WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Poranek uważam za udany
Odebrałam wyniki bhcg oraz tsh na papierze poza godzinami otwarcia
Od rodzinnej dostałam skierowanie do diabetologa i...endokrynologa
Zarejestrowalam się do endo na poniedziałek
Ale-gdybyście widziały te dziewczyny w rejestracji-nie dają szans na udaną wizytę!!Ale spróbuje
I mam pomysł-nagram rozmowę
Szkoda że sama z małym jestem(bo endo raz na 8-raz na 9 przyjeżdża-jak jej się chce)Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Kamcia współczuję samej słabiej ale l3piej odz prywatnie a potem szukaj jak już sama nie będziesz. Trzeba korzystac skoro sie należy.
Ja dzis ide do gina z wynikami i też go opierniczeczemu nie dal tsh. To ze pierwsza ciaze byla ok zero nieprawidlowych wynikow nie znaczy ze teraz będzie ok zwlaszcza ze skończyłam kp a to też zawsze zmiana hormonów. -
Ajrin
Na nfz pójdę bo mam skierowanie. Bo mi się należy. Ale lekarka jest chamowa więc wszystko moze się wydarzyć. Stąd chcę nagrywać...a prywatnie I tak pójdę. Termin niestety na 29 ale ona jest też ginekologiem więc super się złoży. Zalicze usg dzidziusia. Ponoć mają świetny sprzęt...rodzinna mówiła że ci prywatni to dobrzy endo więc jest nadzieja
Czasem stanowczy ton wystarczygdybyś widziała mnie dzisiaj w rejestracji
na pewno zwracalam na siebie uwagę
Nie dam się sprowokować
To sobie obiecałam na poniedziałek
Szkoda że nie mam komu małego zostawić...zwlaszcza że endo przyjeżdża jak jej się podoba -
Jest jeszcze takie pismo w internecie które należy mieć ze sobą na wszelki wypadek odmowy rejestracji na Nfz kiedy miła pani w rejestracji mówi że nie ma terminów i o ustawie nie słyszała należy Dax jej do podpisania ze odmawia przyjęcia i złożyć do kierownika przychodni
Daria o to własne chodzi ze połowa nie wie że jest ustawa a połowa myśli ze i tak kosę robić co chce ja się już z jedną babka klicilam albo mówią proszę do lekarza czy panią przyjmie
Ja jestem Bojowo nastawiona i lubię się kłócić oczywiście gdy mam rację dlatego m mnie wszędzie wysyła bo on dupa wołowa ciocia ostatnio tynkarzaw opier od góry do dołu
-
nick nieaktualny
-
Zabko
Ale ktoś to musi zbadać
Bo jeszcze dziś rodzinna mówiła że samo tsh lubi skakać niemiarodajnie na początku ciąży i ważne są inne badania. Więc ktoś powinien mnie skierować
Zabko
Poza tym taki wynik to norma ale bez ciąży...
Moja mama miała nadczynność...wiele lat mnie pod tym kontem badano(mam szybkie tętno, zaliczalam spadki wagi)...do prywatnej zrobię te wszystkie badania(kobieta z rej mówiła) ale ta nfz ma taki obowiązek. Jednak do obowiązku się nie poczuje i muszę mieć jakąś podpinke ze 2,78 to za dużo w ciąży -
nick nieaktualnyNo oczywiście że ktoś to musi zbadać po to oni są.
Mam nadzieję że na NFZ chociaż badania ci zleci co byś zaoszczędzila.
Przed wszystkimi jakieś usg żeby spr jak wygląda tarczyca.
I koniecznie hormon.
Mówiłam że tsh bardzo skacze w ciąży.
Tak masz rację to twoje tsh to dla ludkow bez ciąży więc niech się ktoś weźmie za ciebie bo Małgosia też potrzebuję jeść
Liczę że trafisz na kompetenego lekarza.
Lecę na zajęcia z córką.
Mały nie ma gorączki za to gile po pas. -
nick nieaktualnyKamcia luzuj.
Na to nie mamy wpływu.
Są ludzie i ludziska nie stery nie którzy na nieodpowiednich miejscach.
Głowa muru nie przebijesz.
I też nic się nie zmieniło w NFZ od dawna więc to normalka.
Jedyne co zostaje to walczyc o swoje prawa.
A ty wiem że sobie poradzisz już ty znajdziesz paragrafy hihi
Ps ale ja się cieszę mega się cieszę i cie ściskam za tą Małgosie/ malgosika
No mowie ci mega się cieszę.
Lecekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kacmcia, ja też słyszałam o tej ustawie co pisała Skali, jak kiedyś będę w ciąży to zamierzam skorzystać z tych praw dla ciężarnych.
U nas nad ranem pobudka z płaczem, nie chciał się uspokoić ale w końcu usnął i spał do 8:30. Oczywiście w ciągu dnia było marudzenie i obiadu mało zjadł. Teraz wybieram się na spacer z Antosiem bo wcześniej padało i wejdę do rossmanna po słoiczki, zobaczę czy taki obiad zje chętniej bo moimi coś gardzi i wolno je.
-
Ale dzisiaj z Piotrka beksa
A zaczęło się 5 minut przed końcem pierwszych korepetycji. Dałam viburcol oraz apap i poszłam ma drugie. Tam na końcu też mama potrzebna. Wyszedł już z uśmiechem
I albo Piotrek mamę wykancza albo już mam mózg ciążowy. Zamiast na 18 dotarlam na drugie korepetycje o ... o 16:50masakra
-
nick nieaktualnyWróciliśmy.
Córka na zajęciach spotkała koleżankę z grupy przedszkolnej istny szał z radości.
Potem jej mama do mnie podeszła i oznajmiła mi że trener otworzył druga grupę bo dużo chętnych.
Tyle że w inne dni.
Więc po zajęciach przepisałem ja.
Była na liście 5.
Dziś trener z nią więcej ćwiczył.
Była przykładem dla innych.
Nosił ja na rękach swoich a ona na nadgarstkach musiała się utrzymać wyprostować nogi, mostki, szpagaty itd.
Córka dumna jak paw
Dzieci wykopane.
Robert je kaszki cioci Dariah
Dziś zrobiłam na wodzie i raczej przez jakiś czas zostanie ta woda bo zauważyłam koło ucha na zgieciu z polikiem zaczerwienienie i jakby skóra schodziła?
Nie wiem czy to od mleka krowiego
Dzieci pójdą spać zamierzam zrobić pierogi ruskie żeby mieć jutro labe rano.
Jak się nie uda to rano będę robić.
Już ziemniaki gotujeNatka-matka wariatka :), kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość
-
My właśnie wróciliśmy od pediatry
Ucho czyste - jedyne w jednym trochę woskowiny więcej i mamy spray jej do ucha ac
Nos cieknie od ząbków
Gorączka od ząbków
On widział dwa nowe żabki na dole - dolne trójki
Do żłobka spokojnie może chodzić bo fo żadna choroba
Waga na roczek 7900moja Calineczka
Edit
Żabka
Jak ja Cię podziwiam ! I Kamcie tez !!
Skąd wy bierzecie sile i czas i energię na takie gotowanie ! Przetwory !
Pierogi ruskie tak o wieczorem sobie zrobię jak dzieci śpią...jak Zosia spi to marze o kanapieleniuch ze mnie !!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2017, 20:00
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️