WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Znam to uczucie uciekania czasu
a jeszcze się zdarzyło ze nagle niespodzianie musiałam wrócić do pracy. Niemal z dnia na dzień -państwo dało mi dodatkowo 7 dni rodzicielskiego po śmierci Emilki. ..i ten przepis wynalazlam cudem w necie bo nawet pip o nim nie wiedziała. ..teraz mam 2 m. by myśleć co dalej a 4 m. by działać -
Natka, wszystkiego najlepszego dla Amelki z okazji skończenia 10 miesięcy

My cały czas czekamy na drugiego ząbka, chociaż czubeczek już widać więc chyba lada dzień wyjdzie. Przez to Antoś momentami jest marudny a później kilka dni spokój. Teraz przez weekend odpoczęłam bo mąż sporo zajmował się synkiem, głównie rano więc mogłam pospać do 9. Pogoda piękna choć upalnie więc spacery popołudniowe i od razu po nich kąpiel i kolacja na której są rekordy bo 260-280 ml mm, więc świeże powietrze służy
Natka-matka wariatka :), kamciaelcia lubią tę wiadomość

-
Kamcia, ale taka duża porcja to tylko na kolację, na śniadanie zjada wiele mniej bo 170-200 ml. Jeszcze na drugie śniadanie i obiad je sporo bo 220 g, najmniej na podwieczorek i to też pewnie przyczyniło się do sporej kolacji. Ja się cieszę że Antoś tak ładnie je bo ja to byłam niejadkiem.

-
Marta
Dokładnie
na kolacje
bo rano jemy kaszkę na 100 ml mm (i często wrzucam połowę )
A w nocy max 7 miarek czyli 230 ml (ostatnio znacznie mniej )
Jednak do spania wypije 300 ml (9 miarek )
dziś połowę. ..ale jedni rosną a drudzy juz "gubią " na wadze hihi
-
Kamcia, 300 ml to bardzo ładny wynik, widać że Piotruś apetyt też ma.
Narazie nasze forumowe dzieciaczki rosną i przybierają na wadze, a spadać mogą jak tylko zaczną chodzić i biegać.
Ja tylko mam nadzieję że Antoś nie będzie spadał z wagi bo ogólnie to on jest chudzina, teraz wskoczył na 10 centyl, a przez kilka miesięcy był na 3-5.

-
Część dziewczyny nie odzywalam się bo raz ze wszystko na wariackich papierach a dwa jak m widzi telefon w mojej ręce to dostaje szału

W sobotę była brzydka pogodna chociaż miał być upał. Ale zalatwilusmy sprawy na budowie trzy godziny planowania elektryki ale zrobione także mogą działać
Potem spacer z szymkiem a najlepsze było wieczorem
M poszedł do brata i ja z szymkiem ale po 20 a poszłam bo byłam umówione z kuzynka a m został i oczywiście mały zjadł i prawie uznał i mama go przejęła poszłam kupiłam piwo doszłam do stolika i musiałam wracać bo tak plakal zatkało mu nos myślę że było mu gorąco do tego nie poznał babci patrzył po ścianach więc się przestraszył wróciłam to troszkę się pojawiliśmy bo też brzuszek miał pełny bo dużo zjadł wyszlam z pokoju płacze chyba mu się zaczął lek rekreacyjny tu w krk jest cały czas ze mną ze nie marudzi jak go do kojca wloze
A tam masakra była czyli kolejna próba mojego wyjścia zakończona fiaskiem oczywiście m oberwal bo on znowu sobie piwko wypił
Żabka super wycieczka a chłopy wiadomo oni nie doceniają ale jak oni coś zrobią to trzeba klaskac że super choć nie powiem bo mój m się dobrze szymkiem zajmuje też jest plus ze jak tylko wróci z pracy to Szymek drze się jak opętany na jego widok i nie ma wyjścia
Do reszty wrócę później bo idę spać m poszedł wcześniej do pracy bo zapomniał kluczy na robotę od rodziców i trzeba było busem podawać

-
nick nieaktualnyU nas nocka przespana.
Spalam jak dziecko oczywiście szeptany do uszka robciowi żeby ładnie spał.
On śniadanie już zjadł córka je i zaraz ja.
Marzę o kawusi.
Natka mi wczoraj się śnił powrót do pracy strasznie dziwnie robiło się wszystko od nowa ucząc się i na dodatek jakby dawali mi do zrozumienia że mnie zwolnić chcą hahahaha
Na szczęście tego etapu nie będzie bo ja tam nie wrócę.
Miłego dnia ja się zbieram nie długo do szwagierki.
-
nick nieaktualny
-
Hej hej witamy sie pobudka dzisno 7 wiec calkiem calkiem ale za to nocka slaba budzilnsie z 5 rwzy chyba bolal brzuszek i mial koszmary
bo plakal przez sen.
Skali no to noech M czesciej przebywa z Szymkiem fajnie, że przypakowal 3mamy kciuki za wizyte.
Condo telefonu ja mialam ostatnio spiecie z M z tego samego powodu i foch caly dzien był. Oczywiście poszło onto że ja mu zwrocilam uwage ze jedyna 30 min z rana jakie ma z synkiem tonsiedzi z nosem w telefonie na co on ostrym tonem, ze kto jak to ale to ja caly dzien siedze na tylko na forum! Aż mu sie dostało za to wieczorem!
Natka u nas zębów brak doktor mówi, ze dziasla niby rozpulchnione ale ja tego nie widzę wiec może i u was cos sie po couchu dzieje ale tego jeszcze nie widac. -
I ja się witam
malutki ładnie spał. Raz obudził się na mleczko i wstał o 8
kręcił się trochę około 4 i ja przez to nie mogłam spać. Ostatecznie zasnelam po 6...Malutki spał, po prostu się kręcił a niania bardzo czuła
ale nie czuję się jakoś niewyspana
dziś muszę podejść do pracy do biura. ..po ostatniej wizycie to się aż nie chce. Wezmę męża i małego -beda moim pretekstem do szybkiego wyjścia -
Amelka do 4spala pięknie. O 4 obudzila się na mleczko. Potem strasznie się kręciła i ja też zasnąć nie mogłam
jak już zasnęła koło 5:30 to o 6:30 zadzwonił budzik D, bo szedł na badania okresowe. No i się obudziła
i tyle z naszego spania 
Pogoda dziś nie najlepsza. Czuję, że będzie padać. Głowa boli mnie strasznie.
Skali
Trzymamy kciuki!!
Zabka
Super, że noc ładnie przespaną. Oby tak dalej
Ajrin
Tule za nocke
i trzymam kciuki by dziś była lepsza. Może śpi tak kiepsko bo właśnie ząbki idą skoro dr wam powiedział, że dziąsła rozpulchnione.
Kamcia, Marta
Ale wasze dzieciaczki piją mleka na raz. Szok!!
Moja w ciągu doby wypije nawet koło litra, ale na razie najwięcej wieczorem przed spaniem 230ml. A w ciągu dnia kilka razy po 150ml i w nocy 170ml.
Dobrze, niech piją mleczko
Ja chciałabym powoli w 11miesiacu wprowadzać mleko krowie. Planuje dać jej w tym tygodniu po sniadanku porcje mleka krowiego. Zobaczymy.
Nie nastawiam się oczywiście, bo budyń na mleku krowim był bleeee, ale w sumie nie wiem czy przez mleko, konsystencję czy słodki smak, którego nie lubi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 08:48
-
Natka
ale u nas mm tylko 2x w ciągu doby
a dokładnie na noc i e nocy
litr wypijal mając 3m.
w ciągu dnia nie ma mowy o butli. Chyba że z piciem
A z mlekiem krowim wg pediatry mam czekać do roku. ..bo właśnie manna i budyń kuszą. . Ale kaszkę je raz dziennie i ostatnio hitem jest musli z hippa -
Kamcia
U nas kaszka poszła w odstawkę odkąd wszedł do menu chlebek z serkiem lub wędlinka i parówka. Nie ma opcji by przełknęła kaszkę.
Z tymi lekarzami to jest różnie. Nam powiedziała, że mogę powoli wprowadzać. A mojej koleżance inny powiedział, że u swojej może już po 9mies ale jej córa już po 5mies jadła jogurty itd i jej córka jest od 10mies jest tylko na krowim. Więc co lekarz to opinia.
Mela jogurty je i nic jej już nie jest, więc pomyślałam, że spróbuję podać jej z 40ml max mleka i zobaczyć czy w ogóle będzie chciała. Jak nie to czekamy dalej, bez spiny
A co do mm to u nas w ciągu dnia jest kilka butli. Po obudzeniu, po śniadaniu, przed obiadem, po obiedzie i czasem jeszcze gdzieś w międzyczasie. Butla musi być, inaczej wyje
jak jej smakuje to niech pije
aaaaaa....no i dodatkowo pije dużo wody i jeszcze wieczorem do kolacji herbatkę z koperku obowiązkowo.
-
Witamy się! !
Nocka nawet nawet
dwie pobudki plus ta co zawsze czyli jakies 30-40 mom od zaśnięcia, ale jej już nie liczę bo ta jest zawsze, jak rytuał hehe
A! I spala dzisiaj w spkworku ale takim lzejszym
zapomniałam ze mamy taki po moim chrzesniaku 
Ja też słyszałam ze z mlekiem krowim czekać do roku a jogurty można wcześniej. Tak mówią. ..
Kilka dni temu do dania ze szpinakiem dalam Zosi maslo - nie ma reakcji!
a dzisiaj do kaszki dalam łyżeczkę jogurtu naturalnego - zobaczymy co będzie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Ajrin on się Szymek się drze ze szczęścia jak widzi m o to mi chodziło bo rzvywa z nim codzienenir po pracy

Miałam nagły wyjazd bo musiałam podać dokumenty busem oczywiście korki ale jakoś się udało i szyma ma drzemkę a a pije kawę bo tak mi się chce ze no ho
Też słyszałam o tym mleku pytałam lekarki mówiła mi ze mogę Dax trochę ale nie zastępować mm Nin. Moja szwagierka daje manne na takim mleku. Pamiętajmy ze kiedyś tyko takie było i ja czy m to takie pomysły teraz co chwila coś nowego tego nie tamtego nie trochę mnie to już nudzi
Np kremy z filtrem wczoraj szwagierka przeżyła z synkiem taki opalony Szymek biały gdzie ona ma czas dziecko smarować a jeżdżę kilka razy ? I nic mu nie dolega.
Czasami mam wrazenie że wszędzie ktoś coś napędza żeby tylko kasę wydawać.

-
no własnie chodzi o nieprzetworzone mleko krowie, czym innym sa m.in. jogurty
ale tez uwazam ze to kwestia indywidualna i takie podejscie lekarza doceniam najbardziej
znam dzieci które duzo wczesniej jadły mleczko a znam takie, co krowiego nie tkna
jakby odrzucił mm to tez bym wprowadzała wczesniej...
krem z filtrem czasem uzywam
mały ma jednak od urodzenia ciemna karnacje, tez jest opalony (wiec mimo kremu łapie go słonko)
chyba najwiekszy nacisk kłade przy przebywaniu na słońcu...ale to jeszcze typowo nam sie nie zdarzyło
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[