X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzięki za podzielenie się info oraz za podbudowanie mnie.
    Jakoś mi się lżej zrobiło.
    Oczywiście zobaczymy co babka nam powie no bo przecież każde dziecko jest inne, może mu co innego dolega a może tak ma bo tak się rozwija.
    Ale moja intuicja mówi że coś jest nie tak:-( :-(
    Przeżyję do soboty.

A musieliśmy brać zabawkę ulubiona małego,książeczkę, ręcznik?
    Taki zestaw kazano mi wziąść ale zastanawiam się po co jej książeczka dziecka?
    Córka idzie z nami bo nie mam z kim jej zostawić bo mąż w pracy będzie w razie czego małego będzie rozmawiać bo na niego ona działa:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja mobilizuję męża żeby mi spacerówkę zniósł ze strychu, Fifek jakieś cyrki odstawia i to tak nagle go wzięło, boję się że mi zaraz fiknie na ulice z gondoli :(

Łobuz :-)
    W spacerówce chociaż szelki są to będzie bezpieczniej

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko normalnoe nie mam az takiego pierdolnika jaki mam od tygodnia. Wymienilismy lodowke u nas w domu na zdecydowanie wieksza i wyzsza trzeba bylo szafke i polke zdemontować. Wiec wszystko wyladowalo na stole w kuchni i nie dosc ze teraz nie ma gdzie tego upchnac to i nie ma kiedy ogarnac. Wczoraj jak sprzedawalismy auto i przyszedl koles do domu podpisac umoweto az mi glupio bylo bo musielismy odgarnac stol choc troche aby byko jak sie podpisać :/
    Dziecko z pnym brzuchem poszlo spac wow coekawe ile pospi. No i u nas prpblem z mm kest taki ze ja totalnie nie wiem czy mu nie szkodze zwyklym mm bo jak wypilam kawe z mlekiem 2 dni temu to wczoraj go wysypalo wiec glupieje ale chyba nie ma innego sposobu jak podawanie mm i sprawdzenie czy bedzie ok czy nie. Do teg pory dostal 2 razy mm i byly super kupy po nim plus zero objawow bolu brzucha czy wysypki. No nic zaczne raz dziennie podawac mm jak nic nie bedzie bede testować podanie na noc mm a i tak chce w nastepnym tygodniu zaczac rozszerzac diete.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin zapomniałam o twoim gracie :-) super ze sprzedałas złoma:-)
    Problem z głowy:-)
    No trochę sobie wyobrazilam burdel.
    Dziecko śpi to rób porządek:-)
    Pośpi Pośpi mój powinien spać od 11-13 więc wcinam orzeszki solone to mój obiad hahaha

Trzymam kciuki żeby twój tyle pospal.

Agatia myślałam że ona chce coś tam wpisywać!:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, no właśnie nie wiem czy w mojej doczepianej spacerówce są jakieś porządne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf a nie można jakiś dopasować i kupić? Np w sklepie dla dzieci? Może masz coś pod nosem, doradza

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko, M mi zniesie i będę kombinować :/
    ten mój Gałgan od 11.00 śpi, chyba tak pogoda na niego wpływa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 12:43

Dariah lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wstał.
    Nakarmie i idziemy po córkę.

Ajrin ile twój spał? Zdazylas coś zrobić? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogokem ja w dzien chce go normalnie z cyca karmic , tylko na noc dac mm zeby poprostu byl najedzony i nie budzil sie co godzine bo cycki nie daja rade naprodukowac w nocy tyle mleka przy takiej czestotliwosci wstawania :/ bo ogolem nie chde calkowicie byc na mm tylko ew dokarmiac na noc i zobqczyc czy bedzie najedzony i lepiej spal, bo jesli po m bedzie to samo co po kp to powroce do nocnych karmien

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa pospal 25 min i dalej wstal maruda. Przed chwila wpadl w histerie nie wiem z czego kot uratowal sytuacje bo zaplatala sie w folie od nowego materaca ktory kurier przyniosl i mlody zaczal z placxu sie śmiać poznien przysypial mi na rekach jak go kolusalam odlozylam i dupa bryka dalej

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, ale myślę o Was.
    Jak tam Wasza waga po porodzie? Bo moja stanowczo za wysoka :P
    Zaczęłam ćwiczyć, bo w wakacje planujemy jechać nad morze z dzieciakami i nie wiem jak się w kostiumie pokażę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Hejka dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, ale myślę o Was.
    Jak tam Wasza waga po porodzie? Bo moja stanowczo za wysoka :P
    Zaczęłam ćwiczyć, bo w wakacje planujemy jechać nad morze z dzieciakami i nie wiem jak się w kostiumie pokażę :(
    możesz mi co nieco odstąpić, u mnie waga niestety poleciała ostro w dół :/

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    możesz mi co nieco odstąpić, u mnie waga niestety poleciała ostro w dół :/
    Moja tez. Na szczęście Kostkowa znów ruszyła
    6,9.
    Nie potroimy wagi urodzeniowej na 7M. Ale dużo nie braknie :)

AJrin lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby 6,8 kg wczoraj pokazało.
    Zrobiłam Młodemu zupę i chyba wszystko wskazuje na to że niespecjalnie lubi ziemniaki
    a druga porcja w lodówce leży :D

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis bylam wazyc Amelke- 7570g (w 14dni przybrala 225g) wiec uznaje to za sukces :)

Niestety zapomniala jak pije sie z bidona i z kubeczka :( tak nagle... wczoraj jeszcze potrafila i lubila. Dzis wode chce pic tylko z butelki, mimo, ze juz zapombialtsmy jak wyglada picie z butelki. Patrzy sie na bidon i kubeczek oczami "matka, zwariowalas? Co ty mi dajesz? Ja chce moja buteeeeelkeeeee". No.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za pogoda koszmar
    my od rana na nogach byliśy na kontroli więc osłuchowo ok dlaej inhalacje syrop odstawiony i walczymy z kaszlem bo cała noc kaszlał. odsatł mucosolvan i mamy robic z niego inhalacje. Jak kaszle w nocy to tez mam mu zrobić.

Dzis odpukac 2 butle poszły gładko teraz spi jak sie obudzi będzie trzecia także trzyamjcie kciuki:)

Dziś idziemy na kawkę do sąsiadów aż piętro wyżej.

Agatka zdrówka dla Borka.

Grtaki dla półroczniaków:)

Ja muszę więcej w domu ćwiczyć. Jak już wyzdrowieje Szymcio to wracamy do naszej regularności.

Zmykam na drzemkę bo młody spi

Natka-matka wariatka :), agatia lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin :-(

Natka u mnie to samo tyle że chodzi o niekapka.
    Zastanawiam się nad zakupem bidonu.

My wróciliśmy.
    Nad blokiem czarne chmury.
    Zjadł pół słoiczka jarzynowej.
    Ale mu nie smakowała aż go trzepalo :-(

A teraz będziemy mieli gości.
    Sąsiadka z dziećmi idzie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczylismy 2h spacerku z czego 30 min spał :) byliśmy na działce drzewa poprzycinac bo juz wszystko pąki puszcza
    do mieszkania wnieslismy gondole :) jutro zejdziemy ze spacerówka :)

Natka-matka wariatka :), AJrin lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy na kontroli u lekarza i jest jeszce gorzej! ;/ maly ma zmiany osluchowe,dusznosci i szeleszczenie wszedzie dostal jeszcze jeden abtybiotyk i inhalacje z nebbudu,atrova? (czy cos takiego) i soli fizjo, tak 3x dziennie no i do kontroli w poniedzialek:(

a Nadia ma zapalenie uszu ja pierdole!

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Biedactwo :( zdrowka dla synka i corci i spokoju dla ciebie. Tylko spokoj moze was uratowac. Trzymajcie sie tam wszyscy cieplutko.

Agatia
    Szczesciaro :) ja ostatnio spedzone 2h w swoim towarzystwie mialam jakis miesiac temu jak poszlam do kina :) w tym czasie Mela urzadzala armagedon mojemu D. Az wlasna mame wolal, takie ryki my cora urzadzila. Ciekawe, ze ja przyszlam, zabralam ja na rece i cisza hihi :) dooooobrze, niech docenia posiadanie cudownej zony-matki :D hahahaha

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
‹‹ 3310 3311 3312 3313 3314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ