X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lenistwo chlopaki śpią a ja oglądam tenisa niby pogoda ale smog duży chcieliśmy jechać do zakopca ale zmiana turnusów więc pewnie będą korki może za tydzień potem skoki i zleci
    Muszę zrobić porządek w ciuszkach Szymka

Ząbki piękny Robercik :) i córeczka również bardzo są podobni

żabka04 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, też muszę w końcu ogarnąć ciuszki Małego, codziennie sobie obiecuję że się za to zabiorę, a jak idzie na drzemkę to lenistwo bierze górę. U nas też smog, gór nie widać, mąż wrócił z kościoła i mówił że ciężko się oddycha :( oby do wiosny. My dziś po drugiej porcji brokuła, nie potrafię go zblendować na gładko, Mały je grudki, dziś próbowałam podać też kawałek BLW, ale mimo że bawię się z konsystencją i sprawdzam co mu podpasuje to i tak się krztusi tym jedzeniem, ale pamiętam że jak się uczył pić z butelki to też się krztusił. Mam dylemat teraz, dać mu czas, czy to normalne na początku i niech się uczy? Małymi kroczkami do przodu?

• Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ze wtracam sie w watek ale mam pytanie. Wczoraj lekarz zdiagnozowal u mnie polpasca, jestem mama dwuletniej corki i 4.5 miesiecznego synka. Ta choroba rozwijala sie od 5-6 dni ale niestety przegapilam pierwsze objawy. Strasznie boje sie ze teraz dzieci moga zachorowac na ospe, maly jest kp. Dodam ze mieszkamy w Irl i tu podejscie do roznych chorob jest niestety inne, wg pani doktor trzeba miec oslabiony organizm by sie zaraxic. Czy ktoras miala w domu chorego na ospe/polpasiec i czy dzieciaki (zwlaszcza malenstwo) sie zarazilo? Bardzo bede wdzieczna za pomoc

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    mama dziewczynki, która urodziła się razem z moim synkiem, miała polpasca. Szczegolikow sprawy nie znam ale ogólnie dostała antybiotyk. Ostatecznie odpuscila kp. Ale nikt oprócz niej (ani malutka wtedy 2m. Ani starszy syn ) nie złapali nic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza moja córka (5lat) zachorowała na ospe jak synek miał 1 MC.
    Lekarze mówią że dziecko do 6 mcy od narodzin nie powinno się zarazić.
    I faktycznie tak było.
    Ja i mąż mieliśmy ospe za dzieciństwa.

Zdrówka życzę:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:35

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mniej więcej może ważyć 7 miesięczne dziecko ? Tak pytam bo synek mojej koleżanki waży 9,5 kg

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Dziewczyny ile mniej więcej może ważyć 7 miesięczne dziecko ? Tak pytam bo synek mojej koleżanki waży 9,5 kg
    całkiem spory ;)

• Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzieki dziewczyny!

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosio jest mega :)
    Trasa wawa-sandomierz przespana w 95% (2:20). Potem 2h aktywności u dziadka. 2h pełne uśmiechów i chichow.
    Trasa sandomierz-Gorlice przespana w 95% (1:50).
    Teraz 4h aktywności u brata M :)
    Wodzi oczami za kuzynami. zaczepia ciocie. No super.
    Teraz karmienie i nocka.

A na mamę czeka Żywiec zero :) i może łyk łychy , jak dziecko ładnie zje i zaśnie :)

Trzymamy kciuki za udana noc. Ti pierwsza poza domem :)

kamciaelcia, żabka04, marta258, Dariah lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super, dzielny Kosio ;)
    może i my się w końcu skusimy i wybierzemy do mojej rodzinki na dolny śląsk

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Kosia
    aż zazdroszczę takiej jazdy -na spiocha
    życzę udanej nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek tak padł że aż butli nie zjadł. ..a zawsze do dna wypija 230 ml + kaszka. ..ciekawe jak to się skończy? ?może zaraz wstanie i doje?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kosiu :-)
    Udanej nocki ulf.

Lrf pakuje się i jedz w odwiedzinyvo ma być to będzie.
    Trzeba się nastawić pozytywnie

Kamcia podejrzanie to wygląda
    Robus zjadł 160ml i o 19:30 poszedł spać.
    Nawet wyglupy z matką mu w głowie nie były a ja chciałam go przytrzymać

Sama jestem ciekawa o której pobudka bo kaszki to mi nie zjadł:-(
    A ja sama zaraz idę spać bo już na oczy nie widzę.

A jutro muszę przełożyć to szczepienie,córkę do dentysty zarejestrować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się przebudził, ale kilka minut głaskania i śpi dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, to za daleko :(
    czekamy do wiosny, mąż weźmie wolne, będzie ciepło to pozwiedzamy od razu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Piotrek -odkąd jest na świecie - pierwszy raz nie zjadł nic. ..bidulek nie miał siły ciągnąć. ..pewnie na spiocha później nakarmie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Na pewno lepiej jak ciepłej.
    No chyba że takie plany macie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:

Za daleko to ja mam do teściów -całe szczęście ;)

żabka04, Dariah lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to co on tam wyprawial że taki zmęczony????
    Nie spał w dzień???
    Pierwszy raz zaliczony Kamciu:-)

Ja dziś byłam na spacerze a bardziej się zmęczona kiedy idę sama z zakupami i małym.
    Poszliśmy na naszym osiedlu do marketu duże Auchan po mm dla Roberta a tam nie ma.
    Mówię do męża że dawaj do domu po kluczyki pojedziemy do Tesco na koniec miasta.
    Nieeeeee choć do biedronki,Lidia,polo,rosmana bo po drodze to ten spacerowal z wózkiem a ja latalam.
    Nigdzie nie było nawet w rosmanie gdzie zawsze tam kupowałam!
    Idziemy do domu mąż mi ciśnienie podnosi gadka dostałam nerwy bo pyta a co jak nie będzie,gdzie ma szukać itd glupkowate pytania!
    Córka szła że mną za rękę jak ślimak słuchajcie ja w barwach bo się meczylam mówię posc mnie i idź normalnie a nie myśli że ja ją zaciagne do domu!
    A spanie mnie popołudniu brało ale oczywiście wszystko jest ważne tylko nie mój odpoczynek regeneracja;-)
    Więc padam na pysk.
    Czekam aż mąż wstanie na nockę idzie i nie ma mnie a niech córka w nocy się obudzi i przyjdzie to.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 20:26

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale naskrobalyscie od wczoraj :) ja wczoraj wieczorem wybralam sie do kina. Wreszcie :) co prawda sama, ale fajnie bylo. Polecam wam sztuke kochania, film bardzo dobry (a nie jestem fanka polskiego kina) a gra boczarskiej wybitna. Przed wyjsciej nakarmilam Amelke i polozylam spac. Jak wychodzilam spala. Przyszlam po ok 2h i uslyszalam od D., ze dopiero zasnela a 15min po moim wyjsciu zaczela plakac, potem juz tylko wyc a jak zaczela sie zanosic moj D.zadzwonil do swojej mamy by mu pomogla bo nie chcial mi psuc seansu. Chyba u nas tez zaczal sie lek separacyjny.

A tak w ogole dzis rano ide do toalety, patrze a tu pach! Przyszla @. Normalnie sie zdziwilam. Zero bolu. Z objawow to pare dni temu wysypalo mnie na twarzy. Niestety laktacja mi siadla :((rozmawialam z doradca laktacyjnym) i niestety czasem u niektorych kobiet tak jest. Teoretycznie ilosc mleka powinien sie zwiekszyc ja jakies 2dni, ale strasznie mnie nastraszyla, ze w skrajnych przypadkach niestety siada na dobre :( w sumie w skrajnych i bardzo, bardzo rzadko,ale ja juz mialam mniej a teraz to w ogole jest malo :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
‹‹ 3183 3184 3185 3186 3187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ