WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Pirelka
Usg może wyjść idealne a nagle wynik całościowy może zszokowac i nie dowiesz się dlaczego. ..bo tego programu do wyliczania statystyki nikt nie zrozumie. A przy bliźniakach możesz mieć wyższe bhcg. ..i jak dostaniesz wynik zwatpisz czy aby na pewno jest dobry. ..bo jedna ma 1:300 a druga 1:2000, a oba wyniki to ryzyko niskie ...to skomplikowane. Każda z nas inaczej odbiera takie wyniki. Sama zwatpilam w swoje i po porady udałam się na wątek amnio...Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie tak jest ze coś wynik jest obniżony lekarz nie nie dlaczego a mówi usg wyszło idealnie. Drugi niezależny lekarz potwierdził że dziecko jest zdrowe. Mój lekarz u którego w gabinecie mogła bym zrobić hormon powiedział że nie ma sensu. Skonsultowal się jeszcze z kolegą i obaj potwierdził że usg jest ok. I z taką myślą zostaje nie diagnozuje dalej. 2 usg mi wystarcza. Coś wynik zafalszowalo może antybiotyk nie wiem. Ale jestem spokojna mam zdrowego syna i tak to już zostaje
-
Ksosia wrote:Pirelka zapytala jak to bylo u nas, wiec powiedzialam. Absolutnie nie namawiam do tego badania, ale tez nie odradzam
To powinien byc wybor kazdej z nas indywidualny.
Ulfstein chcialam ciemniejszy i dlatego w kodzie wpisalam "pink" zawsze byl to ostry roz w przeciwienstwie do "rosa" gdzie byl wlasnie jasny a tu taki psikus wyszedl... Jeszcze pokombinuje:)
Dzięki za walkę z kolorkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Dzierzba
Są lekarze którzy pappe zalecają pomimo dobrego usg...i to mnie najbardziej przeraża. Tak bardzo są chciwi na kasę? -
nick nieaktualnySą też niestety przypadki, że całą ciążę wyniki prenatalne było dobre, nie zalecano innych badań, nie wspominano o nich nawet, dziecko rozwijało się dobrze, a nagle kilka tyg.wcześniej trzeba było wywołać poród i okazało się, że dziecko ma zespół Downa.. dla rodziców to szok i wtedy żałują, że nikt nawet nie wspomniał im, że takie badanie jest w ogóle możliwe.
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Nie wiem... co lekarz to opinia. Pewnie są też tacy co ciągną hajs ile wlezie i tacy, którzy chcą mieć pełny obraz statystyk.
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Ja zrobię pappę tylko gdy usg będzie złe i lekarz zaleci. Brzuch mnie boli nooo...
Ja dokładnie tak samo. Idę na usg, a jak dowiem się, że coś wskazuje na nieprawidłowości, to będę drążyć dalej. Jestem młoda, zakładam, że wszystko będzie dobrze.Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Pirelka ale pappa to nie diagnostyka. To statystyka. Jak ci wyjdzie!1: 500 to nie znaczy ze dziecko zdrowe /chore. Jak wynik wyjdzie1:4 dziecko może być absolutnie zdrowe
I jaki wynik podstawowy cie usatysfakcjonuje? Tętno u dziecka 159 jest poniżej 50 centyla i juz wpływa na statystykę. Jego długość, wiek matki, nt ale i choroby czy obciążenia w wywiadzie. ..wszystko wpływa. .. -
nick nieaktualnypirelka wrote:Są też niestety przypadki, że całą ciążę wyniki prenatalne było dobre, nie zalecano innych badań, nie wspominano o nich nawet, dziecko rozwijało się dobrze, a nagle kilka tyg.wcześniej trzeba było wywołać poród i okazało się, że dziecko ma zespół Downa.. dla rodziców to szok i wtedy żałują, że nikt nawet nie wspomniał im, że takie badanie jest w ogóle możliwe.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jaka ja nie mądra jestem. Zawsze na mnie reklamy wywieraly dość duzy wpływ. Ja po prostu muszę mieć to co jest w reklamie. No i niestety ostatnio trafilam na reklamę nowych lejsow. Ogolnie odzywiam się dosc zdrowo i ogólnie eko. Nie wiem co mi do głowy przyszło z tymi chipsami. Żołądek wywinal mi się na drugą strone a ja od wczoraj w toalecie spedzam czas.