Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ona zuch, gorzej ze mna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tez kupilam w takiej sieciowce regionalnej a teraz okazuje sie ze ich nie bedaie u nich juz i zostalamw dupiebo jednej dawki nie ma tej ktora ma miec za rok i teraz musze kombinowac, a nie kupowalam na raz bo zapewniali mnie ze bedzie dostepna i taz nie wiem gdzie jej szukac

• Dariah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy da się marudzenie i nie spanie wytłumaczyć w inny sposób jak nie skokiem?

Hmmm charakter ? :) bo jeśli skok to znaczy że jako bobas miałam permanentny skok...:)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, oby nie :(

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah- życzę zdrówka, trzymaj się cieplutko i będzie dobrze

Brawo dla Piotrusia- jaki duży chłopak już :)

Sarcia- ja podaje małej wodę przegotowaną ale pije tylko ciepłą, nawet bym powiedziała na pograniczu z gorącą. Innej nie przełknie. Herbatkę podaję koperkową w takiej samej temp co wodę. Z początku było ciężko z herbatką, teraz cieszy się jak mała wariatka hihi :) I zawsze nam herbatka gwarantuje kupkę :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, co do szczepionek, to gadałam z naszą pielęgniarką i mówiła, że tak jest każdego roku raz nie ma tych 6w1 raz tych 5w1. Ja zakupiłam akurat wszystkie 4dawki i czekają w przychodni na Amelkę ale piguła mówiła mi, że gdybym wtedy tyle nie zdobyła to umówić się w aptece, żeby zadzwonili jak się tylko pojawi. Masz rok, więc spoko, na bank znów będzie rzut.

5v79kzu.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja już przeżywam, że będę musiała oddać Melę w październiku do żłobka. Pewnie będę głośniej i dłużej ryczeć niż ona sama :D

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przeżywam na razie nasze 309 miejsce w kolejce do państwowego żłobka :)
    Research prywatnych trzeba będzie zrobić, ale to 'czesne' miedzy 1500 a 2000 trochę dobija.
    Może serio trzeba iść od razu wdrugie?
    Wczoraj szykowałam ubranka dla kuzynki Kosia co ma sie pojawić w kwietniu i M mówi: ale wiesz, nie oddawaj wszystkich :)

U nas dobra noc. Dwie pobudki. Spokojny sen dziecka.
    Nie wiemy dlaczego. Hipotez jest kilka:
    1. Łóżeczko turystyczne (testujemy przed przyszłotygodniowym wyjazdem), które samo go kołysze ;)
    2. brak kaszki na dobranoc. Choć problemy ze snem zaczęły sie przed wprowadzeniem kaszki
    3. espumisan
    4. Koniec skoku. Który to koniec przypadkowo przypadł na noc z takimi innowacjami :)

A rano, na śniadanie Kosio ładnie wsunął bezsmakową kaszkę z hippa. Cieszę sie bo mam w głowie lekki strach, ze przez słodki sinlac zamknie sie na inne smaki :)
    Ale idzie.
    Za dwa tygodnie będzie dynia!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj nie popełniłam tego samego błędu i ubrałam Małemu śliniak ;D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sie zastanawiam jak malemu podawac mam ta smecte i elektrolity skoro dalam mu wode a on sie zaczal dlawic bo to przeciez trucizma!!? O.O jakies sposoby ?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf moja ciocia co ma 7 dzieci ( albo wiecej, bo juz nie umie sie doliczyc) odkad przy ktoryms zastosowala turystyczne lozeczko uzywala dalej tylko takiego, bo zauwazyla, ze dziecko w nim spi o wiele lepiej, bo sie kolysze jak dziecko sie rusza, wiec cos w tym jest.
    Ale mojego i tak kolysanie nie usypia tylko i wylacznie cyc w buzi.Jezu ja mam przesrane

Ulfenstein lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe,
    A ja ostatnio zagladalam na listę u wskoczyła na 40 więc będzie przyjęta. .jeśli nic się nie zmieni :)
    U nas prywatne też strasznie drogie. ..drugie to dobry pomysł hehe :)

Już przeżywam że tam pójdzie. ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:57

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a może łyzeczką podawaj albo taką strzykqwko-pipetą jak do leków. Tylko na wewnętrzną stronę policzka, zeby teudniej było wypluć i żeby nie było dławienia.

Ulfe czasem turystyk działa kojąco :) Borkowe mega szeleściło, jemu nie przeszkadzało, a ja na działce nie mogłam spać ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my juz w domku
    wizyta udana tzn botalla nie ma
    drozny otwór owalny sladowo jest, ale mówiła, ze duzo dzieci ma, do 2r.ż. czesto znika, przecieku nie ma, a więc Piotrusiowi nie szkodzi, kontrola na dwa latka. Pani dr nie mogla przestac zachwalać małego :) az nam głupio było ;)
    po wizycie podjechalismy do sklepu, bez body z tamtąd nie wychodze haha
    zajadam teraz super wypasiona i sławna bułke z pieczarkami, a dokładnie druga juz :) wstepnie tez foteliki obejrzelismy, ale z zakupem poczekamy do momentu jak piotrek usiadzie sztywno

Madziuuuula, nick nieaktualny, Dariah, nick nieaktualny, martta, Natka-matka wariatka :), marta258, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi już prawie godzinę, może jeszcze na chociaż pół godziny słodkiego relaksu zasłużyłam? Dziś nam poszło z dynią lepiej, zrobiłam rzadszą papkę, dodałam kilka kropel oliwy z oliwek i Mały chyba zatrybił że trzeba pomielić jęzorem i połknąć, ale nadal grymasi na buzi. Nawet miał odruch jakby się krztusił to normalne? Bo nagle coś o o innej konsystencji przez przełyk leci? Jedno jest pewne więcej zjadł niż wczoraj, a na koniec chciał swój śliniak pożreć o.O

kamcia, super że wizyta udana ;) dzielny Piotruś ;)

kamciaelcia, nick nieaktualny, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, Filip też się dziś śmiał przy jedzeniu, poza tym ja mu grudki robię bo mój mikser nie jest super ekstra, a wrzucam do niego niewielkie ilości warzyw. Może być też tak że po ojcu z dynią się nie polubią :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gołębie są już w drodze, o ile same jej nie zjedzą ;D
    mam też ziemniaki od rolników - pół piwnicy też podesłać? bo nie wiem czy je dać czy batata ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu

ja bym dala zwyklego ziemniaka na poczatek bo bataty sa slodkie i lepiej od malego nie, przyzwyczajac zeby pozniej ci nie cudowal a jedzeniem, moze sie myle ale tak mi sie wydaje

agatia, nick nieaktualny, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc niech będzie ziemniok ;)
    później poszalejemy z brokułem i marchewką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, głupio mi się przyznać, ale sama nigdy nie jadłam batata, a wiem że dziewczyny często go dają na początku rozszerzania diety

‹‹ ‹ 3148 3149 3150 3151 3152 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ