WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarcia
Wierze w ciebie. Dasz rade. Jeszcze nam sie pochwalisz super figura w sukience z przeszlosci
Zabcia
Wyzal sie, wyzal. Ja juz pisalam, ze ten tydzien jest jakis do d....py.
LRF
Rozumiem cie bardzo dobrze. Bezsens, beznadzieja kiedy za oknem swiata nie widac dopadlyby kazdego. Umowmy sie,ze po tym tygodniu wszystko minie a nastepny powita nas extra pogoda, extra nastrojem i w ogole bedzie extra.
Marta,Zabka
Tez juz nie raz uslyszalam, ze ja wiem lepiej bo jestem matka i w ogole kobieta, wiec chodzaca encyklopedia i dr google w jednym. Masakra. -
Sarcia wierze w Ciebie, ale ja tez ma rozpisana diete przez kolezanke, ktora mi wyliczylam 2000 kcal i powiedziala ze musi byc tyle, bo karmie i mi rzeczywiscie cm leca w dol, ale ja jeszcze cwicze silowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:14
-
nick nieaktualnyNatka
no u dietetyka zrobiono mi pierwsza fote z cyklu "przed" no i jak zakoncze diete to cykna mi fote "po" jesli to napewno sie pochwale efektami
oby one byly tylko haha, nie no musze w tym wytrwac wole to niz wypacac hektolitry z siebie na silce, bo to daje wymierny efekt w moim przypadkuna silownie a raczej na fitness pojde jak juz schudne do swojej wagi zeby ujedrnic cialo i wzmocnic miesnie;)
wlasnie robie swoj obiad warzywa na parze,ryba z piekarnika i kasza kuskus!Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Sarcia wierze w Ciebie, ale ja tez ma rozpisana diete przez kolezanke, ktora mi wyliczylam 2000 kcal i powiedziala ze musi byc tyle, bo karmie i mi rzeczywiscie cm leca w dol, ale ja jeszcze cwicze silowo.
ja po cc mam zakaz cwiczen przynajmniej dopoki nie minie 6 mscy od operacji, teraz sie zarejestrowalam na kontrole na 21 kwietnia, to bedzaie 7 miesiecy po operacjii jak doktorek da zielone swiatlo to na fitness rusze, ogolem mi pani dietetyk powiedziala ze sama dieta jesli bede uczciwie sie jej trzymac powinnam chudnac od okoilo 0,5-1 kg na tydzien, a mowi ze na poczatku kg bardzo szybko spadaja zwlaszcza jesli kp.
a Ty co masz w tej diecie ciekawego? 2000 kcal? ja mam diete podstawowa i 1400 kcalWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 13:19
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja nawet nie wierzę już w lepszy tydzień, mam dość że każdy dzień wygląda tak samo
Foxiu ja mam tak samo, bardo lubie swqoja prace a wiadomo zdalnie to moge zrobic jakies papiery i nic wiecej i tez siedze sama w domu caly dzien dopoki maz z cora z przedszkola nie wroci i z pracy, i tez jedyne do kogo moge pogadac to do Igunia, a ja sie tez przeprowadzilam na drugi koniec polski jak z mezem zaczelam byc takze moja rodzina jest we Wrocławiu ;( -
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:jakoś ostatnio mi brakuje mojego dawna życia, jak jeszcze mieszkałam we wro, byłam sama, niezależna i nie musiałam się ustawiać w żadne ramy, chyba nie jestem najlepszą matką skoro takie myśli mnie dopadły
A ja myślę, że zupełnie normalną matką, przynajmniej tak sie pocieszam, bo u mnie tez takie myśli
-
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Ja tez po cc i mam zielone swiatlo, nic mnie przy ranie nie boli. ja mam diete bez nabialu i glutenu, ze wzgledu na zaawansowane hashimoto.
aaaa to moze dlatego masz wieksza ilosc kcal, ja nie mam wyeliminowanych tych skladnikow jedynie produkty maczne typu makarony,zwykle maki, chleb mam jesc, razowy albo graham albo zytni albo orkiszowy , a reszte normalnie nabial, mieso drobiowe,wolowe bez wieprzowiny mnie tez nic nie boli ani nic sie z rana nie dzieje, ale moj lekarz jest zdania ze to ze nic nie boli i na zewnatzr wyglada dobrze nie znaczy ze w srodku tak jest, wiec okres bezpieczny to jest odczekac te 6 miesiecy, zeby nie narobic sobie szkod na przyszlosc, po 1 cc mialam takie zalecenia i ich sie trzymalam i teraz tez bede sluchac lekarza -
Tez mam takie myśli. Ze kiedyś jak człowiek był zmęczony to sie kładł do wyrka i spał ile chciał.
Ze można było decyzje podjąć z minuty na minutę. Wydaje sie ze można było WSZYSTKO. ale jak on sie tak uśmiechnie miedzy marudzeniami. Jak zapiszczy z radości do bobasa w lustrze. Jak otwiera dzioba do kaszki.
Naładuje sie akumulatory.
Choć do wyrka bym sie nadal rzuciła
A tej monotonii również mam dość.
Wczoraj pisałam. M jak wracaliśmy to mówi 'nareszcie w domu, wszystko w ramach i zaplanowane.' A ja na to 'właśnie ta lekka spontaniczność mi sie tak na 'wakacjach' podobala'. I w sumie żałuje, ze nie zostaliśmy dłużej
Bo w doku jest słabo.
Łóżko wygodne. Zajebiscie wygodne. Ale całość jest słaba.
Oprócz KostkaKosio jest spoko
Ale piszczy dzis tak ze uszy bolą!
Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Ach. Pamiętacie jak narzekałam na śmierdzące chemia tużury?
Któraś z Was mi poleciła napisane do Lidla na fejsie, z reklamacja.
Nie było od nie odzewu na maila. Myślałam ze olali temat.
A dzis na poczcie odebrałam list z 'blabla jakość.. blabla przepraszamy.. blabla zdrowie dzieci najwazniejsze' i bony 2x50zl.AJrin, żabka04, Dariah, Angela89, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
LRF, Ulf chyba kazda czasem ma takie mysli ja tez ostatnio na nich sie zlapalam trwa to cheile dopoki mlody sie nie usmiechni3 albo nie etuli we mnie och tsk mlodynostatnionsoe przytula to kest niesamowite uczucie jak sie bierze go na rece zaczal tolerowac brzuch w brzuch noe tylko przodem do świata, no i wtedy kladzie glowe rece ma wyciagniete na boki i sie tuli piekne to jest.
Dariah chyba o katar sie pytalas u nas wstrzymalam sie 5 dni zanim poszlam do lekarza a i tak nic innego nie przepisala kazala kontynuować inhalacje, priobiotyk witamina C, sól do nosa i odciaganie kataru. Po tygodniu bylo lepiej po 2 przeszło. Ale zawsze lepiej pojsc odsłuchać jesli dluzej trwa.
Ulf suoer ze Kostek taki dzielny my kedziemy dalej w niedziele do wojka Ignasia bedzie zapoznanie roznica miedzy nimi to 2 miesiace. Ciekawe jak znoesie podróż.
Sarcia podziel soe przukladowym jadlospisem jestem ciekawa czy jem podobnie czy wiecej. U mnie bardziej cwiczenia sie sprawdzaja plus dieta. Dzis pokazalo mi 79 wiec juz blizej do celu.
Nobi znowu mi lekarz po 6 tygodniach powiedzial ze moge robic wszystko ale wiadomo z umiarem jak poczuje bol to znaczy przecholowalam. I mam nie dopuszczac do bólu przestawac w granicy dyskomfortu.
U nas noc tylko z 3 pobudkami normalnie skukces po 2 miesiącach iby tak zostalo. Polozylam sie dzis z mlodym spac i co przespal ze mna 2 godziny. Przebudzil sie po 40 min to przylozylam moja glowe do jego czolko w czolko i spal dalej. -
nick nieaktualnymój dziś paskudnie marudzi, gorączkuje, nie chce jeść, ja padam, płakać mi się chce.
Jutro idę ściągać hybrydy i już się cieszę że na chwilę wyrwę się z domu
i wiecie to nie jest proste, jesteśmy najstarsi, a jesteśmy w tyle ze wszystkim, ważymy najmniej i w ogóle mimo starań wiecznie czuję się gorsza -
nick nieaktualny
-
Ja wróciłam z fitness bałam się ze nie pocwicze bo Szymek będzie się wiercil ale postanowił całą godzinę gryźć rękę także byłam całą mokra teraz śpi więc zjadłam obiad i wypilam kawę i też mi się chce spać więc chyba się poloze
Ja czekam aż skończę kp i nie będę uzależniona bo to mnie stresuje nie lubię karmić poza domem
I chciałabym gdzieś pojechać ale ogólnie u mnie spoko oprócz tego tygodnia ze z domu nie można wyjść ale może dlatego że w bloku obok mieszka koleżanka która ma 2 fug starsza córkę więc często się widzimy albo ja do niej albo ona do mnie albo spacer i leci jakoś
Idę na drzemkę