Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    To spryciula ten twój synek :) u nas wszystkie meble wysokie. Próbuje wejść na kanapę czy łóżko, podnosi nogę ale dluuuugim jeszcze zanim wejdzie. Za wysoko.
    Po schodach lubi wchodzić z mamą za rękę więc narazie jej wystarczy ;)
    Co do pokoju, to boje się, że nam funduszy nie starczy. Zobaczymy. Pokoik musimy dla niej zrobić. Jest z czego bo sypialnia ma ok 25m2. Niestety kijowy podział wchodzi w grę, bo my będziemy mieć pokój bez okien a Mela będzie mieć aż 2podwojne, ale cóż. W sypialni się śpi a nie przez okna wystaje ;)
    Ajrin i gratuluję żłobka. Super, że udało się wam znaleźć takie, które będzie najlepsze :)

Zabka
    Roberto to niezły rozrabiaka :) dopiero co zaliczył glebę a już cuduje hihi :) słodziak!!

Kamcia
    Ja już to pisałam ale powtórzę jeszcze raz. Piotruś i jego umiejętności to tylko chwila. Zaskoczy was ani nie będziesz wiedzieć kiedy i jak ;)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka no 25 metrow to jest z czego fakt a nie odzie podzialu na skos jakos albo nawet zyg zakiem widzialam ostatnio w programie podzielic m2 że nawet jeden pokoj na skos w dwa trójkąty podzielili i super sie sprawdziło.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się zebrać ekipę, męża obudzić jadę pierw do przedszkola i od razu na targ się ubrać.
    Hura :-)

Natka a ten pokój w kształcie kwadratu?
    Może jakoś się da.

Kamcia to miałaś dzień.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dzisiejszej nocki to i ja lepiej spałam
    malutki po 24 coś z płaczem sie obudził, ale zasnął, do kolejnego wiercenia przed 5...wtedy mąz nakarmił go na śpiocha...i tak spal do 8 tzn my wszyscy :D
    zwazony-11,13 kg ale wczoraj kupy nie było

Natka-matka wariatka :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy i sie i my, szyma zjadł o 4 i o dziwo o 8 także jestem spikojnuejsza teraz jem śniadanie a mały wyrzuca z kojca piłki

Zaraz lecę na targ po warzywa na zupę bo potem jedziemy do mojej koleżanki co ma prawie roczna córeczkę może się tym razem povawia :)

U nas Szymek też zaczyna się puszczać sam pcha pchacza ale przy meblach nie chodzi najlepiej jak moja mama go prowadziła na pieluszce mega śmiesznie ale chodził

Wczoraj m zrobił porządki i zupę więc obiad na dziś i jutro mam z głowy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie, u nas też nie ma chodzenia przy meblach :) kombinuje inaczej :D dla mnie mókj Piotruś nie jest przewidywalny hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Jeśli podzielę pokój po skosie czy też wzdłuż (kła każdego po jednym oknie) to jeden z pokoi będzie przechodny a nie o to chodzi niestety. Korytarzyka też zrobić się nie da bo nie ma gdzie. Tam gdzie mógłby być będzie właśnie wisiał kocioł gazowy bo przechodzi komin.
    Niestety w starych kamienicach pokoje duże ale całkiem nieustawne u trzeba się dużo nagimnastykowac.

Kamcia
    Super waga :) my na roczek powinniśmy mieć 10,5kg a to raczej niemożliwe.
    I jak ładnie Piotruś pospal, super :)

Zabka
    A jak tam u was targ?
    U nas na targu by się ubrać to trzeba być bogatym taka drożyzna i nikt się nie chce targować, ale jak jedziemy koło Wrocławia do rodzinki męża i na tamtejsze targi w małych miejscowościach to się obkupujemy.
    Ciuchy za bezcen a te same co u nas za kupę kasy. Lubię tamtejsze targi ;)

5v79kzu.png

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    U nas by się przydała Szelagowska :D oj napocilaby się kobieta hihi :D a i tak pewnie nic lepszego niż to ułożenie by nie wymyśliła :)

AJrin lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem!! ;)

Żabka,
    Rozumiem haki zawał serca miałaś bo mi tez Zosia spadła kiedy byłam na początku lipca u moich rodziców. Tak samo - zastawiona itd ale obudziła się i od razu na czworaki
    Eh myślałam ze na prawdę dostanę zawału !!! Ale obserwowałam ja i wszystko było ok

Co do Gdańska ;) my zawsze jeździmy do hotelu na wyspie Sobieszewskiej i tam jest śniadanie i obiadokolacja - wszystko bardzo obfite wiec rzadko mamy miejsce żeby coś jeszcze zjeść :) ale jest taka francuska restauracja gdzie chodzimy na deser - francuskie naleśniki ;) to na Spichrzowej jest ;)

Ajrin,
    Super ze zalatwiliscie żłobek który Wam w 100% odpowiada !! Od kiedy Igus zaczyna adaptacje?
    No i brawa za wyczyny Igunia !! Zdolniacha ;)

Kamcia,
    Oj Ty nie doceniasz tego Twojego Piotrunia!! A zobaczysz jak zaraz znów Cię zaskoczy hehe
    A poza tym - każde dziecko po swojemu i w swoim tempie ;)

Natka,
    No to czeka Was mała rewolucja w mieszkaniu!! A jaki tem Wasz pokój? Może faktycznie zrobić kształty "nietypowe" i uda się mieć okno i u Was i u Melki?

A co u nas jeszcze :
    Wczoraj byliśmy oglądać kolejny dom, już trzeci ;) dwa wcześniejsze odpadają ale ten z wczoraj na prawdę super ;) oczywiście szukamy dalej ;)
    Zośka w nocy rzuca się po całym łóżeczku co ja budzi :/ jak się wkurzę to kupię jej duży materac i na ziemi położę :/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my zdecydowanie uzywamy dalej śpiworek-ostatecznie w nim usiądzie, ale na pewno w nocy ogranicza brykanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie później was bo wracam do domu i dyskutuje z mężem:-)

Przykra sytuacja mnie spotkała.
    Ale to normalne.
    Spotkałam kuzynka (miała być chrzestna Roberta) i jej mamę (mojego chezestnego żonę).
    Gadka się nie kleila szkoda bo zawsze jak się widzialysmy to nagadac się nie można było.
    Z drugiej strony ja już tam nie mieszkam oni kontakt mają lepszy z moją mamą i bratowa moja.
    Jest mi przykro ale mam to gdzieś.
    Dalej twierdzę że dobrze zrobiłam wprowadzając się tak daleko.
    To i tak za blisko.:-)

Pogadałem z przyjaciółką że szkolnej ławki z podstawówki.
    Pytała się czy byłam u brata na ślubie bo na zdjęciach mnie nie ma hihi
    Chwilę pogadaliśmy i mówi czyli jest gorzej niż było przed twoja przeprowadzka? Si :-(

Kupiłam spodnie, bluzki,biustonosze i ogórki do kiszenia :-)
    Z 1,5h byliśmy bo małemu gorąco.

Do potem.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabko
    głowa do góry :) debilami się nie przejmuj, szkoda na nich życia
    myślę , że mój brat ostatecznie pobiłby twojego w głupocie
    ale mówi sie "trudno" i żyje sie dalej

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadnijcie , komu najbardziej tort smakował ? :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam z działki, pogoda nawet ok, jest ciepło tylko trochę chmur więc nie ma słoneczka. Antoś przespał całą noc, tylko o 3 coś płakał przez sen ale szybko dałam smoczka i spał dalej do 7:15. Niestety nie ma poprawy z jedzeniem, wczoraj na podwieczorek znowu prawie nic nie zjadł, na kolację 250 ml mm zjadł na raz. A dzisiaj śniadanie 220 ml ale na 2 razy bo odpychał butelkę. Zaraz będzie kaszka i już się martwię czy coś zje, chyba zrobię mu mniejszą porcję żeby później bez problemu obiad zjadł.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki pamiętam bo czasu dalej brak.
    Zrobiłam szybki obiad jajko sadzone z mizeria i młodymi ziemniakami:-)
    Teraz Roberta nakarmilam i pisze bo zapomnę.:-)

Kamcia wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)

Jak to komu?
    Piotrusiowi?!!!! :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baaardzo mu smakował :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę po córkę, wyślę totolotka :-) i zamówię maliny będę robić jeszcze raz tyle.
    Musiałam zrobić kompot z dwóch słoików bo puściły i wyszło przepyszne:-)

• Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Nie mam zupelnie na nic czasu, nawet brak czasu na podczytywanie co u Was slychac. Mlody rosnie i coraj bardziej absorbujacy jest :) W pracy jestem do 17 wiec niewiele czasu dla dzieci zostaje po powrocie do domu, a tu jeszcze ogarnac trzeba, ugotowac itp :) Cora od stycznia do przedszkoda pojdzie wiec moze troche luzniej bedzie :) Mam nadzieje, ze u Was wszystko ok i ze dzieciaki zdrowe!

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na dobicie dzisiaj:

D bierze jeansy ze sznurka na ogrodzie, wkłada, zapina i chce iść do sklepu. Przychodzi i mówi do mnie: "Narus, zobacz jak ja schudłem a ostatnio tyle jem i w ogóle" a ja patrzę i na to: "to są moje spodnie" , więc D "faktycznie, coś mi nie pasowało w nich":/

Kurtyna.

Skali89, Dariah lubią tę wiadomość

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanfary ;)
    ale trzeba w zart obrócic

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ ‹ 3630 3631 3632 3633 3634 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ