Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja jak poszłam na drugą kontrolę to dostałam zjebe że nie wymaga kontroli i ponoć jak na pierwszym nie wymaga to znaczy że już się nie zrobi bo to ponoć wdada genetyczna czy wrodzona ? W każdym bądź razie lekarz nas opier. I to zdrowo

Szymek padł kupiłam mu kaszje malinowa szału nie było ale coś zjadł także może jutro będzie postęp

A tymczasem miłego wieczora

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kobieto plprosze o przepis na tak nlogi sen u dziecka, bo koj Iguniu jeszce nadal uwaza ze jest noworodkiem i musi jesc co 1,5-2 h w nocy o.O

Sarcia, chyba nie mam przepisu na taki sen synka, na pewno nie chodzi o jedzenie bo zauważyłam że śpi tak samo długo i po samej piersi i po mm i teraz po kaszce. Jeżeli dobrze pamiętam to zaczął przesypiać całe noce zanim skończył 2 mies. Chociaż później zdarzały się pojedyncze dni gdy budził się w nocy ale było to naprawdę rzadko. Po prostu mam szczęście że trafił mi się taki śpioch, może ma to po mnie, bo ja teź zawsze byłam strasznym śpiochem i jak byłam w ciąży to też długo spałam. Pamiętam jak w weekendy spałam po 10-12 h i jeszcze nastawiałam sobie budzik na 11 :)

AJrin, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero co wstaliśmy, ogarnęłam dla siebie jakieś śniadanie, kawę zaparzyłam, a Mały bawi się na macie, póki co humor ma ok ;) muszę się do dentysty umówić, bo mu idą górne jedynki, a mnie ósemka i czuję że nieco spuchłam o.O dziś ugotuję Małemu brokułową, a sama nie wiem co zjem, chyba najprościej będzie wezwać tesco ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipiątko bawi się na plecach, odwracam się na chwilę i Mały leży na brzuchu.

i znowu na pleckach, dorwał zabawkę z tylu i już olał temat :D
    i znowu na brzuchu...

ok, wiem że jestem nudna, ale straciłam nadzieję czy on to w ogóle opanuje

agatia, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Młoda wstała, brat śpi :)
    Sarcia to expresowo przyjdzie krzesełko :)
    Z zabawek to nie poradzę, bo Liwkę najbardziej interesują samochody i książeczki brata ;) chociaż chętnie się bawi też hulą kulą, której Borek nie lubił.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabkanto dupa zeboli przy@ mnie od 2 dni strasznie bolo ale nie widzę aby nadchodzila...
    Sarcia dzieki za linka chyba wole puzle niz taka mate latwiej zlozyc i przechowac w szafie. Bardzo fajna mata edukacyjna i krzesło ja noebawem musze swoje znontowac ale poki kp

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie nie wyobrażam mieć w domu grające zabawki :P

Dariah lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Filipa :)
    U nas nocka z 2 karmieniami wiec calkiem spoko ale o 4:30 juz sie obudzil. Efekt pojscia spac o 19 niestety dzis go nie kladziemy przed 20:30 ;)
    No i 3 raxy sie obrucil ma brzuch spiac podnosil glowe i soe wdzieral wiec trzeba bylo ratować :)

Kirde moje dziecko opanowalo kolejne dzwieki z piekla rodem :/ Nie mam smiechow piskow mam wiecznego behemota ciagle charcha i do tego marudzenie jest na noskim tonie a smiech konczy siena niemym dzieku kyyy. :/

Dariah lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój się nauczył krzyczeć o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    My po śniadanku i standardowej nocce z tą różnicą, że koło 3 Leoś bardzo się wybudza i drugą noc z rzędu właściwie wrzeszczy, że jest głodny.

Darusia jeśli chodzi o ulewanie po pokarmach stałych to tak jak pisze Żabka, jedno ulanie o niczym nie świadczy, obserwuj. U nas też zdarzał się kolorowy rzyg :)

Piszecie o matach, ja mam dwie jedną dużą piankową i taką edukacyjną z pałąkami i teraz mam ochotę kupić taką składaną z puzzli bo po tej piankowej to się mały ślizga a jeszcze jak się uślini to całkiem rączki mu się rozjeżdżają. Puzzle będą bardziej szorstkie i myślę, że mały będzie na niej stabilniejszy.

Żabko super, że Roberto toleruje zwykłe mm. Pochwal się co możesz dostać w spadku :)

Szymuś dużo zdrówka i apetytu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to rozumiem, że pełny obrót zaliczony, brawo :)

Martta jak tam po usg?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy to jednak są dzwoni kurier pyta czy będę w domu mówię tak tylko proszę nie dzwonić domofobem do dziecko śpi proszę puścić mi sygnał kurier to proszę podać kod wejścia to od razu wejdę dobrze podaje i co ? Wchodzi dzwoni dwa razy drzwonkiem do drzwi po czym dwa razy wali w drzwi ...
    Na szczęście Szymek nie spał ....czy myślenie boli ?

Prosimy o kciuki dziś o 14 mamy pediatre

Wczoraj dałam mu kaszki malinowej jest światełko w tunelu noc ok 2 pobudki

Dziś jedae do rodziców oby tylko u lekarza było ok

Ja tez muszę kupić hule kule wczoraj założyłam szymkowi rajstopy może lepiej będzie mu się odpychac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Igi chce wykończyc...popsul sie i nie chce naprawic.....zasnal o 22 ok, spal do 2 fajnie ale pozniej, placz o 3 jedzenie o 4.30 placz i jedzenie o 6.15....i tak juz 2,5 tygodnia.

czy ja prsesadzam ? Brak mi sil :( chyba kryzys mnie dopadl...ale padam po tych nocach

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udał się na pierwszą drzemkę, na szybko ogarnę zamówienie w rossmannie, nastawię zupę i może będę miała jeszcze chwilkę dla siebie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak nic z tego, jak się można wyspać w 20 minut?
    ale nie zaglądam do niego, może pójdzie spać dalej ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem sie wyspac w 20 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry!
    Skali trzymam kciuki!
    Sarcia może przechodzicie ten najdłuższy skok rozwojowy dlatego taki marudera.
    Zabka cieszę się że mm podpasowało.
    Lrf dzieci maja moc z kosmosu i szybko sie regeneruja :D

Od rana z mega bólem głowy wstałam- chyba za długo spałam. Prawie do żłobka sie nie wyrobiłam :D Teraz dla młodej panny kończe tort. Dziś pierwsza imprezka.

agatia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeszcze raz sto lat dla Martynki :) wrzuć na fb przepis na tort bo my za miesiąc świętyjemy 3 latka :)

Sarcia ach ten Igunio, niech się szybko naprawia, bo mama z sił opadnie.

My się zbieramy na spacer, tylko coś nam nie idzie bo Młody od godziny mieli jedną kanapkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż zakupy w rossku ogarnęłam, jak m będzie wracał z pracy to mi odbierze :)
    chciałam się na angielski zapisać i miałam sobie poszukać jakieś szkoły i się tak zabieram za to od tygodnia :D

pogoda całkiem spoko u nas, ale taki lód przed domem, że nie dam rady z wózkiem bez wywrotki przejechać :( nie ryzykuję, wczoraj prawie bym wywinęła orła ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

• Darusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:54

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ ‹ 3241 3242 3243 3244 3245 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ