u nas..? Mnie na maxa rozlozylo ;( nie nadążam z chusteczkami...głowa mi pęka a w gardle drapie...
    Shit!

A dzisiaj mamy iść na rehabilitację pierwszy raz...a jutro na pneumokoki - bo ostatnim razem pielęgniarka była chora. .. i teraz mam dylemat czy nie przesunąć szczepienia, bo jeśli Mała coś złapała ode mnie a jeszcze się nie ujawniło...?

Darusia,
    Współczuję sytuacji z teściową...
    Nie wiem czy bym potrafiła być tak opanowana. ..:)
    Ja mam spoko bardzo teściów, zwłaszcza teściową ;) to moja Mama jest bardziej z tych co mają milion rad zawsze i na wszystko...:)
    Do tego teście są daleko co ma też swój plus ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, zdrówka! Kuruj się ;)

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah zdrówka :-)

Lrf gratki. mój już łapie z stopki przy przebieraniu dupci :-)

Kamcia gratki:-)ale leci ten czas...

Angela trzymam :-) będzie dobrze różnie to bywa w pierwszy dzień ale mam nadzieję że córcia nie będzie chciała wyjść z tamtąd :-)

Moja córka już w przedszkolu.
    Mały nie chciał jeść przed wyjściem.
    Więc mm zapakowalam w razie w i biegiem do przedszkola.
    Ryzyk Kwidzyn jak to mówią.
    Nie spał cała drogę oglądał świat dopiero jak wyszliśmy na dwór z przedszkola usnal.
    U nas -6st. I mama zafundowala synkowi spacerek :-)
    Mąż śpi po nocce to co będę siedzieć jak mały i tak śpi.
    Korzystamy :-)

A i się pochwalę /poskarze mąż mnie wczoraj uszkodził!
    Wyglupiac mu się zachciało w łazience (szykowal kąpiel córce) i przewrócił mnie do wanny na jej zabawkę do kąpieli.
    Ja cała mokra oni się brechtaja a dziś siniak na pół posladka!!!
    Chociaż wesoło było:-)

Dariah lubi tę wiadomość

‹‹ ‹ 3146 3147 3148 3149 3150 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ