X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, mam jeszcze drugi z bobovity, coś tam z pomiodorem jest ;) kilka tygodni bez problemu zjadł rosołek cielęcy z ryżem (bobovity), ale póki co zrobiłam zapas warzyw, poporcjowałam mięso, będziena jakiś czas ;) co nie zmienia faktu że mógłby ostatnio tylko owoce jeść ;)

wróciliśmy z spaceru zlasu, po kilku dniach deszczu wszystko jest zielone ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez zielono, bylismy na działce posadzilismy rabarbar :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, rabarbar! idealny do ciasta i do kompotu, już się doczekać nie mogę ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwszej porcji bigosu 6,5 słoika 0,9 l :)

Natka-matka wariatka :), sarcia123 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lrf
    akurat był w sprzedazy :) to musiał być znak :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z ogórkiem? od kiedy można dawać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ooo, rabarbar! idealny do ciasta i do kompotu, już się doczekać nie mogę ;)
    Ja mam jeszcze pomrozony

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zupe owocowa kiedy mozna? Bo niby wszystko wprowadzone tylko truskawki swoje jeszcze nie

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12 słoików :)

przypomniało mi sie ze szwagierka chciała kapuste zasmazana (moja uwielbia a sama nie powtórzy), ciekawe czy ja mozna zawekowac? bo w zamian dobroci specjalnie dla mnie robione przyjada

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela już można :)
    To juz wiem co maja w poniedziałek na obiadek ;) zupę owowcowa z makaronem

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia

po jakim czasie przedawnia sie moje roszczenie do odsetek ustawowych ???
    przyznam niesmiało ze z braku czasu nie napisałam do zusu o wypłate odsetek od mojej wygranej...a to jakies 1000zł...ile mam na to czasu?
    wiem, wiem, że mogą bez sądu nie wypłacić ale teraz mam czas pisać...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze Antosiowi nie podawaliśmy pomidorów ale mam nadzieję że jak spróbuje to mu zasmakują. Ostatnio co wprowadziliśmy to gluten w tym tyg i jest wszystko ok. Narazie mamy za sobą warzywa, owoce, trochę mięsa i kaszki w butelce, jak narazie najlepszy batat i gruszka :) A dzisiaj pierwszy raz była kaszka podana łyżeczką i chyba nie smakowała, mały zamykał buzię i nie chciał jeść, jutro spróbuję bardziej gęstą i może będzie lepiej.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas słaba noc :(
    Przespał do 1, a potem sie budził co godzinę. I rano słabo jadł. W sumie to nic nie chciał. Aż do 11. No ale po 5 cyckach w nocy nie dziwne ze nie głodny.
    Ja po tych pobudkach Jestem wrakiem. Podziwiam te z Was co tak maja :(

Byliśmy u gina. Dostałam to coś na B na wyciszenie laktacji. Choć będę próbowała 'naturalnie'. Zbadał mnie i pobrał próbkę do cyto. Wszystko ok.
    Potem byliśmy u moich rodziców. Młody atakował wszystko. Kwiatki, szafki, fotele :) bedą dziadkowie robić przemeblowanie :)
    Cała drogę powrotna ryczał. Zmęczony i głodny.
    Po przyjeździe zjadl rekordowe 160ml mm i spał w lozeczku ponad godzinę. Wow! I to mm i samodzielne spanie w dzień.

Byliśmy tez w rosku i kupiłam 4 paczki chusteczek huggies. Bardzo fajne i jeszcze przecenione z 15 na 12 i promo 2+2, a one pakowane w trojpakach. Jest mały zapas.
    Jutro za to kupujemy dady 4!

Chleb sie piecze. Pachnie tak ze zaraz padnę. Położę dziecko, zjem chleba z masłem i idę spać :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha
    normalka :)
    gaz sie skończył :D

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    A kisiel sama robisz?

Ulf
    Kiedys rozmawialam z polozna- doradca laktacyknym wlasnie o wyciszaniu laktacji i mowila, ze ponoc lekarze nagminnie wypisuja wlasnie ten srodek na B kiedy wiele kobiet daloby rade wyciszyc naturalnie. Wiec faktycznie tak jak piszesz warto sprobowac najpierw tak :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Chyba tez zrobię :) poddałaś dobry pomysł :-D
    Tylko owocową powinno się zabielić, a u nas była 1 łyżka nabiału jakies 2 tyg temu ;)

Mam przepis gdzie nie trzeba :P Jest w przepisie jogurt nautralny ale jest zaznaczone MOŻESZ podawac z makaronem i kleksem jogurtu naturalnego :P jest to w opcjonalnej wersji :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    U nas słaba noc :(
    Przespał do 1, a potem sie budził co godzinę. I rano słabo jadł. W sumie to nic nie chciał. Aż do 11. No ale po 5 cyckach w nocy nie dziwne ze nie głodny.
    Ja po tych pobudkach Jestem wrakiem. Podziwiam te z Was co tak maja :(

Byliśmy u gina. Dostałam to coś na B na wyciszenie laktacji. Choć będę próbowała 'naturalnie'. Zbadał mnie i pobrał próbkę do cyto. Wszystko ok.
    Potem byliśmy u moich rodziców. Młody atakował wszystko. Kwiatki, szafki, fotele :) bedą dziadkowie robić przemeblowanie :)
    Cała drogę powrotna ryczał. Zmęczony i głodny.
    Po przyjeździe zjadl rekordowe 160ml mm i spał w lozeczku ponad godzinę. Wow! I to mm i samodzielne spanie w dzień.

Byliśmy tez w rosku i kupiłam 4 paczki chusteczek huggies. Bardzo fajne i jeszcze przecenione z 15 na 12 i promo 2+2, a one pakowane w trojpakach. Jest mały zapas.
    Jutro za to kupujemy dady 4!

Chleb sie piecze. Pachnie tak ze zaraz padnę. Położę dziecko, zjem chleba z masłem i idę spać :)

Próbuj szałwią wyciszyć, lek zostaw na ostateczność. A lek to pewnie słynny bromergon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 19:51

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natka
    mam w piwnicy jagody własnorecznie zbierane takie zasypane cukrem, a więc jagody w syropie
    i to zagotowałam z ziemniaczanką i wyszedł kisiel :) az z odgłosem zajadał :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    za pierwszym razem i teraz brałam bromergon
    za pierwszym razem dostałam na oddziale bo miałam taki mega nawał, ciśnienie bardzo bardzo bardzo mi spadało, masakra!!!ale kilka dni i po laktacji nie było znaku
    teraz wziełam na własną reke
    piłam i szałwię
    ale taki miałam nawał juz na wyjsciu, ze modliłam się aby nikt nie dojrzał0-zatrzymaliby mnie na pewno!!!!!
    5 dni i po laktacji, a mleczka bylo ze hej
    tym razem cisnienie nie spadało
    ale było wszystko na raz: bromergon, szalwia, na złagodzenie kapusta i cieple prysznice
    na bromergon można "brzydko" zareagować
    za trzecim razem też bym wzieła

no i było bandażowanie :D jak mogłam zapomniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:06

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama wyciszylam ale miałam chyba mało bo odciagalam w końcu przestałam i jest ok

A tego gowna bromergonu nigdy do ust nie wezmę brałam na zbicie prolaktyby jak nie mogłam zajść w ciążę i raz wyladowalamna pogotowiu bo serce mi tak walilo i nie mogłam oddychać już myślałam że umrę ale dali mi jakiś steryd bo chyba reakcja alergiczna była ale trzeba uważać bo na prawdę dużo osób po tym chodzi po ścianach i brać pół i do pochwy są slabsze skutki uboczne dobrze że mi się udało zajść pomimo wysokiej prolaktyny nawet babka w labo mi z żalem mówiła że taaaka wysoka a tu Szymek już był w drodze

Dziś byłam na pogrzebie zmarła chrzestna mojego taty ale nie było dobrych relacji rodzinnych więc tylko w kościele
    Teściowa pierwszy raz była sama z szymkiem przebrała go akurat wróciliśmy pyt a co on taki mokry cały na bluzę ? Hmm posikal się jak go przebierala ale Beka.

Modłę się żeby bo nie zarazic jest marudny od zęba poszedł spać o 18 i dalej śpi m też śpi super wieczór

Szym zjadł dziś trochę zupki ale ciągle je to samo może jutro coś nowego

Obzarlam się placka i czekolady bo kuzynka miała urodziny dupa rośnie

Asa drugie dzień bez bólu naprawdę ? Ciekawe czy to się sprawdzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 3406 3407 3408 3409 3410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ