Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez słoiki bo Igi nie daje mi gotować raz robilam batata na raty dziecko zaplakane i w histerii :/ A jak zawekowalam 4 sloiki to sie okazalonze tylko keden dobrze sie zawekowal. Stwierdzilam poki nie blw nie gotuje pierdziu gorz3j jak marudzie nie przejdzie i dalej bedzie wiecznie stekalni jeczal :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta
    witaj w klubie z niejedzeniem mm :) sa dzieci które nie chca mm :) juz nawet nie bede sie powtarzac jak to upierdliwe
    ale nie zmusimy
    nie zmylimy (owockami , soczkami, czymkolwiek )
    Piotrek szybko mm wyczuje :) miny bezcenne
    wczoraj jadł makaron z mlekiem (nie mleko z makaronem) i takie tylko kombinacje
    jedynie na noc zjada sporo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    tak, Piotrek spi sam w pokoju w łózeczku odkad skończył 5 miesiecy
    na poczatku spał z nami w sypialni w kołysce
    z czasem zauwazylismy ze mu juz nie słuzy wspolne spanie i stad poszedł do siebie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi, gratulacje dla Kacpra z okazji skończenia pół roczku :)

Sarcia, jak pójdziesz z Ignasiem do kardiologa na pewno będzie wszystko ok, ale lepiej sprawdzić, trzymam kciuki za udaną i szybszą wizytę niż za rok.

U nas kolejna noc ładnie przespana w łóżeczku, to już tydzień jak uczymy Antosia zasypiać samemu a nie przy cycu i tak jest zdecydowanie lepiej. Spacerek zaliczony ale popołudniu bo w południe padało więc nie wyszliśmy. Zaraz będzie kąpiel, później kaszka i lulu spać :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Amelka juz je dosc spore porcje i sloiczki malo sie oplacaja. Wole ugotowac sama i zawekowac. Niestety ona nie chce :( no na sile dawac jej domowego nie bede. Probuje co jakis czas i dupa a taka pyszna pomidorowke ugotowalam. Nic dosole, dopieprze i sama zjem, bo serio dobra hihi :) przykro mi tylko troszke,ale no coz.

Marta
    Super, ze tak wam wychodzi samodzielne zasypianie :) brawo dla Antosia :)

Martta
    Moze to chwilowa niechec do mm? Mela tez ma chwilowa niechec do cyca, ale kaszke na mm to wtrynia :P

Kamcia
    Tobie i Dariah to w ogole zazdroszcze tych na ogol przespanych nocek :) jestescie moim idealem, do ktorego daze... tylko droga dluga i wyboista :D

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jakies słuchy mnie doszły ze ucueklas z fb ja mam tyle na głowie zen nie zauważyłam pozegnalnego posta

I nas jest poprawa kaszlu mniej katar dalej trochę marudny jest wymuszać się nauczył
    Ja załatwiam dokumenty do kredytu jest tego trochę dlatego nie m czasu na forum

Angela mam nadzieję że z babcia lepiej
    Agatka zdrówka dla maluchów
    Reszty wątków nie pamiątek

Marta u nas po 5 zastrzykach zaczęło w końcu działać

Natka-matka wariatka :), martta lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam na godzinnym treningu i Mela zajmowal sie tata :) padnieta na twarz jestem i zapewne Amelka nie bedzie z tego powodu laskawsza, ale mam poczucie, ze zrobilam cos dla siebie :) no... i dla mojego wielkiego tlustego tylka haha :D wiecie, jakies 2lata temu mi trenerka powiedziala jedna rzecz, ze mozna byc na super diecie, cwiczyc wytrwale ale jesli sypia sie malo i byle jak to efektow nie bedzie. No.. i teraz to po potwierdzam :D jem niewiele a czesto, duzo trenuje, dzikuje z dzieckiem a wygladam jak wygladalam i przydaloby sie zrzucic te 20kg jeszcze ale nie ma jak :)

5v79kzu.png

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Super, ze kuracja zaczyna dzialac! Bardzo sie ciesze! :) oby tak dalej, oby z kazdym dniem bylo lepiej. Trzymam kciuki mocno!

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skail dziekuje, babcia się wybudziła po operacji. To było najważniejsze.

Skali89, Natka-matka wariatka :), nick nieaktualny, martta lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    to że dziecko spi w nocy to wiesz :) ale na pewno zasypianie nie jest idealne :) lulanko z głośnym cichaniem zza dnia musi być :) ja jednak nie narzekam, bo skuteczne, dość szybkie (choć różnie z tym bywa)
    wieczorne zasypianie jest troszke inne,związane z jedzonkiem i ogólnie nalezy do taty
    ale po dzisiejszym usypianiu musiałam sie wyplakać...
    i mam to szczescie że w nocy nie woła o smoczek, o towarzystwo, o cokolwiek
    no, mógłby jeszcze wołać o butle ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    niech Szymek w końcu zdrowieje a chata sie buduje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, 4 dzień choroby był by najgorszy później tylko było lepiej. Trzymajcie się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)
    Nadrabiam was ale dużo to ja nie pamiętam bo oczy mi się już zamykają :-)

Natka nooooo podziwiam że ty masz jeszcze siłę na treningi:-)
    20kg szkoda ze nie da się na pstrykniecie zrzucić :-)
    Ja też tyle chce zrzucić i będę filigranowa :-)

Skali super ze jest poprawa:-) mówiłam!:-)

Marta ja też jestem w tym klubie!
    Mały je tylko nad ranem mm 100-200ml czasami w dzień przemyce z kaszka 120ml.
    A wciśnij mu butle w dziur to jest taka histeria że no.....
    Kupiłam małemu indyka w pomidorach ale się zajadal :-)
    Za to kurczak w jarzynach ledwo ledwo.

Byłam w rosmanie i obkupilam małego w chusteczki mokre:-)
    Stanęła do kasy i co? Nie wzięłam karty rosne! :-(
    Kasjerka kazała dzwonić do domu i niech ktoś poda nr karty. Ufffff:-)
    I tak oto kupiłam i doniosłam jak wielbłąd 8 opakowań po 4p. Pakowane chusteczek pampers.
    Wyczyścić magazyn ich:-)
    Ogólnie łącznie kupiłam 12 opakowań.
    Starczy na długo:-)

Sarcia idź prywatnie szkoda czasu a to tylko na jednej wizycie się skończy przecież igus zdrowy chłopak:-)

Agata mówisz żółty też ładny :-)

Lrf no jak patrzę na te dzieci pobierane to wariuje i sama mojego zaczynam ubierać/nagrywać/zasłaniać mam wrażenie że mój ubrany na lato i będzie chory.

Teraz np. Śpi w body na krótki rękaw pod kołdra bo cały spocony,gorąco mu miejsca sobie nie może znaleźć.
    Mam nadzieję że nie będzie chory.

Dobranoc.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis poszlam pobiegać powoli próbuje powrocic do biegania plus chce zrzucic jeszcze 5 kilo a waga stoi.

Natka ja tez slabo sypiam ale kiedys spalam dobrze a i tak problemy wagowe były hehe.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale czemu ty z tego fb zwialas ?
    *Szymek też dziś zjadł ze cztery łyżki indyka w pomidorach pomału do celu

Dziś zaczęli robić kanalizację mój tata tesciu i m może jak dobrze pójdzie to Święta już w swoim domku byłby czad no ale zobaczymy

AJrin lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis byłam na czwartym bieganiu. Już powoli myśle o jakimś starcie, bo tak bez celu to braknie motywacji. A u mnie waga to powinna iść w górę. Wiec to nie może być cel :)

Ja jestem jakaś zmęczona.

M próbował dać młodemu butle. Skoro mi sie udawało przez półtora tygodnia to stwierdziliśmy, ze to już tenczas żeby on spróbował. I dupa. Kosio zasznurował usta i tyle.
    Ja go przejęłam, gęba otwarta. Wypił raptem 120, ale sama sytuacja słaba.
    I atmosfera tez słaba. Bo rodzinie mowil, jakie to ważne, ze młody je butle, bo tak to tylko ja mogłam karmić, a teraz może tez on.
    No super. Tylko ani kaszki ani butli od niego nie chce. Placze tez z tata jak jest zmęczony.
    Płacze przy kąpieli.

O co tu chodzi?
    Maminsynek mi sie trafił? :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja dzis byłam na czwartym bieganiu. Już powoli myśle o jakimś starcie, bo tak bez celu to braknie motywacji. A u mnie waga to powinna iść w górę. Wiec to nie może być cel :)

Ja jestem jakaś zmęczona.

M próbował dać młodemu butle. Skoro mi sie udawało przez półtora tygodnia to stwierdziliśmy, ze to już tenczas żeby on spróbował. I dupa. Kosio zasznurował usta i tyle.
    Ja go przejęłam, gęba otwarta. Wypił raptem 120, ale sama sytuacja słaba.
    I atmosfera tez słaba. Bo rodzinie mowil, jakie to ważne, ze młody je butle, bo tak to tylko ja mogłam karmić, a teraz może tez on.
    No super. Tylko ani kaszki ani butli od niego nie chce. Placze tez z tata jak jest zmęczony.
    Płacze przy kąpieli.

O co tu chodzi?
    Maminsynek mi sie trafił? :)

Może mąż spięty i Kosiu to czuje?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skali
    bo tak lepiej ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez stawiam zemoze czije presje napiecie? U mnie jak nie chce kaszki od M to nawet jak ja prpbuje to dupa.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela
    Super, ze babcia sie wybudzila. Oby bylo lepiej

Agatia
    Trzymam kciuki za spokojna i zdrowa noc.

Ulf
    Amelka w sumie ma malo taty, bo ciagle w pracy a przez to, ze w nocy on nie wstaje do niej to tak jak pisalam wczoraj gdy sie obudzila i polecial to byla histeria i wolanie "maaaaaaaa" i tylko w moich ramionach nastepuje natychmiastowa cisza. Oczywiscie twoj maz moze jest spiety i dlatego taka reakcja. M musi wyluzowac i oby bylo lepiej :)

Skali
    Super, ze juz u was ruszylo z budowa :)

Zabka
    No ja jakbym schudla 20kg to niezla laska bym byla haha :) chudziutka jak szczypiorek ale cel i marzenia sa :)
    Fajnie, ze tak ci sie udalo z ta karta w rossku :) mila ekspedietka ci sie trafila.

Kamcia
    Widzisz, mi by tak pasowalo z tym snem jak u was. U nas nie dosc,.ze cichanie, bujanie, szum z karuzeli to jak juz sie uda to pierdylion pobudek i znow od nowa cala akcja z usypianiem (choc nie zawsze, bo czasem wystarczy, ze ja poglaskam i zasypia dalej).

Co do indyka w pomidorach to tez nasz hit. To oraz rosolek z indyka z ryzem i warzywkami oraz pomidorowa z indykiem i zupka wiosenna z koperkiem:)
    Wiem, ze chocby miala zly humor to jedno z tych zawsze wciagnie :)

agatia lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

‹‹ 3383 3384 3385 3386 3387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ