X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgorzatka a możesz sprawdzić w tych wynikach czy tabelach mój wynik crl 6,91 nt 2.1????
    Proszę czy jest ok???

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wizyta następna 12.04 ale wpadnę chyba szybciej do niego bez zapowiedzi bo nie wytrzymam mc.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgorzalka wrote:
    Ktos wyzej sie pytal o norme dla NT - dla CRL 84 mm jest 2.5mm i to jest 95 centyl. Ryzyko chorob genetycznych do tej szerokosci NT jest znikome mniej niz 0,5%.

2.51 - 3.49 to 96-99 centyl i tu ryzyko chorob genetycznych jest zwiekszone, szansa na calkowicie zdrowe dziecko to 93%, ryzyko choroby genetycznej ok 3%, pozostale wady to strukturalne (da sie leczyc).

Pozostalych wynikow nie bede podawac bo sa przygnebiajace.
    Ale to jest nt dla crl 84? Daj linka do tabelki :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Witam, potem Was nadrobie ;)
    Bylam u gina z fasola ok i moze ale nie na 100% fasola bedzie chlopakiem ;). Slyszalam serducho 146 uderzen/min. Mam grzybka, dostalam antybiotyk nastycyne. Musze brac magnez bo cos mnie w lewym boku kuje, ale do zniesienia. Nastepna wizyta 31.03.prosze o dopisanie. Jutro bede miala wyniki z papy, ale mam tak dobre USG ze mam sie tym wynikiem krwi nie przwjmowac tak mowi lekarz. U endo tez bylam i mam brac wieksza dawke euthyroxu bo mi tsh podskoczylo do 2,58.
    Z innej beczki dowiedzialam sie ze od kuzynki dostane fotelik samochodowy z adaptedem. Super bo mniej wydatkow bedzie :).
    Ja też mam grzybka :\ czekam na 30marca na wizytę by coś mi przepisala. Bo tamten w zastępstwie nic nie przepisał a kazał coś wziąć.A to jakies tabsy dopochwowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 20:52

• agatia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:46

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 17marca i powoli mam.stresa..Wizyta u gina mam 30marca ale.już chyba w tym miesiącu USG nie będę robiła bo to ponac szkodzi a 3 raz w tym miesiącu bym mała podgladala

• maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba napewno wszystko będzie dobrze i nie ma innej opcji :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

f2w33e3khxcaayjq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ale to jest nt dla crl 84? Daj linka do tabelki :)
    Rozmiar of czubka główki do dupci (crown to rump length). U Ciebie było CRL 71. A w ogóle, to ja wiem, że u Ciebie siedzą dwa zdrowaśne bąbelki:) U mnie na przykład to nos był najważniejszy. Jest nos, nie ma problemów.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku tutaj też coś dzisiaj niewidziana jestem, najlepiej chyba zrobię jak pójdę już spać. Dobrej nocy mamuśki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:21

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja też mam grzybka :\ czekam na 30marca na wizytę by coś mi przepisala. Bo tamten w zastępstwie nic nie przepisał a kazał coś wziąć.A to jakies tabsy dopochwowe?
    Ja też na grzybka dostałam dopochwowo nastycyne i już po problemie

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    ojejku tutaj też coś dzisiaj niewidziana jestem, najlepiej chyba zrobię jak pójdę już spać. Dobrej nocy mamuśki :-)
    A dlaczego niewidzialna? Widzialna. Widziałam w pracy Twój wpis o mężu, tylko nie mogłam odpisać. Na Twoim miejscu bym na męża założyła taką maskę z apteki, żeby Ciebie nie zaraził. I sio z sypialni ;)

Dobranoc:)

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A dlaczego niewidzialna? Widzialna. Widziałam w pracy Twój wpis o mężu, tylko nie mogłam odpisać. Na Twoim miejscu bym na męża założyła taką maskę z apteki, żeby Ciebie nie zaraził. I sio z sypialni ;)

Dobranoc:)

:-* ehhh, to hormony chyba szaleją, jak człowiekowi źle i chce sie przytulić to jeszcze ten chory, ale nic poszedł spać do drugiego pokoju. Oby jakoś się udało nie zarazić. Buziaki

Behemottka, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tam od razu sio z sypialni jak mój trochę zakaszlnie czy kichnie, to przecież od tego nie umrzemy trochę bakterii jest potrzebnych dla zdrowia wiadomo te złe nie fajne, ale herbatka z cytrynką i pod pierzynę będzie dobrze, a jak się aż tak boisz to faktycznie maseczka wystarczy ;)

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia piekne wieści :)

agatia lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania on rzadko choruje, ale jak już to niestety porządnie, stąd te obawy...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ja też mam przekonanie ze wszystko jest dobrze. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Mnie systematycznie zaraża córka. Jak jest chora zawsze śpi mocno do mnie przytulona ;) nie da się uniknąć zarazkow ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgorzalka daj tego linka do tabeli. Sprawdzę swojego potomka :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

To Wam powiem ,że w Wigilię, jak się w nocy mąż do mnie przytulił, to zostawił po sobie Fasolka i gigantyczne zapalenie zatok. Mąż kichnął, smarknął i po chorobie, a ja byłam chora przez miesiąc. W życiu nie byłam tak chora na zatoki:(

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ