WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego dla Zosi dużo zdrówka i radości beztroski i pięknego dzieciństwa
Również dla Lenki najlepsze życzenia urodzinowe
KamcIa to mi Szymek je butle ok 250 kasza manna plus mm o 6 potem o ,9 ledwo zje 1 kanapkę jemu więcej nie trzeba więc po godzinie daje piatusia jabłko żeby coś zjadł do zupy zastanawiam czy mu nie robić owsianki Ale jest problem odkąd jestem w ciąży nie mogę znieść sztucznych kaszel żadnych od razu mnie na wymioty ciągnie może będę próbować manne z owocami dostałam teraz dużo musow to może akurat
A my ziemniaki wykopali Szymek był zachwycony tyle pileczek hehe a tak to teraz śpi a ja organizuje kasę na tynkarzy bo oczywiście limity na kartach a dziś rozliczenia z nimi m jest zły bo oczywiście nie jest dobrze zrobione Ale kłócić będę musiała się ja jak zwykle właśnie jest na budowie i lata z 2metrowa poziomica katownikiem i sprawdza Ale tak os niego wymagają wszystkiego się czepiają więc cóż ma zrobić tym bardziej się na tym zna więc kitu mu nikt nie wcisnie choć gdzieniegdzie to ja sama widziałam ze krzywoEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
My dziś kolejne popołudnie spędzamy same. D w pracy. Jutro też.
W ogóle mam dziś tak dzień do dupy, że szkoda gadać. Wyć mi się chce, okres spóźnia się już 6dni. Kurde, że chociaż to nie może być regularne. Już mam dość.
Mela dziś na śniadanie zjadła jeden kęs kanapki i jeden kawaleczek-talarek parówki. Nic więcej. Już sił nie mam na tą walkę o jedzenie. Ja rozumiem, że zje jak zgłodnieje, ale to już trwa kilka dni. Czuję na rękach, że robi się lżejsza.
We wtorek idziemy do szczepienia i mam nadzieję, że lekarka mi coś powie rozsądnego. -
skali
to u nas "nocna" przerwa w jedzeniu wynosi ok 13h
je mm do spania (ok 19:30) i sniadanie (ok 8:30)
ale kiedy w nocy cokolwiek zjadał, nie było mowy, żeby tyle gęstej kaszy (przez smoczek nie przejdzie) zjadł...zjada, odkąd nie je w nocy
dlatego się cieszę
mając 6m. spozywał okolo pół litra mm, teraz 800ml
i po 3h do drzemki wypija czyste mm z butelki-dziś przykładowo 270 ml
potem obiadek
podwieczorek
i do spania -
natka
Amelka jest jakby do tyłu z zebami, myśle że teraz ida pełnym szeregiem, stąd mocno dokuczaja
a w pierwszej kolejności odbija się na jedzeniu...
ale ona mizernie nie wygląda, więc spokojnie-póki energię ma
wiem, wiem, że ciezko z tym spokojem...oj, co ja miałam z Emilką (jadła, wszystko jadła, ale jak ptaszynka mini porcje i była prawie na 3 centylu)
odpuść
Amelka zdrowa, wróci też apetyt
myślę, ze im bardziej ty walczysz, tym bardziej mała się stawiaprzynajmniej u nas tak bywa
a czasem pomaga takie ostentacyjne jedzenie przy dziecku hihi
z ciekawości spróbuje , co matka je -
Kamcia
Właśnie tak robię. Jem przy niej. Stoi przy mnie, więc próbuje jej dać ale to inteligentna bestia. Ostatnio chlebek z wędlina i ketchupem jadłam, na szybko. A ona co? Ketchup tak, chleb nie. Więc jeden gryz z chlebem, który wypluła a potem zlizywała mi ketchup i to była jej kolacja.
Kaszek nie je, jedynie te 2miarki do mleka wieczorem i to tylko ryżowa waniliowa. Żadna inna.
Mleka też pije mniej. Normalnie cyrk na kółkach ci powiem.
Dziś mam do niej krupnik, ale jak nie będzie chciała zjeść to dla siebie mam risotto to może to będzie chciała.
Trzymajcie kciuki. -
a ja zrobiłam małemu prawdziwy misz - masz, nie wierząc czy zje...miałam trochę rosołu, wrzuciłam przy okazji wielka garść tych tarych warzyw, kotlecika-pulpecika wołowego (zamrozony na takie okazje),łyżeczkę k.gryczanej (tesciowa przywiozła takiej swojskiej a ja nie lubie(, 3 łyzeczki jeczmiennej, gotowałam i na koniec na gęsto platki jaglane
nie nadązałam machać łyzeczka i dosłownie biegłam dwa razy po dokładkę
skoro zjadł i to szybko, pewnie na mały spacer pójdziemy-zachmurzyło sie, ale co tam... -
O Matulu ! 37 łyżeczek !? Po pierwsze na pewno bym się pomyliła w liczeniu w trakcie a poza tym moja by nigdy tyle nie zjadła ! Niczego
Jak jej robię obiadek i wkładam w słoiczek to najczęściej zjada ten mały słoiczek ... a kiedy zjadała duzy...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zosieńka czai się na tort
I nasza trójkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 09:17
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), żabka04, marta258, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
czai się, czai
pokaz, jak dopada sie do torta
rodzinka super
Jesteście wszyscy do siebie podobni
Bo wg mnie Zoska pomieszana
dobrze, że laptopa mogłam chwycić do góry nogamiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2017, 18:11
Dariah lubi tę wiadomość
-
Ah ne mam jak jadła !!!
Właśnie mi to uświadomiłaś ze nawet nie zrobiłam jak je
Sobie 30.09 na uroczystości !!! Muszę pamiętać !!!
Tak powiązań estchociaż jak się ogląda moje zdjęcie jak byłam malutka to identyczna jak ja
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Skali
Nie wiem o jakim kladzeniu się piszesz w,sensie odpoczynku
U nas jest często kladzenie sie, zwłaszcza na balkonie, główka w bok i ogląda świat z takiej właśnie perspektywy
Np
Idzie idzie(raczkujac ) nagle się kładzie, ręce rozkłada na krzyż i leży(i tak spogladal na ludzi na balkonie a w mieszkaniu szuka skarbów po sofa)
Często jeszcze podłogę lizal
Zobaczę czy mam w tel zdjecie
Zdjęcia na kompie ale zaraz spojrze
o coś takiego
u nas to była dosłownie mania kladzenia sie wszedzie, ale najczęsciej na balkonie
szedł, szedł i bach-leży
powoli o tym zapomina, ale nadal buźką podłogę wyciera(już jej nie liże)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2017, 20:53