X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia ona zuch, gorzej ze mna..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie tez kupilam w takiej sieciowce regionalnej a teraz okazuje sie ze ich nie bedaie u nich juz i zostalamw dupiebo jednej dawki nie ma tej ktora ma miec za rok i teraz musze kombinowac, a nie kupowalam na raz bo zapewniali mnie ze bedzie dostepna i taz nie wiem gdzie jej szukac

• Dariah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    czy da się marudzenie i nie spanie wytłumaczyć w inny sposób jak nie skokiem?

Hmmm charakter ? :) bo jeśli skok to znaczy że jako bobas miałam permanentny skok...:)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, oby nie :(

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah- życzę zdrówka, trzymaj się cieplutko i będzie dobrze

Brawo dla Piotrusia- jaki duży chłopak już :)

Sarcia- ja podaje małej wodę przegotowaną ale pije tylko ciepłą, nawet bym powiedziała na pograniczu z gorącą. Innej nie przełknie. Herbatkę podaję koperkową w takiej samej temp co wodę. Z początku było ciężko z herbatką, teraz cieszy się jak mała wariatka hihi :) I zawsze nam herbatka gwarantuje kupkę :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, co do szczepionek, to gadałam z naszą pielęgniarką i mówiła, że tak jest każdego roku raz nie ma tych 6w1 raz tych 5w1. Ja zakupiłam akurat wszystkie 4dawki i czekają w przychodni na Amelkę ale piguła mówiła mi, że gdybym wtedy tyle nie zdobyła to umówić się w aptece, żeby zadzwonili jak się tylko pojawi. Masz rok, więc spoko, na bank znów będzie rzut.

5v79kzu.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ja już przeżywam, że będę musiała oddać Melę w październiku do żłobka. Pewnie będę głośniej i dłużej ryczeć niż ona sama :D

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to przeżywam na razie nasze 309 miejsce w kolejce do państwowego żłobka :)
    Research prywatnych trzeba będzie zrobić, ale to 'czesne' miedzy 1500 a 2000 trochę dobija.
    Może serio trzeba iść od razu wdrugie?
    Wczoraj szykowałam ubranka dla kuzynki Kosia co ma sie pojawić w kwietniu i M mówi: ale wiesz, nie oddawaj wszystkich :)

U nas dobra noc. Dwie pobudki. Spokojny sen dziecka.
    Nie wiemy dlaczego. Hipotez jest kilka:
    1. Łóżeczko turystyczne (testujemy przed przyszłotygodniowym wyjazdem), które samo go kołysze ;)
    2. brak kaszki na dobranoc. Choć problemy ze snem zaczęły sie przed wprowadzeniem kaszki
    3. espumisan
    4. Koniec skoku. Który to koniec przypadkowo przypadł na noc z takimi innowacjami :)

A rano, na śniadanie Kosio ładnie wsunął bezsmakową kaszkę z hippa. Cieszę sie bo mam w głowie lekki strach, ze przez słodki sinlac zamknie sie na inne smaki :)
    Ale idzie.
    Za dwa tygodnie będzie dynia!

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj nie popełniłam tego samego błędu i ubrałam Małemu śliniak ;D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja sie zastanawiam jak malemu podawac mam ta smecte i elektrolity skoro dalam mu wode a on sie zaczal dlawic bo to przeciez trucizma!!? O.O jakies sposoby ?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf moja ciocia co ma 7 dzieci ( albo wiecej, bo juz nie umie sie doliczyc) odkad przy ktoryms zastosowala turystyczne lozeczko uzywala dalej tylko takiego, bo zauwazyla, ze dziecko w nim spi o wiele lepiej, bo sie kolysze jak dziecko sie rusza, wiec cos w tym jest.
    Ale mojego i tak kolysanie nie usypia tylko i wylacznie cyc w buzi.Jezu ja mam przesrane

Ulfenstein lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe,
    A ja ostatnio zagladalam na listę u wskoczyła na 40 więc będzie przyjęta. .jeśli nic się nie zmieni :)
    U nas prywatne też strasznie drogie. ..drugie to dobry pomysł hehe :)

Już przeżywam że tam pójdzie. ...:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 11:57

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a może łyzeczką podawaj albo taką strzykqwko-pipetą jak do leków. Tylko na wewnętrzną stronę policzka, zeby teudniej było wypluć i żeby nie było dławienia.

Ulfe czasem turystyk działa kojąco :) Borkowe mega szeleściło, jemu nie przeszkadzało, a ja na działce nie mogłam spać ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my juz w domku
    wizyta udana tzn botalla nie ma
    drozny otwór owalny sladowo jest, ale mówiła, ze duzo dzieci ma, do 2r.ż. czesto znika, przecieku nie ma, a więc Piotrusiowi nie szkodzi, kontrola na dwa latka. Pani dr nie mogla przestac zachwalać małego :) az nam głupio było ;)
    po wizycie podjechalismy do sklepu, bez body z tamtąd nie wychodze haha
    zajadam teraz super wypasiona i sławna bułke z pieczarkami, a dokładnie druga juz :) wstepnie tez foteliki obejrzelismy, ale z zakupem poczekamy do momentu jak piotrek usiadzie sztywno

Madziuuuula, Little Red Fox, Dariah, żabka04, martta, Natka-matka wariatka :), marta258, bisacz lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi już prawie godzinę, może jeszcze na chociaż pół godziny słodkiego relaksu zasłużyłam? Dziś nam poszło z dynią lepiej, zrobiłam rzadszą papkę, dodałam kilka kropel oliwy z oliwek i Mały chyba zatrybił że trzeba pomielić jęzorem i połknąć, ale nadal grymasi na buzi. Nawet miał odruch jakby się krztusił to normalne? Bo nagle coś o o innej konsystencji przez przełyk leci? Jedno jest pewne więcej zjadł niż wczoraj, a na koniec chciał swój śliniak pożreć o.O

kamcia, super że wizyta udana ;) dzielny Piotruś ;)

kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, Filip też się dziś śmiał przy jedzeniu, poza tym ja mu grudki robię bo mój mikser nie jest super ekstra, a wrzucam do niego niewielkie ilości warzyw. Może być też tak że po ojcu z dynią się nie polubią :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gołębie są już w drodze, o ile same jej nie zjedzą ;D
    mam też ziemniaki od rolników - pół piwnicy też podesłać? bo nie wiem czy je dać czy batata ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu

ja bym dala zwyklego ziemniaka na poczatek bo bataty sa slodkie i lepiej od malego nie, przyzwyczajac zeby pozniej ci nie cudowal a jedzeniem, moze sie myle ale tak mi sie wydaje

agatia, Little Red Fox, Dariah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc niech będzie ziemniok ;)
    później poszalejemy z brokułem i marchewką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia, głupio mi się przyznać, ale sama nigdy nie jadłam batata, a wiem że dziewczyny często go dają na początku rozszerzania diety

‹‹ 3148 3149 3150 3151 3152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ