X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha
    a propo powrotu do pracy
    dostałam własnie smsa od dyrektorki, że ma prosbe bym do piatku zdeklarowała czy wracam w listopadzie, bo chce grafik ułożyć :D
    fluidy???
    bo na pewno nikt nie wie...
    pogadam z ginekologiem we wtorek , wezme jakby co zaswiadczenie o ciazy...

a co do l4 na pierwszej wizycie-casem dupa ze mnie, że zaczynam temat zanim ktoś inny zacznie, tym samym od razu powiedziałam, że l4 nie pptrzeba narazie bo jestem na urlopie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To źle zrobiłaś a może i dobrze

To ładne mają wyczucie hahahha
    Weź zaświadczenie albo l4 i powiedz w pracy.

A tak z innej beczki.
    Wczoraj zaginął górnik szukali go dopiero dzisiaj znaleźli nie dawno.
    24lata chłopak pracował MC w kopalni.
    Osierocil dziecko :-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam o tym gorniku
    Zastanawialam się najpierw czy to u was
    A potem jak mozna zaginac...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak obok mojej miejscowości.

Mąż mówi że nie wie co on tam robił.
    Mówię że jedyne co mi do głowy przychodzi to to że słabo mu było poszedł się dopełnić (znaleźli go koło wentylacji) i może dostał zawału?
    Ale to sekcja zwłok powie.

Jak co roku im bliżej św Barbary (4.12) to dużo wypadków.
    Rok temu przecież był zawał pod ziemią zginęło kilku gornikow:-(

Masakra.
    Dlatego jak mąż wraca później z pracy to ja już mam czarne wizję:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko nie dziwię się że masz czarne wizje, ale najważniejsze żeby dobre myśli dominowały
    Też teraz poczytalam o tym górniku ivte same myśli-skąd się tam wziął...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam też o sytuacji w moim regionie po tej wichurze. 20 km ode mnie jeszcze nie ma prądu. A może tak być do czwartku...to ja dziękuję za swoje 39 h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Ahhh Henio chodzi Ci po głowie ;) tak jak mówi Kamcia - raz się żyje ;) i to prawd skierują były małe mieszkania i dwójka w jednym pokoju i może dzieci były mniej egoistyczne i Ja Ja Ja ?! ;) najważniejsze czy oboje chcecie Henia ? ;) bo warunki mieszkaniowe może się zmienia za rok, dwa, pięć?

Slyszlam o tym gorniku i wcale się nie dziwie ze masz czarne wizje jak mąż się spóźnia :/ chyba bym zawału dostawała za każdym razem !!!

Kamcia,
    Wszystko będzie dobrze !!! Małgosia lub Małgos będzie zdrowy i silny !! Ale rozumiem Cię ze masz czarne wizje i boisz się najgorszego ! Życie Cię doświadczyło i rozumiem Twój stres - to normalne w takiej sytuacji ;)

Co do wychowawczego to nie mam pojęcia bo nie myślałam wcale o tym wiec się nie dowiadywałam ;)
    Ale tak jak mówi Żabka - dałabym Piotrusia do żłobka/ przedszkola i była tylko z Małą.
    To oczywiście moje zdanie ale jak Zosia będzie mieć rodzeństwo to na pewno będzie normalnie chodzić do przedszkola (nie będzie ze mną w domu) bo ona miała możliwość żeby mieć mnie tylko dla siebie w ciągu dnia i uważam ze drugie tez powinni mieć tak samo ;)

Ajrin,
    U nas tez nie będziemy czekać z drugim za długo bo u nas jest duża różnica wielu między mną a D ;) ja mną 30 a on 40 ;) tak wiec tez nie będziemy czekać nie wiadomo ile ;) chcemy się starać za rok żeby było 3 lata różnicy między dziecko ;)
    A druga sprawa to faktycznie jak tak dluuuugo się jest poza obiegiem to faktycznie ciężko jest potem wrócić na stanowisko lub awansować :/
    Ale kto wie, może będzie jeszcze córeczka ?? ;)
    A w jakim jesteś wieku ? Pamietam ze już pisałaś ale nie pamietam ;(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To długo nie mają prądu.

My dzisiaj byliśmy w parku za naszym osiedlem po drugiej stronie jest pole i będzie szła s3.
    Drzewa, choinki połamane:-(:-(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wcinamy torta bo koleżanka z naprzeciwka mała mieć dziś roczek córki ale...mała się rozchorowała wczoraj !! Wie imprezy nie było :/
    Dzieciaki to maja wyczucie kiedy chorować :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah oboje chcemy tylko ja się bije z myślami a mąż z mieszkaniem bo teraz jest inaczej itp itd.
    Gadam że mieszkanie można zmienić nawet jak będę w ciąży on chce dom ja też wiec mówię trzeba poszukać może ktoś będzie chciał zamienić z dopłatą albo starać się o kredyt na dom (stary).
    Ja sie bije z myślami bo boję się?
    Nie wiem jestem strasznie nie zdecydowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Właśnie wcinamy torta bo koleżanka z naprzeciwka mała mieć dziś roczek córki ale...mała się rozchorowała wczoraj !! Wie imprezy nie było :/
    Dzieciaki to maja wyczucie kiedy chorować :)

Smacznego :-)
    Żebyś wiedziała:-)

Ja tak mam jak dostałam się do pracy musiałam teściowa ściągać hihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2017, 20:38

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym torta...ale poczekam do maja :)

Myślę już teraz o żłobku(klubiku) i przedszkolu dla malego
    Jako pedagog wiem jakie sa korzysci
    Ale muszę znów podkreślić-mieszkam w malutkim mieście, mało miejsc i wiemy kto ma pierwszeństwo...nie na wszystko mam wpływ

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Ehh to nigdy nie jest taka prosta decyzja :/ zawsze jest coś i jakieś ale i jakieś obawy itd...
    Musicie to na spokojnie sami rozważyć - przede wszystkim jeśli chodzi k lokum (jeśli to jest główna przeszkoda) to zdecydować co robicie lub szukać czegoś lub podjąć jakaś ścieżkę. Ale to wszystko tak się łatwo mówi :/

Kamcia,
    No tak miejsca pewnie zarezerwowane już dawno :/ ale może się uda dostać Piotrusiowi gdysby już teraz zapisała na przyszły rok?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam i zapomniałam o czym a nie chce mi się drugi raz ha czytanie ze zrozumieniem

Natka jak ja cię rozumiem kochana ja już cierpliwość to dawno straciłam nerwy puściły mi w dzień w którym okres nie przyszedł pamiętam że podczas karmienia zaczęłam wyć i myślę sobie o nie żadnego drugiego dziecka a tu bec

U nas dziś dziwny dzień wczoraj ok a dziś śniadanie nie zupa nie dopiero kolację zjadł muszę mu zmienić kolejność bo po śniadaniu dostawał zupę potem owoc i kolacja a teraz chce mu danie z kolacji dawać na obiad czyli ziemniaki i pół sloika a koło 18 zupa to wtedy mniej nerwowze nie chce jeść

Mam dziecko sloijowe rosół był ble Ale jarzynowa ze sloika pycha wiecie co dobrze że nie mam fisia na punkcie Eko bez cukru tylko naturalne robione itd bo co by to dziecko jadło ? Nic to by dopiero było

Oby jutro nie padało bo już dziś cały dzień w domu popołudniu była chrzestna szymonka to trochę go wynecxyla choć dziś miał dwie drzemki pierwszy raz od nie wiem kiedy Ale i tak o 8 poszedł spać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ostatnim czasie tylko szły sloiki i najczęściej pewniak-pomidorowa gerber :)
    Dziś ugotowałam pomidorową Bo mi się chciało. Ja jadłam dwa razy. Mąż dwa razy jadł. A Piotrek raz ale za to 3porcje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali moj też sloikowy :/ szkoda bo w żłobku pewnie slabo bedzie jadł ale może i lepiej bo inne dzieci jedzą.
    Szkoda bo ja gotuje i ponoc smacznie więc nie wiem skąd grymasi moim.

Co do wieku no ja juz 35 na karku M 31.
    Wiec wiecie kolejne by wypadlo kolo 40, to już spore ryzyko już teraz mialam stresa na prenatalnych i powoedzialam że kolejnego twgo badania nie przezyje padne na zawał.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O !! Ale mi zrobiłaś ochotę na pomidorowa !!!! Jutro muszę zrobić !! ;)

Skali,
    A Szymus idzie do żłobka ? Pytam bo często jest tak ze nagle jak idzie do żłobka to w żłobku zjada wszystko pięknie a w domu nie chce nic jeść. Wiec pytam z ciekawości ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin niby średnia to 34-38!
    Więc no musicie przemyśleć.

Matko przed chwilą był szok
    Robert pierwszy raz zwymiotowal.
    Chyba kawałek jabłka mu siedziało na żołądku bo znalazłam.
    Dobrze ze gorączki nie ma.
    Tzn stan podgorqczjowy jest.
    Teraz ryczy bo mu każe spać i takie żale idą hahahah
    Pewnie w nocy będzie głodny.

Dariah no trzeba najgorzej bo na wszystko mam odp :-)
    Nie ma ani jednej odp negatywnej hahahah
    Czyt na wszystko jest sposób.

Kamcia możesz pisać odwołanie jak się Piotruś nie dostanie.
    Zobacz tzn poczytaj też bo jak córka szła to obowiązek mieli przyjąć 3-latki.
    Nie wiem jak będzie za dwa lata.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem bywa też odwrotnie-ze w domu dziecko jeszcze coś zje ale w żłobku/przedszkolu nic...znam duzo takich sytuacji. Np moja sąsiadka-jej córka nie je obiadów w przedszkolu od lat(jest w zerowce) i musi i tak gotować jej obiad

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 października 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin,
    W żłobku może właśnie dużo lepiej jeść bo wszyscy jedzą i to nie dom wiec inne reguły ;) to trochę tak jak ze spaniem u moje Zosi ;) w domu bez cycka lib wozka nie zaśnie a w żłobku - w dwie sekundy zasypia sama !! ;)
    Wiec myśle ze nie powinnaś się martwić. A Igus już jadł coś w żłobku? Jadł prawda? I jak?
    No tak to prawd ze koło 40 już tez bym się obawiała chociaż jak się patrzy teraz na gwiazdy to wiele w tym wieku ma dopiero pierwsze ! ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3775 3776 3777 3778 3779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ