WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malgorzalka wrote:Ktos wyzej sie pytal o norme dla NT - dla CRL 84 mm jest 2.5mm i to jest 95 centyl. Ryzyko chorob genetycznych do tej szerokosci NT jest znikome mniej niz 0,5%.
2.51 - 3.49 to 96-99 centyl i tu ryzyko chorob genetycznych jest zwiekszone, szansa na calkowicie zdrowe dziecko to 93%, ryzyko choroby genetycznej ok 3%, pozostale wady to strukturalne (da sie leczyc).
Pozostalych wynikow nie bede podawac bo sa przygnebiajace. -
A_n_k_a_80 wrote:Witam, potem Was nadrobie
Bylam u gina z fasola ok i moze ale nie na 100% fasola bedzie chlopakiem. Slyszalam serducho 146 uderzen/min. Mam grzybka, dostalam antybiotyk nastycyne. Musze brac magnez bo cos mnie w lewym boku kuje, ale do zniesienia. Nastepna wizyta 31.03.prosze o dopisanie. Jutro bede miala wyniki z papy, ale mam tak dobre USG ze mam sie tym wynikiem krwi nie przwjmowac tak mowi lekarz. U endo tez bylam i mam brac wieksza dawke euthyroxu bo mi tsh podskoczylo do 2,58.
Z innej beczki dowiedzialam sie ze od kuzynki dostane fotelik samochodowy z adaptedem. Super bo mniej wydatkow bedzie.
czekam na 30marca na wizytę by coś mi przepisala. Bo tamten w zastępstwie nic nie przepisał a kazał coś wziąć.A to jakies tabsy dopochwowe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:52
-
Dzierzba wrote:Ale to jest nt dla crl 84? Daj linka do tabelki
Dzierzba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:Ja też mam grzybka
czekam na 30marca na wizytę by coś mi przepisala. Bo tamten w zastępstwie nic nie przepisał a kazał coś wziąć.A to jakies tabsy dopochwowe?
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
martta wrote:ojejku tutaj też coś dzisiaj niewidziana jestem, najlepiej chyba zrobię jak pójdę już spać. Dobrej nocy mamuśki
Dobranoc:)martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
Behemottka wrote:A dlaczego niewidzialna? Widzialna. Widziałam w pracy Twój wpis o mężu, tylko nie mogłam odpisać. Na Twoim miejscu bym na męża założyła taką maskę z apteki, żeby Ciebie nie zaraził. I sio z sypialni
Dobranoc:)
:-* ehhh, to hormony chyba szaleją, jak człowiekowi źle i chce sie przytulić to jeszcze ten chory, ale nic poszedł spać do drugiego pokoju. Oby jakoś się udało nie zarazić. BuziakiBehemottka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Ojj tam od razu sio z sypialni jak mój trochę zakaszlnie czy kichnie, to przecież od tego nie umrzemy trochę bakterii jest potrzebnych dla zdrowia wiadomo te złe nie fajne, ale herbatka z cytrynką i pod pierzynę będzie dobrze, a jak się aż tak boisz to faktycznie maseczka wystarczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martta wrote:Ania on rzadko choruje, ale jak już to niestety porządnie, stąd te obawy...
To Wam powiem ,że w Wigilię, jak się w nocy mąż do mnie przytulił, to zostawił po sobie Fasolka i gigantyczne zapalenie zatok. Mąż kichnął, smarknął i po chorobie, a ja byłam chora przez miesiąc. W życiu nie byłam tak chora na zatoki:(