X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedynczy ja dawno miałam wybrany i byłam przekonana, że jak zajdę w upragnioną ciąże to nie będę mieć dylematu, a to los spłatał Nam figla :D i muszę kupić koszmarny sprzęt, który nigdy mi się nie podobał :P ah życie :D

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babyactive.pl/twinni-2/ ten mi się podoba ze względu na łatwy dostęp do dzieci.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja, jak chciałam swój wózek na zywo obejrzeć, pisałam do producenta, w którym sklepie "w okolicy" go znajdę. Szybko odpisali a ja wózek obejrzałam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja, jak chciałam swój wózek na zywo obejrzeć, pisałam do producenta, w którym sklepie "w okolicy" go znajdę. Szybko odpisali a ja wózek obejrzałam ;)
    No ja też pisałam do producentów, niestety nikt nic nie wie i kazali się konsultować z wybranymi sklepami.. żeby to chociaż tania rzecz była to bym się nie dziwiła :/ okazało się, że są tylko na specjalne zamówienie klienta sprowadzane z UK :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, no szkoda, a nóż trafisz na wymarzony model w jakims sklepie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Pojedynczy ja dawno miałam wybrany i byłam przekonana, że jak zajdę w upragnioną ciąże to nie będę mieć dylematu, a to los spłatał Nam figla :D i muszę kupić koszmarny sprzęt, który nigdy mi się nie podobał :P ah życie :D
    Dzieci wynagrodzą niedogodności. :D Ja też byłam zaskoczona ale bardzo chciałam bliźniaki więc radość ogromna. :) A jak się czujesz?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka, jesli nie musisz(zwłaszcza po dobrym usg)nie rób pappy...moja dobra,osobista rada...
    Ksosia wrote:
    Pirelko. Ja bez zastanowienia robilam pappa. Jakos tak zeby mi lepiej na duchu bylo.
    Jak sie ogolnie czujesz? Malo piszesz. Co u Ciebie?

Dwie tak skrajne opinie , jedna po drugiej.

Ja zrobiłam pappa dla świetego spokoju. Jeśli usg wychodzi dobre, a ze statystki po pappa coś sie psuje, to ja chce te statystykę znac.
    Pójdę wtedy dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:55

Sophia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie robiłam pappy. Dla mnie było szkoda kasy. Jestem młoda jeszcze i z usg wszystko było ok i staty baaardzo niskie.

Za zwykłą statystykę płacić miałam tyle co za usg 4D u mnie w mieście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:57

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w pakiecie. Ale mysle, ze jakbym miała płacić to tez bym zapłaciła.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanki odradzały pappa, ale mąż się uparł mimo że nie wiedział na czym to dokładnie polega. Może przez nasze doświadczenie. Ale gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję o pappa nie zrobiła bym tak jak przy córce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka, no szkoda, a nóż trafisz na wymarzony model w jakims sklepie
    Raczej wątpię bo już pytałam jakie mają modele i każdy ma te same.. najbardziej popularne ;/ dzisiaj jadę zobaczyć do jednego sklepu gdzie jest Bugaboo, bo chcę zobaczyć szerokość na żywo, tam chyba też mają Joggera i Mimę więc zerknę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest to każdego osobista decyzja. Ja tylko mówię o swoich odczuciach. Każdy zrobi jak uważa.

Ksosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dzieci wynagrodzą niedogodności. :D Ja też byłam zaskoczona ale bardzo chciałam bliźniaki więc radość ogromna. :) A jak się czujesz?
    U mnie radość jeszcze się nie wyzwoliła, bo był ogromny szok, niedowierzanie i na razie chyba wciąż się oswajam. Oby potem moje odczucia się zmieniły.
    Mdli mnie trochę, ale bez jakiś dramatyzmów, wymiotów jak nie było tak nie ma, plamień też już nie mam, ale biorę luteinę 1x1 na noc.
    Ostatnio rozpiera i czuję podbrzusze, ale dzisiaj coś lepiej. Ogólnie nie jest źle ;)
    Ciągle sikam, tzn non stop mam taki ucisk na pęcherze, że ledwo wytrzymuję.. a tak kilka kropli. W nocy wstaję min 2 razy :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Rozumiem twoje podejście. Wózek to była jedyna rzecz która przed zakupem musiałam zobaczyć. Na początku oglądałam różne (pod względem kół, amortyzacji, wysokości, wielkości itp) ale na żywo mój wybór zwyciężył

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już w ogóle mam mieszane uczucia co do pappy i zupełnie nie wiem.. każdy ma swoją opinię i ciężko się zdecydować.
    Już nawet nie chodzi o kasę, że będe musiała płacić drugie tyle co za wizytę prawie.. kasę odkładam na wizyty za wczasy, by w razie czego mieć i być spokojną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka zapytala jak to bylo u nas, wiec powiedzialam. Absolutnie nie namawiam do tego badania, ale tez nie odradzam :)
    To powinien byc wybor kazdej z nas indywidualny.

Ulfstein chcialam ciemniejszy i dlatego w kodzie wpisalam "pink" zawsze byl to ostry roz w przeciwienstwie do "rosa" gdzie byl wlasnie jasny a tu taki psikus wyszedl... Jeszcze pokombinuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domu, zimno jak (już nie powiem jak), zaraz zabieram się za pizzę, a później chciałam jechać na łowy, ale że pada to nie wiem czy się zdecyduję na wyjazd :(
    moja spódniczka nadal nie przyszła, albo awizo w skrzynce się ukrywa, też nie chce mi się tyłka ruszać :(

ale z dobrych wiadomości - mamy weekend! :) dziś chcę pierwszy raz od grudnia ufarbować włosy! :D

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie radość jeszcze się nie wyzwoliła, bo był ogromny szok, niedowierzanie i na razie chyba wciąż się oswajam. Oby potem moje odczucia się zmieniły.
    Mdli mnie trochę, ale bez jakiś dramatyzmów, wymiotów jak nie było tak nie ma, plamień też już nie mam, ale biorę luteinę 1x1 na noc.
    Ostatnio rozpiera i czuję podbrzusze, ale dzisiaj coś lepiej. Ogólnie nie jest źle ;)
    Ciągle sikam, tzn non stop mam taki ucisk na pęcherze, że ledwo wytrzymuję.. a tak kilka kropli. W nocy wstaję min 2 razy :/
    To tak jak ja z tym pęcherzem, ale dziewczyny też biegają więc to raczej ogólna przypadłośc ;) Oswoisz się. Byle by nie było komplikacji, ttts i innego dziadostwa!

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    To tak jak ja z tym pęcherzem, ale dziewczyny też biegają więc to raczej ogólna przypadłośc ;) Oswoisz się. Byle by nie było komplikacji, ttts i innego dziadostwa!
    Nawet o tym nie myślę, ani nie wiem co znaczą te skróty ;P

Dzierzba lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Usg może wyjść idealne a nagle wynik całościowy może zszokowac i nie dowiesz się dlaczego. ..bo tego programu do wyliczania statystyki nikt nie zrozumie. A przy bliźniakach możesz mieć wyższe bhcg. ..i jak dostaniesz wynik zwatpisz czy aby na pewno jest dobry. ..bo jedna ma 1:300 a druga 1:2000, a oba wyniki to ryzyko niskie ...to skomplikowane. Każda z nas inaczej odbiera takie wyniki. Sama zwatpilam w swoje i po porady udałam się na wątek amnio...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ