X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja jak poszłam na drugą kontrolę to dostałam zjebe że nie wymaga kontroli i ponoć jak na pierwszym nie wymaga to znaczy że już się nie zrobi bo to ponoć wdada genetyczna czy wrodzona ? W każdym bądź razie lekarz nas opier. I to zdrowo

Szymek padł kupiłam mu kaszje malinowa szału nie było ale coś zjadł także może jutro będzie postęp

A tymczasem miłego wieczora

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Kobieto plprosze o przepis na tak nlogi sen u dziecka, bo koj Iguniu jeszce nadal uwaza ze jest noworodkiem i musi jesc co 1,5-2 h w nocy o.O

Sarcia, chyba nie mam przepisu na taki sen synka, na pewno nie chodzi o jedzenie bo zauważyłam że śpi tak samo długo i po samej piersi i po mm i teraz po kaszce. Jeżeli dobrze pamiętam to zaczął przesypiać całe noce zanim skończył 2 mies. Chociaż później zdarzały się pojedyncze dni gdy budził się w nocy ale było to naprawdę rzadko. Po prostu mam szczęście że trafił mi się taki śpioch, może ma to po mnie, bo ja teź zawsze byłam strasznym śpiochem i jak byłam w ciąży to też długo spałam. Pamiętam jak w weekendy spałam po 10-12 h i jeszcze nastawiałam sobie budzik na 11 :)

AJrin, bisacz lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero co wstaliśmy, ogarnęłam dla siebie jakieś śniadanie, kawę zaparzyłam, a Mały bawi się na macie, póki co humor ma ok ;) muszę się do dentysty umówić, bo mu idą górne jedynki, a mnie ósemka i czuję że nieco spuchłam o.O dziś ugotuję Małemu brokułową, a sama nie wiem co zjem, chyba najprościej będzie wezwać tesco ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filipiątko bawi się na plecach, odwracam się na chwilę i Mały leży na brzuchu.

i znowu na pleckach, dorwał zabawkę z tylu i już olał temat :D
    i znowu na brzuchu...

ok, wiem że jestem nudna, ale straciłam nadzieję czy on to w ogóle opanuje

agatia, martta lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. Młoda wstała, brat śpi :)
    Sarcia to expresowo przyjdzie krzesełko :)
    Z zabawek to nie poradzę, bo Liwkę najbardziej interesują samochody i książeczki brata ;) chociaż chętnie się bawi też hulą kulą, której Borek nie lubił.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabkanto dupa zeboli przy@ mnie od 2 dni strasznie bolo ale nie widzę aby nadchodzila...
    Sarcia dzieki za linka chyba wole puzle niz taka mate latwiej zlozyc i przechowac w szafie. Bardzo fajna mata edukacyjna i krzesło ja noebawem musze swoje znontowac ale poki kp

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie nie wyobrażam mieć w domu grające zabawki :P

Dariah lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Filipa :)
    U nas nocka z 2 karmieniami wiec calkiem spoko ale o 4:30 juz sie obudzil. Efekt pojscia spac o 19 niestety dzis go nie kladziemy przed 20:30 ;)
    No i 3 raxy sie obrucil ma brzuch spiac podnosil glowe i soe wdzieral wiec trzeba bylo ratować :)

Kirde moje dziecko opanowalo kolejne dzwieki z piekla rodem :/ Nie mam smiechow piskow mam wiecznego behemota ciagle charcha i do tego marudzenie jest na noskim tonie a smiech konczy siena niemym dzieku kyyy. :/

Dariah lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój się nauczył krzyczeć o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie
    My po śniadanku i standardowej nocce z tą różnicą, że koło 3 Leoś bardzo się wybudza i drugą noc z rzędu właściwie wrzeszczy, że jest głodny.

Darusia jeśli chodzi o ulewanie po pokarmach stałych to tak jak pisze Żabka, jedno ulanie o niczym nie świadczy, obserwuj. U nas też zdarzał się kolorowy rzyg :)

Piszecie o matach, ja mam dwie jedną dużą piankową i taką edukacyjną z pałąkami i teraz mam ochotę kupić taką składaną z puzzli bo po tej piankowej to się mały ślizga a jeszcze jak się uślini to całkiem rączki mu się rozjeżdżają. Puzzle będą bardziej szorstkie i myślę, że mały będzie na niej stabilniejszy.

Żabko super, że Roberto toleruje zwykłe mm. Pochwal się co możesz dostać w spadku :)

Szymuś dużo zdrówka i apetytu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF to rozumiem, że pełny obrót zaliczony, brawo :)

Martta jak tam po usg?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopy to jednak są dzwoni kurier pyta czy będę w domu mówię tak tylko proszę nie dzwonić domofobem do dziecko śpi proszę puścić mi sygnał kurier to proszę podać kod wejścia to od razu wejdę dobrze podaje i co ? Wchodzi dzwoni dwa razy drzwonkiem do drzwi po czym dwa razy wali w drzwi ...
    Na szczęście Szymek nie spał ....czy myślenie boli ?

Prosimy o kciuki dziś o 14 mamy pediatre

Wczoraj dałam mu kaszki malinowej jest światełko w tunelu noc ok 2 pobudki

Dziś jedae do rodziców oby tylko u lekarza było ok

Ja tez muszę kupić hule kule wczoraj założyłam szymkowi rajstopy może lepiej będzie mu się odpychac

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie Igi chce wykończyc...popsul sie i nie chce naprawic.....zasnal o 22 ok, spal do 2 fajnie ale pozniej, placz o 3 jedzenie o 4.30 placz i jedzenie o 6.15....i tak juz 2,5 tygodnia.

czy ja prsesadzam ? Brak mi sil :( chyba kryzys mnie dopadl...ale padam po tych nocach

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udał się na pierwszą drzemkę, na szybko ogarnę zamówienie w rossmannie, nastawię zupę i może będę miała jeszcze chwilkę dla siebie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak nic z tego, jak się można wyspać w 20 minut?
    ale nie zaglądam do niego, może pójdzie spać dalej ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie umiem sie wyspac w 20 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dobry!
    Skali trzymam kciuki!
    Sarcia może przechodzicie ten najdłuższy skok rozwojowy dlatego taki marudera.
    Zabka cieszę się że mm podpasowało.
    Lrf dzieci maja moc z kosmosu i szybko sie regeneruja :D

Od rana z mega bólem głowy wstałam- chyba za długo spałam. Prawie do żłobka sie nie wyrobiłam :D Teraz dla młodej panny kończe tort. Dziś pierwsza imprezka.

agatia, żabka04, bisacz lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jeszcze raz sto lat dla Martynki :) wrzuć na fb przepis na tort bo my za miesiąc świętyjemy 3 latka :)

Sarcia ach ten Igunio, niech się szybko naprawia, bo mama z sił opadnie.

My się zbieramy na spacer, tylko coś nam nie idzie bo Młody od godziny mieli jedną kanapkę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż zakupy w rossku ogarnęłam, jak m będzie wracał z pracy to mi odbierze :)
    chciałam się na angielski zapisać i miałam sobie poszukać jakieś szkoły i się tak zabieram za to od tygodnia :D

pogoda całkiem spoko u nas, ale taki lód przed domem, że nie dam rady z wózkiem bez wywrotki przejechać :( nie ryzykuję, wczoraj prawie bym wywinęła orła ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:47

• Darusia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:54

bisacz lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ