WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa z córką miałam na 19.10 mąż się kłócil prawie robili zakłady kiedy się urodzi córka bo mąż z 11.10 szwagierka córką z 6.10 a teściowa z 19.10 a moja córka przyszła na świat 4.10
Więc wcale się nie zdziwił jak dziecko postanowi przyjść na koniec września:-)
Tak te z początku września mogą urodzić w sierpniu a te z sierpnia końcówki mogą przenosić na wrzesień hihi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ja z córką miałam na 19.10 mąż się kłócil prawie robili zakłady kiedy się urodzi córka bo mąż z 11.10 szwagierka córką z 6.10 a teściowa z 19.10 a moja córka przyszła na świat 4.10
Więc wcale się nie zdziwił jak dziecko postanowi przyjść na koniec września:-)
Tak te z początku września mogą urodzić w sierpniu a te z sierpnia końcówki mogą przenosić na wrzesień hihi
Hihi dziecko samo zdecyduje się kiedy wyjść -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:kurczę, z jednej strony się boję, bo czytałam że po CC dłużej się do siebie dochodzi, a czy wcześniej lekarza wystawia po prostu wskazanie czy jakieś dodatkowe badania się robi? dobrze, że jeszcze tyleeee czasu zostało, niech dzidziuś siedzi
To zależy od organizmu, nie które dochodzą długo a nie które (tak jak ja) dochodzą szybko. Ja dzień po cc byłam już w domu. 2 godziny po operacji zmieniałam strony a 7 godzin po chodziłam prosta. U mnie wskazaniem było początkowo łożysko które było nisko ujścia, ale wyszło tak że młoda się zaczęła pchać na świat za szybko i to też wskazaniem było. -
nick nieaktualnySophia wrote:Ja widzę dziewczyny, że wchodzimy w drugi trymestr.
Skończyły się gadki o mdłościach, a zaczynają się zachcianki.
Super- zrobiło się radosniej.
No i tak mnie zmogło w Lidlu, że szukałam kosza, ale na szczęście się opanowałam.
Była mowa o Palmersie ja chyba znowu okazuje się, że jestem inna, bo mi ten zapach pasuje. Ale pomyślałam, że to strasznie nieprzemyślane z ich strony stworzyć taki zapach w kosmetyku, dla kobiet "szczególnie" wrażliwych:)
Nie pamiętam kto wstawił ten wózek, ale już się na niego napaliłam:
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-zwrotne-4-kola/trzyfunkcyjne/p/bebetto-torino-s-line-3w1-ozek-gleboko-spacerowy-fotelik-maxi-cosi-pebble-torba-pielegnacyjna-gratis-3809.php
AnnaLewandowska do kiedy jest promo w h&m?
Ja dziś gotowałam spaghetti, ale z mielonym kurcZakiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:11
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:kurczę, z jednej strony się boję, bo czytałam że po CC dłużej się do siebie dochodzi, a czy wcześniej lekarza wystawia po prostu wskazanie czy jakieś dodatkowe badania się robi? dobrze, że jeszcze tyleeee czasu zostało, niech dzidziuś siedzi
U mnie wskazaniem był fakt, ze jak o 8 rano zaczęły mi odchodzić wody, tak o 21 zatrzymała sie akcja porodowa. Rozwarcie ani dalej drgnęło. Jak sie okazało córa ważyła prawie 4kg, a ja byłam bardzo wąska w biodrach. Zreszta na poród siłami sama sie uparłam. Bo miałam miec od razu Cc (3 lata wcześniej miałam wypadek samochodowy i pęknięcie kości łonowej).
Pózniej nie żałowałam ani minuty, ze tak sie to zakończyło. Macica obkurczyla sie mega szybko! Aż położne były w szoku, ze kilka godzin po porodzie mega wielkie płaty ze mnie szły. Po 4 dniach wyszłam do domu. Po niecałych 2 Tyg normanoe chodziłam.
Jak słyszałam od siostry jak była poszyta, jak płakała przy każdym wypróżnianiu sie, to dziękowałam Bogu.
Teraz tez mam miec Cc. I termin prawdopodobnie tydzień wcEsniej niż wypada, czyli byłoby 22.09. - prezent dla mojego 41 latka dokładnie w dniu jego urodzin
Magdziulla - do kiedy to nie wiem ale sporo było fajnych rzeczy. W tym jeansy ciążowe, tuniki, bluzki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:16
Behemottka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymnie też Bebetto bardzo, ale to bardzo się podoba, nawet w gazetce ciążowej go reklamowali ja nadal ani razu nie wymiotowałam, ale Bąbla widziałam na usg, więc na pewno coś we mnie siedzi, hehe
co do wózków - ostatnio śmiałam się jak fretka, bo na OLXie w dziale "wózki dla dzieci" znalazłam coś takiego:
http://olx.pl/oferta/wozek-retro-toy-prl-CID88-IDdQUv5.html#1c7515d260
Angela ja coś przeczuwam, że moja będzie chciała żebym rodziła SN, ale nie wiem z drugiej strony czy mój stan zdrowia na to pozwoli, musiałabym też poznać opinię okulisty, a na dodatek mam skrzywienie kręgosłupa i już się boję co to będzie jak brzuch zacznie rosnąć -
nick nieaktualny
-
ejj weźcie. co to za różnica kto kiedy urodzi, i tak te końca muszą całą listę przeczekać zanim same się rozpakują no przynajmniej takie założenie jest przez najbliższe kilka miesięcy:)
25 maja rodziłam córkę najstarszą.....boshhhh wydawała mi się wieczność zanim na mnie padło, ale nie powiem bo miesiąc leciał przez to szybko:)
pisałyście o naturalnych kosmetykach. Ja się dla córki zaopatrzam w mydlarni w olejek migdałowy i mydło marsylskie....najpierw smarowałam olejkiem brzuch a potem używałam mydła dla siebie po porodzie (podobno bardzo dobre na rany po cesarce) i do dziś dnia dla córki, i tylko tych dwóch rzeczy używam czy to wychodzę na spacer czy po kąpieli małej:)
a wiecie że mnie gadanie wasze o jedzeniu nie rusza ?
mój żołądek i tak nie przyjmuje niczego dobrowolnie:P
a wiecie że powiedziałam lekarzowi że nie jestem w stanie magnezu i kwasu foliowego przyjmować przez wymioty to powiedział że na tym etapie kwas mogę sobie spokojnie już darować
a może chciałaby któraś odkupić spodnie ciążowe jak w moim avatarku,? nóweczki z HM ale nie zmieszczę się w nie teraz, tzn zmieszczę ale mnie cisną.....rozmiar 38. extra się je nosiło i fajne rurki:)
to tak btw rozglądania się po olx'ie:)
II trymestr??? haha u mnie to jakieś jeszcze 3 tygodnie albo i 4Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:22
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przyznaję, że mam ogromny problem z lekami, o ile kwas foliowy jest mały i luz to witaminy są duże, a ja nigdy nie potrafiłam połykać dużych tablet. Męczę się przy tym jak kot z kłakiem. Tak jest id zawsze. Mąż rozkminił i teraz mi rozdrabnia i rozpuszcza wit. innej drogi nie ma;)
-
nick nieaktualnybisacz wrote:Witam ponownie
Termin porodu 16.09
Prenatalne 09.03
Dziewczyny które mają detektor tętna płodu - też tak trudno wam znaleźć bicie serduszka? Wczoraj jakoś mi się udało a dziś nie dałam rady.
Na ten moment będzie ci cieżko znaleźć, bo jest malutki teraz w tym momencie jakim jestem w ciąży o wiele łatwiej sie odnajduje, więc cierpliwości i spokojnie.bisacz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny