X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnal.
    Spokojnej nocki cioteczki

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 października 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Biedni wy :( a sio katarku, a sio!
    Roberto czeka poprostu tak jak kiedyś Piotruś. Jak wyskoczy z umiejętnościami to mama z tatą będą szczeki zbierać z podłogi. Spokojnie :)
    Robert może nie śpi bo popołudniu trochę spał. Daj mu jeszcze chwilkę czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2017, 22:20

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie wynosi bo nie chodzi

Butla zjedzone o 6 i już pobodka tak to śpi do 9 ale dziś niedziela to już wstaje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc dramat Igi ma katar i nie potrafi spac z katarem i co chwila aie budzi o płaczę bidny. Dwa razy plakal tak ze musialam go na rekach uspokajac i to z 20 minut. Wczoraj mieliamy znajomych M taka parapetowa bo jeszcze nie widzieli i fajnie bo jedna dziewczyna w coazy z terminem na czerwiec :) Dopiero test zrobili ale jej M tak sie cieszył że szybko sie wygadal haha. Staralonsie z 3 miesoace a ona juz panikowala po pierwszej nie udanej ze bezplodna jest i ryczala.

Skali no uparciuch z Szymka z ttm nie wkladaniem do buzi ale zacznie jeść potrzebuje więcej czasu.

Natka fajnie że juz tyle potrafi kosmitka ja po malu też zaczynam uczyć Igusia jakos do tej pory za mało spedzalam czasu na nauce glownie była zabawa i książeczki.
    Więc teraz uczymy gdzie nosek i podawania i wynoszenia rzeczy. Papa robi ttlko jak mu sie chce. Ale fajnie ostatnio załapał przytulaski i na hasło ruli tuli biegnie wz usmiechem w ramiona mamy :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka dobra
    było większe poruszenie około 4 (tzn takie, że niania mnie obudziła), ale zaraz zasnal
    kolejne około 6 , ale mąz dał dydusia i natychmiast sie Piotruś ułożył
    spaliśmy do 8:30 ale miło
    dzis waga pokazała 11, 79 kg o.O

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to ładna waga :)
    My nie uzywamy niani na noc bo niepotrzebnie nas budzi jak Igi sie obudzi na tyle aby trzeba bylo podejsc da znac że nawet M usłyszy :) Mamy poprostu nasze drzwi otwarte a Ignasia maja mala szparke aby było słychać.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u małego drzwi zamknięte by kot nie wszedł-nie chciałabym aby durnowata cos wymysliła (np wejscie na szafę) i Piotrusia obudziła :) a słabo go słychać za zamkniętymi drzwiami
    więc bez niani nie wyobrażam juz sobie funkcjonować
    ale fakt, wiekszy ruch małego i budzi, rzadko jest sytuacja, że trzeba do niego lecieć szybko, by się nie wybudził (wczesniej co innego-np jeść chciał)
    amojego M. ciężko obudzić :D
    waga piękna, że lekarz zawsze wypomni :D jest co podnosić (bo nie noszę od dawien dawna), dobrze że do zasypiania nie trzeba już lulać :D
    ale wczoraj założyłam kurtkę ze smyka w rozmiarze 92 (bo 86 wyprane) i...myślałam, że wielka, a ona dobra
    pizamka (rampers) przyduże te 92 ale w nocy ładnie się trzymała
    nie mały ten mój synus

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie Robert usnal na pierwszą drzemke.
    Dałam kidofen bo ma gorączkę:-(

Nocka była ok do godz 4.
    Wstał na picie a tak naprawdę to problem był z noskiem zapchany i gile po pas:-(
    Pomimo że posmarowalam maści majerankowa :-(
    Wstalismy ok 7:00.

Na śniadanie zjadł kaszki z porcji 120ml wody.
    Gryza banana i trzy łyżeczki piatusia.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad nocka średnia - 3 pobudki albo 2...już nawet nie pamietam :/ oczywiście tez przed katar :: ehhhh

Skali,
    Szymus na pewno załapie wkładanie do buzi albo jest z tych co to brudnych rak nie lubią mieć ;) a taka byłam !!! I do dziś mi to zostało ;)

Natka,
    Jejku Anelka to na prawdę kosmitka !!! Ile ona już umie !!!! ;)
    Mnie ostatnio Zosia zaskoczyła bo jak ja przebierałam to potem wzięła skarpietki brudne i je zaniosła do kosza na pieluchy heheh w szoku byłam !!!

Ajrin,
    Ok te przytulaski są takie słodkie !!! Uwlielbiam to ;)
    No a w nocy katarek to tragedia...u nas Zosia tez cierpi z tego powodu :(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,
    No waga piękna !!!! Ale faktycznie dobrze ze noe trzeba nosić bo miałabyś problem z placami a teraz z Małgosia to już w ogóle byłoby to nie wskazane :/
    A każde dziecko jest inne i ma inna wagę - zrzuci jak zacznie biegać - a poza tym każdy ma inne podłoże genetyczne i wystarczy czasami spojrzeć na rodziców dziadków rodzeństwo itd i ma się odpowiedz dlaczego dziecko jest małe / duże ;)
    U nas waga nadal piórkowa..8kg
    Ale rośnie i przybiera wiec jest ok !! ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam głupie pytanie
    jakie kurtki dzieciaczkom ubieracie? przejsciowe, czy grubsze?
    i czapki?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja do tej pory zakladalam ciepla bluze na bodziaka z dlugim rekawem i bawełniana czapkę. Jak deszcz padal szla bluza i cienka kurtka przeciwdeszczowa. Ale ja nie wiem czy nie za cienko go ubieram bo wszystkie dzieciaki w zlobku kurde w zimowych lataja...?

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ajrin mi chodzi :) u nas zazwyczaj bodziak na kr rękaw, bluza i kurteczka, czapka jest albo i nie, cieniutka
    ale widziałam dzieci w zimowych kurtkach! co oni dzieciom założa przy mrozach?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 8 października 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się.
    U nas noc nawet ok, ale nie wyspalam się, bo kręgosłup boli i nie umiałam się ułożyć.

Kamcia
    Waga super :) dobrze, że nie nosisz, nie powinnaś :)

Ajrin
    Oj, wy też katar? Straszne to, bo dzieciaczki w nocy nie śpią to i w dzień marudne.

Dariah
    Waga Zosi piórkowa ale przybiera i to najważniejsze. Wyniosła skarpetki? Super!

Zabka
    Kurcze, ten katar okropny :( dobrze, że chociaż śniadanko ładnie zjadł.

Ja dziecko dotychczas ubierałam w chłodne dni w bodziaka z długim rękawem, na to bluzę i bezrękawnik :) spodnie, skarpetki czy spódniczkę i cienkie rajstopki. To w ogóle już cienko :)
    Jak zaczęło padać to zamiast bezrękawnika zakładałam cienka kurteczkę. Do tego cieniutka czapeczka i bandanka a raczej moja apaszka też cieniutka.
    Ja ostatnio to widziałam dziecko w rękawiczkach, szaliki i kurtce zimowej. Masakra. Dla mnie to było chore. Moje dziecko zaprawione, bo dopiero niedawno czapeczkę założyłam a tak to nawet jak chłodniej było i zawiało (wiadomo, bez urywania głowy) to bez czapki czy opaski była :)

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też widziałam dzieci w zimowych czapach i szalikach gdzie mój w ogóle bez czapki...wczoraj miał bo wiało i popadywało...ale żyje
    bezrękawnik grubszy niż ta kurteczka więc rzadziej zakładam (czesciej pada niz mamy słońce)
    sąsiadki nie raz gadały "bez czapki"? delikatnie tylko odp, ze tak
    czyli nie watoię już moje ubieranie :) choć odbiega od tej rzeczywistosci widzianej w innych wózkach :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert jeszcze śpi.

Ja ubieram tak.
    Body krótki rękaw, bluzka cienka na długi rękaw i kurtka przejściowa na polarku.
    Jak wiele to czapka cienka bawełniana.
    Ostatnio rano jak szłam było 9st to założyłam mu rajtuzy pod dżinsy /spodnie dresowe.

Uważam że czapka zimowa czy kurtka to przegięcie jak mamy 10-15st.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, Żabka, zdrówka dla Waszych synków, teraz pogoda zdradliwa więc może coś załapali, mam nadzieję że szybko się wykurują i dadzą w nocy pospać.

Kamcia, no Piotruś piękną ma wagę. U nas Antoś to chucherko, nawet 9 kg nie ma.
    A na dwór ubieram małego w body z długim rękawem i kurtkę przejściową, ma cienką bawełnianą czapeczkę, cienkie rajstopki i spodnie. Zimowe rzeczy narazie czekają bo nie chcę przeginać i go przegrzewać.

Antoś noce ładnie przesypia ale coś apetyt mu nie wrócił, ostatnio pije mało mleka tzn max 200 ml a zdarza się nawet 120-150 ml a normalnie zjadał 270 ml, mam nadzieję że wróci mu apetyt na mleczko bo stałe posiłki je ładnie.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 8 października 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pierdalnelo to co już tak chwaliłam i o 11:30 miałam w domu taka histerię, że szok. Wycie, bicie mnie, zrzucanie talerza, wywalanie łyżeczki. Ogólnie obiad niezjedzony. Ja już siły nie mam.
    Jeszcze D mnie tak wkurza tymi tekstami "to może ugotuj jej coś innego", "ojej, może ona głodna teraz nie jest" to mnie strzela. Pół dnia siedzę w kuchni i wymyślam jej obiadki, przykro mi, że ich nie je i na końcu albo ja je dojadam albo wyrzucam.

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej ubieram tak jak mnie ;) ewnetulanie zamiast krótkiego rękawa daje body na długo rękaw ;)
    Wiec często jest body na krótki, bluza lib sweterek j na to kurteczka (mamy taki sweterek z lidla podszyty polarkiem i to używamy jako kurtkę narazie). Ja akurat często nakładam czapeczkę bawełniana bo u nas między blokami są mega podmuchy wiatru :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    Współczuje Kochana :( a może Melka ma jakieś danie pewniak? Takie ze wiesz se zje zawsze i ne ważne o której porze? Jakaś sipka lub obiadek ? Parówka? Cokolwiek?
    Ja np zauważyłam ze Zośka bardzo lubi jak dodaje jej masełko do dań. Wcześniej dawałam olej lniany ale ona wolo masełko...dodaje dkbrego smaku - jocoaz wiem ze nie Jest to siper zdrowe :(
    Nie wiem co Ci poradzić Kochana :( a słodkie je ? Może No pierogi z serem na słodko ??

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3773 3774 3775 3776 3777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ