X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf teraz laktacje będzie Ci o wiele łatwiej wyciszyć i na 80% uda Ci się bez leku. Laktacja na początku a laktacja w takim czasie to dwa różne tematy. Ja przy młodej laktacje wyciszyłam samoistnie. Nawet szałwi nie potrzebowałam, piersi nie twardniały. Ja tylko ściągałam pokarm do uczucia ulgi. Tak samo zrobiłam przy Kubie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 20:16

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Próbuj szałwią wyciszyć, lek zostaw na ostateczność. A lek to pewnie słynny bromergon
    Tak robię :)
    I z leku mam zamiar nie korzystać. Ale wole mieć.
    Czasem mi twardnieja do naprawdę dużego bólu :(

O receptę sama poprosiłam. Dr polecał właśnie szałwię, ale wypisał.
    Mówił tez ze czasem bandazowanie pomaga. Moja mama tez o tym wspominała.

A jaka może być reakcja na bromergon?
    Agatia? Kamcia?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Tak robię :)
    I z leku mam zamiar nie korzystać. Ale wole mieć.
    Czasem mi twardnieja do naprawdę dużego bólu :(

O receptę sama poprosiłam. Dr polecał właśnie szałwię, ale wypisał.
    Mówił tez ze czasem bandazowanie pomaga. Moja mama tez o tym wspominała.

A jaka może być reakcja na bromergon?
    Agatia? Kamcia?

Ja mogę poradzić ściąganie do uczucia ulgi, ja laktacje wyciszałam po 2 miesiacu więc wtedy kiedy Kuba jadł mleko 24/24 teraz jest na tyle łatwiej że Kosiu je inne produkty. Więc szałwia, odciąganie do uczucia ulgi i powinno się udać bez leku.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    spadek cisnienia
    taki dośc duzy
    ja miałam coś 90/60
    nie tyle parametry ważne co objawy-kołatanie serca, poty, mroczki, słabości

ale za drugim razem (po cc z piotrkiem) nic mi nie było i normalnie auto prowadziłam, wziełam 6 tabletek (6 dni)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy młody jadł 5 razy i potem ok 11. I to tyle na dzis. I piersi są nabrzmiałe, ale jeszcze nie bolą.
    Ale bedą wkrótce.i teraz z jednej storny 'oby dziecko spało jak najdłużej, bo jestem niezywa', a z drugiej 'oby sie szybko obudził na cyca' :)
    Chociaż butli zjadł rekordowe 140ml, Wiec pewnie długo by teraz nie ssał :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i bandazowanie dawało te ulge w bólu
    bo ja miałam te mega nawały ;) takie przemilczane na oddziale
    za drugim razem wiedziałam co robić
    bandazowanie pozwalało mi sie poruszać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ulfenstein
    spadek cisnienia
    taki dośc duzy
    ja miałam coś 90/60
    nie tyle parametry ważne co objawy-kołatanie serca, poty, mroczki, słabości

ale za drugim razem (po cc z piotrkiem) nic mi nie było i normalnie auto prowadziłam, wziełam 6 tabletek (6 dni)

przy 80/40 po cc odleciałam :) czułam że "umieram", oczy zamknełam, oni biegali, aj a odplywałam, wiec po bromergonie na granicy :D nie najgorzej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np serce tak walilo mega i to nie po pierwszej a chyba po 14 dniach brania rak się zrobiło w nocy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfie ja mam za soba zatrzymywanie laktacji,po zapaleniu piersi kolejnym w styczniu, niestety naturalnie nie dalo rady. Ale polecam szalwie w tabletkach i herbatke z mięty, bandazowanie i stanik ciasny sportowy! Jak to nie pomoze to poproś o dostinex tabletki nie buerz bromergonu bo to dramat. Dostinex dostaniesz 2 tabletki, po pol co 12h i tyle. Ja musiałam powtórzyć ta dawkę, ale to byl środek silnej laktacji. Ale zadnych ubocznych skutków nie miałam. Jak coś polecam!

agatia, Angela89 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Dzięki dziewczyny!
    Dużo głosów na nie, nieliczne na tak

Cóż. Oby sie udało samo. Szczególnie ze nic mnie nie pili.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf pij szałwie z dwóch saszetek parz 3x dziennie.
    Albo kup w tabsach jak Marta pisała.
    Jeśli weźmiesz bromka to lepiej żeby ktoś był w domu.
    Ja przeżyłam horror zjazd/odlot totalny i to po jednej tabletce.
    Potem było lżej ale nie aż tak super.

Ja sciagalam pod prysznicem rękoma tak żeby guzki zlikwidować i ulżyć.
    Potem jakoś się wyciszylo.
    Z córką bez problemu samo znikło z dnia na dzień.

Ja mówię dobranoc.
    Mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa nie mogę się schylic jak nigdy proszę o @!
    Wtedy chyba mi ulzy.
    Roberto dziś poznał swój krzyk!
    Ale piszczal, krzyczał tak jak wasze maluchy wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z uchwały . wynika, ze odsetki są roszczeniem okresowym zaś trzyletni termin przedawnienia roszczeń o świadczenia okresowe określa art. 118 k.c. ale …roszczenie o odsetki za opóźnienie od niezapłaconej należności głównej przedawnia się jednak najpóźniej z chwilą przedawnienia się roszczenia głównego.

I ogolem termin przedawnienia sie wynosi 3 lata.
    QUOTE=kamciaelcia]sarcia

po jakim czasie przedawnia sie moje roszczenie do odsetek ustawowych ???
    przyznam niesmiało ze z braku czasu nie napisałam do zusu o wypłate odsetek od mojej wygranej...a to jakies 1000zł...ile mam na to czasu?
    wiem, wiem, że mogą bez sądu nie wypłacić ale teraz mam czas pisać...[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2017, 21:44

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki sarciu
    czyli moge spokojnie [isac
    to duzo kasy
    wiesz, za chorobowe wypłacili bez mojej odezwy, ale to w sadzie wygrałam, taka procedensowa sprawa :) a chce rozdział zamknąć gdyby jednak z Małgosia się udało...jakby nie było tylko 2 kobiety w Polsce były mądrzejsze w kwestii podstawy zasiłku...
    i tak sobie nie raz mysle, że głupia jestem-mogłam iść na L4 od razu-miałabym wyzsza podtswae :) wyzsza po wygranej oczywiście...a tak po 3 miesiącach wypracowałam sobie nową-nizszą :( ale nie dam im się
    radca uczulał-zus bez sadu może mi odsetek nie wypłacić

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj probowac mozna nic nie tracisz kochana, a jesli beda sie sadowac chcciec to prosze bardzo walczyc z nimi nic nie tracisz :) !

No ja caly czas trzymam kciuki za ta Malgorzatka nasza im tylko czelam na wiesci :) kochana bedzie dobrze

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Sluchaj probowac mozna nic nie tracisz kochana, a jesli beda sie sadowac chcciec to prosze bardzo walczyc z nimi nic nie tracisz :) !

No ja caly czas trzymam kciuki za ta Malgorzatka nasza im tylko czelam na wiesci :) kochana bedzie dobrze

ten plus ze sad za darmo...
    a pismo to 1 zdanie

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak :)
    a ja sie pochwale mialam 4 h wychodnego z kolezanka na kawie bylam i sie nagadac nie moglysmy , siper bylo eyjsc bez dzieciakow :)

agatia, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah, Angela89, żabka04, martta lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka doczytałam :)
    Ja to jestem dinozaur z was bo 82 rocznim :p
    Co do laktacji o duzo info mlody dostal dzis 150mm pierwszy raz az tyle wypił a ja z M na zakupach budowlanych jiz niewiele zostalo do kupienia haha. No i po powrocie dramat glaz w jednym cycu nic mlody nie chcial ruszyc a lamtator tez nie. Uspilam obudzil sie po 20 minutach i prpbowalam uspic ponownie a ten oczy w 5 zlotych. Al3 instynktownie dalam cyca na spiocha tak ssal z 15 minut jak nigdy i glaz odessany. Juz sie boje wyciszania laktacji bo jiz 3 razy mialam w lewej piersi zator no nic kiedys trzeba bedzie ale ja to z tych co bede naturalnie odstawiac i szalwie testować, dodam ze u mnie sportowy stanik powoduje wiekszy obrzek i grudki w piersi. Bo mi tez nadal piersi mega twardnieja jak odstep wiekszy niz 4 godziny.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, ze karmie dosc regularnie (chociaz czasem zdarzaja sie mi przerwy nawet 4h) to cycki mam flaczki. Nie sa w ogole wypelnione a aby pokarm poplynal to Mela musi sie "napompowac" czasem nawet i z 3min. Ja juz tak mam od jakis 3miesiecy.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No synek litościwy z okazji niedzieli nie był :) pobudka punkt 6 :) w nocy mąż go karmil. Jeszcze lezakujemy. Mąż pojechał po gaz więc czekam -nie rusze się bez kawuni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u mnie Igus sie tak rzuca jak musi pompowac normalnie szok. Walcze codzienni3 za nim pokarm nie poplynie to ryk i bicie matki ze pustego cyca daje :/ Czesto sama musze ppwyciskac i podac do buzi aby wogole ssal cos. Ostatnio nasze dzoenne karmienia to dramat wczoraj jak dostal butle bo mnoe nie bylo i wypil ponoc w kilka sekund 150ml to M skomentował że chyba trzeba podawać mm. Wodzi noe raz jak walczy z cyckiem sam na wyjazdach pomaga mu glowe przytrzymac aby ssal.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3407 3408 3409 3410 3411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ