WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia dobrze nie mam żadnych objawów jutro usg ale może nie być widac jeszcze serducha.
Zapomnialam zameldowac ze Ogi przekroczyl 10 kilo
Natka-matka wariatka :), Dariah, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Ja dzwoniłam dziś do ZUS i...jeśli L4 jest jeszcze w trakcie umowy o pracę (a tak jest) to aby mieć prawo do zasiłku nie trzeba na tym L4 być 30dni. Można nawet i 5dni ale nie dłużej niż 180.
Wtedy po złożeniu L4 do pracodawcy firma wysyła odpowiednie druki do ZUS, D składa w ZUS druk Z10 i od złożenia dokumentów ZUS ma 30dni na ustalenie czy zasiłek się należy. Długo kurcze
boje się, że będziemy w nieskończoność czekać zabrał kasa
-
Dzień dobry Kochane !
Mamy dzisiaj 11 miesięcy !!!! O Matko ! Jak ro szybko minęło !
AJrin, kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Ewelina.Irl, żabka04, marta258 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Byłam w pracy. Cały urlop-62dni- wypisany. Ale nawet nie wychodziłam do biura. Bezpośrednio załatwialam z nową dyr. Chwilę pogadalysmy dopóki Piotrek nie zaplakal. Od tygodnia ma gorsze dni, od wczoraj tragiczne, dziś znów miał atak płaczu/krzyku ale na szczęście"tylko" 15 minut

Po drodze odebrałam paczkę z butami i jeszcze czekam dzisiaj na 2 przesyłki. Piotrek niestety usnął i muszę bujać się z wózkiem. Jest tak parno i gorąco że usiadłam pod blokiem bo tu i lawka i cień. No i kuriera nie przegapie. -
Buty przymierzone i zaakceptowane
Ale początkowo byłam załamana balerinkami-lewy but za mały. A tak mi się podobają...założyłam trzeci raz i myślę że niemożliwe-poza tym to prawa stopa większa. Chwytam buta a tam...jeszcze jedna tekturka...
A z mniej miłych spraw-mamy temp
pod pachą równe 38 czekam już na działanie nurofenu
-
Dariah, Ewelina, wszystkiego najlepszego dla Waszych dziewczynek
Oj czas szybko leci, a zaraz będą roczki 
Ajrin, super waga Igunia, 10 kg to bardzo ładny wynik .
Ja dzisiaj też byłam w pracy dać podanie o urlop wypoczynkowy, nazbierało się 53 dni. Później wybieram się na wychowawczy chyba że z mężem postaramy się o drugiego dzidziusia. A rano byłam u lekarza i dał nam zielone światło na starania
kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość

-
Super Marta to kibicuje. Ja też niebawem musze jechac złożyć papiery o urlop ale ciagle sie zastanawiam wracac na 3 miesiące czy isc na l4. Termin powrotu mam na 16 października uhadany bede wtedy w 16 tygodniu ciazy.
-
Kamcia kurde 39 to spora pytanie od czego? Jakies przypuszczenia?
Co do powrotu już wszystko ustalilam zlobek zapisałam nawet zaczelam troche sie cieszyć, że pojdedo ludzi. Jakoś karmiac piersia nie liczylam że zaskoczymy tak szybko plus do 12 tygodnia to ja zawsze mam stresa że może się okazać iż zmienimy date porodu. -
Ajrin
Nie mam pojęcia
Bo nic innego nie dolega
Nadal 39 pod pachą...okladow nie daje sobie robić
Ale nie śpi
A co do pracy
Jak masz taką potrzebę(do ludzi,od domu) a praca ciąży służy to warto się oderwać. Zwłaszcza że masz chociażby żłobek
Nikt nie mówi że to muszą być 3miesiące. Przecież mogą być dwa...no chyba że chcesz nabic nową podstawę zasiłków a więc musisz przepracować dla tej opcji 3miesiące przy czym urlop też się wlicza. Ja tak miałam w ciąży z piotrusiem-2miesiące urlopu i miesiąc e pracy-nowa podstawa(stara podstawa była wywalczona w sądzie czyli po wygranej się okazało że wyszłam gorzej na tym że tak długo pracowałam)
Ty musisz się czuć komfortowo-jak masz potrzebę pracować to idź. Tylko wymiaru czasu pracy nie zmieniaj(np na 1/2 etatu) -
Kamcia oby zaczynała spadać
A my dziś zdobyliśmy polonine wetlinska ogólnie już trzeci raz na początku było ciężko ale Szymek usnal i jakoś doczilgalismy się na górę później przystanek i 3 h spaceru nogi mi z dupy wychodzą łydki palą ale jestem mega szczescliwa
kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[