X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mam jeszcze drugi z bobovity, coś tam z pomiodorem jest ;) kilka tygodni bez problemu zjadł rosołek cielęcy z ryżem (bobovity), ale póki co zrobiłam zapas warzyw, poporcjowałam mięso, będziena jakiś czas ;) co nie zmienia faktu że mógłby ostatnio tylko owoce jeść ;)

wróciliśmy z spaceru zlasu, po kilku dniach deszczu wszystko jest zielone ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez zielono, bylismy na działce posadzilismy rabarbar :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, rabarbar! idealny do ciasta i do kompotu, już się doczekać nie mogę ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwszej porcji bigosu 6,5 słoika 0,9 l :)

Natka-matka wariatka :), sarcia123 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    akurat był w sprzedazy :) to musiał być znak :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z ogórkiem? od kiedy można dawać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ooo, rabarbar! idealny do ciasta i do kompotu, już się doczekać nie mogę ;)
    Ja mam jeszcze pomrozony

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zupe owocowa kiedy mozna? Bo niby wszystko wprowadzone tylko truskawki swoje jeszcze nie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 słoików :)

przypomniało mi sie ze szwagierka chciała kapuste zasmazana (moja uwielbia a sama nie powtórzy), ciekawe czy ja mozna zawekowac? bo w zamian dobroci specjalnie dla mnie robione przyjada

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela już można :)
    To juz wiem co maja w poniedziałek na obiadek ;) zupę owowcowa z makaronem

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia

po jakim czasie przedawnia sie moje roszczenie do odsetek ustawowych ???
    przyznam niesmiało ze z braku czasu nie napisałam do zusu o wypłate odsetek od mojej wygranej...a to jakies 1000zł...ile mam na to czasu?
    wiem, wiem, że mogą bez sądu nie wypłacić ale teraz mam czas pisać...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze Antosiowi nie podawaliśmy pomidorów ale mam nadzieję że jak spróbuje to mu zasmakują. Ostatnio co wprowadziliśmy to gluten w tym tyg i jest wszystko ok. Narazie mamy za sobą warzywa, owoce, trochę mięsa i kaszki w butelce, jak narazie najlepszy batat i gruszka :) A dzisiaj pierwszy raz była kaszka podana łyżeczką i chyba nie smakowała, mały zamykał buzię i nie chciał jeść, jutro spróbuję bardziej gęstą i może będzie lepiej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słaba noc :(
    Przespał do 1, a potem sie budził co godzinę. I rano słabo jadł. W sumie to nic nie chciał. Aż do 11. No ale po 5 cyckach w nocy nie dziwne ze nie głodny.
    Ja po tych pobudkach Jestem wrakiem. Podziwiam te z Was co tak maja :(

Byliśmy u gina. Dostałam to coś na B na wyciszenie laktacji. Choć będę próbowała 'naturalnie'. Zbadał mnie i pobrał próbkę do cyto. Wszystko ok.
    Potem byliśmy u moich rodziców. Młody atakował wszystko. Kwiatki, szafki, fotele :) bedą dziadkowie robić przemeblowanie :)
    Cała drogę powrotna ryczał. Zmęczony i głodny.
    Po przyjeździe zjadl rekordowe 160ml mm i spał w lozeczku ponad godzinę. Wow! I to mm i samodzielne spanie w dzień.

Byliśmy tez w rosku i kupiłam 4 paczki chusteczek huggies. Bardzo fajne i jeszcze przecenione z 15 na 12 i promo 2+2, a one pakowane w trojpakach. Jest mały zapas.
    Jutro za to kupujemy dady 4!

Chleb sie piecze. Pachnie tak ze zaraz padnę. Położę dziecko, zjem chleba z masłem i idę spać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha
    normalka :)
    gaz sie skończył :D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    A kisiel sama robisz?

Ulf
    Kiedys rozmawialam z polozna- doradca laktacyknym wlasnie o wyciszaniu laktacji i mowila, ze ponoc lekarze nagminnie wypisuja wlasnie ten srodek na B kiedy wiele kobiet daloby rade wyciszyc naturalnie. Wiec faktycznie tak jak piszesz warto sprobowac najpierw tak :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Chyba tez zrobię :) poddałaś dobry pomysł :-D
    Tylko owocową powinno się zabielić, a u nas była 1 łyżka nabiału jakies 2 tyg temu ;)

Mam przepis gdzie nie trzeba :P Jest w przepisie jogurt nautralny ale jest zaznaczone MOŻESZ podawac z makaronem i kleksem jogurtu naturalnego :P jest to w opcjonalnej wersji :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    U nas słaba noc :(
    Przespał do 1, a potem sie budził co godzinę. I rano słabo jadł. W sumie to nic nie chciał. Aż do 11. No ale po 5 cyckach w nocy nie dziwne ze nie głodny.
    Ja po tych pobudkach Jestem wrakiem. Podziwiam te z Was co tak maja :(

Byliśmy u gina. Dostałam to coś na B na wyciszenie laktacji. Choć będę próbowała 'naturalnie'. Zbadał mnie i pobrał próbkę do cyto. Wszystko ok.
    Potem byliśmy u moich rodziców. Młody atakował wszystko. Kwiatki, szafki, fotele :) bedą dziadkowie robić przemeblowanie :)
    Cała drogę powrotna ryczał. Zmęczony i głodny.
    Po przyjeździe zjadl rekordowe 160ml mm i spał w lozeczku ponad godzinę. Wow! I to mm i samodzielne spanie w dzień.

Byliśmy tez w rosku i kupiłam 4 paczki chusteczek huggies. Bardzo fajne i jeszcze przecenione z 15 na 12 i promo 2+2, a one pakowane w trojpakach. Jest mały zapas.
    Jutro za to kupujemy dady 4!

Chleb sie piecze. Pachnie tak ze zaraz padnę. Położę dziecko, zjem chleba z masłem i idę spać :)

Próbuj szałwią wyciszyć, lek zostaw na ostateczność. A lek to pewnie słynny bromergon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 19:51

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    mam w piwnicy jagody własnorecznie zbierane takie zasypane cukrem, a więc jagody w syropie
    i to zagotowałam z ziemniaczanką i wyszedł kisiel :) az z odgłosem zajadał :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    za pierwszym razem i teraz brałam bromergon
    za pierwszym razem dostałam na oddziale bo miałam taki mega nawał, ciśnienie bardzo bardzo bardzo mi spadało, masakra!!!ale kilka dni i po laktacji nie było znaku
    teraz wziełam na własną reke
    piłam i szałwię
    ale taki miałam nawał juz na wyjsciu, ze modliłam się aby nikt nie dojrzał0-zatrzymaliby mnie na pewno!!!!!
    5 dni i po laktacji, a mleczka bylo ze hej
    tym razem cisnienie nie spadało
    ale było wszystko na raz: bromergon, szalwia, na złagodzenie kapusta i cieple prysznice
    na bromergon można "brzydko" zareagować
    za trzecim razem też bym wzieła

no i było bandażowanie :D jak mogłam zapomniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wyciszylam ale miałam chyba mało bo odciagalam w końcu przestałam i jest ok

A tego gowna bromergonu nigdy do ust nie wezmę brałam na zbicie prolaktyby jak nie mogłam zajść w ciążę i raz wyladowalamna pogotowiu bo serce mi tak walilo i nie mogłam oddychać już myślałam że umrę ale dali mi jakiś steryd bo chyba reakcja alergiczna była ale trzeba uważać bo na prawdę dużo osób po tym chodzi po ścianach i brać pół i do pochwy są slabsze skutki uboczne dobrze że mi się udało zajść pomimo wysokiej prolaktyny nawet babka w labo mi z żalem mówiła że taaaka wysoka a tu Szymek już był w drodze

Dziś byłam na pogrzebie zmarła chrzestna mojego taty ale nie było dobrych relacji rodzinnych więc tylko w kościele
    Teściowa pierwszy raz była sama z szymkiem przebrała go akurat wróciliśmy pyt a co on taki mokry cały na bluzę ? Hmm posikal się jak go przebierala ale Beka.

Modłę się żeby bo nie zarazic jest marudny od zęba poszedł spać o 18 i dalej śpi m też śpi super wieczór

Szym zjadł dziś trochę zupki ale ciągle je to samo może jutro coś nowego

Obzarlam się placka i czekolady bo kuzynka miała urodziny dupa rośnie

Asa drugie dzień bez bólu naprawdę ? Ciekawe czy to się sprawdzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3406 3407 3408 3409 3410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ