WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybo w dziecięcych sporo produktów ma w składzie cukier lub inne słodzidła, sztuczne aromaty i po co to dzieciom? ja dziś zrobiłam mus z gruszki, który ledwo zjadłam, więc lepiej postawić na naturalne słodkości. Warzyw i owoców z działu eko nie kupuję, ale inne produkty powinny mieć dla mnie prosty skład bez zbędnych dodatków
AJrin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFoxiu
przed slodkim i tak dziecka nie uchronisz, z doswiadczenia tez ckto moge powiedziec ze ja tez mowilam zenie dam slodkiego tlistegl, gazowanych napojow...ale to jest nieuniknione, dziecko gdziekolwiek pojedzie czy pojdzie wszedzie tego bedzie peljo, a pa, ietaj ze im dziecku wiecej zakazesz i zabronosz tym ono wiecej bedzie chcialo teho posmakowac spobowac i zrpbic ci na zlosc,naprawde. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ale też co innego jak dziecko ma 4 czy 6 miesięcy a jak jest w wieku przedszkolnym, po co je futrować na etapie poznawania smaków, kiedy dopiero kształtuje swoje upodobania kulinarne?
Peanie ze tak, zgadzam sie jedyne co uwazam to ze wszystko z rozsadkiem a czytanie non stop skladow to mozna w paranoję popasc -
Z cyklu miec dwie lewe ręce. ..
Daję Zosi witaminę D, taką w kapsułkach co się odkręca łepek i nalewam to zawsze na łyżeczkę. ...
Kręcę tą kapsułkę, kręcę, coś tam się otworzyło więc wyciskam na łyżeczkę. ..ale coś marnie leci..a kapsułka już pusta... a gdzie reszta? Na ścianie. ...świeżo malowanej dla Z...dodam tylko że to tłuste jak cholera
I tk tak pięknie się rozbryzlo ze jest plama gdzieś 50x50 cmbrawo ja!
AJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wiecie co ten mały łobuz robi ?gryzie mnie po sutkach i się cieszy bezczelnie ciągnie samą koncwke i zaciska chyba koniec kp się zbliża
Ja nie uważam że kaszki to syf raczej nie zawierają cukru no chyba że ten sinlac to nie wiem nie chce być zgryzliwa ale równie dobrze można powiedzieć że mm to syf bo na m dzieci szybciej tyja
Mój wcina kaszke malinowa i dziś drugi dzień moja zupa dyniowa zjadł 125 g potem pogryzl mi cucki więc dałam butlę i zjadł 90 mysle że nie jest głodny
-
Brawo Dariah
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Wiecie co ten mały łobuz robi ?gryzie mnie po sutkach i się cieszy bezczelnie ciągnie samą koncwke i zaciska chyba koniec kp się zbliża
Ja nie uważam że kaszki to syf raczej nie zawierają cukru no chyba że ten sinlac to nie wiem nie chce być zgryzliwa ale równie dobrze można powiedzieć że mm to syf bo na m dzieci szybciej tyja
Mój wcina kaszke malinowa i dziś drugi dzień moja zupa dyniowa zjadł 125 g potem pogryzl mi cucki więc dałam butlę i zjadł 90 mysle że nie jest głodny
Skali zgadzam sie z toba, mm to jest tez syf bo to sztuczny zapychacz przeciez dluzej sie trawi dluzej dzieci sa syte i mm maja sklad dluzszy i szerszy niz wisla taka prawda , wiec mysle ze przy tym kaszki to rarytas ") -
nick nieaktualnyDariah
A nie poinformowala cie pediatra ze malym dzieciom nie powinno sie podawac witaki d w postaci oleistych kapsulek bo to sa suplementy dietyi przyswajalnosc ich jest znikoma, powinna ci wypisac jakas na recepte taka jak my np uzywamy Devikap lub Vigantol, moze zapytaj ? -
Skali spora część kaszek owocowych ma w składzie cukier (zresztą nie tylko owocowych), nie tylko sinlac. Kaszki bobovita, nestle itp. Ciężko z tych firm znaleźć coś niedosładzanego.
Mm mają dosładzacze zastępujące naturalny cukier mleczny wystepujący w mleku matki. Dla tego mówi się, że dzieci szybciej przybierają na mm. Bo dostają cukier: syrop glukozowy, maltodekstrynę lub cukier mleczny.
Tym bardziej podając mm nie ma sensu dokładać dodatkowego cukru.
Ale niech każdy robi wedle własnego rozumu i uznania.
Zaraz mam niezapowiedzianych gościtzn zapowiedzianych będą za godzinę
idę robić szybką sałatkę
Dariah lubi tę wiadomość
-
Sarcia u mnie pediatra nic takiego nie mowilani dalej mamy kapsulki teist off ale ja ze wzgledu na omega 3 nie zmienialam. Teraz jestem znowu na samej wit d wiec moze poprosze o recepte.
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
Sarcia ja normalnie podaję twist offy na zalecenie pediatry dodatkowo z dha. U obydwojga chyba się dobrze wchłaniają. Jedynie Młoda dostała vigantol ostatnio bo nie może dostawać d3 rozpuszczonej w oleju rybim z uwagi na gojenie po laserze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2017, 16:11