WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dziwna noc. Obudził sie o 00:30, słabo zjadł i potem obudził sie o 2 i spał do rana, do 7:30. Niby dwie pobudki ale takie dziwne.
Byliśmy na szczepieniu. Młody na pierwsze wkłucie zareagował zdziwieniem 'jak to, najpierw sie do mnie uśmiechasz a potem robisz ała?'. Na drugie prawidłowo rozdarł sie na cała przychodnie i już sie do nikogo nie uśmiechał
Wszystko ok. 6,6kg, 66cm, zebow brak (choć pasowałoby 6. Niby spoko, ale trochę mi niestety smutno. I trochę płakałam wracając.
Dwie osoby skomentowały. 'O jaki drobny chłopczyk' i 'o zobacz, dzidzia w podobny wieku jak Ty. Ile ma?' '5' 'o, my 3,5' -
Marta,
Gratulacje dla Filipka! !
Jejku dziewczyny, Wy już do spacerowek przechodzicie? A to dlatego że za mała gondola czy dlatego że dzieci się już nudzą w gondoli?tak pytam bo nasza spacerówka leży głęboko u moich rodziców i nawet jeszcze o niej nie myślę....
martta lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ulfe kochana, nie bądź smutna bo Kosiu ma bardzo ładny wynik! Nie słuchaj tych babek bo nie wiesz jakie duże były ich dzieci przy urodeniu...jak miały ze 4kg to pewnie że Kosiu wygląda jak on ich w wieku 3 miesięcy. ..!!
Moja przyjaciółka urodziła córkę 3 dni po Zosi....4,3kg...teraz ma prawie 9kg...gdybym miała porównywać do niej Zosię to dawno bym w depresję wpadła
A przy szczepieniu nam teraz pediatra powiedział że bardzo ładna waga bo na 6 miesięcy należy podwoić a na rok pokroić wage a my już podwoilismy a ma 5 miesięcychciałam zauważyć że Kosiu już prawie potroil wagę! ! Brawo!!
Nie przejmuj się, Kosiu pięknie przybiera, rośnie ! A Twój kręgosłup mniej cierpiUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki Dariah.
Po prostu zrobiło mi sie przykro.
Bo trafiły w czuły punkt.
A nie każde dziecko musi być pieprzonym ludzikiem Michelin
Esmi,
Tez czasem mam nadzieje ze sie nam wózek popsuje
Póki co padł aku w samochodzie i na szczepienie pojechaliśmy wózkiem. Dobrze ze mamy blisko. Nawet sie nie spóźniliśmy. I spacer zaliczony -
nick nieaktualny
-
Jak my idziemy do lekarza albo gdzieś to też wszyscy : o jaka malutka lalecKa...a ile ma? 5 miesięcy i taka malutka? ?
Tak bo małe jest piękne!!! Odpowiadam
A jak byłam teraz na szczepieniu to byla też pani z córeczką, już duża, na oko min 3 lata. I tak rozmawiałysmy i mówiła że jej córka też była bardzo malutka przy urodzeniu i długo długo a teraz jest największa w grupie a ma 2,5 roku!! A jak gadała!!
Inny przykład, mojego kuzyna córka jak się urodziła miała 2400 i 47 cm..malutka. w wieku 3 lat nosiła już ubrania na 5 lat... dodam tylko że oni oboje ponad 180...
Cieszmy się póki są takie malutkie.
I tak jak mówisz Ulfe, nie każde dziecko to Michelin.09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
LRF,
Dobrze że mi się nie trafiają takie kobietki bo nie umialabym się powstrzymać od komentarza w stylu "a Pani córka nie powinna ważyć mniej?"
Jezuuuu skąd ci ludzie się biorą???
Ulfe,
A co, jesteś niezadowolona z wózka?
Esmi,
Ah no to faktycznie teraz to bez sensu kupować nową gondolelepiej iść na spacerówke
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny ja mam dzis zalatany na maksa dzien,
od rana juz bylam u dentysty, zalatwic oc ceny juz powalaja a maja byc jeszcze podwyzki, parodia ! I taz Igunio usnal to zabieram sie ostro za robotr, bo jutro mam przyjecie urodzinowe i gosci a jeszcze nic oprocz bigosu nie zrobilam ! Tym razem upieke 2 ciasta wuzetke i to szpinakowe a 2 ciasta i zrazy zrobi mi tesiowa ja zawsze dla niej cos szykuje to teraz moze mnie odciazyc
wstawilam juz wode na ryz beda golabki bo toz szybko sie robino i w miedzy czasie szykuje wuzetke do pieczenia i za chwile bede smazyc nalesniki do krokietow
im wiecej teraz zdaze zrobic tym lepiej bo pozniej wroci maz i sie bierze za sprzatanie domu i pilnowanie dziecka
zajrze w przerwie na kawe, moby Igunio pospal chociaz z godzinke ! -
Sarcia,
Jejku tylko Cię podziwiać ! Skadt Ty masz energię i siły i czas na to wszystko. ..wielki szacunek !!
Też się muszę spiac i poprasowac i spakować walizkę dla Z na wyjazd no i mnie też muszę spakowaća jutro jeszcze musimy jechać do moich rodziców żeby zawieść kocurrrra na wakacje do dziadków hehe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cioteczki! Bylysmy sie wazyc. Wiec bilans jest taki, ze ja waze 1kg mniej niz tydzien temu (chyba z nerwow) a Amelia .,.. uwaga! Podwoila wage urodzeniowa! Juuuuuupiiiiii! Wazy dokladnie 7kg! W tydzien przybrala prawie 200g. Uffff...
Bilans nocny: spalam dzisiaj lacznie 30min. No szatan a nie dziecko z tej MeliLittle Red Fox, Dariah, agatia, marta258, Skali89 lubią tę wiadomość
-
LRF
Trzymam kciuki by okazalo sie, ze to zebole
Kamcia
Juz sie o ciebie martwilam tyle sie nie idzywalas
Esmi
Ciebie tez dlugo tu nie bylo
Dariah, Darusia
Te wasze dzieciaczki to zywe zloto. Tyle spia.
Agatia
Teraz jak Liwka zaczela gugac to sie jej buzia nie zamknie
Skali
To prawda, nie kazde dziecko jest ludxikiem Michellin. Mamy swoje chudzielce. O! Przynajmniej ciut mniej dzwigamytrzeba szukac plusow w tym wszystkim
Sarcia
Co ty bierzesz, jesz, pijesz (niepotrzebne skreslic), ze masz tyle energi? Ja tez chceeeeeeeeemmmmmm! -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ojacie, zjadłabym gołąbki!
ale Sarcia, robisz takie bez zawijania, bo tradycyjne to pół dnia roboty chyba
Normalne golabki zawijane w liscie bialej kapustyto nie jest duzo roboty, godzinka i gotowe
moze tez wprawa robi swoje, ja juz bardao dlugo gotuje i niejedna impreze organizowalam to ogarniam raz dwa, ryz to sie sam gotuje, mielone kupuje gotoee, cebula w piorka zeszklic to raz dwa, kapuste sparzyc oddzielic liście ostudzic zawinac i zagotowac rotakie straszne sie wydaje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 13:35