X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stałą listę na wyjazdy
    na liscie pogrupowane-m.in. spanie, jedzenie, ubranie, kapiel
    z każdym wyjazdem ją wyjmuję i siebie kontroluję :) na liscie sa banalne rzeczy jak łóżeczko turystyczne, dmuchana wanienka, czy butelki, ale nigdy niczego nie zapomnialam :) lista ma prawie 2 str A4
    takie moje maniactwo

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Foxiu fajne te Foxiowe nerki :) a nie myślałaś o nerce z chusty? Ja planuję na lato kupić nerkę do nosidła w takim samym kolorze.
    moją chustę można dostać już tylko z drugiej ręki, więc będzie ciężko znaleźć :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek dalej kaszle i ma katar ja już m e wiem wziol 16 zastrzykow a dziś mam wrażenie jest gorzej

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, maly ma drzemke, noc z placzami, ale nie tak bardzo jak ostatnio, wiec to już jakis plus. Śmieszne co potrafi zadowolić matkę po paru nieprzespanych nocach hehe. My tez z mierzeniem temp "tworzylismy" fifiego, ale jako antykoncepcja oj nie...
    Skali może niestety od Ciebie katar znowu dostał? Trzymam kciuki oby jednak nie.
    Natka powodzenia juz teraz życzę, mam nadzieję że prof da zielone światło i bedzie kolejny piękny potomek!
    My dzisiaj znowu sami z malym, jak wstanie, zjemy kasze i na spacer bo pogoda nawet sie zrobila ładna. Zabko to nie tylko mój łobuz nie je w ogole mm juz w dzien, masakra juz nie wiem co z nim robic no! 7 miesieczne dziecko nie chce mleka, grrr!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Szymek dalej kaszle i ma katar ja już m e wiem wziol 16 zastrzykow a dziś mam wrażenie jest gorzej
    Moze wy macie alergie? Az nie możliwe aby tak za wami te chorobsko sie ciągnęło

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam kibicowac bede w staraniach o potomstwo.

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zła matka, zaraz wychodzę i zostawiam Młodego z chrupkiem w trakcie konsumpcji i mężem, on jeszcze chyba nie widział jak bardzo potomek jest umorusany, a dopiero w połowie jest. Ha ha :D

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostał ketotifen pierwsza dawkę dziś
    Oby nie ode mnie staram się jak mogę do niego nie zbliżać ale to trudne jak cały dzień z nim sama byłam

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja diś w kuchni
    żeby zrobić generalne porządki przeciez trzeba najpierw odpowiednio nasyfić :)

a dokładnie robię bigos :) oj, chyba 2-3 lata nie robiłam...ciąża, Emilka, ciąża...zawsze hurtowo w słoiki
    a więc i dzis hurt :D na 3 gary się robi ;) na bogato, a co...do wigilii wystarczy na bank
    i w zamrażarce zbedne zapasy wykorzystane (przecież wraz z tesciową swojskie przyjedzie )
    obiadek też juz zrobiony bo palników brak
    a mały tak grzeczny, jakby wiedział, ze jest robota, pospał 1,5 h , potem w łózeczku bez towarzystwa pobrykał
    niedługo spacerek planujemy

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dworze.
    Zrobiłam zakupy, byłam w rosku odkupił małego w indyka i rybkę w pomidorach:-) zostawiłam córkę pod klatka z małym i na jednej nodze zanioslam zakupy bo nie udzwiglabym zakupy plus mały.

Teraz plac zabaw zaliczamy.
    Córka już kurtkę i spodnie wybrudzila wiec szykuje się pranie.
    Okna umyje w poniedziałek.

Marta tak tak mój już niechce pić mm jedynie co to w nocy wypije 100-200ml a w dzień jak mu w kaszce przemyce to zje.
    Córka miała 6 mcy jak odrzuciła całkowicie mm dawałam krowie za zgodą pediatry.
    Ta opcje też biorę pod uwagę że jeśli tak będzie przy Roberto to ja wprowadzę

Natka gdybym miała większe mieszkanie nawet bym się nie zastanawiała tylko robiła.
    Oboje z mężem chcemy.
    Ale pierwszy powód jaki musimy zrezygnować mieszkanie.
    Moglibyśmy kupić większe ale rozglądam się za domem czy działka budowlana to jakby ważniejsze niż mieszkanie w bloku.
    Czas pokaże jak to będzie.

Kamica bigos hmmmmmm mniam ale po ostatnim razie (w ciąży) nie zrobię bo mnie flaki bolały i się jakoś zrazilam.

Za to bym zjadła galarety z mnóstwem octu:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w domu.
    Pranie wstawione
    A mały się zasadą waflami ryzowymi jablkowymi z hipp :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8f62f4f2334.jpg

Dariah, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od babci, młodzież śpi na szczęście.

Babcia na dniach możliwe opuści szpital.

Ja od rana przerzuciłam dom do góry nogami w poszukiwaniu mojej marynarki. Nic znikła. Chyba się pomodle do św Antoniego.. ostatnim czasem wszystko mi się chowa :P

Teściowa mnie przeraziła zostawiłam Kubie krupnik, myślałam że zostanie na później jeszcze.. ta zjadł wszystko na jednym posiedzeniu :P Agata oddam Twojej Liwi trochę jego apetytu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zostawiłam tatusia z słoiczkiem, ale Małemu wybitnie nie smakowało. Wracam do domu, wszystko usyfione, Młodemu kolejny raz słoiczek z hippa nie podchodzi, no ciekawe co on będzie jadł na wyjeździe gdy nie będę miała jak gotować :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka
    galareta tez w planach i tez wekuje
    u nas tylko wieprzowa
    ale zobaczymy, w poniedziałek bede polowała na nozki (janie daje zelatyny)
    a tesciowa zamiast w czwartek bedzie we wtorek wiec nic nie planuje

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja zostawiłam tatusia z słoiczkiem, ale Małemu wybitnie nie smakowało. Wracam do domu, wszystko usyfione, Młodemu kolejny raz słoiczek z hippa nie podchodzi, no ciekawe co on będzie jadł na wyjeździe gdy nie będę miała jak gotować :P
    A jakies innej firmy lubi? Sprobuj hipp zupa krem pomidorowy. Lub cos innego pomidorowego dzieci lubią pomidory.

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nasza tez hippa nie toleruje. Gerber rzadzi :)

Zabka
    Faktycznie, jesli rozgladacie sie za dzialka i dwojka narazie wam starczy to spoko. Ale wiesz.... moze sie cos zmieni hihi i dom bedzie i na kolejne dziecko chec bedzie ogromna :)

Kamcia
    Co do bigosu to nie jadlam cale wieki... chyba sie do ciebie wybiore haha

Agatia, Angela
    Bedziecie naszymi czirliderkami tak? ;)

Marta
    Mala drzemka a jak.mame zadowoli :) korzystaj :)

Skali
    A bylas moze u pulmologa lub alergologa? Mojej bliskiej kolezanki coreczka (2mies starsza od Meli) ciagle ma zawalony nos, gardlo, ciagle charczy, kaszle. Przerobili antybiotyki i inne cuda niewidy a najprawdopodobniej to alergia i im akurat lekko kaszel i katar zlagodzil zyrtec. Tak mi sie tylko oczywiscie nasunelo ma mysl.
    Straszne to, ze tak dlugo choruje :( ogromne buziaki i wolamy z Amelka "sio chorobo! Aaaaaaaa sioooo!"

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Ja ugotowalam Meli pomidorowke to sprobowala i potem ni cholery nie chciala a raka dobra mi wyszla. Probowalam jej dac kilkakrotnie ale zaciskala usteczka. Posolilam, popieprzylam i sama zjadla. Ale ze sloiczka pomidorowa jest pycha. Gardzi mamina kuchnia lobuziak jeden :)

Hihi... z pomponami. No, no, juz sobie to wyobrazilam :D mysle, ze taki doping bylby super :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka, zapraszam :)
    jeden gar gotowy (z czasem z 3 zrobiły sie 2)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek wczoraj jadł ładnie od samego rana a dzis od samego rana kiepsko, nawet pewniaki (hipp spgetti bambino) nie poszly
    ale za to mamina kanapka smakowała, więc dostał swoja kanapkę
    a po niej kisielek jagodowy :)
    więc nawet ulubione pomidory potrafią nie pasować :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam ze wszystkie dzieci lubia pomidory. Mloda to koktajlowe zjada kilogramami

‹‹ 3405 3406 3407 3408 3409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ