X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja z B nigdy nie dawałam tych z mm w składzie. Kupowałam te bez mm i robiłam na jego mm.
    A Ty karm Igunia swoją śmietanką :)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    tylko mój taki niejadek o.O
    Nie tylko Twój.
    250ml to porcja na 4 dni :(

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, dokładnie ;)
    nawet m stwierdził ostatnio że powinniśmy go futrować kaszą,
    ale powiedziałam, że po moim trupie, ja go syfem tuczyć nie będę
    zauważyłam że póki co nie służą mu zapychające rzeczy, a jeśli podać kaszkę to jakąś z dobrym składem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam bez przesadymz tym syfem,jak sie wszedzie rozejrzec dookola to juz zadnemu producentowi nie mozna ufac, a tym dzieciecym to juz zwlaszcza....

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwka warzywa lubi, ale wczoraj ryżu z bananem od Brata trochę poskubała, ale bez większego zachwytu i apetytu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo w dziecięcych sporo produktów ma w składzie cukier lub inne słodzidła, sztuczne aromaty i po co to dzieciom? ja dziś zrobiłam mus z gruszki, który ledwo zjadłam, więc lepiej postawić na naturalne słodkości. Warzyw i owoców z działu eko nie kupuję, ale inne produkty powinny mieć dla mnie prosty skład bez zbędnych dodatków ;)

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu

przed slodkim i tak dziecka nie uchronisz, z doswiadczenia tez ckto moge powiedziec ze ja tez mowilam zenie dam slodkiego tlistegl, gazowanych napojow...ale to jest nieuniknione, dziecko gdziekolwiek pojedzie czy pojdzie wszedzie tego bedzie peljo, a pa, ietaj ze im dziecku wiecej zakazesz i zabronosz tym ono wiecej bedzie chcialo teho posmakowac spobowac i zrpbic ci na zlosc,naprawde.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale zgadzam sie ze tablica mendelejewa w jedzeniu to jest przegiecie... kurde to mamy "normy europejskie" chore to jest..... poprostu
    roducenci nas truja i taka prawda :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale też co innego jak dziecko ma 4 czy 6 miesięcy a jak jest w wieku przedszkolnym, po co je futrować na etapie poznawania smaków, kiedy dopiero kształtuje swoje upodobania kulinarne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ale też co innego jak dziecko ma 4 czy 6 miesięcy a jak jest w wieku przedszkolnym, po co je futrować na etapie poznawania smaków, kiedy dopiero kształtuje swoje upodobania kulinarne?

Peanie ze tak, zgadzam sie jedyne co uwazam to ze wszystko z rozsadkiem a czytanie non stop skladow to mozna w paranoję popasc :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu miec dwie lewe ręce. ..
    Daję Zosi witaminę D, taką w kapsułkach co się odkręca łepek i nalewam to zawsze na łyżeczkę. ...
    Kręcę tą kapsułkę, kręcę, coś tam się otworzyło więc wyciskam na łyżeczkę. ..ale coś marnie leci..a kapsułka już pusta... a gdzie reszta? Na ścianie. ...świeżo malowanej dla Z...dodam tylko że to tłuste jak cholera :/
    I tk tak pięknie się rozbryzlo ze jest plama gdzieś 50x50 cm :) brawo ja! :)

AJrin lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah omg brawo Ty ;)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ten mały łobuz robi ?gryzie mnie po sutkach i się cieszy bezczelnie ciągnie samą koncwke i zaciska chyba koniec kp się zbliża

Ja nie uważam że kaszki to syf raczej nie zawierają cukru no chyba że ten sinlac to nie wiem nie chce być zgryzliwa ale równie dobrze można powiedzieć że mm to syf bo na m dzieci szybciej tyja

Mój wcina kaszke malinowa i dziś drugi dzień moja zupa dyniowa zjadł 125 g potem pogryzl mi cucki więc dałam butlę i zjadł 90 mysle że nie jest głodny

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Dariah :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Wiecie co ten mały łobuz robi ?gryzie mnie po sutkach i się cieszy bezczelnie ciągnie samą koncwke i zaciska chyba koniec kp się zbliża

Ja nie uważam że kaszki to syf raczej nie zawierają cukru no chyba że ten sinlac to nie wiem nie chce być zgryzliwa ale równie dobrze można powiedzieć że mm to syf bo na m dzieci szybciej tyja

Mój wcina kaszke malinowa i dziś drugi dzień moja zupa dyniowa zjadł 125 g potem pogryzl mi cucki więc dałam butlę i zjadł 90 mysle że nie jest głodny

Skali zgadzam sie z toba, mm to jest tez syf bo to sztuczny zapychacz przeciez dluzej sie trawi dluzej dzieci sa syte i mm maja sklad dluzszy i szerszy niz wisla taka prawda , wiec mysle ze przy tym kaszki to rarytas "):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah

A nie poinformowala cie pediatra ze malym dzieciom nie powinno sie podawac witaki d w postaci oleistych kapsulek bo to sa suplementy dietyi przyswajalnosc ich jest znikoma, powinna ci wypisac jakas na recepte taka jak my np uzywamy Devikap lub Vigantol, moze zapytaj ?

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali spora część kaszek owocowych ma w składzie cukier (zresztą nie tylko owocowych), nie tylko sinlac. Kaszki bobovita, nestle itp. Ciężko z tych firm znaleźć coś niedosładzanego.
    Mm mają dosładzacze zastępujące naturalny cukier mleczny wystepujący w mleku matki. Dla tego mówi się, że dzieci szybciej przybierają na mm. Bo dostają cukier: syrop glukozowy, maltodekstrynę lub cukier mleczny.
    Tym bardziej podając mm nie ma sensu dokładać dodatkowego cukru.
    Ale niech każdy robi wedle własnego rozumu i uznania.

Zaraz mam niezapowiedzianych gości ;) tzn zapowiedzianych będą za godzinę ;) idę robić szybką sałatkę :)

Dariah lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia u mnie pediatra nic takiego nie mowilani dalej mamy kapsulki teist off ale ja ze wzgledu na omega 3 nie zmienialam. Teraz jestem znowu na samej wit d wiec moze poprosze o recepte.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja normalnie podaję twist offy na zalecenie pediatry dodatkowo z dha. U obydwojga chyba się dobrze wchłaniają. Jedynie Młoda dostała vigantol ostatnio bo nie może dostawać d3 rozpuszczonej w oleju rybim z uwagi na gojenie po laserze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 16:11

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojego starszaka wstąpił dzisiaj demon. Przez tą dupną pogodę siedzi w domu i dostaje szajby.
    Chętnie pożyczę go na jeden dzień :-D komu komu?

Dariah, Ulfenstein lubią tę wiadomość

‹‹ 3267 3268 3269 3270 3271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ