X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis czekam na paczke haha - zderzak do hondy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Angela, a Kubuś też już takie je? czy pieczone? bo niby takie placki na suchej patelni się robi
    Na suchej patelni robie, tak Kuba juz takie memla. Na razie robie je z myślą o młodej bo lubi je ale Kuba juz do łapki dostaje. Jutro mysle ze bede miala więcej czasu to planuje zrobic mu biszkopciki ala petitki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Aaa i to raczej pewne ze na weekend majowy jedziemy do Warszawy do moich kolezanaek w sumie do jednej którą niedawno urodziła Stasia więc Szymek musi być zdrowy na 100
    Zazdroszczę weeekendu :) fajnie ja z kolezankami musialan wyjazd przełożyć wiec jakos w połowie maja bedziemy gdzieś jechać. Ale bez dzieciaków hihi nie dobra matka ;) majówki nie moge sobie zaplanować bo mąż w nowej pracy i grafik mu nie znany.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz rozdalismy zaproszenia na chrzciny. Chrzcimy 30 kwietnia. Udalo sie nam fuksem i niestety znow cos po znajomości sale załatwić bo główną sala zarezerwowana na dwie imprezy ale po rozmowie z szefowa udalo sie zająć sale restauracyjna i bedzie tylko dla nas :)
    Teraz siedzę i szukam pomysłu na torta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my też planujemy wyjazd w maju :)
    pewnie gdzieś niedaleko tutaj podskoczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się.
    Nie śpimy od 6:00:-(
    Mały odmówił mm więc oszukalam zrobiłam kaszki waniliowej on był cwanszy i zjadł troszeczkę parę łyżeczek.
    Więc ogarnęłam pokój przenieslismy się do drugiego zrobiłam śniadanko jajecznice i kawkę sobie.
    Mały wcinal i otwierał dziubek!:-)
    Śniadanie z głowy teraz się bawimy:-)

Skali 270! Wow widzę że nadrabia chłopak. Super:-) jest poprawa a to najważniejsze:-)

Angela jakiś przepis można prosić na te placki z kaszy manny? :-)

Kamcia trzymam mocno:-) super!:-)

Ja też czekam na kuriera,paczkomat :-)
    U nas coś się dzieje. Mały od wczoraj wali kupy.
    Dziś już były dwie!
    Na dziasle dwie kreski czerwone.
    Oby wreszcie wyszly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 08:11

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witamy się.
    Nie śpimy od 6:00:-(
    Mały odmówił mm więc oszukalam zrobiłam kaszki waniliowej on był cwanszy i zjadł troszeczkę parę łyżeczek.
    Więc ogarnęłam pokój przenieslismy się do drugiego zrobiłam śniadanko jajecznice i kawkę sobie.
    Mały wcinal i otwierał dziubek!:-)
    Śniadanie z głowy teraz się bawimy:-)

Skali 270! Wow widzę że nadrabia chłopak. Super:-) jest poprawa a to najważniejsze:-)

Angela jakiś przepis można prosić na te placki z kaszy manny? :-)

Kamcia trzymam mocno:-) super!:-)

Ja też czekam na kuriera,paczkomat :-)
    U nas coś się dzieje. Mały od wczoraj wali kupy.
    Dziś już były dwie!
    Na dziasle dwie kreski czerwone.
    Oby wreszcie wyszly

http://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszki-manny/

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Angela

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali wow super dobrze niech je u nas max raz bylo 200 teraz 120 od kilku dni je.

Ulf mieszkam niedaleko chce poznac teroryste co sam na macie nie ulezy a w nocy budzi sie co 30 min w dobredni co 2 godziny. Kurde nie widzi ze to w nim problem dziecka nie da sie ustawic pod siebie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis za waszym poleceniem lece z indykiem w pomidorach kupilam jeszcze spagetti i kilka innych dan tez zupke z koperkiem co Natka pisala. Jedyne co unikam kurczaka sama jestwm uczulona a nogdzie nie widze info ze kurczak jest bio. No nic sama mu niebawem ugotuje cos na pewnym kurczaku ktorego sama jem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ?.ja to moze sie odezwe jak przespie noc, bomtombedzie jakas nowa informacja co umnie a nie stale to samo tak jak dzis 1,3,5.15, 6.45,8.... od noszenia malego juz okropnie bola mnie lopatki i plecy ze dotkac nie idzie nawet :/ wkurza mnie to ze Igi zamiast zjesc normalna porcje na jego wiek czyli jakies 210 ml.,.to ten je po 90 ml i budzi sie co godzine ja pierdziele...moze to mleko Hipp jest zbyt ekologiczne i on potrzebuje cos z jakims skladem do nicsego czyli typowy zapychacz ? Sama juz nie wiem...rece mam jakies dzis opuchniete i mnie bola :/

Perslektywa na szybkie powroty meza przez najblizsze 2 tygldnie nierealne, zgodzil sie pomoc kuzynowi przy elewacji bo nie ma kto tego mu pomoc i musza sie wyrobic w te 2 tygodnie,..corka dzis w przedszkolu ja z malym w domu pozniej musze ja odebrac..

mam jakiegos mega dola, cbce mi sie plakac nie mam humoru :, ( nie wiem co mam ze soba zrobic, czuje sie tak sama ze az mnie to przeraza :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny. ?.ja to moze sie odezwe jak przespie noc, bomtombedzie jakas nowa informacja co umnie a nie stale to samo tak jak dzis 1,3,5.15, 6.45,8.... od noszenia malego juz okropnie bola mnie lopatki i plecy ze dotkac nie idzie nawet :/ wkurza mnie to ze Igi zamiast zjesc normalna porcje na jego wiek czyli jakies 210 ml.,.to ten je po 90 ml i budzi sie co godzine ja pierdziele...moze to mleko Hipp jest zbyt ekologiczne i on potrzebuje cos z jakims skladem do nicsego czyli typowy zapychacz ? Sama juz nie wiem...rece mam jakies dzis opuchniete i mnie bola :/

Perslektywa na szybkie powroty meza przez najblizsze 2 tygldnie nierealne, zgodzil sie pomoc kuzynowi przy elewacji bo nie ma kto tego mu pomoc i musza sie wyrobic w te 2 tygodnie,..corka dzis w przedszkolu ja z malym w domu pozniej musze ja odebrac..

mam jakiegos mega dola, cbce mi sie plakac nie mam humoru :, ( nie wiem co mam ze soba zrobic, czuje sie tak sama ze az mnie to przeraza :(
    Chyba myślę ze trzeba z tym sie pogodzic. Ja kupowałam mlodej mleka bebiko z kleikien ryzowym ktory juz jest w mleku. Czyli niby zapychacz. I co? Spala nawet gorzej. Pogodzilam sie z tym i ona sama sobie pobudki redukowala. Po roczku miała dalej 2 pobudki o stałych porach to juz byl dla mnie sygnał ze sie budzi z przyzwyczajenia wiec ja oszukiwalam woda przestala sie budzić na mm. Teraz sie budzi alr radzi sobie i zasypia, nie raz przylezie do nas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

hmm...ale mylisz ze 6.5 mies dziecko budzi sie z przyzwyczajenia ?? Kurde sama nie wiem, moze w nocy zamiast mleka to tez mu dam wode i zobacze czy bedzie wrzeszczal..bo juz nawet lekarka to mowi ze jest zdziwiona ze on tak czesto wstaje...jest gorzej niz jak mial miesiac

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela

hmm...ale mylisz ze 6.5 mies dziecko budzi sie z przyzwyczajenia ?? Kurde sama nie wiem, moze w nocy zamiast mleka to tez mu dam wode i zobacze czy bedzie wrzeszczal..bo juz nawet lekarka to mowi ze jest zdziwiona ze on tak czesto wstaje...jest gorzej niz jak mial miesiac
    Nie nie nie, mysle ze on spokojnie powinien pic mleko w nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstac w nocy tez moze bo ma większe zapotrzebowania na jedzenie. A jak u was wyglada kwestia jedzenia w dzien? Moze po jedzonku stałym dawaj mu jeszcze mleko.

Dzieci nasze maja prawo sie budzic. Kuba jak mial 3/4 miesiace przestal sie budzic w nocy i spokojnie do 7 spal. Teraz co któraś noc sie budzi i je. Potrzebuje widocznie.

Wątpię aby ci wypil w nocy wode. Młoda nie chciała ja jej z miarek mleka schodzilam i skonczylo sie na wodzie. Ale mowie ona byla duzo starsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia przykro mi że maz twój taki mądry w gębie (sory). Tuuuuule.
    Już pisałam natce i tobie też to powtórzę.
    Pisz żal się powtarzaj się nawet codziennie będzie Ci lżej :-)
    Teraz masz doła jutro będzie lepiej.
    Co do mm to zależy od dziecka ja nie wierzę w to że mm jest jakieś któreś sycace.
    Może igus potrzebuje bliskości,przytulenia a może pić mu się chce próbowałam dać pić i ululac?
    On sam śpi czy z tobą?
    Może weź na kilka nocy do siebie i zobaczysz jak będzie a ty skorzystasz i podpisz więcej (mam nadzieję).
    A na noc mu daj może kaszki?????
    Są Bebilona sinlac, alertec, albo jakaś na mm lub nawet wodzie na dobranoc:-)
    Spróbuj tak może się uda.
    Mężem się nie przejmuj nooooo wiesz ze oni są dziwni! :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas standard 22, 1, 4 i 7. Do tego jakaś cycowa się zrobił i nie chce mnie puścić, ciągle by wisiała na cycku... Przeraziła się tą butelką co jej dałam przedwczoraj chyba. Łyżeczką ok, w rękę ok, ale butelka to zło - bez znaczenia czy to sok, czy mleko, czy woda. Na sam jej widok jest krzyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojego na drzemkę położyłam o 7:30 i nadal śpi,
    zaczynam się o niego martwić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zamień się... moja powinna już spać, a lata po podłodze i wrzeszczy xD

Dzisiaj kupiłam nosidło ergonomiczne, mąż w chustę się owinąć nie chce i nie może, bo za gruby, więc będzie swoją córunie nosił w nosidle. Poza tym przyda się na wakacje, bo jedziemy na tydzień w Bieszczady ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm...moze ja za bardzo porównuję go do córki..ona tez inaczej bo od urodzenia byla na mm inaczej jadla, nie bylo z nia problemow..zabkowanie nie wiadomo kiedy, po 4,5 miesiaca to cala noc spala i tak am do tej pory niebudzila sie nigdy w nocy na jedzenie...

ja wiem ze dzieci male to obowiazek i nigdy nie wiesz jaki egzemplarz sie trafi no ale ze az ak bede miec przesrane to sie nie spodziewalam ;/ najgorsze jest to ze ja znow w dzien za zadne Chiny nie moge usnac nawet jak maly spi.

On spi sam w swoim lozeczku ja go do siebie nie biore bo maz ma nieskoordynowane ruchy i by go przygniotl to nie wchodzi w gre spanie ze mna.

i wkurza mnie to ze on pajacuje z tymi porcjami nie zje normalnie calej butelki tylko je po 90 ml po 120 ml i wiecej nie zje i wtedy sie budzi po 2 godzinach bo jest glodny.... a w dodatkuw nocy chce tylko cycka...nie wiem musze sie wyplakac i jakos to przetrwac

‹‹ 3389 3390 3391 3392 3393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ