X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pirelka
    Usg może wyjść idealne a nagle wynik całościowy może zszokowac i nie dowiesz się dlaczego. ..bo tego programu do wyliczania statystyki nikt nie zrozumie. A przy bliźniakach możesz mieć wyższe bhcg. ..i jak dostaniesz wynik zwatpisz czy aby na pewno jest dobry. ..bo jedna ma 1:300 a druga 1:2000, a oba wyniki to ryzyko niskie ...to skomplikowane. Każda z nas inaczej odbiera takie wyniki. Sama zwatpilam w swoje i po porady udałam się na wątek amnio...
    Ja sama nie interpretowałabym wyniku, odebrałabym dopiero przy kolejnym badaniu u ginekolog i to ona by udzieliła mi informacji.. w końcu to lekarz najlepiej wie jak interpretować wynik bo zna ciążę, którą prowadzi.

Behemottka lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków bardzo podoba mi się bebetto ten najnowszy ale cena trochę wysoka bo ok 2 tys. Ale znalazłam na allegro wózek którego cena mnie zaciekawila bo niezły http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5336026853

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak jest ze coś wynik jest obniżony lekarz nie nie dlaczego a mówi usg wyszło idealnie. Drugi niezależny lekarz potwierdził że dziecko jest zdrowe. Mój lekarz u którego w gabinecie mogła bym zrobić hormon powiedział że nie ma sensu. Skonsultowal się jeszcze z kolegą i obaj potwierdził że usg jest ok. I z taką myślą zostaje nie diagnozuje dalej. 2 usg mi wystarcza. Coś wynik zafalszowalo może antybiotyk nie wiem. Ale jestem spokojna mam zdrowego syna i tak to już zostaje

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelka zapytala jak to bylo u nas, wiec powiedzialam. Absolutnie nie namawiam do tego badania, ale tez nie odradzam :)
    To powinien byc wybor kazdej z nas indywidualny.

Ulfstein chcialam ciemniejszy i dlatego w kodzie wpisalam "pink" zawsze byl to ostry roz w przeciwienstwie do "rosa" gdzie byl wlasnie jasny a tu taki psikus wyszedl... Jeszcze pokombinuje:)

Dzięki za walkę z kolorkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:19

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ja swojego nie interpretowalam. Liczby same pokazują co i jak...nie namawiam do swojego zdania. ..namawiam żebyś jeszcze pomyślała

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mamy jeszcze nocnego pochłaniacza jedzenia i wielbicielka sportów ekstremalnych (bieganie w kółku)
    hehe
    2yynv4p.jpg
    O nie! on przypomina królika z mojego snu! :D

Malutka92, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Dwie tak skrajne opinie , jedna po drugiej.

Ja zrobiłam pappa dla świetego spokoju. Jeśli usg wychodzi dobre, a ze statystki po pappa coś sie psuje, to ja chce te statystykę znac.
    Pójdę wtedy dalej.
    Mam takie samo zdanie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na prawdę pappa może wyjść idealnie a dziecko urodzi się chore. Nigdy nic nie wiadomo co jest nam pisane.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobię pappę tylko gdy usg będzie złe i lekarz zaleci. Brzuch mnie boli nooo...

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam zakładam że każda z nas urodzi zdrowego różowego bobasa :)

martta, mychakruszyna, mmargol, Pysiaczek89, _izunia_, szpilka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba
    Są lekarze którzy pappe zalecają pomimo dobrego usg...i to mnie najbardziej przeraża. Tak bardzo są chciwi na kasę?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Dzierzba
    Są lekarze którzy pappe zalecają pomimo dobrego usg...i to mnie najbardziej przeraża. Tak bardzo są chciwi na kasę?
    Nie wiem... co lekarz to opinia. Pewnie są też tacy co ciągną hajs ile wlezie i tacy, którzy chcą mieć pełny obraz statystyk.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są też niestety przypadki, że całą ciążę wyniki prenatalne było dobre, nie zalecano innych badań, nie wspominano o nich nawet, dziecko rozwijało się dobrze, a nagle kilka tyg.wcześniej trzeba było wywołać poród i okazało się, że dziecko ma zespół Downa.. dla rodziców to szok i wtedy żałują, że nikt nawet nie wspomniał im, że takie badanie jest w ogóle możliwe.

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watpliwy wynik pappy jest wskazaniem do dalszej diagnostyki.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Nie wiem... co lekarz to opinia. Pewnie są też tacy co ciągną hajs ile wlezie i tacy, którzy chcą mieć pełny obraz statystyk.
    Mój właśnie lekarz tak chciał ale dał nam oczywiście wybór. U mnie w opisie ryzyka nie ma ale cyferki mogły być lepsze. Mógł by nas namawiać na dalsze badania bo tak jak pisałam U niego w gabinecie właśnie te badania robią. Ale mówi że nie trzeba więc myślę że chyba wie co mówi.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja zrobię pappę tylko gdy usg będzie złe i lekarz zaleci. Brzuch mnie boli nooo...

Ja dokładnie tak samo. Idę na usg, a jak dowiem się, że coś wskazuje na nieprawidłowości, to będę drążyć dalej. Jestem młoda, zakładam, że wszystko będzie dobrze.:)

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka ale pappa to nie diagnostyka. To statystyka. Jak ci wyjdzie!1: 500 to nie znaczy ze dziecko zdrowe /chore. Jak wynik wyjdzie1:4 dziecko może być absolutnie zdrowe
    I jaki wynik podstawowy cie usatysfakcjonuje? Tętno u dziecka 159 jest poniżej 50 centyla i juz wpływa na statystykę. Jego długość, wiek matki, nt ale i choroby czy obciążenia w wywiadzie. ..wszystko wpływa. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Są też niestety przypadki, że całą ciążę wyniki prenatalne było dobre, nie zalecano innych badań, nie wspominano o nich nawet, dziecko rozwijało się dobrze, a nagle kilka tyg.wcześniej trzeba było wywołać poród i okazało się, że dziecko ma zespół Downa.. dla rodziców to szok i wtedy żałują, że nikt nawet nie wspomniał im, że takie badanie jest w ogóle możliwe.
    Kochana ale są też takie przypadki nawet jak usg i pappa wychodzi dobrze. Są mozaikowe ZD które usg i często pappa nie wychwyci a dopiero hormon lub nift albo badania inwazyjne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że zaufam swojej lekarce, bo tak jak pisała Angela moja klinika też się w tym specjalizuje.

Behemottka lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaka ja nie mądra jestem. Zawsze na mnie reklamy wywieraly dość duzy wpływ. Ja po prostu muszę mieć to co jest w reklamie. No i niestety ostatnio trafilam na reklamę nowych lejsow. Ogolnie odzywiam się dosc zdrowo i ogólnie eko. Nie wiem co mi do głowy przyszło z tymi chipsami. Żołądek wywinal mi się na drugą strone a ja od wczoraj w toalecie spedzam czas.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ