X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mój dzis do 2 w nocy budzil sie co 30min pozniej o 3 i 4:30 M o 6 zabrał do drugiego pokoju.
    Mi juz dawno temu pediatra kazala przepajac woda w nocy. Ale każda próba podania wody kończy sie histeria i wybudzeniem. Będę pozniej kabinowac jal Angelika dodawac mniej mm ale poki co wydaje mi sie ze jeszcze potrzebuje.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia mówia że drugie dziecko to przeciwieństwo drugiego.
    A to że je jak chce no cóż musisz się dostosować zęby zagryzc.
    Wiem że to wkurzające ale tak woli synek nic nie poradzić.
    Musimy to przetrwać jeszcze trochę i będzie jadło to co my o mnie więcej stałych porach. A my będziemy miały lżej:-)
    Oczywiście że wyplacz się.......

Mój usnal.

Lrf mojemu też się zmieniają drzemki to widać że zmienia tryb dnia.
    Mniej drzewek a dłuższe a czasami nawet krótkie.

Dobra obszukalam neta całego moje okolice bo szukam na NFZ endokrynologa.
    Czas zmienić bo ta moja tylko kasę ciągnie.
    Niby 300zł na 3 mce ale bez przesady.
    Więc pora obdzwonic przychodnie.
    Tak wiem wiem żebym się niezdziwila jak usłyszę termin wizyty:-) nie zadzwonię to się nie dowiem nie?:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tak śpi jak go ma wziąć jakieś złe licho :/
    zrobiłam mu na śniadanie bielucha z bananem i karobem - jadł aż piszczał

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat... W sumie niewielki. Szefowa prosi mnie o pomoc dwie godziny 2 razy w tygodniu do pracy, ale nie wiem... Hanka jest cycowa, z babcią może zostać tylko rano, bo nie toleruje butelki... I jeszcze mycie maszyn do lodów od 20 do 22... I tu jest największy ból dupy, bo mąż sobie nie poradzi, bo Hanka ma w dupce mleko z butli nawet przezz sen...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeciwieństw to się zgadzam. Hanka w NICZYM oprócz wyglądu nie przypomina Filipa. Filip budził się tylko raz, zęby miał w wieku 4,5miesiąca, drzemki miał 3godzinne. Hanka budzi się czasem nawet 4 razy, zębów nie ma, drzemki 30minutowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Mam dylemat... W sumie niewielki. Szefowa prosi mnie o pomoc dwie godziny 2 razy w tygodniu do pracy, ale nie wiem... Hanka jest cycowa, z babcią może zostać tylko rano, bo nie toleruje butelki... I jeszcze mycie maszyn do lodów od 20 do 22... I tu jest największy ból dupy, bo mąż sobie nie poradzi, bo Hanka ma w dupce mleko z butli nawet przezz sen...
    Chyba sama sobie odpowiedzialas.. jak nie toleruje butli to co zrobisz? Jezeli Hania zasypia przy cycu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

To chyba nie masz wyjścia i trzeba odmówić.

To mnie najbardziej WKU.....a w tym wszystkim człowiek zajmuje się 24h /dobę chciałby dorobić/zarobić co kolejek wyjść nawet do ludzi i trzeba wszystko zorganizować żeby wyjść.
    A jednak jest problem jak przychodzi co do czego!
    Nie ma nikogo do pomocy ba albo jest ale nie umie sobie poradzić! Albo zwyczajnie dziecko nie współpracuje:-(
    Też nad tym ubolewam macioszczyczka ale nic nie poradzisz skoro takie dziecię przecież nie będziesz brała go ze sobą!?:-( szkoda ze nie można wtedy i 5h bym siedziała a nie 2h:-)

Wow zapisy na NFZ tylko na 2021rok hahahahahahh to się uśmiałam do recepcjonistki.

Mój mąż ma kartę medicover jakąś właśnie medyczna ulf coś mi świta że chyba ma:-) wpadłam na to jak wychodził do pracy.
    Tylko jak to ogarnąć gdzie dzwonić i czy rodzina może się zapisać? Hmmmmmm

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Skali wow super dobrze niech je u nas max raz bylo 200 teraz 120 od kilku dni je.

Ulf mieszkam niedaleko chce poznac teroryste co sam na macie nie ulezy a w nocy budzi sie co 30 min w dobredni co 2 godziny. Kurde nie widzi ze to w nim problem dziecka nie da sie ustawic pod siebie.

Oo. To nasze ok 100 to nie jest jakaś straszna malizna :)

A co do Ignasia to uznałby, ze Wasze błędy i tyle. Tak najłatwiej.
    Cieszę sie, ze Kosio jest bezproblemowy. Ale ech. Nie, po prostu sie cieszę :)
    Choć M nawet przy takim dziecku powtarza, jak sie zdarzy nieudana noc (nieudana czyli cyc o np 2 i pobudka o 5:30) ze już żadnych dzieci.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ostatnie 2-3 dni tylko przy cycu, już myślałam, że się nie najada, może podkręca mi laktacje teraz, bo lewy cyc miałam dużo mniejszy i Hanka go nienawidziła, a teraz jest coraz lepiej.

Przedwczoraj jak jej dałam 60ml mm, żeby zobaczyć jak pójdzie z butlą było ok... Od wczoraj na widok butli wrzask niemiłosierny. Rano jest szansa, bo babcia może jej dać serek, obiadek, wodę łyżeczką...Ale wieczorem od 20 do 22 może bym zdążyła, ale bym musiała wrócić przed cyckiem, bo butla ją tylko wkurwi i rozbudzi.

Dodam, że babcia ma opory żeby z nią zostawać, bo Hanka ma takie dni, że zasypia ładnie, a czasem jest tak, że przez 2 godziny się drze, oczy zamknięte, ale krzyk niemiłosierny i NIC nie pomaga, muszę ją obudzić, dać cycka i spróbować na nowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, że wstępnie się zgodziłam, że pomogę, ale na 100% określę się jak zobaczę jak Hanka współpracuje. I chciałam pomóc, bo wiele jej zawdzięczam... I mam wrażenie, że jest trochę obrażona na mnie, bo liczyła że dam z siebie 100%... Ale szczerze po całym dniu jestem tak zajechana, że nie mam ochoty nawet na figle z mężem, oglądanie wspólnie seriali... jedyne o czym marzę to się do niego przytulić i iść spać, a rano wstaje tak zmęczona jakbym nie spała w ogóle.
    żabka04 wrote:
    Też nad tym ubolewam macioszczyczka ale nic nie poradzisz skoro takie dziecię przecież nie będziesz brała go ze sobą!?:-( szkoda ze nie można wtedy i 5h bym siedziała a nie 2h:-)
    U mnie była by możliwość jak przygotowuje lody, np żeby siedziała na zapleczu... ale żeby chciała siedzieć te 2 godziny?! wózek też traktuje jak zło konieczne czasami. Grzeczna jest chwilę, jak najedzona, przed spaniem.. Ale jak się obudzi to wrzask, że biegiem do domu...to samo jak już się znudzi...

Czasem pytam niebios w kogo ten mój egzemplarz.... najgorsze cechy moje i męża... po mnie mało śpi i nie chce butli... Po mężu uparciuch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:42

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domnie też dziś nowa szefowa dzwoniła kiedy wracam i czy nie chce już ;)
    Lato idzie i poki co nie chcemi sie wracać :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszka

ciesz sie z je ci cycka, bo moj syn przez moje wyjazdy cycka nie chce jedynie w nocy je bez problemu a w dzien tylko chce butelke i musze mm kupowac, nie oplaca mi sie juz teraz inwestowac w lepszy lakataotr zeby za wszelka cene kp siedziec i sciagac nie chce mi sie nawt,

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia123... to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nawet fryzjera muszę zamawiać do domu, bo wyjść na farbę by mi nie dała... Dobrze, że pazury sama umiem sobie zrobić. :P

Mi brakuje ludzi... ale z drugiej strony jak babcia z nią jest to mam nerwy, czy daje radę i w myślach nie posyła mnie do piekła ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi w koncu usnal.... mam chwile zeby wypic kawe przynajmniej, bo w ogole nie mam czasu dla siebie ostatnio;/.. jak maly wstanie naje sie to go nakarmie i ide na poczte,zakupy i odebrac corke z przedszkola...oby sie nie rozpadalo bo mam zamiar sie spacerkiem przejsc to mi szybciej czas zleci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Sarcia123... to z jednej strony dobrze, ale z drugiej nawet fryzjera muszę zamawiać do domu, bo wyjść na farbę by mi nie dała... Dobrze, że pazury sama umiem sobie zrobić. :P

Mi brakuje ludzi... ale z drugiej strony jak babcia z nią jest to mam nerwy, czy daje radę i w myślach nie posyła mnie do piekła ;P

no tak,to jest jedyny minus...ja z wyjsciami ie bylam tak udupiona bo maly moje mleko z butelki chetnie pil i pozniej cyca tez a teraz sfiksowal i cycka je w nocy a w dzien tylko butelke i badz tu madry :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona butelkę ma w pompie. Gryzie smoka, rzuca... próbowałam inną - to samo. A szkoda mi kasy na kolejną i kolejną, żeby sprawdzić czy ona łaskawie którąś polubi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ona butelkę ma w pompie. Gryzie smoka, rzuca... próbowałam inną - to samo. A szkoda mi kasy na kolejną i kolejną, żeby sprawdzić czy ona łaskawie którąś polubi

no pewnie ze tak...jesli nie chce to coz mozna poradzic, widzisz moj az za bardzo polubil butelke ;/ planowalam go karmic do roku ale coz zycie samo weryfikuje nasze plany zostaje butelka a cyc na noc bo co innego poradze?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMILA (kamciaelcia)

gdzie Ty sie podzialas?? czemu co i jak, konto na fb zdezaktywowane zniknelas z grupy, co sie stalo kochana?:( odezwij się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie co? mi sie snilo dzisiaj ze pojechalam do Poznania hahaa :D co mi sie uroilo to nie wiem? i co ja tam robilam to tez nie wiem..pamietam tylko ze spacerowalam :D i czemu poznan xD

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    tutaj jestem :)
    dodatkowo nie mam teraz neta w tel więc nadrabiam przy kompie jak np mały spi :) teraz własnie zalicza drugą drzemke

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3390 3391 3392 3393 3394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ