X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło, że zapisałam syna do szkoły specjalnej... Masakra

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ciekawe czy jest jakis sposob,zeby albo zlagodzic te sny zeby byly bardziej przyjemne albo zeby nie bylo ich w cale..
    Chyba tylko młotek zadziała.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Dzisiaj termin moich badań prenatalnych, już bym chciała być po, a mam dopiero o 17,30 ale jadę z mężem to raźniej. Może będzie mógł zobaczyć na usg :D
    Liczę na to, że będę mogła już luteinę odstawić, chcę zapytać jeszcze o wyjazd bo planujemy jechać na drugi koniec Polski do rodziny. Muszę załatwić zwolnienie kolejne, dać wyniki badań i nie wiem co z tym testem Pappa, finansowo w razie czego jestem gotowa, ale zobaczymy co po usg powie doktor.. a u Was jak było?

W drodze powrotnej chcemy wejść do jednego sklepu z wózkami i zobaczyć podwójne.

Trzymam kciuki za dzisiejszej wizytujące :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:18

Dzierzba, Gumcia, Sabina, haneczka, Żabcia_, _izunia_, AniaLewandowska, Broszka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ostatnio snil porod u synus:)
    Zawsze jak mi sie sni dziszia to mam ja przed soba w dwoch rekah i ja tak tule nosek do noska:)
    Piekny sen....
    Dzis spalam do 10 i nie pamietam zadnego snu ale tak mi bylo dobrze ze do teraz leze w lozku:)
    Tylko jedzenie donosze :)

Tata wczoraj mi swiezutkie kielbaski i miesko ze sloika dal. 0 chemii.
    U rodzicow ten zapach mnie odrzucal ale tutaj pachnie wybornie!:)

Pora wstawac!!!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Dzisiaj termin moich badań prenatalnych, już bym chciała być po, a mam dopiero o 17,30 ale jadę z mężem to raźniej. Może będzie mógł zobaczyć na usg :D
    Liczę na to, że będę mogła już luteinę odstawić, chcę zapytać jeszcze o wyjazd bo planujemy jechać na drugi koniec Polski do rodziny. Muszę załatwić zwolnienie kolejne, dać wyniki badań i nie wiem co z tym testem Pappa, finansowo w razie czego jestem gotowa, ale zobaczymy co po usg powie doktor.. a u Was jak było?

W drodze powrotnej chcemy wejść do jednego sklepu z wózkami i zobaczyć podwójne.

Trzymam kciuki za dzisiejszej wizytujące :*
    Na jaki wózek stawiasz? Ja jeszcze nie wiem. Zależy nam na takim aby był szeregowo, a nie jeden obok drugiego.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko. Ja bez zastanowienia robilam pappa. Jakos tak zeby mi lepiej na duchu bylo.
    Jak sie ogolnie czujesz? Malo piszesz. Co u Ciebie?

Ulfenstein, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, jesli nie musisz(zwłaszcza po dobrym usg)nie rób pappy...moja dobra,osobista rada...

Strazaczka1990, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam....

Ja dzis zwracam ;c spała bym i spała.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/hit2015-16-wozek-dzieciecy-retro-4w1-i5676251471.html

Jak sie potwierdzi że to córeczka to taki wózek bedzie

ZAKOCHAŁAM SIE;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Na jaki wózek stawiasz? Ja jeszcze nie wiem. Zależy nam na takim aby był szeregowo, a nie jeden obok drugiego.
    co do wózka to ja właśnie też chciałabym jeden za drugim. Miałam kilka upatrzonych, ale muszę je pooglądac na żywo. Generalnie żadne mi się nie podobają, a po doczytaniu większej ilości informacji to niektóre mimo, że mi się podobają są kompletnie nie funckojnalne.
    Interesują mnie iCadny, ale tych nie ma gdzie zobaczyć :/ Bugaboo chcę zobaczyć, ale nie chcę szerokiego wózka więc musze obejrzeć na żywo i jeszcze Baby Jogger City chyba..
    Myślałam też o Mima albo o Joolz, ale odpadają za to, że jedno dziecko jest tak schowane przy ziemi, że wyciągnąć się go nie da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelko. Ja bez zastanowienia robilam pappa. Jakos tak zeby mi lepiej na duchu bylo.
    Jak sie ogolnie czujesz? Malo piszesz. Co u Ciebie?
    Ja właśnie też się zastanawiam czy nie robić ten jeden raz dla spokoju i tyle.. jeszcze to przemyślę do wizyty.
    Mało pisze bo wciąż nie mam energii ani chęci, ledwo zmuszam się czasami do wyjścia, odpuściłam sporo spraw, którymi wcześniej się zajmowałam.
    Mdli mnie trochę, ale bez jakiś dramatyzmów, wymiotów jak nie było tak nie ma, plamień też już nie mam, ale biorę luteinę 1x1 na noc.
    Ostatnio rozpiera i czuję podbrzusze, ale dzisiaj coś lepiej. Ogólnie nie jest źle ;)
    Ciągle sikam, tzn non stop mam taki ucisk na pęcherze, że ledwo wytrzymuję.. a tak kilka kropli. W nocy wstaję min 2 razy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 13:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka, jesli nie musisz(zwłaszcza po dobrym usg)nie rób pappy...moja dobra,osobista rada...
    No właśnie moje doktorka ma dobry sprzęt, za taką kasę to chyba musi mieć lepszy i jeśli byłoby wszystko dobrze to może nie będzie potrzeby, dlatego najpierw chciałabym zobaczyć po usg jak będzie..ale kilka osób ze względu na bliźniaki namawia mimo wszystko na pappa.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    co do wózka to ja właśnie też chciałabym jeden za drugim. Miałam kilka upatrzonych, ale muszę je pooglądac na żywo. Generalnie żadne mi się nie podobają, a po doczytaniu większej ilości informacji to niektóre mimo, że mi się podobają są kompletnie nie funckojnalne.
    Interesują mnie iCadny, ale tych nie ma gdzie zobaczyć :/ Bugaboo chcę zobaczyć, ale nie chcę szerokiego wózka więc musze obejrzeć na żywo i jeszcze Baby Jogger City chyba..
    Myślałam też o Mima albo o Joolz, ale odpadają za to, że jedno dziecko jest tak schowane przy ziemi, że wyciągnąć się go nie da.
    Ja myślałam nad bebetto 42 twin i o o baby jogger też. Ciężko stacjonarnie podwójne wyhaczyć.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja w koncu znalazlam sposob na walke z ta chlerna zgaga :-D i od kilku dni nie meczy pije wode gazowana 1,5l dziennie w ciagu dnia izupelniam herbata,zupa :-) jak milo nie miec zgagi :-)
    Oj mnie też męczy i taki odbijanie kwasami, ale faktycznie niegazowana woda to masakra, jeszcze gorzej po niej, kupuję lekko gazowaną i od razu lepiej :) aż chce się pić.

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja myślałam nad bebetto 42 twin i o o baby jogger też. Ciężko stacjonarnie podwójne wyhaczyć.
    U mnie do obejrzenia w sklepach z tych co mnie interesują to są tylko 3 modele.. reszty nie ma, a inne mi się kompletnie nie podobają :/
    Faktycznie wózków bliźniaczych w sklepach jest dosłownie 2-4 szt :/

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    U mnie do obejrzenia w sklepach z tych co mnie interesują to są tylko 3 modele.. reszty nie ma, a inne mi się kompletnie nie podobają :/
    Faktycznie wózków bliźniaczych w sklepach jest dosłownie 2-4 szt :/
    Ja jak na razie znalazłam jeden i do tego spacerowy :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

I ja się podpisuje pod tym, nie wiem po co zrobiłam ją.. Jak usg wychodzi dobrze nie ma sensu to tylko i wyłącznie statystyka która może dużo namieszać..

kamciaelcia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma termin na maj/czerwiec z bliźniakami i kupiła bebetto 42 twin mówi że jest zwrotny mimo że sporawy.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    właśnie przez pappe spokoju mozesz nie zaznać, a przy bliźniakach i krew moze nie tak wyjść...przemyśl to kochana. Pappa to tylko STATYSTYKA, tylko!!!nawet nie diagnoza
    a wode gazowana to ja tylko piję!i to od wielu lat.

Angela89, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Moja koleżanka ma termin na maj/czerwiec z bliźniakami i kupiła bebetto 42 twin mówi że jest zwrotny mimo że sporawy.
    Patrzyłam na pojedynczy i mi się podobał. Chciałabym sprawdzić sama bo wiadomo, że w internecie jedno, a co innego po zakupie

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ