WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia, a dobrze pamiętam że na noc Piotruś używa pampersów 5 a w dzień 4? Bo jak tylko w nocy przesikuje to ja bym spróbowała z większym rozmiarem.
U nas dzisiaj Antoś długo pospał bo 11h, ale w nocy przebudził się z płaczem i chyba już szykują się górne zęby po prawej. No i rano kupa znowu brzydka więc wszystko pasuje.
A dzisiaj może uda się pierwszy raz jedna drzemka bo usnął dopiero o 12:30 i liczę na 2 godzinki snu więc wtedy powinien dotrzymać do wieczora.
-
Kamcia
Czy ja dobrze rozumiem:
Jak Piotruś wstaje po nocy to mleka mu od razu nie dajesz tylko troszkę brykacie i od razu śniadanko? Mleko dopiero na drzemke i na noc?
My od razu po obudzeniu mleko a po ok 2h od mleka proponuje jej śniadanie. Mleko po obudzeniu też dużo nie pije. Tak tylko by przestało ja ssać tak mocno.
O której wy jecie śniadanie jak wstaje Piotruś o 8:00?
Ja jestem z tych co od razu po obudzeniu wcinam....tabletki haha... Bo muszą być na czczo a po 30min sniadanie z herbatą.
Generalnie budzę się i jestem głodna, więc zależy mi by szybko łyknąć tabletki i potem szybko usiąść do śniadania.
Tego samego próbuje uczyć Amelke ale ostatnio to droga przez mękę.
Co do pampersów to my też już od dobrych paru miesięcy jesteśmy na 5. Mela ma dość spory kuperek względem reszty ciała (to po mamie) i szybko przerzuciliśmy się z 4 na 5.
Ajrin
To się wam wypad udał, fajnie
Marta
To wyjaśniło się co było powodem brzydkich kup. Oby teraz szybko wyszły ząbki i nastał choć chwilowy spokój. -
natka
poczatkowo oferowałam małemu śniadanie, jak wstawał
ale-albo nie chciał, albo mini porcję zjadał
i wtedy stanęło, że daję mu czas zgłodnieć
kiedy jeszcze jadł w nocy, śniadanie było 1-1,5 h od wstania, najczęściej wypadało około 9
teraz w nocy nie je-staram się zatem szybciej wyskoczyć z jedzeniem. najczęsciej jemy o 8:30-wstaje jednak ok 7:30
po spaniu przewijam, przebieram, kawę piję...przy okazji drugiej kawy szykuję kaszke-a mały po całym mieszkaniu, najczęściej za mna biega
kiedy od razu atakowałam go jedzeniem to nawet histeryzował
po około 3h od sniadania jest butla mleka
po około 3h obiad
podwieczorek różnie wypada między 15 a 19:30
jedyne podjadanie trafia sie po pierwszym sniadaniu-Piotrek wtedy chce to co ja: wczoraj jadł dorsza, dzis szynkę. Ale tego posiłkiem nie nazywam, bo ani wielkość porcji, ani jej stałość się nie powtarzaja, a nawet nie są planowane
mm w butelce zza dnia mały odrzucił w 5-6m. teraz wróciło do łask przy drzemce
nigdy mlekiem nie zapychałam, tzn nie dawałam mm po obiedzie-było albo mm, albo obiad, nigdy razem -
Hej bardzo dziękuję za życzenia w imieniu Lenki. My świętujemy dopiero za tydzień a to dlatego że robimy dziewczynom za jednym zamachem póki są małe. Bo później każda będzie chciała mieć oddzielnie swoją imprezę. Nicola urodziła się 30 września w dzień chłopaka
Lena w teścia urodziny.
-
U nas dziś tak wygląda obiad
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c681fd7b8c1b.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd91d090c46d.jpgkamciaelcia, Dariah, Ewelina.Irl, marta258 lubią tę wiadomość
-
Risotto zjadła, owszem, ale moje z talerza
nie przeszkadzało jej, że ostre. Hm... Swojego nie ruszyła, więc na szybko dałam jej makaron. Pobawiła się, narozrzucala i zadowolona.
Ja też, bo coś tam zjadła.
Po mleku krowim straszne pierdy. To narazie tyle co zaobserwowałam. -
nick nieaktualny
-
Żabka,
Jaki przystojny Juniorek !! U la la !!
Natka,
Najważniejsze ze zjadła!!
Ewelina,
Śliczna Lenka !! U nas tez impreza przesunięta i to dopiero na 30.09
Ewelina.Irl, żabka04 lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Tak, najważniejsze że zjadła. Mnie to bardzo cieszy
Za chwilę siadamy do kolacji i herbatki. Potem nocnik, jeszcze chwila zabawy i wygłupów i do spania.
Kamcia
Jak tam spacerek?
Dariah
Miałam się ciebie pytać już wcześniej. Wy w domu z mężem mówicie do siebie po polsku czy po francusku? Pytam w kwestii nauki języka przez Zosienke