WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlf teraz laktacje będzie Ci o wiele łatwiej wyciszyć i na 80% uda Ci się bez leku. Laktacja na początku a laktacja w takim czasie to dwa różne tematy. Ja przy młodej laktacje wyciszyłam samoistnie. Nawet szałwi nie potrzebowałam, piersi nie twardniały. Ja tylko ściągałam pokarm do uczucia ulgi. Tak samo zrobiłam przy Kubie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:16
-
Angela89 wrote:Próbuj szałwią wyciszyć, lek zostaw na ostateczność. A lek to pewnie słynny bromergon
I z leku mam zamiar nie korzystać. Ale wole mieć.
Czasem mi twardnieja do naprawdę dużego bólu
O receptę sama poprosiłam. Dr polecał właśnie szałwię, ale wypisał.
Mówił tez ze czasem bandazowanie pomaga. Moja mama tez o tym wspominała.
A jaka może być reakcja na bromergon?
Agatia? Kamcia? -
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Tak robię
I z leku mam zamiar nie korzystać. Ale wole mieć.
Czasem mi twardnieja do naprawdę dużego bólu
O receptę sama poprosiłam. Dr polecał właśnie szałwię, ale wypisał.
Mówił tez ze czasem bandazowanie pomaga. Moja mama tez o tym wspominała.
A jaka może być reakcja na bromergon?
Agatia? Kamcia?
Ja mogę poradzić ściąganie do uczucia ulgi, ja laktacje wyciszałam po 2 miesiacu więc wtedy kiedy Kuba jadł mleko 24/24 teraz jest na tyle łatwiej że Kosiu je inne produkty. Więc szałwia, odciąganie do uczucia ulgi i powinno się udać bez leku.Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
ulfenstein
spadek cisnienia
taki dośc duzy
ja miałam coś 90/60
nie tyle parametry ważne co objawy-kołatanie serca, poty, mroczki, słabości
ale za drugim razem (po cc z piotrkiem) nic mi nie było i normalnie auto prowadziłam, wziełam 6 tabletek (6 dni) -
W nocy młody jadł 5 razy i potem ok 11. I to tyle na dzis. I piersi są nabrzmiałe, ale jeszcze nie bolą.
Ale bedą wkrótce.i teraz z jednej storny 'oby dziecko spało jak najdłużej, bo jestem niezywa', a z drugiej 'oby sie szybko obudził na cyca'
Chociaż butli zjadł rekordowe 140ml, Wiec pewnie długo by teraz nie ssał -
kamciaelcia wrote:ulfenstein
spadek cisnienia
taki dośc duzy
ja miałam coś 90/60
nie tyle parametry ważne co objawy-kołatanie serca, poty, mroczki, słabości
ale za drugim razem (po cc z piotrkiem) nic mi nie było i normalnie auto prowadziłam, wziełam 6 tabletek (6 dni)
przy 80/40 po cc odleciałamczułam że "umieram", oczy zamknełam, oni biegali, aj a odplywałam, wiec po bromergonie na granicy
nie najgorzej
-
Ulfie ja mam za soba zatrzymywanie laktacji,po zapaleniu piersi kolejnym w styczniu, niestety naturalnie nie dalo rady. Ale polecam szalwie w tabletkach i herbatke z mięty, bandazowanie i stanik ciasny sportowy! Jak to nie pomoze to poproś o dostinex tabletki nie buerz bromergonu bo to dramat. Dostinex dostaniesz 2 tabletki, po pol co 12h i tyle. Ja musiałam powtórzyć ta dawkę, ale to byl środek silnej laktacji. Ale zadnych ubocznych skutków nie miałam. Jak coś polecam!
agatia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlf pij szałwie z dwóch saszetek parz 3x dziennie.
Albo kup w tabsach jak Marta pisała.
Jeśli weźmiesz bromka to lepiej żeby ktoś był w domu.
Ja przeżyłam horror zjazd/odlot totalny i to po jednej tabletce.
Potem było lżej ale nie aż tak super.
Ja sciagalam pod prysznicem rękoma tak żeby guzki zlikwidować i ulżyć.
Potem jakoś się wyciszylo.
Z córką bez problemu samo znikło z dnia na dzień.
Ja mówię dobranoc.
Mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa nie mogę się schylic jak nigdy proszę o @!
Wtedy chyba mi ulzy.
Roberto dziś poznał swój krzyk!
Ale piszczal, krzyczał tak jak wasze maluchy wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:34
-
nick nieaktualnyZ uchwały . wynika, ze odsetki są roszczeniem okresowym zaś trzyletni termin przedawnienia roszczeń o świadczenia okresowe określa art. 118 k.c. ale …roszczenie o odsetki za opóźnienie od niezapłaconej należności głównej przedawnia się jednak najpóźniej z chwilą przedawnienia się roszczenia głównego.
I ogolem termin przedawnienia sie wynosi 3 lata.
QUOTE=kamciaelcia]sarcia
po jakim czasie przedawnia sie moje roszczenie do odsetek ustawowych ???
przyznam niesmiało ze z braku czasu nie napisałam do zusu o wypłate odsetek od mojej wygranej...a to jakies 1000zł...ile mam na to czasu?
wiem, wiem, że mogą bez sądu nie wypłacić ale teraz mam czas pisać...[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:44
-
dzieki sarciu
czyli moge spokojnie [isac
to duzo kasy
wiesz, za chorobowe wypłacili bez mojej odezwy, ale to w sadzie wygrałam, taka procedensowa sprawaa chce rozdział zamknąć gdyby jednak z Małgosia się udało...jakby nie było tylko 2 kobiety w Polsce były mądrzejsze w kwestii podstawy zasiłku...
i tak sobie nie raz mysle, że głupia jestem-mogłam iść na L4 od razu-miałabym wyzsza podtswaewyzsza po wygranej oczywiście...a tak po 3 miesiącach wypracowałam sobie nową-nizszą
ale nie dam im się
radca uczulał-zus bez sadu może mi odsetek nie wypłacić -
nick nieaktualnySluchaj probowac mozna nic nie tracisz kochana, a jesli beda sie sadowac chcciec to prosze bardzo walczyc z nimi nic nie tracisz
!
No ja caly czas trzymam kciuki za ta Malgorzatka nasza im tylko czelam na wiescikochana bedzie dobrze
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Sluchaj probowac mozna nic nie tracisz kochana, a jesli beda sie sadowac chcciec to prosze bardzo walczyc z nimi nic nie tracisz
!
No ja caly czas trzymam kciuki za ta Malgorzatka nasza im tylko czelam na wiescikochana bedzie dobrze
ten plus ze sad za darmo...
a pismo to 1 zdaniesarcia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka doczytałam
Ja to jestem dinozaur z was bo 82 rocznim :p
Co do laktacji o duzo info mlody dostal dzis 150mm pierwszy raz az tyle wypił a ja z M na zakupach budowlanych jiz niewiele zostalo do kupienia haha. No i po powrocie dramat glaz w jednym cycu nic mlody nie chcial ruszyc a lamtator tez nie. Uspilam obudzil sie po 20 minutach i prpbowalam uspic ponownie a ten oczy w 5 zlotych. Al3 instynktownie dalam cyca na spiocha tak ssal z 15 minut jak nigdy i glaz odessany. Juz sie boje wyciszania laktacji bo jiz 3 razy mialam w lewej piersi zator no nic kiedys trzeba bedzie ale ja to z tych co bede naturalnie odstawiac i szalwie testować, dodam ze u mnie sportowy stanik powoduje wiekszy obrzek i grudki w piersi. Bo mi tez nadal piersi mega twardnieja jak odstep wiekszy niz 4 godziny. -
Ja mimo, ze karmie dosc regularnie (chociaz czasem zdarzaja sie mi przerwy nawet 4h) to cycki mam flaczki. Nie sa w ogole wypelnione a aby pokarm poplynal to Mela musi sie "napompowac" czasem nawet i z 3min. Ja juz tak mam od jakis 3miesiecy.
-
Natka u mnie Igus sie tak rzuca jak musi pompowac normalnie szok. Walcze codzienni3 za nim pokarm nie poplynie to ryk i bicie matki ze pustego cyca daje
Czesto sama musze ppwyciskac i podac do buzi aby wogole ssal cos. Ostatnio nasze dzoenne karmienia to dramat wczoraj jak dostal butle bo mnoe nie bylo i wypil ponoc w kilka sekund 150ml to M skomentował że chyba trzeba podawać mm. Wodzi noe raz jak walczy z cyckiem sam na wyjazdach pomaga mu glowe przytrzymac aby ssal.