WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewniaczka 2 wrote:http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/x2JRg2tXqOS1r1j5mCnvf837yYKDzj
Proszę. O weryfikację
Była tu jedna co ciąże zmyślała zdjęcia z neta ściągała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzierzba, trzymaj się dziewczyno! Siły Ci życzę, bo jest Ci teraz potrzebna. Trzymam kciuki, żeby było dobrze!14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Więc tak. Ryzyko trisomi 21 1:86, trisomi 13 1:24. Czekamy na wyniki pappa, potem nifty lub amnio. Przezierność bliźniaka 1 3,4mm, bliźniaka 2 2,9 mm. Reszta parametrów prawidłowa, kości nosowe są, przepływy ok, komory sercowe, kości. Oba łobuzy mają 7,1 cm już. Zostałam bardzo nastraszona trisomią 13, wyboru co do robienia pappy mi nie dano. Szok, łzy a teraz spokój i co dziwne pozytywne myśli i pewność, że wszystko będzie dobrze. Taką samą pewność miałam trafiając do szpitala na początku. Miałam złe przeczucia odnośnie dzisiejszego badania i się potwierdziło. Trzymajcie kciuki dziewczyny, wyniki pappy po weekendzie.
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Więc tak. Ryzyko trisomi 21 1:86, trisomi 13 1:24. Czekamy na wyniki pappa, potem nifty lub amnio. Przezierność bliźniaka 1 3,4mm, bliźniaka 2 2,9 mm. Reszta parametrów prawidłowa, kości nosowe są, przepływy ok, komory sercowe, kości. Oba łobuzy mają 7,1 cm już. Zostałam bardzo nastraszona trisomią 13, wyboru co do robienia pappy mi nie dano. Szok, łzy a teraz spokój i co dziwne pozytywne myśli i pewność, że wszystko będzie dobrze. Taką samą pewność miałam trafiając do szpitala na początku. Miałam złe przeczucia odnośnie dzisiejszego badania i się potwierdziło. Trzymajcie kciuki dziewczyny, wyniki pappy po weekendzie.
Dzierzba - wyslalam Ci zaproszenie, potwierdz to bede mogla do Ciebie napisac na prv -
Witam, potem Was nadrobie
Bylam u gina z fasola ok i moze ale nie na 100% fasola bedzie chlopakiem. Slyszalam serducho 146 uderzen/min. Mam grzybka, dostalam antybiotyk nastycyne. Musze brac magnez bo cos mnie w lewym boku kuje, ale do zniesienia. Nastepna wizyta 31.03.prosze o dopisanie. Jutro bede miala wyniki z papy, ale mam tak dobre USG ze mam sie tym wynikiem krwi nie przwjmowac tak mowi lekarz. U endo tez bylam i mam brac wieksza dawke euthyroxu bo mi tsh podskoczylo do 2,58.
Z innej beczki dowiedzialam sie ze od kuzynki dostane fotelik samochodowy z adaptedem. Super bo mniej wydatkow bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:23
mychakruszyna, Dzierzba, Żabcia_, Ania91, żabka04, martta, Malutka92, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Sabina, megg, violett, _izunia_, bisacz, bbeczka91, Gumcia, Cordy, mmargol, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKtos wyzej sie pytal o norme dla NT - dla CRL 84 mm jest 2.5mm i to jest 95 centyl. Ryzyko chorob genetycznych do tej szerokosci NT jest znikome mniej niz 0,5%.
2.51 - 3.49 to 96-99 centyl i tu ryzyko chorob genetycznych jest zwiekszone, szansa na calkowicie zdrowe dziecko to 93%, ryzyko choroby genetycznej ok 3%, pozostale wady to strukturalne (da sie leczyc).
Pozostalych wynikow nie bede podawac bo sa przygnebiajace. -
ja stwierdzam, ze wizyta raz w miesiącu to za mało kurcze jak sie nie czuje ruchów dziecka jeszcze, niby wizyta 1,5 tygodnia temu a ja już znowu mam jakieś dziwne myśli, ale może to dlatego że dzisiaj jest słaby dzień, deszczowy i przygnębiający, martwię się przeziębionym mężem, żeby znowu mnie nie zaraził i jeszcze hormony szaleją i tak siedzę i pochlipuje...
Ania91 lubi tę wiadomość