WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
żabko
mam nadzieje,że kapustka bedzie smakowała, zwłaszcza, ze takie smaki trzeba lubić
jak nie posmakuje to też na pewno się nie pogniewam za słowa krytyki
taką kapustkę robiła moja mama i babcia, udało mi sie nauczyć przed śmiercią babci (bo niestety kilka innych przepisów przepadło...)
do obiadku daję ja na cieplo do kazdegi mięska, karkówka czy żeberka super...ja ją tak lubię, że jem i samą
te ciemne "paćki" to sliwki suszone
jest bezmiesna totalnie
wydaję mi się że juniorek ci zasnąl
u nas pobudka o 7:30
nocka dobra-o 2 mm -
U nas noc fatalną masakra o 1 mm potem z boku na bok w końcu uvralam mu pajaca o 4 dałam viburcol i koło 5 usnal przebudzil się koło 6 mm i do 8 spał teraz poszedł z dziadkiem na spacer nie chciał jajecznicy zje jak wróci
A ja się wykapalam i chwilę się zdrzemne choć 5minut bo oczy na zapalkach mam

-
Witam się.
U nas noc w sumie ok. Amelka ładnie spala, ja spać nie mogłam. Kręciłam się z boku na bok, było mi niedobrze, kręciło się w głowie
nerwy robią swoje. Chciałabym by wszystko już było zrobione a tu do roczkowej imprezki zostaly 2dni a ja mam mieszkanie w rozsypce, nieoznakowane, ba...nawet nie odszlifowane. Gole ściany z Nida i gipsem
czekam na gazownie, oby szybko przyjechali i odebrali to co jest.
Skali
Tak patrzę na twój suwaczek i boziu, to już 12tydzien!! Szok jak czas leci.
Zabko
Udało się wam jeszcze dodać?
Kamcia
U nas też niewiele słów w naszym języku
glownie: tata, tato, daj, idę (chyba, tak przynajmniej brzmi
), mama. Reszta to już jej inwencja twórcza.
-
nick nieaktualnyTak usnal chwilę potem zresztą ja też choć mi ciężej było usnac.
Wstalismy 7:45!
Teraz jesteśmy na dworze byłam po pampersy z biedry słuchajcie.
Siedziałam i myślałam czy wziąść bo za mało kupiłam tych lidlowskich.
A że promocja jest w biedrze 3p. W cenie 2p. To się skusilam najwyżej sprzedam.
Wcześniej sąsiadka dała mi parę szt biedry pampkow i nie było uczulenia.
Wprowadzę mu co druga na tylek i zobaczymy.
Co mnie interesuje to jak z rozmiarem do lidlowskich? Takie same?
Marta halooo wy używacie obu firm prawda? Dobrze pamiętam? Jak rozmiarem takie same?
Natka mam nadzieję że dziś zawitają z gazowni? Czy marne szanse?
Ścianami się nie przejmuj przecież zrozumieją nagła sytuację nie?
Aby czysto było co by sobie skarpet czy butików nie pobrudzili
Skali faktycznie czas leci wow 12tc kiedy to zlecialo?!
Biedna ty też się nie wysypiasz
Dariah??!?!?????????
Kamcia hahahaha a ja myślałam że to grzyby!!!!!
No mam nadzieje ze będzie smakować.
Ocenę na pewno wystawię
Jak minął dzień wczorajszy?
Opowiadaj....
Ajrin jak u ciebie?
Marta a ty co tam milczysz?
Robert śpi córka się bawi ja łapie Wit d słonko prosto na mnie świeci i odpoczywam.
Przyjdziemy zrobię zupki barszczu czerwony.
Byłam w aptece była moja znajoma.
Poleciła mi probiotyki z z firmy solgar koszt 138zł na 2 mce.
Tak gadaliśmy i mówi że mamie swojej kupiła i po dwóch dniach biegunki ustaly!
U mnie biegunka jest ale już nie latam tyle do WC co wcześniej.
Pocieszyla mnie ze wyniki histo pokażą czy faktycznie to dziadostwo mam.
Więc jest nadzieja ze lekarz się pomylił?
Fajnie by było......
Poszukam później tych probiotyki czy gdzieś nie ma taniej no i zobaczę co zaproponuje mi gastrolog.
-
Żabka, zgadza się, my używamy pieluch z biedronki i z lidla, wielkością są takie same więc jak Robert nie ma uczulenia na dady to spokojnie możecie używać obu firm. Tym sposobem będziesz mogła kupować tam gdzie akurat jest promocja. My tak właśnie robimy, chociaż teraz lidlowych zrobiliśmy spory zapas, wystarczy nam spokojnie do końca roku
Chyba dopiero w święta zrobię kolejny zapas.
A u nas na działce ostatnie dni była kiepska pogoda, trochę padało i było chłodno. Dopiero dzisiaj jest cieplutko i świeci słońce. Antoś coś marudzi przez górne zęby no ale nadal nie wyszły, a ewidentnie widać białe pod dziąsłami. O tyle dobrze że ma apetyt i dobrze śpi, w nocy po 10-11 h i jeszcze ma 2 drzemki w ciągu dnia.
żabka04 lubi tę wiadomość

-
zabka
dzień minął spokojnie...no, ma koniec i tak mąz mnie wkurzył i nadal śpi w innym pokoju (pozorów przy jego mamie na pewno nie będę robiła)
po torcie Piotrus miał jeszcze miejsce na obiadek, zaliczyliśmy spacerek, po powrocie do domku robiłam marynowane pieczarki-szwagierka przywiozła mi takie mini, jakich w sklepie na pewno nie kupię
niby dwie skrzyneczki a wyszło tylko 11 słoików
chłopcy popili a my delikatnie redsika, teściowa poszła spać i my jeszcze posiedzielismy. Ja towarzystwo pożegnałam jakoś o 23, ale oni tez poszli spać
Piotruś w cioci i wujku zakochany, całkiem inne dziecko
mama i tata moga nie istnieć
dobrze że ciocia młoda to razem raczkowali i bawili sie tak w berka, jedynie ciotka zdarła kolana 
ale mama zapracowana w kuchni przegapiła moment spania i niestety zasypianie z płaczem...poza tym dużo wrażen dla malutkiego
teraz obiadek ugotowałam, Piotrus smacznie spi, wykapałam się i odpoczywam-bo mąż, teściowa i chłopak szwagierki na spacerku
nawet super pogoda jest
kusi mnie jechać do Gorzowa do galerii do...fryzjera
no nie moge patrzec na Piotrusia i te jego szopę
a ciocia chce mu prezent wybrać więc fajnie by się zgrało...ale to ja bym chciala, innych nie pytałam
jutro to ja bede miała robotę w kuchni w związku z chrzcinami
-
nick nieaktualnyMarta dzięki:-)
Kamcia super dzień.
Gdyby nie ta robota w kuchni to bys miała labe hihi
Ja już w domku.
Dała troszkę rosołu z sloiczka bo barszczu dopiero się robi.
Córka miała robotę na przemian mi ulozyla pampersy Lidia i biedry.
Zobaczymy jak będzie po jednym opakowaniu biedry.
Jak nie będzie uczulenia to będę robić tak jak Marta mówi.
Uciekam do garow.
Ziemniaki zapomniałam kupić
-
No tak dziewczyny dziś zaczęłam 13 tydzień zaraz 2 trymestrze będę leci leci przy dziecku to niewiadomo kiedy
Byłam na spacerku z szymkiem teraz śpi dziadek też śpi i ja chyba też się pomoże a potem jedziemy na obiad pakowanie wixytra i do domu
Jak wrócę to jeszcze skocze na zakupy do biedronki bo jutro chce sałatki zrobić na wieczór żeby na sobotę były No napoje i resztę pierdol trzeba

-
Skali och jak Ci fajnoe jantego 12 soe doczekac nie mogę. Zawsseboje sie jak diabli ale potem już z górki.
Ja dziś rano bylam u gina na kontroli wyglada ze obedzie sie bez szpitala poki co.
Mam skonczyc antybiotyk a za 2 tygodnie zrobic morfologie plus badanie moczu czy oby napewno jest ok no i isg dzidzi jak to zniosła.
No o założył mi karte ciąży
Żabka u nas z biedry mialam wrazenie ze odparzaly tyleczek. Ale robilam tak ze na noc lodlowe dzien z biedry i było ok.
Teraz kupilam za mało pampkow wiec pewnie też bede polowac na te z biedry. Poki co mam zapas pampersow jeszczeale juz 5 używamy. I lidlowe 5 dwie paki ale tebeda za duże pewnie pampers ma inna rozmiarowke.
Wiec skoncze pewnie na dokupienou tych z biedry.
Natka pamietaj ze goście beda patrzec na gwiaze imprezy nie ściany dasz radę nie przejmuj sie i nie stresuj.
Kamcia no to pracowity weekend w kuchni ciebie czeka ale też chrzciny fajnie
-
A i przespalam sie z Igim prawie 3 godziny popoludniu wiec dzis mamy jwdna dluga drzemke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:48
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmmm
Biedronki pampy jakoś mi nie podchodzą mam wrażenie że ten pampersy jest sztywny, spada jak nasika?
No dziwnie ale daje im szansę hahahha bo to stwierdzenie po pampersie nr 1
Poszłam do pokoju wieszać ubranka te wyprane wołam robus robus cisza.
Ruszyłam tylek idę a tam sajgon!
Zostawiłam na ławie rurki z nadzieniem czekoladowym!
Robert cała buzia w czekoladzie, rurki połamane wszędzie ahhhhh
Chyba chłopak pojadl hahahha
Maminy barszczyk pyszny dzieci wcinaja.
Powiedzcie mi jak wyglądają afty u dorosłego?
Wyszły mi na języku dwie kropki większe, na polsku, ustach i chyba w gardle bo boli jak przełyku sline.
Tak myślę czy to to a może angina (są jakieś kropki miałam za malolata nie pamiętam).
Zaczyna mnie denerwować ten ból w buzi.
Ajrin powiedz mi czy wynik histopatologiczny (jeśli miałaś) był zgodny z opisem do badania kolano?
-
Zabka nie pamietam opisu bo ja te badania robilam w odstepnie 2 lat ale w obu bylo ze brak ognisk i cos tam jeszcze czego nie rozumialam ale lekarz mowil że to oznacza ze nie ma raka i stanu zapalnego.
-
nick nieaktualnyAjrin ok dziękuję
Właśnie czytam o aftach.....
Już nie czytam to jest objaw choroby wrzodziejacego zapalenia jelita!
Tak bym chciała żeby ten lekarz się pomylił i np mocno ukrwienie jelito było oznaką miesiączki a nie tego badziewia.
Kamcia ty coś brałam na afty?
Co to było? Pomogło? Długo to trwało?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo tak kamciu to plesniawki u was były.
Wyszłam na dwór.
Córka po drodze w klatce zrobiła szopke ahhhh weszłam do apteki dała mi babeczka coś ziołowego z alkoholem na plesniawki i afty.
No tak mnie buzia boli
A do lekarza rodzinnego za daleko i tak później bym musiała znowu jechać bo wyniki histo jej pokazać.
Robert śpi idziemy na plac zabaw.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[